nobody 3 504 Opublikowano 16 czerwca 2016 Opublikowano 16 czerwca 2016 Na NG+ normalnie mozna przeleciec gre i zebrac wszystko do najlepszego zakonczenia? ofkors, ponadto wszystkie kluczowe fabularnie klucze trzeba zdobywać na nowo. levelować można prawie w nieskończoność, ale w pewnym momencie wymóg będzie zbyt wysoki jak na pierwsze ng+ 1 Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 16 czerwca 2016 Opublikowano 16 czerwca 2016 Można, tylko łatwo je przegapić No i co do najlepszego zakończenia: Najlepsze jest gdy dasz się ściąć - serio, chyba jedne z nielicznych, które w grach Miyazakiego można nazwać w miarę pozytywnym Pakować możesz, ale po hard capie mało to Ci da. 1 Cytuj
hav7n 5 936 Opublikowano 16 czerwca 2016 Opublikowano 16 czerwca 2016 (edytowane) Jestem przed ostatnim bossem i wlasnie zwiazanym z tym zakonczeniem. Nie pamietam ktory mam lvl dokladnie ale gralem quality buildem 50/25/25. Oplaca sie teraz isc do DLC, potem ostatni boss i NG+? DLC chce sobie zaliczyc bez wiekszej spiny, no a potem lepiej ng+ czy od poczatku? No i sa pucharki za kazde z zakonczen? Edytowane 16 czerwca 2016 przez hav7n Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 16 czerwca 2016 Opublikowano 16 czerwca 2016 Tak, za każde zakończenie jest pucharek, do platyny więc wszystkie trzy są potrzebne. 1 Cytuj
Gość ragus Opublikowano 18 czerwca 2016 Opublikowano 18 czerwca 2016 (edytowane) Rom padł za trzecim razem. Za pierwszym razem za bardzo skupiłem się na maluchach, za drugim razem olałem je w piz,du ale Rom pyknął mnie atakiem AoE, a za trzecim poszło już łatwo. Wygląd nieba po walce :o. Dużo mi jeszcze zostało gry? Marzy mi sie odpowiedz w stylu "no jeszcze minimum drugie tyle". Edytowane 18 czerwca 2016 przez ragus Cytuj
messer88 6 485 Opublikowano 18 czerwca 2016 Opublikowano 18 czerwca 2016 No jak zwiedzasz też opcjonalne lokacje to jeszcze trochę. Cytuj
wet_willy 2 163 Opublikowano 18 czerwca 2016 Opublikowano 18 czerwca 2016 Jestes juz tak w 2/3 gry Tylko nie wiem ile z dodatkowych miejscowek juz zaliczyles w Cathedral Ward tam gdzie zdobywales Badge na Ludwig Holy Blade jest 2 ukrytych bossow Mogles juz wejsc do jednej z ukrytych lokacji jak masz przedmiot ktory zwie sie Tonsil Stone Wiec teoretycznie moze byc jeszcze sporo przed toba. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 18 czerwca 2016 Opublikowano 18 czerwca 2016 No właśnie muszę się wrócić po Tonsil Stone. Dzięki. Cytuj
wet_willy 2 163 Opublikowano 18 czerwca 2016 Opublikowano 18 czerwca 2016 Jak go nie masz to po zabiciu Roma juz go nie dostaniesz ( ale do lokacji ktora on otwiera i tak bedziesz mogl sie dostac ) Cytuj
Gość ragus Opublikowano 18 czerwca 2016 Opublikowano 18 czerwca 2016 No jak nie jak go właśnie dostałem xD. Z tej chaty przy klatkach z psami. Cytuj
nobody 3 504 Opublikowano 18 czerwca 2016 Opublikowano 18 czerwca 2016 Rom padł za trzecim razem. Za pierwszym razem za bardzo skupiłem się na maluchach, za drugim razem olałem je w piz,du ale Rom pyknął mnie atakiem AoE, a za trzecim poszło już łatwo. Wygląd nieba po walce :o. Dużo mi jeszcze zostało gry? Marzy mi sie odpowiedz w stylu "no jeszcze minimum drugie tyle". xD mówisz, masz: no jeszcze minimum drugie tyle biorąc pod uwagę sekrety, mini questy związane z ratowanymi npc i dodatkowe lokacje, Rom to ok. 40% kampanii. Cytuj
wet_willy 2 163 Opublikowano 18 czerwca 2016 Opublikowano 18 czerwca 2016 Dziwne moze jakos to zmienii w ktoryms patchu Cytuj
Kmiot 13 675 Opublikowano 18 czerwca 2016 Opublikowano 18 czerwca 2016 (edytowane) Muszę się pochwalić, że trofeum związane z kielichami wpadło (nie będę nazywał rzeczy po imieniu, by nie spoilerować), więc platyno - nadchodzę. Jak na moje, to nieco za długo to trwało i te lochy zaczęły mi się powoli przejadać pewną powtarzalnością, a kilku bossów również napsuło mi solidnie (tętnień) krwi, ale ufff, wreszcie. Cóż, gra jest niemal perfekcyjna, a satysfakcja z powalenia bossa (pewien pan z sierpem, potem dwoma) przy pomocy jedynie parrowania garłaczem i brutalnych wykończeń, to całe sedno zabawy. Generalnie uważam, że seria Souls to najlepsze do się gejmingowi przydarzyło w ciągu ostatniej dekady, a Bloodborne to cudne urozmaicenie. Tak, dopiero teraz go ogrywam, bo jestem ponad hype. Edytowane 18 czerwca 2016 przez Kmiot Cytuj
Gość ragus Opublikowano 19 czerwca 2016 Opublikowano 19 czerwca 2016 (edytowane) Błądzę po tym je,banym Nightmare Frontier, spadam do jakichś trucizn, rzuczają we mnie głazami no (pipi) mać. Patrzę, jest wyjście(pipi) AMYGDALA>duży boss>ja mam 10 fiolek>nie znalazłem skrótów albo ich nie ma"Oho, będzie zabawnie, dobra sprawdzę tylko jej ruchy i spróbuję potem bo pewnie mnie dojedzie"Jak widać nic życia, 0 fiolek bo wszystkie wykorzystane, a tu proszę padła za pierwszym razem. Jednakże nie powiem, na samym końcu jak już zacząłem wierzyć że zrobię ją za pierwszym razem to odbyt zaczął mi się poszerzać. Jeszcze zje,bałem bo waliłem ją tylko po łapach myśląc, że tak jak Romowi, walenie w twarz nic nie da. Jednak dało. Edytowane 19 czerwca 2016 przez ragus Cytuj
golab 1 670 Opublikowano 19 czerwca 2016 Opublikowano 19 czerwca 2016 a zajrzałeś w każdą dziurę w tej lokacji? Cytuj
Pupcio 18 447 Opublikowano 19 czerwca 2016 Opublikowano 19 czerwca 2016 Pewnie ominąłeś sporo rzeczy, nie lubie tej miejscówki, chyba najgorsza w całej grze. Cytuj
McDrive 3 098 Opublikowano 19 czerwca 2016 Opublikowano 19 czerwca 2016 Pewnie ominąłeś sporo rzeczy, nie lubie tej miejscówki, chyba najgorsza w całej grze.Te maszty statków wystające z mgły są mega, ale nawigacja po tej lokacji to katorga. Cytuj
Kmiot 13 675 Opublikowano 19 czerwca 2016 Opublikowano 19 czerwca 2016 (edytowane) Miejscówka dosyć nieprzyjemna, ale i tak milsza w dotyku niż świat 5-X w Demon's Souls (bo przede wszystkim jasna). Nightmare Frontier jest względnie bogaty w skróty - jeden dość oczywisty, bo można się go już domyślić na początku (winda, która nie działa), a drugi odkryłem przez zupełny przypadek podziwiając widok z pewnego kamiennego pomnika. Bossa zaliczyłeś, ale pewnie warto do lokacji wrócić, bo jest tam parę istotnych przedmiotów. A panowie miotający głazami jeszcze się naprzykrzą w przyszłości i innej lokacji, więc bądź dla nich miły... Edytowane 19 czerwca 2016 przez Kmiot Cytuj
nobody 3 504 Opublikowano 19 czerwca 2016 Opublikowano 19 czerwca 2016 nawigacja (szczególnie przy chęci prześwietlenia całej lokacji) bywa kłopotliwa, ale za tak od(pipi)any art design lokacji, oraz przeciwników tego levelu nie wypada nie szanować Cytuj
messer88 6 485 Opublikowano 19 czerwca 2016 Opublikowano 19 czerwca 2016 Panowie za dlc kiedy się najlepiej brać? Obecnie gram sobie nową postacią i mam coś w okolicach 70 poziomu jest sens? Cytuj
Pupcio 18 447 Opublikowano 19 czerwca 2016 Opublikowano 19 czerwca 2016 Ja mam 110 i jestem trochę za mocny a gram jak lamus obesrany Cytuj
Kmiot 13 675 Opublikowano 19 czerwca 2016 Opublikowano 19 czerwca 2016 Okolice 70 poziomu wydają się za niskie. To znaczy da się grać, jeśli umiejętności gracza są wysokie i ten szuka sporego wyzwania, ale by zachować pewien flow i nie zaliczać zgonu co kilkanaście minut, to proponowałbym trochę podciągnąć level. A najlepiej samemu to ocenić i wejść w DLC choćby na chwilę, zmierzyć się z kilkoma rywalami i sprawdzić. Zawsze można wyjść i potem wrócić. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 19 czerwca 2016 Opublikowano 19 czerwca 2016 Ja się do tego zamku przymierzam, co to się dostaje do niego zaproszenie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi