Hendrix 2 731 Opublikowano 14 kwietnia 2015 Opublikowano 14 kwietnia 2015 Wy tak serio ? Mam 50 lvl i z palcem w tyłku 1wszy i 2gi poziom poszedł. Z psiakiem wystarczy trzymać się cały czas jego lewej strony, jak macha mordą to roll do przodu (będąc po lewej stronie). Przeskoczyłem do kielichów z racji, że zaciąłem sie przy tym s(pipi)olu w Unseen Village. (tam gdzie te (pipi)y z góry strzelają). No nie radze sobie Zawsze miałem problem z wielkimi bossami. No ale to nie chodzi o wersję z pierwszych chalice, tylko z defiled chalice (materiały potrzebne do niego zresztą zdobywa się z Loran i Isz, więc to "delikatnie poźniejsza faza gry). No i zgadzam się w sumie z wcześniejszą opinią, warto odwiedzić pierwsze dungeony od razu po pokonaniu BSB. Tak naprawdę tylko endgame'owe mogą dać w kość, szczególnie, gdy dajemy jednocześnie foetid, rotted i cursed na któreś z niskich Isz bądź Loran Chalice. Cytuj
nobody 3 504 Opublikowano 14 kwietnia 2015 Opublikowano 14 kwietnia 2015 TO uczucie gdy po tuzinie komentarzy n.t. trudności Ojczulka dochodzi się do niego i kosi zaskakująco skutecznie do czasu zabrania mu 2/3 hp i zostania rozjechanym przez jego drugą formę. Pewnie jeszcze okaże się że to był jeden z tych łatwiejszych. Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 14 kwietnia 2015 Opublikowano 14 kwietnia 2015 (edytowane) On jest bardzo prosty Plamek Wbiegasz na gore sciagasz 6 lasek z dzwonkiem zbiegasz na dol wbiegasz centralnie w bossa od boku tak pomiedzy te jego male nozki i napierdalasz az padnie True Story Ja go stankowałem bez wybijania miłych pań z dzwonkami, wystarczyło te dwa razy się odsunąć jak ładował AOE i tylko stał w miejscu, chyba najprostszy boss jak na razie. Macie jakieś stratsy na mastera longariusa? Jak już raz strącę ten miecz castujący czary i dobije go do 1/3hp to po prostu nie jest w stanie mu nic zrobić gdy postawi ten miecz drugi raz. Edytowane 14 kwietnia 2015 przez mate5 Cytuj
wet_willy 2 163 Opublikowano 14 kwietnia 2015 Opublikowano 14 kwietnia 2015 mate5 Miecze sciagasz asap z Pistoletu podbiegasz pod Szkieletora i modlisz sie zeby zrobil cos Mele kosa co mozesz kontrowac ;( Cytuj
Plamek 273 Opublikowano 14 kwietnia 2015 Opublikowano 14 kwietnia 2015 Przy Longariusie w ostatniej fazie starałem się cały czas byc na tym pochyłym dachu i niżej od niego, łatwiej sie wszystkiego unikało. Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 14 kwietnia 2015 Opublikowano 14 kwietnia 2015 Heh, nie pomyślałem o tym żeby zestrzelić ten miecz. No i próbowałem go kontrować, ale w jego przypadku mi to nie wychodzi, kwestia wprawy pewnie, bo np. tych dużych mobków z cegłami to już parry'uję bez problemu. Longarius to zdaje się taki trochę OnS tej gry, w sensie pierwsza trudna 'ściana' postawiona przed graczem. Też was rozczarowały lochy? Przeszedłem w tym pierwszym dostępnych lochu chyba dwóch bossów i kompletnie nie mam ochoty tego przechodzić. Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 14 kwietnia 2015 Opublikowano 14 kwietnia 2015 Mnie lochy nie rozczarowały, są dokładnie tym czym myślałem, że będą, czyli kolejnymi kill roomami, zbudowanymi z takich samych klocków. Mi to pasuje i chciałbym, aby pomysł był kontynuowany. 1 Cytuj
Fanek 668 Opublikowano 14 kwietnia 2015 Opublikowano 14 kwietnia 2015 @nobody rozumiem, że masz już swoje PS4 ? ktoś w paru słowach opowie zamysł dungeonów? na każdym grobie stawiać innych kielich i zdobywać matsy aby stawiać kolejne kielichy, aż do uzbierania tego największego co kosztuje 25 czegoś tam right? Cytuj
DaN3000 80 Opublikowano 14 kwietnia 2015 Opublikowano 14 kwietnia 2015 Longariusa najłatwiej paruje się jak wyskakuje w powietrze i leci w naszą stronę - wtedy jest duże okno kiedy można go ściągnąć z pistoletu. Poza tym jak się buffuje to można mu w tym czasue zrobić backstaba. Cytuj
nobody 3 504 Opublikowano 14 kwietnia 2015 Opublikowano 14 kwietnia 2015 (edytowane) @nobody rozumiem, że masz już swoje PS4 ? od 10 kwietnia, czyli 2 tygodnie później niż planowałem, ale nie pozwoliły na to finanse. edit: zapowiedziano patch 1.03: Niestety nie otrzymaliśmy dokładnej daty wydania, ale Japończycy są pewni, że uda im się przygotować patch do końca miesiąca. Łatka poprawi istotne problemy – czas ładowania, spadki animacji oraz błąd z ułatwieniem rozgrywki po zostawieniu gry na kilka godzin: „Jak informowaliśmy wcześniej, aktualizacja 1.03 ma na calu zmniejszenie niektórych ekranów ładowania oraz optymalizację wydajności. Poprawka rozwiążę również problem, który sprawia, że gra działa nieprawidłowo po wielu godzinach ciągłej rozgrywki. Łatka wprowadzi również inne poprawki.” Edytowane 14 kwietnia 2015 przez nobodylikeyou Cytuj
SzczurekPB 2 254 Opublikowano 14 kwietnia 2015 Opublikowano 14 kwietnia 2015 (edytowane) Honest Trailers z Bloodborne (uwaga na spoilery z zakończenia w 1:30-1:45): Świetne Sekcja starring i "Jerk off left-handed" mnie rozłożyło Edytowane 14 kwietnia 2015 przez SzczurekPB 2 1 Cytuj
Fanek 668 Opublikowano 15 kwietnia 2015 Opublikowano 15 kwietnia 2015 TO uczucie gdy po tuzinie komentarzy n.t. trudności Ojczulka dochodzi się do niego i kosi zaskakująco skutecznie do czasu zabrania mu 2/3 hp i zostania rozjechanym przez jego drugą formę. Pewnie jeszcze okaże się że to był jeden z tych łatwiejszych. w miejscu gdzie stoi samotny olbrzym i wali w ściane, obok niego jest drabina, wchodzisz nią na góre i w oknie obok rozmawiasz z dziewczynką, dostajesz od niej pozytywke, która działa na gascoigne na kilak sekund staje w miejscu i słucha muzyki pamiętam miałem problem z tym bossem jak i ze wszystkim na początku gry Bansai i Ukyo doradzali mi jak gadaliśmy aby bronią go sparować, cios, unik, chować sie za nagrobkami a ja puściłem mu piosenke, zapodałem 4 koktajle i padł, troche sie pośmiali 1 Cytuj
ornit 2 953 Opublikowano 15 kwietnia 2015 Opublikowano 15 kwietnia 2015 Ja mu parowałem każdy atak bez najmniejszych problemów. To nie jest Gwyn, żeby wymagał jakiegoś tajmingu. Jak sie zmienił w psa puściłem pozytywke i założyłem backstaba. Cytuj
eX4cT_PL 1 642 Opublikowano 15 kwietnia 2015 Opublikowano 15 kwietnia 2015 Jestem po pająku czy zostało mi dużo gry? Nie mam pomysłów jak ja dawkować by starczyła na najdłużej.. Cytuj
easye 3 373 Opublikowano 15 kwietnia 2015 Opublikowano 15 kwietnia 2015 sporo - zwlaszcza jak bedziesz chcial jeszcze np. zwiedzic ukryte miejscowki. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 15 kwietnia 2015 Opublikowano 15 kwietnia 2015 Paczyk obniżający czasy loadingów jeszcze w tym miesiącu Cytuj
Qjon 276 Opublikowano 15 kwietnia 2015 Opublikowano 15 kwietnia 2015 Jak na jeden z najważniejszych EXów na PS4 to i tak trochę słabo. Cytuj
eX4cT_PL 1 642 Opublikowano 15 kwietnia 2015 Opublikowano 15 kwietnia 2015 (edytowane) Jak na jeden z najważniejszych EXów na PS4 to i tak trochę słabo.Nie zapominaj ze nie jest to gra dla wszystkich a DS2 czekało 3 tygodnie na taki wynik. Edytowane 15 kwietnia 2015 przez eX4cT_PL Cytuj
nobody 3 504 Opublikowano 15 kwietnia 2015 Opublikowano 15 kwietnia 2015 TO uczucie gdy po tuzinie komentarzy n.t. trudności Ojczulka dochodzi się do niego i kosi zaskakująco skutecznie do czasu zabrania mu 2/3 hp i zostania rozjechanym przez jego drugą formę. Pewnie jeszcze okaże się że to był jeden z tych łatwiejszych. w miejscu gdzie stoi samotny olbrzym i wali w ściane, obok niego jest drabina, wchodzisz nią na góre i w oknie obok rozmawiasz z dziewczynką, dostajesz od niej pozytywke, która działa na gascoigne na kilak sekund staje w miejscu i słucha muzyki pamiętam miałem problem z tym bossem jak i ze wszystkim na początku gry Bansai i Ukyo doradzali mi jak gadaliśmy aby bronią go sparować, cios, unik, chować sie za nagrobkami a ja puściłem mu piosenke, zapodałem 4 koktajle i padł, troche sie pośmiali wow! kompletnie nie zauważyłem tego sekretu, ale na bank przyda się na ng+, bo padł przy trzecim spotkaniu. Przy drugim zauważyłem że jego ataki w formie bestii rozwalają okoliczne nagrobki, na których dojechał mnie za pierwszym i drugim razem. więc jak tylko zmienił formę wyłączyłem lock-on i zacząłem przed nim spieprzać po całym cmentarzu by oczyscił mi miejsca na których mogłem się załatwić podczas odskoków. xDDD Właśnie za takie akcje kocham tę grę. Cytuj
Gość Opublikowano 15 kwietnia 2015 Opublikowano 15 kwietnia 2015 Jak na jeden z najważniejszych EXów na PS4 to i tak trochę słabo. To samo, ale to wrażenie wynikające chyba tylko z czytania tego forum Cytuj
Jeez_PS 843 Opublikowano 15 kwietnia 2015 Opublikowano 15 kwietnia 2015 (edytowane) Jakies protipy na amygdale w chalice? Walka ok, tylko jak wyskakuje do gory to 50/50 ze trafi, nie wazne czy biegne do przodu czy do tylu Nvm juz Umar. Edytowane 15 kwietnia 2015 przez Jeez_PS Cytuj
estel 806 Opublikowano 15 kwietnia 2015 Opublikowano 15 kwietnia 2015 Jaki jest miec dobrze level przed ng+? Zrobilem chyba wszystko poza Chalice, a one mi sie tak srednio podobaja. Nie wiem za bardzo co teraz Cytuj
bartiz 1 615 Opublikowano 15 kwietnia 2015 Opublikowano 15 kwietnia 2015 Ja wszedłem chyba na 77 i zwykłe mobki biły mocno, z bossami easy raczej. Teraz mam 98 - strasznie dużo expa płaci na NG+ Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi