messer88 6 591 Opublikowano 23 listopada 2020 Opublikowano 23 listopada 2020 Przy Ludwigu dużo skorzystasz podbijając skilla np do 40 tak samo jak masz teraz siłę. Cytuj
Koleś88 335 Opublikowano 23 listopada 2020 Opublikowano 23 listopada 2020 Wiem, zauważyłem tak w 3/4 gry, że umiejętność podbijała ostrze o 5-6pkt, gdzie siła o 2-3. Właśnie pękł Ojciec Gascoigne za drugim podejściem. Jak juz bede mial skill i wytrz ok 40 to warto wtedy w te tajemne i zabarwienie krwi ładować? Czy to już na ng++ Cytuj
messer88 6 591 Opublikowano 23 listopada 2020 Opublikowano 23 listopada 2020 Jak nie będziesz miał w co i będziesz się chciał pobawić to pewnie. Chociaż ja bym wtedy zrobił sobie już nową postać nastawioną pod inne zabawki. Cytuj
BieŃ 924 Opublikowano 23 listopada 2020 Opublikowano 23 listopada 2020 50 to jest pierwszy soft cap Później bonusy są znikome Więc nie opłaca się rozwijać ponad 50Nie do końca...build pod arcane walisz do 99 Cytuj
Szermac 2 856 Opublikowano 24 listopada 2020 Opublikowano 24 listopada 2020 Pamietajcie, że Skill podbija też obrażenia od Visceral Attacks Cytuj
Ludwes 1 690 Opublikowano 24 listopada 2020 Opublikowano 24 listopada 2020 (edytowane) Od 2h się napierdalam Spoiler Z Ebrietas Kurde, no nie wiem, mam wrażenie, że już mam wszystko rozpykane, a mimo to gine i gine. OK, ostatnia próba na dziś. Ehh Edytowane 24 listopada 2020 przez Ludwes Cytuj
Rudiok 3 376 Opublikowano 24 listopada 2020 Opublikowano 24 listopada 2020 Kusicie Pany, bo odstawiłem Bloodborna a tu flashbacki z Wietnamu wracają. Zacna giereczka, na długo będę pamiętał ile razy mi sprzedawała kopa między jajca i wyjaśniała, że "Pan tu nie stał" Cytuj
Koleś88 335 Opublikowano 24 listopada 2020 Opublikowano 24 listopada 2020 Od 2h się napierdalam Spoiler Z Ebrietas Kurde, no nie wiem, mam wrażenie, że już mam wszystko rozpykane, a mimo to gine i gine. OK, ostatnia próba na dziś. Ehh Ja:pokonałem ją za pierwszym albo drugim podejściem, kurczę nie pamiętam. Wiem, że dużo osób poleca trzymać się krótko i za plecy, ja trzymałem się na dystans. Grunt tu odczytać jej skoki jak się rzuca na nas i potem będzie spoko Cytuj
Ludwes 1 690 Opublikowano 24 listopada 2020 Opublikowano 24 listopada 2020 No właśnie, kurcze, wiem, ale po prostu zawsze znajdę jakiś sposób, by zginąć. Raz nawet zostało ostatnie 10 procent życia i się zaklinowalem, lol Cytuj
Koleś88 335 Opublikowano 24 listopada 2020 Opublikowano 24 listopada 2020 No to jest zdecydowanie najgorsza śmierć. Nic tak nie wkvrwia. Cytuj
estel 806 Opublikowano 24 listopada 2020 Opublikowano 24 listopada 2020 Nie przejmuj się. Ona i jeszcze jeden boss z dodatku to dwójka chyba najtrudniejszych. Nie licząc pieska w lochach. Na szczęście możesz spokojnie sobie do niej wrócić później. 1 Cytuj
Ludwes 1 690 Opublikowano 24 listopada 2020 Opublikowano 24 listopada 2020 Oj nie, nie pójdę dalej, dopóki jej nie pokonam - nie ma odwrotu Tym bardziej, że ja już jestem po napisach końcowych i teraz sobie czyszczę opcjonalne lokacje i bossów, do których wcześniej nie udało mi się dotrzeć. Na koniec zostawiam sobie Spoiler Gehrmana. Spróbowałem już się z nim raz czy dwa i widzę, że łatwo go skontrowac, ale najpierw zajmę się resztą. W ogóle to czuję się trochę tak jakby to, co teraz robię, to był taki endgame. A tu jeszcze nawet lochów nie sprawdziłem - fajnie, fajna sprawa. Cytuj
estel 806 Opublikowano 25 listopada 2020 Opublikowano 25 listopada 2020 A dodatek robiłeś? On jest trudniejszy niż podstawka, ale panie jakie tam można wyrwać bronie... Rakuyo Cytuj
Ludwes 1 690 Opublikowano 25 listopada 2020 Opublikowano 25 listopada 2020 @estel Nie, jeszcze nie, bo mam tylko podstawke i dodatek będę musiał dokupić cyfrowo. No i właśnie miałem pytać, tak na przyszłość już, czy ten dodatek Spoiler najlepiej zacząć przed rozmowa z Gehrmanem pod drzewem, bo w innym wypadku będę musiał w niego grać na New Game Plus, no i będzie trudniej po prostu, czy się nie przejmowac i normalnie zaczynać go po pokonaniu każdego bossa z podstawki? No chyba że na New Game Plus tez trzeba dojsc do pewnego miejsca w grze i trochę pograć, żeby móc aktywować dodatek? Cytuj
messer88 6 591 Opublikowano 25 listopada 2020 Opublikowano 25 listopada 2020 Jak skończysz podstawkę to z automatu zaczniesz NG+ więc jak chcesz robić teraz to polecam nawet przed Mergo sobie zacząć. Na NG+ tak samo musisz pchnąć grę do przodu aby móc wejść do dlc. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 25 listopada 2020 Opublikowano 25 listopada 2020 Spoiler Najlepiej zagrać przed pokonaniem Gehrmana, bo na NG+ jest o wiele bardziej trudno. Sam przechodziłem na NG++ i Ludwiga z dwa tygodnie biłem, dopiero pokonaliśmy go z użytkownikiem wet_willy. I tak, żeby wejść do dodatku, musisz pokonać Pastor Amelię, otrzymać przedmiot od Posłańca w Śnie Tropiciela i dać się złapać Amygdali przed Katedrą. Cytuj
second 3 707 Opublikowano 25 listopada 2020 Opublikowano 25 listopada 2020 8 minut temu, Rozi napisał: Ukryj zawartość Najlepiej zagrać przed pokonaniem Gehrmana, bo na NG+ jest o wiele bardziej trudno. Sam przechodziłem na NG++ i Ludwiga z dwa tygodnie biłem, dopiero pokonaliśmy go z użytkownikiem wet_willy. I tak, żeby wejść do dodatku, musisz pokonać Pastor Amelię, otrzymać przedmiot od Posłańca w Śnie Tropiciela i dać się złapać Amygdali przed Katedrą. Spoiler Skok poziomu trudności w Old Hunters między ng jest ogromny, u mnie Ludwig na ng+ (albo ng++, nie pamiętam po to było jakoś zaraz po premierze dlc) był ścianą, od której się odbiłem i zakończyłem swego czasu przygodę z dlc. Dopiero jak wróciłem po jakimś roku przed ng+ to byłem zdziwiony co tak łatwo, myślałem że znerfili całość w jakimś patchu Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 25 listopada 2020 Opublikowano 25 listopada 2020 Spoiler Ja dalej nie pokonałem Laurence'a XD Może na PS5 się uda tego debila załatwić. Już Sierota Kos był łatwiejszy, zabiłem sam, a i wielokrotnie pomagałem innym. Cytuj
Koleś88 335 Opublikowano 25 listopada 2020 Opublikowano 25 listopada 2020 Czyli ja grając już ng+:Najlepiej jak już będę pod koniec ng+ i wtedy zaczac dodatek? Np przed lub po Mergo? Bo poziom dodatku wyrównuje ng+ gry? Czyli na początku mojej gry w ng+ gdy mam powiedzmy 110lvl i pod koniec gdy mam np 140lvl poziom dodatku jest ten sam? Dobrze rozumiem? Skoro juz zaczalem ng+ to chyba lepiej troche podbic postac skoro i tak jest duzo trudniej w dlc... czy tak czy siak mam przesrane? Cytuj
messer88 6 591 Opublikowano 25 listopada 2020 Opublikowano 25 listopada 2020 jak jesteś już na NG+ to sobie wskocz w dodatek i sam sprawdź czy będzie Ci się ok grało jak nie to wrócisz później. Cytuj
Koleś88 335 Opublikowano 25 listopada 2020 Opublikowano 25 listopada 2020 Czekam jak prawdziwa na promke bf, może rzucą bo teraz 80zł samo dlc... trochę za dużo, zwłaszcza, że edycja goty 62zl kosztuje. Cytuj
Ludwes 1 690 Opublikowano 25 listopada 2020 Opublikowano 25 listopada 2020 Czesto jest za 42 zł w sklepiku cyfrowym. Taniej chyba jeszcze nie było i możliwe, że nie będzie. Cytuj
Koleś88 335 Opublikowano 25 listopada 2020 Opublikowano 25 listopada 2020 No 42 to spoko, pamietam taka cene ale wtedy nie sadzilem, ze w ogole podejme sie wyzwania i przejde BB. Mam nadzieje, ze wrzucą, bo jednak 80zł to przesada po takim czasie. Cytuj
Ludwes 1 690 Opublikowano 25 listopada 2020 Opublikowano 25 listopada 2020 O kurde, teraz widzę, że było nawet taniej. Nawet za 25 zł Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi