Wredny 9 515 Opublikowano 28 marca 2016 Opublikowano 28 marca 2016 U mnie właśnie padł drugi boss (pierwsze podejście dziś i od razu). Oczywiście trochę serowałem za nagrobkami, później jedno użycie pozytywki, backstab i jeszcze mały serek za drzewem i kolumną (pozdro J.) Następnie przebiegłem przez jakieś katedry, trafiłem do Old Yharnam, ktoś ostrzeliwał mnie z dachu i albo doświadczyłem swojego pierwszego invade'a, albo to jakiś NPC, ale zachowywał się dość nieprzewidywalnie, więc postanowiłem uciec do lampy W każdym razie cud gierka - uwielbiam From Software - mój ulubiony developer, zdecydowanie. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 28 marca 2016 Opublikowano 28 marca 2016 To nie invade tylko inny hunter. Spotkasz ich jeszcze na swoje drodzę w róznych ilościach a dlc jeszcze więcej ;_; Cytuj
ornit 2 953 Opublikowano 28 marca 2016 Opublikowano 28 marca 2016 A jak dojdziesz do kolumn to odłącz kabel od internetu. 3 Cytuj
Wredny 9 515 Opublikowano 28 marca 2016 Opublikowano 28 marca 2016 A jak dojdziesz do kolumn to odłącz kabel od internetu. A co jest? Przecież Jerome nie może stać za każdą z nich Cytuj
Frantik 2 570 Opublikowano 28 marca 2016 Opublikowano 28 marca 2016 Gram. Jest... trochę dziwnie. Nie mam problemów z mechaniką i szeregowymi przeciwnikami, choć parę wybitnie głupich zgonów musiałem oczywiście zaliczyć. Jednakże to nic, bo Cleric Beast jak na razie raz za razem tłucze mi dupsko na kwaśno. Przy najlepszym podejściu zbiłem mu może 30-40% hp, no ale poszło przy tym kilkanaście fiolek, no to dawaj farmić od początku. Wydropiły mi fragmenty kamienia, więc ulepszyłem sobie topór na drugi poziom, a w akcie desperacji podlevelowałem sobie siłę i wytrzymałość postaci po jednym punkciku w górę. Za resztę tętnień wykupiłem kilka fiolek, znów do kilkunastu i jutro dalsze boje. Jakieś praktyczne porady na Bestię? Cytuj
Jerome 1 181 Opublikowano 28 marca 2016 Opublikowano 28 marca 2016 Staraj sie nie byc przed nim. Z boku, a najlepiej z tylu. Kilka ciosow i odskok gdy sie odwraca. Nie mysl o sposobach, poczuj walke, unikaj i nie boj sie atakowac. 1 Cytuj
nobody 3 504 Opublikowano 28 marca 2016 Opublikowano 28 marca 2016 nie musisz z nim jeszcze walczyć. jeśli już, ja pomagałem sobie trochę olejem i mołotowami, czasami warto było wyłączyć lock on ze względu na kamerę, flankuj go i bij po nogach nierozłożoną piłą/ toporem, czy co tam akurat wybrałeś. 1 Cytuj
Frantik 2 570 Opublikowano 28 marca 2016 Opublikowano 28 marca 2016 (edytowane) Hm, może faktycznie zajrzę jeszcze do kanałów, bo jak na razie je ominąłem. Wolałem się wycofać widząc tam nowy typ przeciwnika. Edytowane 28 marca 2016 przez Frantik Cytuj
Jerome 1 181 Opublikowano 28 marca 2016 Opublikowano 28 marca 2016 Moge Ci zabic Clerica jak chcesz, bo akurat zaczynam grac Cytuj
raf1ki 2 Opublikowano 29 marca 2016 Opublikowano 29 marca 2016 (edytowane) Niech Cię Bóg broni przed pomaganiem;) Pierwsze przejście niech zrobi sam. BB na new game to nie jest jakieś niesamowite wyzwanie (jedynie w lochach bestia bez głowy sprawiła mi "trochę" problemów;)) Powodzenia:) Edytowane 29 marca 2016 przez raf1ki Cytuj
Frantik 2 570 Opublikowano 29 marca 2016 Opublikowano 29 marca 2016 (edytowane) Padł bydlak W końcowej fazie już tylko biegałem najdalej od bestii jak potrafiłem i spamowałem mołotowami, no ale każda sposób jest chyba dobry. Dobre 10 podejść było, nie liczyłem dokładnie. Uff Edytowane 29 marca 2016 przez Frantik Cytuj
Wredny 9 515 Opublikowano 29 marca 2016 Opublikowano 29 marca 2016 No to jam jest kozak, bo jak mi to wielkie kudłate bydle się pojawiło na moście, to nawet nie wiedziałem, że będzie walka z bossem. Pomyślałem sobie "oh well..." i padł parę chwil później Z Gascoignem tak łatwo nie było, dopiero za czwartym razem chyba poległ, bo skorzystałem z porad i starałem się trzymać go na dystans, za nagrobkami itp. Teraz, w Old Yharnam, niby jeszcze nie walczę z jakimś bossem, ale ten Hunter ze szczytu wieży sprał mnie, jak szmatę, wypstrykałem się praktycznie ze wszystkiego, więc muszę uzupełnić zapasy i wrócić - szybkie to strasznie jest 1 Cytuj
raf1ki 2 Opublikowano 29 marca 2016 Opublikowano 29 marca 2016 Za pierwszym razem też trzymałem Gascoigna za nagrobkami, za drugim to już tylko viscerale i padł tak szybko, że ledwo zdążył się przekształcić w drugą formę;P Hehe, chyba muszę za jakiś czas wrócić do tej gierki, bo klimat był nieziemski, a dodatek tylko 2 razy skónczyłem na ng+ i ng++. Jeszcze raz powiem oczywistą oczywistość, ta gra jest boska:D Cytuj
Ölschmitz 1 520 Opublikowano 29 marca 2016 Opublikowano 29 marca 2016 gosc na wiezy w old yharnam zdechl po 10 sekundach, stanal na krawedzi i dwa strzaly go stracily Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 29 marca 2016 Opublikowano 29 marca 2016 U mnie też skoczył z wieży debil xD Cytuj
Ölschmitz 1 520 Opublikowano 29 marca 2016 Opublikowano 29 marca 2016 u mnie to bardziej koncowka terminatora 2 wyszla 2 Cytuj
Wredny 9 515 Opublikowano 29 marca 2016 Opublikowano 29 marca 2016 No ja też liczyłem na jakiś dramatyczny upadek, ale ebany trzymał się ram wyznaczonych przez krawędzie Cytuj
giger_andrus 3 092 Opublikowano 29 marca 2016 Opublikowano 29 marca 2016 (edytowane) Wredny, coś czuję że jak już zacznę BB to będę Cię często katował na imprezie : )Jutro jadę kupić GOTY Edition. Edytowane 29 marca 2016 przez giger_andrus Cytuj
Wredny 9 515 Opublikowano 29 marca 2016 Opublikowano 29 marca 2016 He he - spoko, zapraszam Przeważnie nie gadam podczas grania, chyba że w tytuły wybitnie multi, ale jakoś w Bloodborne nie widzę problemu, choć możliwe, że to przez bieganie non-stop po tych samych miejscówkach ostatnio i lekkie farmienie Jak odkryję jakąś nową lokację to jednak mogę się nie odzywać i być w pełni skupiony Cytuj
nobody 3 504 Opublikowano 29 marca 2016 Opublikowano 29 marca 2016 No to jam jest kozak, bo jak mi to wielkie kudłate bydle się pojawiło na moście, to nawet nie wiedziałem, że będzie walka z bossem. Pomyślałem sobie "oh well..." i padł parę chwil później Z Gascoignem tak łatwo nie było, dopiero za czwartym razem chyba poległ, bo skorzystałem z porad i starałem się trzymać go na dystans, za nagrobkami itp. Teraz, w Old Yharnam, niby jeszcze nie walczę z jakimś bossem, ale ten Hunter ze szczytu wieży sprał mnie, jak szmatę, wypstrykałem się praktycznie ze wszystkiego, więc muszę uzupełnić zapasy i wrócić - szybkie to strasznie jest ja by go rozwalić wpierw wyłączyłem lock-ona i spjerdalałem przed nim po całym cmentarzu by wpierw oczyścił mi wszystkie blokujące uniki nagrobki Cytuj
Wredny 9 515 Opublikowano 30 marca 2016 Opublikowano 30 marca 2016 Heh, mój pomysł na walkę z Blood-starved Beast skończył się wraz z mołotowami... Strasznie to chaotyczne stworzenie - design genialny, moveset chyba też, ale nie nadążam Cytuj
McDrive 3 093 Opublikowano 30 marca 2016 Opublikowano 30 marca 2016 Heh, mój pomysł na walkę z Blood-starved Beast skończył się wraz z mołotowami... Strasznie to chaotyczne stworzenie - design genialny, moveset chyba też, ale nie nadążam Eee. U mnie padł za drugim podejściem Tam jest tyle kolumn za którymi można się chować, że nie rozumiałem czemu ludzie się tak męczą. Cytuj
Bansai 11 198 Opublikowano 30 marca 2016 Opublikowano 30 marca 2016 Tam jest tyle kolumn za którymi można się chować... Widze ze Jerome szykuje swojego nastepce Ja osobiscie nie lubie sie chowac przed bossami i uzywac tekstur do blokowania ich atakow, z reguly jak walcze to robie to uzywajac unikow i stojac bestii przed ryjem, latwo sie wtedy mozna nauczyc ich movesetu i miec w przyszlych przejsciach latwiej. Na poczatku probuj Wredny kontrowac bestie pistoletem i robic jej viscerala, ma kilka dosc latwych do skontrowania atakow. 1 Cytuj
Wredny 9 515 Opublikowano 30 marca 2016 Opublikowano 30 marca 2016 He he, na razie dla mnie to bezkształtna masa, z bardzo nieprzewidywalnymi ruchami. Oczywiście widzę mniej więcej ilość szlagów, którymi chce mnie uraczyć i moment, kiedy na chwilę się uspokaja, ale nadal zbyt mało sygnalizowane są dla mnie te ataki, bym wiedział, kiedy wystrzelić - spoko, pomęczę się parę godzin to może się czegoś nauczę Cytuj
Wiolku 1 592 Opublikowano 30 marca 2016 Opublikowano 30 marca 2016 Jakie macie wrażenia jeśli chodzi o sugerowany lvl rozpoczęcia DLC? Mam już koło 40, koszę wszystko jak leci(również bossów, którzy przy pierwszym przejściu sprawiali mi czasem sporo kłopotów), a ciśnienie na nowe lokacje, stwory i zabawki rośnie. Wbiłem do nowego świata koło 25 levelu i zostałem zbesztany przez pierwszego wroga. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi