erix 303 Opublikowano 5 maja 2014 Udostępnij Opublikowano 5 maja 2014 (edytowane) To anime (i manga) zasluguje na wlasny temat tutaj. Absolutny klasyk, a dla mniej nawet cos wiecej. Ma specjalne miejsce w moim sercu , tak jak i DBZ. Genialne postacie, genialny humor.Kreska postarzala sie bardzo dobrze , a sytuacyjne miny Eikichiego do dzisiaj sprawiają, że na mordzie pojawia sie banan. Zawsze moge do tego dziela wrocic i zawsze micha sie cieszy tak samo. Przy tym calkiem sporo powaznej tematyki i morałów. Jeśli chodzi o produkcje obyczajowe bez mechow czy napierdzielnia sie KI to jest to absolutna czolowka. Jesli istnieje jakis entuzajsta japonskich bajek, ktory z ta produkcja sie nie zapoznal, to musze nalegac , aby to zrobil. Temat zakladam nie bez okazji - Fujisawa wraca do GTO z kontynuacja - GTO : Paradise LOST ;_; Pierwszy chapter jest juz dostepny. Tutaj swietny przyklad jak GTO laczy serious business z komedia ( w udany sposob) No i prawilnie zostawiam tutaj jeszcze kultowy OP z Driver's High https://www.youtube.com/watch?v=V4khYLRDAFA Edytowane 5 maja 2014 przez erix Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 620 Opublikowano 5 maja 2014 Udostępnij Opublikowano 5 maja 2014 Manga lepsza. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bansai 11 198 Opublikowano 5 maja 2014 Udostępnij Opublikowano 5 maja 2014 Mangi nigdy nie czytalem ale anime obejrzalem calutkie ok. 4-5 razy na przestrzeni 10 lat, geniusz w najczystszej postaci , jestem pewien ze jeszcze kiedys wroce do perypetii Eikichi'ego. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 620 Opublikowano 5 maja 2014 Udostępnij Opublikowano 5 maja 2014 Anime obejmuje tylko czesci mangi. Mam wszystkie tomy gto i gto 14 shonan days. Teraz chce sie wziac za ta mange co opowiada o mlodzienczych latach Onizuki gdy szalalw gangu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Accoun 252 Opublikowano 5 maja 2014 Udostępnij Opublikowano 5 maja 2014 Dokładnie. Oglądałem anime i nie mogłem zrozumieć, co ludzie w tym widzą. Nocowałem raz u kuzyna i jak dorwałem się do mangi, to zarwałem nockę i przeczytałem z marszu wszystkie kilkanaście tomów, które miał. Próbowałem obejrzeć anime jeszcze raz i nadal mi nie podeszło. Chyba będę musiał do tego wrócić... Cytuj Odnośnik do komentarza
erix 303 Opublikowano 5 maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 maja 2014 Oczywiście, jak to zwykle bywa, manga jest lepsza jako całość. Większość osób jednak szybciej zapozna się z krótkim anime, a później nie podaruje sobie mangi, szczególnie ze wspomniana produkcja obejmuje tylko pierwsze 13 z 25 tomów. Natomiast automatyczna degradację anime na zasadzie 'tylko manga' jest trochę głupia, gdyż seria ta sama się broni jako nawet własny, osobny byt. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paliodor 1 761 Opublikowano 5 maja 2014 Udostępnij Opublikowano 5 maja 2014 Ja całkiem niedawno obejrzałem anime i mimo, że mangę przeczytałem pierwszą parę lat temu to anime i tak bardzo mi się spodobało. Świetne openingi i endingi ale też i cały soundtrack jest bardzo klimatyczny. Do tego dobrze dobrani seiyu i tylko ok animacja. Choć ta jej prostota mi akurat nie przeszkadzała. Teraz planuję zabrać się za aktorską wersję pierwszego GTO i mangę 14Days in Shonan,której pierwszy tomik leży na półce już od jakiegoś czasu. A niedawno ruszyła też emisja GTO in Taiwan więc oglądania jeszcze sporo. Nie należy zapomnieć też, że istnieje jeszcze manga Early Years o młodości Onizuki jak szalał w swoich rodzinnych stronach i cała masa spin-offów. Nawt Saejima się załapał na swoją mangę. Szkoda tylko,że nikt nie pokusił się o tłumaczenie bo lubilem tego glinę cwaniaczka:D Ogólnie GTO to jedno z fajniejszych rzeczy jakie miałem okazję czytać i oglądać. Postać Onizuki i to co on wyprawia strasznie poprawia humor, a nawet da się wyłapać jakieś całkiem spoko morały z jego szkolnej działalności. Do tego manga jest bardzo dobrze narysowana i samo oglądanie kolejnych stron sprawia bardzo dużo satysfakcji. Cytuj Odnośnik do komentarza
Guts 7 Opublikowano 6 maja 2014 Udostępnij Opublikowano 6 maja 2014 A widzieliście serie LIVE? Seria TV ma 12 epów i chyba 2 speciale. Kiedy naście lat temu, po obejrzeniu anime, dorwałem się do tego serialu, stawiam go wyżej od anime. Fajnie udało im się oddać klimat mangi. Na zachętę łapcie opening: Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 620 Opublikowano 6 maja 2014 Udostępnij Opublikowano 6 maja 2014 W zeszłym roku nową serie dramy zrobili, akcja dzieje sie w szkole, ale sporo czerpali z 14 Days in Shonan. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sugan 60 Opublikowano 6 maja 2014 Udostępnij Opublikowano 6 maja 2014 Probowalem kiedys ale chyba 1 ep trwal 40 minut, wszystkie 70-kilka epow tyle trwaja? Bo na tyle cierpliwy chyba nie jestem, a z obyczajowek polecam Honey & Clover-idealne Cytuj Odnośnik do komentarza
erix 303 Opublikowano 6 maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 maja 2014 Tylko pilot jest taki dlugi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Soban 4 044 Opublikowano 9 maja 2014 Udostępnij Opublikowano 9 maja 2014 Jestem koło 20 odcinka i naprawdę solidny animiec. Wątek z Crestą wicedyrektora wymiata. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 620 Opublikowano 9 maja 2014 Udostępnij Opublikowano 9 maja 2014 To polecam mange pozniej. Pamietam jak pierwszy raz czytalem w empiku bo chcialem zobaczyc o czym to, smialem sie do siebie jak po(pipi)any. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paliodor 1 761 Opublikowano 9 maja 2014 Udostępnij Opublikowano 9 maja 2014 (edytowane) To polecam mange pozniej. Pamietam jak pierwszy raz czytalem w empiku bo chcialem zobaczyc o czym to, smialem sie do siebie jak po(pipi)any. Do plusów mangi zaliczyć można także świetne tłumaczenie. Edytowane 9 maja 2014 przez Paliodor Cytuj Odnośnik do komentarza
Kreviz 0 Opublikowano 9 maja 2014 Udostępnij Opublikowano 9 maja 2014 Ale jakiego wydawnictwa bo nie zawsze można trafić na te dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paliodor 1 761 Opublikowano 9 maja 2014 Udostępnij Opublikowano 9 maja 2014 (edytowane) W PL mangę wydało Waneko. Czasem dziwne pytania niektórzy zadają. Edytowane 9 maja 2014 przez Paliodor 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
decoyed 707 Opublikowano 14 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 grudnia 2014 Dorwalem brakujace tomy i czytam jak gupi. Po przeczytaniiu zabiore sie pewnie za anime. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 330 Opublikowano 14 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 grudnia 2014 Wczoraj skończyłem oglądać, świetna seria. Cytuj Odnośnik do komentarza
Killabien 552 Opublikowano 14 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 grudnia 2014 Jesli chodzi o mlodziencze lata to oprocz Shounan Junai gumi jest jeszcze manga bad company, ktora pokazuje jak Eikich i Danma sie poznali. Krotka manga, zaledwie kilka chapterow. Na necie mozna wszystkie znalezc po angielsku. Co do SJG to mam wszystkie tomy mangi po japonsku jednak zostawilem je w polsce. Nie wiem jak to jest z angielska wersja. Anime ogladalem i mi rowniez bardziej podobala sie manga, nie moglem sie oderwac. Nie widzialem tej starej dramy za to widzialem serie z 2012 lub 13 roku z Akira. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 620 Opublikowano 2 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 2 czerwca 2021 Może kogoś zainteresuje, bo pierwsze wydanie chodziło za spore pieniadze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 330 Opublikowano 2 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 2 czerwca 2021 Chyba sprawdzę bo onizuka to moja topka chińskich bajek Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartolinsky 1 760 Opublikowano 2 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 2 czerwca 2021 Z 8 tomów mam i liczyłem, że uzupełnię kiedyś do całości, ale swego czasu przeoczyłem wyprzedaż starych tytułów i lipa W każdym razie bardzo fajnie, bo tamte wydania były na chujowym papierze, a przynajmniej ja takie mam Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 330 Opublikowano 2 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 2 czerwca 2021 No trochę pewnie jednak się zmieniło przez te 20 lat i mangozjebów trochę przybyło xD ja jedynie kupuje berserka i myślałem nad jojo bo ma zajebiste wydanie w twardej oprawie ale olałem sprawę. No nie chce robić sobie graciarni w pokoju +wygodne czytanie online i czesto cringowe polskie tłumaczenia odstraszają xD Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 620 Opublikowano 2 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 2 czerwca 2021 Pierwsze wydanie ma swoje wady, ale chyba nie chce mi się jebac ze sprzedaza i potem kupowaniem nowego przez kilka lat. Też już mangi odpuscilem prawie, kończe One piece [to tak z 10 lat jeszcze pewnie] i 20th century boys. To, że rynek zbytu teraz większy to też fakt. Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 829 Opublikowano 2 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 2 czerwca 2021 Mam z 5 tomów GTO i dokupie brakujące bardzo chętnie <3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi