XM. 10 829 Opublikowano 8 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 8 czerwca 2021 Właśnie zamówiłem pierwszy numer. Ktoś się orientuję anime to jaki % mangi? Po którym tomie się kończy? Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 330 Opublikowano 8 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 8 czerwca 2021 A to nie jest tak że po prostu jakoś zmienili zakończenie? Wiem że jest też kontynuacja ale pod innym tytułem Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 829 Opublikowano 8 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 8 czerwca 2021 Ja to już nie pamiętam:( ostatnie odcinki które pamiętam to wyspa i wysysanie jadu z fjóta xD Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartolinsky 1 760 Opublikowano 8 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 8 czerwca 2021 13 tom mangi to koniec anime. Warto potem przeczytać zakończony spin-off 14 Shonan Days i wychodzącą kontynuację Paradise Lost. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 620 Opublikowano 8 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 8 czerwca 2021 Shonan 14 Days polecam, nawet sobie kupiłem angielskie wydanie. Paradise lost odkładałem odkąd zaczęło wychodzić, widzę, że się nazbierało już kilkanaście tomów, można zacząć czytać Cytuj Odnośnik do komentarza
Killabien 552 Opublikowano 8 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 8 czerwca 2021 Manga sie calkiem rozni od anime. Niektore postacie maja zupelnie inne relacje z Onizuka, inne w ogole inaczej wygladaja. Cytuj Odnośnik do komentarza
Soban 4 044 Opublikowano 8 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 8 czerwca 2021 W dniu 2.06.2021 o 19:31, Pupcio napisał: No trochę pewnie jednak się zmieniło przez te 20 lat i mangozjebów trochę przybyło xD ja jedynie kupuje berserka i myślałem nad jojo bo ma zajebiste wydanie w twardej oprawie ale olałem sprawę. No nie chce robić sobie graciarni w pokoju +wygodne czytanie online i czesto cringowe polskie tłumaczenia odstraszają xD Niektore tlumaczenia sa na plus. Berserk jest bardzo spoko przetlumaczony jedynie czaszkogłowy rycerz brzmi dziwnie, ale w sumie to innego tłumaczenia nie ma a skull knight dokladnie to ma znaczyc, a nie ze jest nazwa wlasna, bo ta postac sama nigdy sie nie przedstawila + Azan gada jak taki rycerz z Krzyżaków jakiś co jest fajne, bo po angielsku takie rzeczy olewają często(no ang jest mega kwiecistym jezykiem). Dragon Ball ma super tlumaczenie i nawet uwzględnia fajne smaczki jak gwara Chichi i jej ojca, którzy mówia jak takie wsioki typowe. Ogólnie te chińskie komiksy to raczej są tłumaczone przez mangozjebow dla mangozjebow stad jest git, a takie gierki to tlumacza jakies zewnetrzne agencje i wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 330 Opublikowano 27 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2021 Yebany listonosz mi pogniótł komiks 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 829 Opublikowano 27 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2021 Mi jeszcze kurva nie doszlo... Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 620 Opublikowano 27 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2021 Kusicie, ale po co mi drugie wydanie tej samej mangi xd Godzinę temu, MLeKSk napisał: Też dzisiaj dostałem. Macie zakładkę? Bo mi dali z innej serii :-D Robiłes pre order? Bo te pocztówki to w ograniczonej ilości. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 330 Opublikowano 27 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2021 Ale jeszcze miały być zakładki z onizuką, ja też nie dostałem jbc. Ale myślę że jak im napiszesz to Ci dorzucą do drugiego tomu Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 620 Opublikowano 6 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 6 stycznia 2022 Wymiękłem i wziąłem. Większy format mnie przekonał, w starym wydaniu tekst często nieczytelny tyle nawalone w dymkach. Pierwsze wydanie wystawie na sprzedaż, może się ktoś skusi, a jak nie to bede miał dwa. Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 829 Opublikowano 6 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 6 stycznia 2022 W dniu 8.06.2021 o 13:20, Shen napisał: Shonan 14 Days polecam, nawet sobie kupiłem angielskie wydanie. Paradise lost odkładałem odkąd zaczęło wychodzić, widzę, że się nazbierało już kilkanaście tomów, można zacząć czytać Ani tego ani tego to nie było w ogóle pl? Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 620 Opublikowano 6 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 6 stycznia 2022 Nie Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 620 Opublikowano 17 września 2023 Udostępnij Opublikowano 17 września 2023 Obejrzy się https://www.animenewsnetwork.com/news/2023-09-14/live-action-gto-series-gets-new-tv-special-next-spring/.202403 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi