Gość ragus Opublikowano 5 grudnia 2014 Opublikowano 5 grudnia 2014 Wprowadzono PokeNav. Na dolnym ekranie, gdy jesteś na każdej Route albo w dungeonie, widzisz obrazki z pokemonami, które złapałeś już na danym terenie, a także cienie tych jeszcze do złapania. Ułatwia to śledzenie tego, czy masz jeszcze jakieś pokemony do złapania, czy już może nie. Jeżeli dobrze kojarzę, to gdy złapiesz wszystkie pokemony na danym terenie, to w prawej górnej części ekranu widzisz złotą koronę, a jak tylko te na lądzie, to srebrną,Dodatkowo, co jakiś czas na PokeNav pojawia się informacja, że wykryto w trawie rzadkiego pokemona. Może mieć wysoki poziom, znać unikalny atak (ja złapałem Poochyenę na 5 lvl z Thunder Fang) czy po prostu pojawia się na danym terenie rzadko. Wtedy w trawie widzisz cień pokemona i gdy się do niego zakradniesz (lekko wychylając gałkę), to możesz z nim walczyć i go złapać. Zakradanie się ma też tę zaletę, że pokemony ciebie nie atakują i można chodzić po trawie bez losowych walk. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 5 grudnia 2014 Opublikowano 5 grudnia 2014 o przekradanie sie przez trawe to fajna sprawa napewno a ten spis pokemonów złapanych na danym terenie to chyba był już w BW albo BW2 z tego co pamiętam, chociaż chyba nie dało sie go mieć pokazanego na dolnym ekranie tylko trzeba było wejść w pokedex albo mapę Cytuj
agst 131 Opublikowano 7 grudnia 2014 Opublikowano 7 grudnia 2014 Są jakieś dobre fire type do złapania w tej grze? Bo póki co jestem po 5 odznace i jest trochę bieda. Aż żałuję, że wziąłem Mudkipa zamiast Torchica, bo akurat wodnych jest pełno. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 7 grudnia 2014 Opublikowano 7 grudnia 2014 trudno o dobre fire, ja bym chyba wybrał wielbłąda-krowe bo ma mega ewo któy daje mu boosta, mimo że ogolnie jest wolny ale oprocz tego masz ślimaka i żółwia które mają mało ataku, albo ninetailsa który jest szybki ale też ma średnio ataku Cytuj
Tiny 60 Opublikowano 7 grudnia 2014 Opublikowano 7 grudnia 2014 Ew. zawsze możesz liczyć na to, że przez wonder trade wpadnie Ci coś fajnego Cytuj
agst 131 Opublikowano 7 grudnia 2014 Opublikowano 7 grudnia 2014 Zawsze mogę też coś sobie przesłać z X, ale chciałem mieć całkiem nowy team. Chyba spróbuje z tym Numelem. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 7 grudnia 2014 Opublikowano 7 grudnia 2014 numel to nie jest taka tragedia, już kiedyś miałem go w teamie, i dało się przeżyć, a teraz gdy ma mega evo powinno być jeszcze lepiej. niestety tak jak mowilem jego głowną wadą jest prędkość - potrafi zabić wroga jednym ciosem, ale niestety zada ten cios jako drugi jednak wg mnie i tak jest to najlepszy wybór jeśli chcesz coś sam złapać w tej grze. bo oczywiście licząc na podarunki z XY i innych to znalazło by sie sporo lepszych (np darumaka - ogromny atak) Cytuj
Szwed 637 Opublikowano 11 grudnia 2014 Opublikowano 11 grudnia 2014 Skąd teraz najtaniej kupić? Jest jeszcze limitka gdzieś do dostania? Nie jestem teraz w Polsce (ale będę miał transport do Chin przed nowym rokiem) a i gier dawno nie kupowałem, więc nie znam sklepów. Cytuj
Harbuz 953 Opublikowano 14 stycznia 2015 Opublikowano 14 stycznia 2015 Jak tam forumku? Jakie opinie o grze? Cytuj
Szwed 637 Opublikowano 15 stycznia 2015 Opublikowano 15 stycznia 2015 Ta gra to złoto. Dostałem po świętach trochę razem z całą paczką i jest jeden problem: nie mogę się połączyć 3DSem do internetu tutaj, więc gram bardzo powoli, coby w lutym, jak już będę w Polsce, ogarnąć wszystkie internetowe smaczki, zanim gra mi się znudzi. Generalnie to bardzo mi się podoba: wiele lokacji pamiętam jeszcze dość dobrze, bo ostatni raz w Ruby grałem chyba w liceum (jakieś 6 lat temu), więc nie wszystko mi wyparowało. Za to jest to moje pierwsze zderzenie z 3D Pokemonami. I o ile stereoskopowe 3D w ogóle mnie nie interesuje, tak sama oprawa graficzna mnie zachwyciła, jest super. Z innych zmian: NavDex to super zabawa. Mój obecny team (koło 23 lv wszyscy): Marshtomp, Mightyena Dustox Linoone Vigoroth Nuzleaf Cytuj
Szwed 637 Opublikowano 7 lutego 2015 Opublikowano 7 lutego 2015 Nie wiem czy ktoś wie, ale można dostać Emboara poprzez wpisanie kodu: POKEMON500 . Cytuj
Gość ragus Opublikowano 2 marca 2015 Opublikowano 2 marca 2015 Pomoże ktoś przemienić gravelera? Cytuj
Szwed 637 Opublikowano 2 marca 2015 Opublikowano 2 marca 2015 Mogę Ci pomóc. Ale to już jutro, pasuje? Na przykład koło godziny 16-stej, ale to jeszcze się zgadamy. Cytuj
Szwed 637 Opublikowano 2 marca 2015 Opublikowano 2 marca 2015 (edytowane) Chociaż w sumie jeśli jesteś teraz, to można i teraz. Przed chwilą Cię nie było Poszła PMka. EDIT: Jednak Cię nie ma, zgadamy się jutro. EDIT2: Właśnie złapałem PokeRusa więc od razu Ci mogę poka zarazić Edytowane 3 marca 2015 przez Szwed Cytuj
_mike 318 Opublikowano 16 lipca 2015 Opublikowano 16 lipca 2015 Gra ktoś jeszcze? Ja pod dłuższej przerwie wróciłem żeby skończyć grę (przerwałem po 10h w zeszłym roku ) Obecnie trochę pcham do przodu przygodę trochę poluję na poki z potencjałem na 2-3 gwiazdki. No i uświadomiłem sobie, że chyba nie mam już szans na Eon Ticket, co nie? Cytuj
Gość Opublikowano 16 lipca 2015 Opublikowano 16 lipca 2015 Ja gram, dopiero niedawno kupiłem:) Gierka super ale nie powiedziałbym ze lepsza od X/Y Cytuj
Copper 2 657 Opublikowano 16 lipca 2015 Opublikowano 16 lipca 2015 Nudna ta gra jak nieszczescie, juz zwykle ruby byly slabe, a tutaj prawie wszystko jest opcjonalne, glowny watek mozna skonczyc bez problemu w 15h i nie zwiedzic pol mapy bo nie ma takiej potrzeby. Najgorsze poki. Cytuj
funditto 657 Opublikowano 17 lipca 2015 Opublikowano 17 lipca 2015 Oj nie powiedziałbym - wątek po ukończeniu ligi jest świetny Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 17 lipca 2015 Opublikowano 17 lipca 2015 Gra ktoś jeszcze? Ja pod dłuższej przerwie wróciłem żeby skończyć grę (przerwałem po 10h w zeszłym roku ) Obecnie trochę pcham do przodu przygodę trochę poluję na poki z potencjałem na 2-3 gwiazdki. No i uświadomiłem sobie, że chyba nie mam już szans na Eon Ticket, co nie? EON ticketa nie można było dostać w normalny sposób. Parę osób (głównie z prasy, w tym ja) dostało kod na bilecik, by "zarażać" nim inne konsole. W jaki sposób? Przez StreetPass gracz mający eon ticketa przez streetpass mógł wysłać go innym osobom, a te innym, a te kolejnym. Ot taka wirusowa dystrybucja kodu. Wpadnij na dowolne spotkanie streetpassowe w PL (Katowice, Kraków(ZAPRASZAM!), Warszawa, inne miasta), na pewno dostaniesz. albo po prostu licz na szczęście i złap gdzieś randomowo na ulicy Cytuj
Gość Opublikowano 17 lipca 2015 Opublikowano 17 lipca 2015 A ja sie nie zgodze ze gra jest nudna, w zasadzie wszystko jest prawie tak jak w pierwowzorze tylko lepsze. Ja kupilem z sentymentu i nie zaluje to nadal swietna gra i jak kogos nudzi to kazde inne pokemony beda rownie nudne dla niego. Cytuj
_mike 318 Opublikowano 17 lipca 2015 Opublikowano 17 lipca 2015 Gra ktoś jeszcze? Ja pod dłuższej przerwie wróciłem żeby skończyć grę (przerwałem po 10h w zeszłym roku ) Obecnie trochę pcham do przodu przygodę trochę poluję na poki z potencjałem na 2-3 gwiazdki. No i uświadomiłem sobie, że chyba nie mam już szans na Eon Ticket, co nie? EON ticketa nie można było dostać w normalny sposób. Parę osób (głównie z prasy, w tym ja) dostało kod na bilecik, by "zarażać" nim inne konsole. W jaki sposób? Przez StreetPass gracz mający eon ticketa przez streetpass mógł wysłać go innym osobom, a te innym, a te kolejnym. Ot taka wirusowa dystrybucja kodu. Wpadnij na dowolne spotkanie streetpassowe w PL (Katowice, Kraków(ZAPRASZAM!), Warszawa, inne miasta), na pewno dostaniesz. albo po prostu licz na szczęście i złap gdzieś randomowo na ulicy Spoko, może kiedyś przy okazji u mnie we WRO reż chyba coś takiego jest. Tyle że gdzieś tam na necie wyczytałem, że dało się wpisać jakiś kod na uzyskanie tego biletu. Sama gra jest bardzo spoko. Podoba mi się takie podejście a la free roam - XY z perspektywy wydaje mi się ciut gorsza grą. Jak dla mnie ORAS ma jeden duży plus - możliwość wyszukiwania konkretnych pokemonów i info o ich statsach przed walka. Bardzo oszczędza to czas jeżeli chce się coś konkretnego złapać. Oby kolejne gry też korzystały z tej mechaniki Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 17 lipca 2015 Opublikowano 17 lipca 2015 Gra ktoś jeszcze? Ja pod dłuższej przerwie wróciłem żeby skończyć grę (przerwałem po 10h w zeszłym roku ) Obecnie trochę pcham do przodu przygodę trochę poluję na poki z potencjałem na 2-3 gwiazdki. No i uświadomiłem sobie, że chyba nie mam już szans na Eon Ticket, co nie? EON ticketa nie można było dostać w normalny sposób. Parę osób (głównie z prasy, w tym ja) dostało kod na bilecik, by "zarażać" nim inne konsole. W jaki sposób? Przez StreetPass gracz mający eon ticketa przez streetpass mógł wysłać go innym osobom, a te innym, a te kolejnym. Ot taka wirusowa dystrybucja kodu. Wpadnij na dowolne spotkanie streetpassowe w PL (Katowice, Kraków(ZAPRASZAM!), Warszawa, inne miasta), na pewno dostaniesz. albo po prostu licz na szczęście i złap gdzieś randomowo na ulicy Spoko, może kiedyś przy okazji u mnie we WRO reż chyba coś takiego jest. Tyle że gdzieś tam na necie wyczytałem, że dało się wpisać jakiś kod na uzyskanie tego biletu. Sama gra jest bardzo spoko. Podoba mi się takie podejście a la free roam - XY z perspektywy wydaje mi się ciut gorsza grą. Jak dla mnie ORAS ma jeden duży plus - możliwość wyszukiwania konkretnych pokemonów i info o ich statsach przed walka. Bardzo oszczędza to czas jeżeli chce się coś konkretnego złapać. Oby kolejne gry też korzystały z tej mechaniki Tak, we wrocławiu też coś tam macie niedługo chyba jest coś w HD market jakieś spotkanie Tak, dostawało się kod na wpisanie, ale jak mówiłem - dostawali go nieliczni Też uważam ORAS za lepszą grę od XY i od klasycznych RSE. Cytuj
_mike 318 Opublikowano 17 lipca 2015 Opublikowano 17 lipca 2015 No to chyba się tam przejdę, w szczególności że mam blisko Chciałbym tym razem zebrać wszystkie pokemony - co mam nadzieję się uda ale na początek nie chcę korzystać z wymian przez Neta Wysłane z mojego XT1072 przy użyciu Tapatalka Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 18 lipca 2015 Opublikowano 18 lipca 2015 Po ostatnim materiale Dark Archona o powstawaniu Pokemon red/blue kupilem w koncu 2DS z Ruby i bawie sie jak za czasow crystal. Od wczoraj juz 6h 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi