Marczello 23 Opublikowano 7 maja 2015 Opublikowano 7 maja 2015 (edytowane) Witam, posiadam krwawy diament, ktorego efektem jest skalowanie umiejętności +12. Wytłumaczy mi ktoś łopatologicznie co to w praktyce oznacza? Jeszcze jedno pytanko. Jestem po pokonaniu pająka. Otworzył mi się nowy nagrobek w snie tropciela, z ktorego mogę się dostać do budynku auli i granicy koszmaru. Jednak wyczytałem gdzieś, że lepiej iść do niewidzianej wioski yahargul czy jakos tak. Nie widzę jej jednak w 3 nagrobku. Mam odkryte jedynie podziemne wiezienie i starą opuszczoną kuznię. Jak sie dostac do tej niewidzianej wioski? Tak w ogole to zauwazylem, ze po pokonaniu tępego roma wiele rzeczy w grze sie zmienilo. W snie tropciela jakby przejrzało i jest nowa klimatyczna muzyczka (a raczej spiew). Poza tym w różnych miejscach widzę jakieś potwory oraz przeciwnicy, którzy wczesniej się respałnowali w znanych mi miejscach teraz nikneli. Nie wiem czy ma to związek z pokonaniem tego pająka czy przez mój wgląd (60) ale klimacik jest nieziemski Edytowane 7 maja 2015 przez Marczello Cytuj
nobody 3 504 Opublikowano 7 maja 2015 Opublikowano 7 maja 2015 daj się ubić gościowi z workiem obok katedry Odeona. Cytuj
Marczello 23 Opublikowano 7 maja 2015 Opublikowano 7 maja 2015 (edytowane) daj się ubić gościowi z workiem obok katedry Odeona. juz dalem sie mu ubic wczesniej. przenioslem sie wowczas do więzienia, zwiedzilem całą lokacje (tak mi sie przynajmniej wydaje) i nawet ubiłem opcjonalnego bosa - bestie paarl. Cos ominąlem? Edytowane 7 maja 2015 przez Marczello Cytuj
Jerome 1 181 Opublikowano 7 maja 2015 Opublikowano 7 maja 2015 Jak pokonales pajaka to i nie byles w Unseen to jakim cudem trafiles do Auli? Cytuj
nobody 3 504 Opublikowano 7 maja 2015 Opublikowano 7 maja 2015 nie odpisze. zgupłem zajrzyj do bloodborne wikidot Cytuj
Marczello 23 Opublikowano 7 maja 2015 Opublikowano 7 maja 2015 (edytowane) hehe po kolei... 1. Zostałem pokonany przez kolesia z workiem i przeniosłem się do podziemnego więzienia. Tam wydaje mi się, ze zwiedziłem całą lokację (ale tu mogę sie mylić) i pokonałem bestie paarl (przeczytałem gdzieś, ze po zabiciu pająka ten bos nie bedzie już dostępny). 2. Później wrocilem do snu tropiciela i idąc przez Byrgenwerth zabiłem pająka (zginąłem w tym samym czasie co pająk, na szczęście zaliczyło mi bosa) i obudziłem się w snie tropiciela. 3. W snie tropiciela zauwazyłem, ze mam dostęp do 4 nagrobka (budynek auli i granica koszmaru) jednak nie chce go "naruszać" dopóki nie odkryje wszystkich lokacji w nagrobku nr 3. I tu pojawia się problem, ponieważ gdzieś w 3 nagrobku powinno byc przejscie do niewidzianej wioski ale nie mogę go znaleźć. end of story Edytowane 7 maja 2015 przez Marczello Cytuj
nobody 3 504 Opublikowano 7 maja 2015 Opublikowano 7 maja 2015 a dostep do niej nie jest z tego samego nagrobka co do auli i koszmaru? Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 7 maja 2015 Opublikowano 7 maja 2015 3 tygodnie nie grałem i strasznie zardzewiałem Cytuj
Marczello 23 Opublikowano 7 maja 2015 Opublikowano 7 maja 2015 (edytowane) a dostep do niej nie jest z tego samego nagrobka co do auli i koszmaru? Lokacje jakie mam dostępne: 3 Nagrobek: - Podziemne więzienie (nie mogę się tam dostać, jest napisane "funkcja niedostępna). Co gorsza, nigdzie już nie widzę typów z workiem. - Stara opuszczona kuźnia 4 Nagobek: - Budynek auli - Granica koszmaru To tyle. Wioski Yahargul ani widu ani słychu... Edit: oki, temat nieaktualny już. Znalazłem już Edytowane 7 maja 2015 przez Marczello Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 7 maja 2015 Opublikowano 7 maja 2015 Co polecacie w staty dawać do pve? Chce te kielichy pocisnac sam. Mam teraz 25 vit, endurance, str i skill, biegam z noob swordem. Cytuj
wet_willy 2 163 Opublikowano 7 maja 2015 Opublikowano 7 maja 2015 Endurance nie trzeba więcej niż 20 Vit 40 to minimum Skill czy Str minimum 40 zależnie czy grasz bronią pod Str czy Skill ( noob sword na twoje szczęście skaluje się nawet z Arcane tyle że średnio ) resztę rozdawaj jak chcesz Cytuj
Marczello 23 Opublikowano 8 maja 2015 Opublikowano 8 maja 2015 Ponawiam pytanie z poprzedniej strony. Wytłumaczy mi ktoś jak działa krwawy kamień, który skaluje umiejętności (+12)? Co to w praktyce oznacza? Cytuj
wet_willy 2 163 Opublikowano 8 maja 2015 Opublikowano 8 maja 2015 No ze podnosi ci skalowanie ze skillem czyli zwiększa damage jeżeli broń która nosisz skaluje się właśnie z tym statem Cytuj
Jakim 1 791 Opublikowano 8 maja 2015 Opublikowano 8 maja 2015 jest gdzieś napisane jakie bronie pod co sie skalują? Cytuj
wet_willy 2 163 Opublikowano 8 maja 2015 Opublikowano 8 maja 2015 Oznaczone to jest symbolem Statystyki i literkami od - czyli nic przez E do S Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 9 maja 2015 Opublikowano 9 maja 2015 Jest jakis limit lvl ustalony przez tzw scene odnosnie kielichów? Teraz mam 100lvl i klepie solo, ale coopa tez bym ograł jak oplace plusa. Cytuj
Lem 87 Opublikowano 9 maja 2015 Opublikowano 9 maja 2015 (edytowane) Jak pokonales pajaka to i nie byles w Unseen to jakim cudem trafiles do Auli? Dał się złapać mniejszej Amygdali posiadając Kamień Migdałkowy? Oj słaba wiedza o grze Raikoh, oj słaba... [EDIT] Haha. Ficuś najpierw beczy, że się w tematach o grach nie udzielam, a teraz widzę, że lata za mną po tych tematach i minusy rozdaje Edytowane 9 maja 2015 przez Lem 2 Cytuj
McDrive 3 098 Opublikowano 9 maja 2015 Opublikowano 9 maja 2015 Zarąbisty art: http://shrimpy99.deviantart.com/art/Bloodborne-524852111 Cytuj
Jerome 1 181 Opublikowano 9 maja 2015 Opublikowano 9 maja 2015 http://www.twitch.tv/raikoh81 najpierw Nightmare Frontier, potem 2 kielichy w celu wyfarmienia mam nadzieje jeszcze lepszych gemow Cytuj
Oldboy 984 Opublikowano 10 maja 2015 Opublikowano 10 maja 2015 Nie wiem czy to standard czy wyjątek Kielich Isz 5 głębokość:1.Krwawa skała2.Zaginione św ostrze ludwiga (tak właśnie zaginione nie zwykły)3.Krew śmierci wielkiego (40 tys)Glif kielicha: rxp5dirg 2 Cytuj
nobody 3 504 Opublikowano 10 maja 2015 Opublikowano 10 maja 2015 (edytowane) Która strategia na bossów na ng+ jest wg was lepsza? Broń dwuręczna + żywioł ognia/ pioruna i pakowanie w skill? Czy stunowanie pistoletem + visceral attack i rozwijanie arcane? (ofkors jeśli akurat pistolet jest zdolny do ich stunowania) Edytowane 10 maja 2015 przez nobodylikeyou Cytuj
wet_willy 2 163 Opublikowano 10 maja 2015 Opublikowano 10 maja 2015 nobody nauczenie sie ich atakow omijanie ich o biecie kiedy bic sie powinno to najlepsza straegia Cytuj
nobody 3 504 Opublikowano 10 maja 2015 Opublikowano 10 maja 2015 No w praktyce różnie to idzie. Na ng+ Blood Starved Beast zmusiła mnie do rozważenia powtórnego użycia tej samej strategii co w przypadku huntera z kosą - czyli właśnie visceral attacks. Jeden z jej ataków; chwyt + gryzienie jest dla mnie praktycznie zabójczy, bo podczas próby odturlania zawsze zdąży zabrać resztkę hp uderzeniem łapy. Co za sucz. Zarąbisty art: http://shrimpy99.deviantart.com/art/Bloodborne-524852111 IMO najlepsze w sieci: 1 Cytuj
McDrive 3 098 Opublikowano 10 maja 2015 Opublikowano 10 maja 2015 Najsss... Ja mam kłopot z Rom-em Do drugiego teleporta to nie problem, ale później praktycznie cały czas atakuje tymi odłamkami z góry i d.upa -_- A to taki kufa prosty boss, już Shadow of Y. uważam za trudniejszych, a poradziłem sobie z nimi zaskakująco łatwo Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi