Skocz do zawartości

Bloodborne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Info stąd, że są duże problemy z dostępnością, a już na 100% były w dniu premiery. Np. taki Order można w Satrunie kupić w 50 egzemplarzach, a Blooda na premierę nie mieli nawet sztuki.

To co to za Saturny? U siebie to moglem plywac w pudelkach w day one.

• Odpowiedzi 9,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Info stąd, że są duże problemy z dostępnością, a już na 100% były w dniu premiery. Np. taki Order można w Satrunie kupić w 50 egzemplarzach, a Blooda na premierę nie mieli nawet sztuki.

To co to za Saturny? U siebie to moglem plywac w pudelkach w day one.

W Galerii Krakowskiej. W ogóle oprócz tego w Empiku za 270 (zwykła edycja) obszedłem kilka innych sklepów i nie było nawet jednego pudełka, tzn. w jednym były, ale jak ktoś sobie zamówił wcześniej.

Jak panowie oceniacie grę na tle poprzedników?

Opublikowano

Zacząłem NG+. Cleric Beast, podobnie jak na zwykłym NG, padł za pierwszym razem bez większych problemów. Bardziej obawiam się Ojczulka, który dał mi mocno w kość na NG i z tego co pisał fameros, na NG+ też daje w kość :P. Do tego teraz przez tydzień nie usiądę do gry i boje się, że jak do niej wrócę to wypadnę z wprawy xD.

Opublikowano

Ej pytanko co do questline'a Babki Kruka. 

Czemu wszędzie do tej pory widziałem, jak przed katedrą leży dogorywająca a u mnie 1. na cmentarzu znalazłem martwego kolesia którego za(pipi)ała, a teraz żyje w katedrze (tam gdzie powinna leżeć) i mówi że musi mnie za(pipi)ać ?

Opublikowano

Też tak miałem. Zgaduje, że jeśli nie zaczniesz tego questa dostatecznie szybko to dzieje się właśnie taka akcja .Ja się o nim dowiedziałem późno i potem już nie dałem rady go zainicjować. To jest chyba tego efekt.

Opublikowano

No mi sie wydaje ze ja go zaczalem przed walką z Ojczulkiem. Więc raczej tak jak powinno sie go zacząć. A potem gadałem z nią obok katedry i normalnie mowila zebym nie szedl na cmentarz.

Opublikowano

Ale jak ją ubije to dostane co ma dostać?

dostalem, oprocz gestu

Jak ubijesz bedziesz mogl kupic to co bys normalnie dostal za koniec questa, za wyjatkiem runy ktora pozwoli dolaczyc do jej covenantu.

Opublikowano (edytowane)

Ja dzis jak down zabilem tego rycerzyka od logarius wheel, nie wiem co mi sie urodzilo w glowie, bo myslalem ze ja dostane. Zeby ja zdobyc trzeba zrobic z nia questa  :frog: No nic, moze jak do ng++ dojde to w koncu ja zdobede :] 

Edytowane przez FARMEROS
Opublikowano

Ja kruczycy

nie spotkalem w katedrze, ale widze ze stoi na jakims cmentarzu na przeciwko jakiegos typa. Mam teraz isc jej pomoc czy moge najpierw zrobic ta miejscowke z wiedzma? Nie zabilem jeszcze tego bossa w Cathedral Ward (Vimal/Vermal/Vormal Amelia czy cos). Chce zrobic najpierw wszystko przed bo slyszalem, ze sie zmienia pora dnia i placement przeciwnikow

Opublikowano

Ja z kruczyca mam teraz motyw ze

lezy rozwalona pod katedra a w środku tam gdzie była walka z Amelia jest jakiś przechuy hunter z katana i shotgunem co mnie leje okrutnie ;[

Wcześniej ja spotkałem

wejscie na wprost od lampy w kościele po lewej stronie! pózniej pomogłem jej w walce tam gdzie była walka z gacgoinem

Pierwsze przejście gram całkowicie bez wiki - jedyne porady to od friendsow z party ;)

Opublikowano (edytowane)

@bartiz 

mega lamerski pro tip na tego huntera. jeśli używasz włóczni lub noob sworda to koleś łyka bez popity charge R2 przy 2h. Jak używałem pistol-szpady to mnie z 10 razy zabił,a potem przełączyłem na słabszą wlócznię by sprawdzić i padł od razu.

Chalice dungeon lepiej zostawić na ng+ ? Nic się w nich nie zmienia z trudnością ?

Edytowane przez Soban
Opublikowano

@bartiz 

mega lamerski pro tip na tego huntera. jeśli używasz włóczni lub noob sworda to koleś łyka bez popity charge R2 przy 2h. Jak używałem pistol-szpady to mnie z 10 razy zabił,a potem przełączyłem na słabszą wlócznię by sprawdzić i padł od razu.

Chalice dungeon lepiej zostawić na ng+ ? Nic się w nich nie zmienia z trudnością ?

Koleś katuje mnie tym shotgunem, jednym shotem zabiera mi grubo ponad polowe HP - do tego s(pipi)iel sie leczy. Używam noob sworda i spróbuje ten charge z r2