Ludwes 1 682 Opublikowano 15 listopada 2020 Opublikowano 15 listopada 2020 Jak sobie poradzę z podstawka, to na pewno nie odpuszczę tego dodatku. Nie biorę żadnej pomocy, sam nakur.wiam. Właśnie miałem dwa podejścia do Spoiler tych trzech typów w zakazanym lesie ale widzę, że tu mi będzie dużo łatwiej wywijac alternatywna wersja topora niż rozpruwaczem, którym przechodzę cała grę. Nie no, nie mogę w to uwierzyć, co za gra - az się muszę powstrzymywać, bo w głowie mam cały czas 'no spróbuj jeszcze raz, no daj spokój, pójdziesz później spać, no i tak się wyspisz'. Nie no, serio, śmieje się sam do siebie, bo ta gra jest zbyt dobra, no kur.wa 1 Cytuj
Koleś88 335 Opublikowano 15 listopada 2020 Opublikowano 15 listopada 2020 Ja się rozpędziłem i w tydzień przegrałem 30h ponad, pokonałem łącznie 8 bossów, najgorzej mi poszło jak na razie z Romem Tępym chvjem, za 4 podejściem padł. Obecnie jestem Yahargul i właśnie stłukł mnie fartem Odrodzony, ale drugim razem mu nie odpuszczę. No to się rozpędziłem... ten skvrwiel Odrodzony stłukł mnie już 6 razy chyba. Muszę trochę przyfarmić i dopiero wrócę do niego. Serio ta gra podnosi poprzeczkę i wpływa strasznie na ambicje. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 16 listopada 2020 Opublikowano 16 listopada 2020 Najpierw zabij kapłanki na górze, a potem wbij się między dwie pary nóg i bij bo brzuszku, uważając na wymiociny. Jak dostanie stuna, to wiadomoco. Cytuj
Koleś88 335 Opublikowano 16 listopada 2020 Opublikowano 16 listopada 2020 Najpierw zabij kapłanki na górze, a potem wbij się między dwie pary nóg i bij bo brzuszku, uważając na wymiociny. Jak dostanie stuna, to wiadomoco.Wiem, tak robiłem. Została mu żyletka życia i oczywiście podpaliłem się żeby go utłuc no i gra szybciutko mnie zweryfikowała i ukarała. Jutro ubije gnojka. Cytuj
SebaSan1981 3 597 Opublikowano 16 listopada 2020 Opublikowano 16 listopada 2020 Przeczytałem skróconą wersję Twojego posta @Rozi, zabrzmiało jak dokonywanie jakiejś aborcji.. te kapłanki, wymiociny. Dopiero po kliknięciu w topik zobaczyłem że chodzi o bicie bossa Cytuj
tukan 1 917 Opublikowano 16 listopada 2020 Opublikowano 16 listopada 2020 Na Roma jest fajen patent bo on nie nie robi w pierwszej fazie oprócz przywołania tych mniejszych pająków. Więc kasujemy pająki ale nie bijemy Roma. Odpalamy ten przedmiot co nabija na szał/zwiększa dmg i bijemy Roma po łbie gołą pięścią nabijając pasek na full po czym zmiana na szybką broń typu meat cleaver i walimy w jego bok ile wlezie, jak dobrze pójdzie to nawet nie zdąży się teleportować i zajebie się go z miejsca albo zostanie mu tylko ciut życia na następną fazę. Cytuj
sajmon34 181 Opublikowano 16 listopada 2020 Opublikowano 16 listopada 2020 Ja odpuscilem te male pajaczki. Od razu atak. Szybko padl. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 16 listopada 2020 Opublikowano 16 listopada 2020 This. Papier pioruna na broń i skupiamy się wyłącznie na Romie. Cytuj
Szermac 2 744 Opublikowano 16 listopada 2020 Opublikowano 16 listopada 2020 Papier ognia zadaje mu więcej obrażeń To jeszcze nie jest forma 'kosmiczna', Rom krwawi na czerwono, więc jeszcze ogień xD Cytuj
mozi 1 978 Opublikowano 16 listopada 2020 Opublikowano 16 listopada 2020 (edytowane) No nie bo Rom ma mniejszy def na bolt a już wogole Tonitrus trochę podpakowany i zboostowany masakruje tego bossa i pajączki. Fajnie się 'odkrywa' pewne schematy po ukończeniu gry lub przez przypadek że np Ludwigs Holly Blade to jest w chuk op i ma ukryty dodatkowy dammage na poczwary z zamku cainhurst gdzie ja się meczyłem buildem na Bloodtinge. Z kolei build na Bloodtinge i chikage to przy dobrym opanowaniu tematu jest tak mocny że nawet bossów z lochów do platyny przejechałem za 1-2 razem. Robicie kurna smaka XD Edytowane 16 listopada 2020 przez mozi Cytuj
Koleś88 335 Opublikowano 16 listopada 2020 Opublikowano 16 listopada 2020 Dobra, Odrobaczony padł tym razem z marszu. Lecimy dalej. W jakim momencie gry mniej więcej jestem obecnie? Połowa? Cytuj
standby 1 725 Opublikowano 16 listopada 2020 Opublikowano 16 listopada 2020 ale kusicie tym bloodbornem, przedemna czekaja tylko dodatki ale wersje mam podstawową Bb, bardzo duzo zmieniaja DLC? podobno poziom trudnosci jest kosmiczny Cytuj
SlimShady 3 384 Opublikowano 16 listopada 2020 Opublikowano 16 listopada 2020 Trochę inny klimat, bez wchodzenia w szczegóły, bardziej "mięsisty". Czy jest trudniej? No pewnie, że jest. Cytuj
BieŃ 923 Opublikowano 16 listopada 2020 Opublikowano 16 listopada 2020 34 minuty temu, standby napisał: ale kusicie tym bloodbornem, przedemna czekaja tylko dodatki ale wersje mam podstawową Bb, bardzo duzo zmieniaja DLC? podobno poziom trudnosci jest kosmiczny Zależy z jakim lvl będziesz wchodził w dodatek, ogólnie jest trudniej bo bossowie są trudniejsi. Ale jak jedziesz bez granicy lvlowania i masz np 160 lvl to przelecisz jak przez masło Cytuj
mozi 1 978 Opublikowano 16 listopada 2020 Opublikowano 16 listopada 2020 (edytowane) 160 to na mevka i nie da się imo praktycznie zginac. 100-120 to chyba ok. Edytowane 16 listopada 2020 przez mozi Cytuj
Koleś88 335 Opublikowano 16 listopada 2020 Opublikowano 16 listopada 2020 Kiedy można ruszyć do lochów? I jak się tam dostać? Wiele osób pisało, że tam najlepiej farmić. Cytuj
Ken Adams 276 Opublikowano 16 listopada 2020 Opublikowano 16 listopada 2020 Zależy co chcesz tam farmić, gemy na bossach czy blood echoes na hunterach. W obu wypadkach polecam to robić dopiero z wymaksowaną bronią i runami carylla na dodatkowe b.e. i viscerale bo z tymi hunterami żartów nie ma, albo 1hko visceralem albo wpier*ol pewny nie musisz prowokować. W lochach są fajni bossowie ale chyba lepiej zaczekać do ng+ Farming blood echoes w ng to miejscówka (o której pisalem wcześniej) w Old Yharnam albo świnie w Mergo’s Loft Cytuj
Koleś88 335 Opublikowano 16 listopada 2020 Opublikowano 16 listopada 2020 No na tym etapie farmie głównie w Hemwick albo Zakazanym lesie. W 10-15min mniej wiecej 30k tetnien ale juz chyba mi sie nie chce tych samych miejscowek. Cytuj
ogqozo 6 552 Opublikowano 16 listopada 2020 Opublikowano 16 listopada 2020 Dla mnie to było zdecydowanie najlepsze DLC w Soulsach. Jak zaczniesz w połowie gry, to pewnie kosmiczny. Jak podejdziesz pod koniec gry, mając 80 level czy coś, to raczej nie ma źle. Nie ma akcji jak w innych DLC do Soulsów, że zalewa cię masa agresywnego gówna... w Old Hunters co mocniejsi przeciwnicy są pojedynczy, albo najwyżej dwóch. I tylko raz. Wiele z tych walk jest bardzo ekscytujących. Dla samej wizyty w studni warto żyć. Niemniej nie są to chamskie walki, ataki są telegrafowane, jest czas na unik. W DLC nie ma trujących jezior, a choć najgorsi przeciwnicy w grze wracają, to są w dość szerokim korytarzu. Byłem zaskoczony na plus, chociaż bossowie mogą być ciężcy. To taki "best of", najcięższy boss-bestia, najcięższy ogromny boss, najcięższy grupowy boss... najcięższy "ludzki", szybki boss... no i to coś na koniec. Każdy z nich lekko szokuje tym, ile zabiera jednym ciosem i jaki ma zasięg. Więcej niż w podstawce, pomaga mieć 40-50 vitality. Walki zarąbiste, genialny setting, muza, przerażająca historia za postaciami i ich wrzaski też przerażające; tylko szkoda że musisz tyle do nich iść, i że mogą ci się skończyć blood viale i wtedy nie wiem co, no próbuj ostatniego bossa bez viali rozwalić. Ale on jest najlepszy. Mimo wszystko super DLC, w którym spotykasz wiele postaci i miejsc kluczowych dla całej historii Bloodborne. Aż dziwne pomyśleć, że ta gra istniała pół roku bez tego DLC. Z całym szacunkiem dla ganiania wilkołaków po ulicach, ale dla mnie DLC wznosi grę wyżej. Koleś88 - musisz użyć pustego grobu i mieć odpowiednie przedmioty. Puste groby są wzdłuż drogi, jak stoisz przed lalką, i popatrzysz w lewo. Podobno można zebrać w nich masę dusz, ale zanim dojdziesz do tego lochu, gdzie tak jest, przed tobą duuuużo bardzo repetetywnego robienia tych lochów. Trzeba być fanem... Jak dla mnie lepiej iść gdzieś w grze, gdzie nie byłeś, za to też są dusze. Chyba najszybsze miejsce do farmienia w środku gry nie wymaga też żadnego wysiłku (ale no idzie szybciej jak masz odpowiednią broń), a jest to nadal Lecture Building, czyli chyba właśnie tam jesteś. Jest tam przy latarni pokój z masą przeciwników, którzy nic nie robią, a dają niemało dusz. Dodatkowo czasem wypadają z nich sedativesy, które są przydatne na najgorszego potwora w grze. Wspomniane świnie są bardziej pod koniec gry. Cytuj
Ken Adams 276 Opublikowano 16 listopada 2020 Opublikowano 16 listopada 2020 (edytowane) 23 minuty temu, Koleś88 napisał: No na tym etapie farmie głównie w Hemwick albo Zakazanym lesie. W 10-15min mniej wiecej 30k tetnien ale juz chyba mi sie nie chce tych samych miejscowek. Wyrażenia farmić i „chyba mi się nie chce” to raczej w jednym zdaniu nie występują. W Old Yharnam w tym samym czasie zdobędziesz trzy razy tyle tętnień, na scourge beastsach od lampy Darkbeast Paarl, można kilka rund (2-3 min na rundkę) w te 15 minut na luzie zrobić szybko eliminując bestie i teleportując się z powrotem do lampy, oczywiście najlepiej z runami na dodatkowe blood echoes Edytowane 16 listopada 2020 przez Ali G Cytuj
Pupcio 18 447 Opublikowano 16 listopada 2020 Opublikowano 16 listopada 2020 Ja bym uderzał w dlc pod koniec podstawki, nie męczyłem się jakoś bardzo ale jednak wyzwanie dalej było. Nie chciałabym iść na pierwszego bossa dlc na zbyt niskim lvlu xD. Dla mnie w całym bloodbornie i tak najgorszy był ten hunter z którym walczy się w queście dla Pani kruk xD nie przypominam sobie żebym się tak z wkurwił przy grze wideo jak na tym gnojku 1 Cytuj
Koleś88 335 Opublikowano 16 listopada 2020 Opublikowano 16 listopada 2020 Ja bym uderzał w dlc pod koniec podstawki, nie męczyłem się jakoś bardzo ale jednak wyzwanie dalej było. Nie chciałabym iść na pierwszego bossa dlc na zbyt niskim lvlu xD. Dla mnie w całym bloodbornie i tak najgorszy był ten hunter z którym walczy się w queście dla Pani kruk xD nie przypominam sobie żebym się tak z w(pipi)ił przy grze wideo jak na tym gnojkuTen w Archikatedrze? Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 16 listopada 2020 Opublikowano 16 listopada 2020 Tak, Bloody Crow of Cainhurst. Cytuj
Pupcio 18 447 Opublikowano 16 listopada 2020 Opublikowano 16 listopada 2020 8 minut temu, Koleś88 napisał: Ten w Archikatedrze? Yep. Nie mam pojęcia ile razy ginąłem na tym kutasie jak grałem pierwszy raz. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi