FigossPL 16 Opublikowano 11 września 2014 Opublikowano 11 września 2014 Powaznie zastanawiam sie nad kupnem One.Warto? Exy jakies godne posiada lub bedzie posiadac?Zalezy mi tylko na tym poniewaz posiadam juz PS4.Jak coś do zaraz wyruszam do MM. Pewnie , że bierz . Dead Rising 3 , Forza 5 , Ryse , za chwilę Horizon 2 , Sunset i Halo ;-) Cytuj
Copper 2 657 Opublikowano 11 września 2014 Opublikowano 11 września 2014 Jaką konsolę bardziej polecacie kupić i dlaczego? Z polskiej dystrybucji czy jakąś z allegro ? Osobiście interesuje mnie kinectowa wersja aczkolwiek budżet jest mocno ograniczony. np Taki zestaw: http://allegro.pl/microsoft-xbox-one-gw12-poznan-baranowo-i4580370688.html Bądź podobny z Titanfallem, które też krążą ? Są jakieś różnice? Że konsola może mieć jakieś blokady regionalne bądź jakaś ang wersja i wejście do gniazdka będzie inne? Thx za odp Nie ma żadnych blokad. Jeśli kupisz z niepolskiej dystrybucji to może się trafić wtyczka UK, ale to kwestia przejściówki za 2zł. Jak chcesz z kinectem to możesz poczekać aż redcoon obniży znów cenę na allegro na 1700zł z kinectem i titanfallem Mieli za tyle ostatnio, ale aukcja się skończyła, teraz jest za 1900zł, ale nikt nie kupuje, więc pewnie obniżą znowu. 1 Cytuj
Soban 4 060 Opublikowano 11 września 2014 Opublikowano 11 września 2014 Wywal z tej listy ryse i dodaj killer instinct z titanfallem Cytuj
Gomlin 17 Opublikowano 11 września 2014 Opublikowano 11 września 2014 Jaką konsolę bardziej polecacie kupić i dlaczego? Z polskiej dystrybucji czy jakąś z allegro ? Osobiście interesuje mnie kinectowa wersja aczkolwiek budżet jest mocno ograniczony. np Taki zestaw: http://allegro.pl/microsoft-xbox-one-gw12-poznan-baranowo-i4580370688.html Bądź podobny z Titanfallem, które też krążą ? Są jakieś różnice? Że konsola może mieć jakieś blokady regionalne bądź jakaś ang wersja i wejście do gniazdka będzie inne? Thx za odp Nie ma żadnych blokad. Jeśli kupisz z niepolskiej dystrybucji to może się trafić wtyczka UK, ale to kwestia przejściówki za 2zł. Jak chcesz z kinectem to możesz poczekać aż redcoon obniży znów cenę na allegro na 1700zł z kinectem i titanfallem Mieli za tyle ostatnio, ale aukcja się skończyła, teraz jest za 1900zł, ale nikt nie kupuje, więc pewnie obniżą znowu. Też właśnie widziałem i byłem zaskoczony, dobrze im nawet schodziły konsole a teraz o 200 podnieśli... No prawdopodobnie jak nie zejdzie to wystawią taniej. Też myślę bo mimo wszystko chociaż to takie "gówienko" to nie chciałbym z jakimiś wtyczkami i przejściówkami Ktoś się orientuje czy właśnie redcoon ma konsole z angielskiego rynku czy ogólnoeuropejskie ze zwykłymi ? ktoś kupił tam taki zestaw ? Cytuj
Soban 4 060 Opublikowano 11 września 2014 Opublikowano 11 września 2014 A co to za problem kupić ewentualnie przejściówkę na gniazdko za 2,50zł ? Cytuj
kermit 6 998 Opublikowano 11 września 2014 Opublikowano 11 września 2014 redcoon nie ma angielskich wtyczek, tylko europejskie - kiedys pytalem mieli chyba konsole z DE Cytuj
Copper 2 657 Opublikowano 11 września 2014 Opublikowano 11 września 2014 Dobrze wiedzieć, chociaż osobiście i tak bym kupił nawet jakby była wtyczka uk Teraz tylko poczekać aż znów obniżą cenę i dołączam do rodziny Cytuj
Emtebe 2 554 Opublikowano 11 września 2014 Opublikowano 11 września 2014 Jak Xbox One pokazuje, że jest aktualizacja/patch dla jakieś gry? Na PS4/PS3 po włączeniu gry wyświetla się komunikat o dostępie aktualizacji i można pobrać lub nie. A jak jest na Iksie? Jest tez gdzieś dostępne jakieś info na konsoli o zmianach jakie wnosi dany update/patch do gry? Cytuj
Ins 5 757 Opublikowano 11 września 2014 Opublikowano 11 września 2014 (edytowane) Ktoś miał problem z NATem ? Na innych konsolach albo mam z automatu otwarty, albo wystarczy otworzyć kilka portów jak to wszędzie zalecają i jest ok. Tutaj natomiast czegokolwiek bym nie próbował (porty, resety, DMZ, tricki z youtuba ze wciskaniem spustów i bumperów) to i tak mam NAT ograniczony (moderate). Jakieś pomysły ? Edytowane 11 września 2014 przez Ins Cytuj
Lipa 512 Opublikowano 11 września 2014 Opublikowano 11 września 2014 W ogóle czy ktoś sądzi tak jak ja, że menu jest strasznie Nieintuicyjne względem tego z PS4? 1 Cytuj
Soban 4 060 Opublikowano 11 września 2014 Opublikowano 11 września 2014 (edytowane) Ktoś miał problem z NATem ? Na innych konsolach albo mam z automatu otwarty, albo wystarczy otworzyć kilka portów jak to wszędzie zalecają i jest ok. Tutaj namiast czegokolwiek bym nie próbował (porty, resety, DMZ, tricki z youtuba ze wciskaniem spustów i bumperów) to i tak mam NAT ograniczony (strict). Jakieś pomysły ? U mnie z reguły jest moderate.Trick ze spustami daje mi open,ale czasem i tak mu odpierdala w szczególności w Killer Instinct.Dziwna sprawa w świetle tego,że 360'tka i inne konsole śmigają po necie aż miło bez żadnych sztuczek. Edytowane 11 września 2014 przez Soban Cytuj
Ins 5 757 Opublikowano 11 września 2014 Opublikowano 11 września 2014 Miało być moderate, a nie strick, poprawiłem U mnie ten trick ani razu nie dał open =/ Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 11 września 2014 Opublikowano 11 września 2014 Jak Xbox One pokazuje, że jest aktualizacja/patch dla jakieś gry? Na PS4/PS3 po włączeniu gry wyświetla się komunikat o dostępie aktualizacji i można pobrać lub nie. A jak jest na Iksie? Jest tez gdzieś dostępne jakieś info na konsoli o zmianach jakie wnosi dany update/patch do gry? Jak masz instant-on to w 99% samo sie wszystko sciagnie, nie ma zadnego info o updacie do momentu gdy odpalisz aplikacje / gre. Jak aplikacja zostala zaktualizowana to pojawia sie niebieska kropka w rogu przy danej apce, cos jak w iphonie Ktoś miał problem z NATem ? Na innych konsolach albo mam z automatu otwarty, albo wystarczy otworzyć kilka portów jak to wszędzie zalecają i jest ok. Tutaj namiast czegokolwiek bym nie próbował (porty, resety, DMZ, tricki z youtuba ze wciskaniem spustów i bumperów) to i tak mam NAT ograniczony (strict). Jakieś pomysły ? Ja tylko pootwieralem porty i przypisalem stale ip, tak jak to mialem zrobione w x360 W ogóle czy ktoś sądzi tak jak ja, że menu jest strasznie Nieintuicyjne względem tego z PS4? Kwestia przyzwyczajenia, dla mnie wygodniejszy jest dash od xbox one zwlaszcza po ostatnim updacie dla preview Cytuj
Lipa 512 Opublikowano 11 września 2014 Opublikowano 11 września 2014 Ten update ściąga się z automatu? Cytuj
Ins 5 757 Opublikowano 11 września 2014 Opublikowano 11 września 2014 Ktoś miał problem z NATem ? Na innych konsolach albo mam z automatu otwarty, albo wystarczy otworzyć kilka portów jak to wszędzie zalecają i jest ok. Tutaj namiast czegokolwiek bym nie próbował (porty, resety, DMZ, tricki z youtuba ze wciskaniem spustów i bumperów) to i tak mam NAT ograniczony (strict). Jakieś pomysły ? Ja tylko pootwieralem porty i przypisalem stale ip, tak jak to mialem zrobione w x360 Też to robiłem i nie działa. Na 360tce nie musiałem nic robić, a miałem otwarty NAT. Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 11 września 2014 Opublikowano 11 września 2014 Ten update ściąga się z automatu? Tak, jeseli jestes w progamie preview. Wszystko idzie falowo wiec predzej czy pozniej dostaniesz Cytuj
MaZZeo 14 182 Opublikowano 11 września 2014 Autor Opublikowano 11 września 2014 Ktoś miał problem z NATem ? Na innych konsolach albo mam z automatu otwarty, albo wystarczy otworzyć kilka portów jak to wszędzie zalecają i jest ok. Tutaj namiast czegokolwiek bym nie próbował (porty, resety, DMZ, tricki z youtuba ze wciskaniem spustów i bumperów) to i tak mam NAT ograniczony (strict). Jakieś pomysły ? Ja tylko pootwieralem porty i przypisalem stale ip, tak jak to mialem zrobione w x360 Też to robiłem i nie działa. Na 360tce nie musiałem nic robić, a miałem otwarty NAT. Ja z kolei czytałem że to może być sam błąd wyświetlania, masz napisane moderate ale w rzeczywistości jest open. Może raz albo dwa razy nie mogłem się połaczyć do jakiejś grupy z powodu natu na XONE Cytuj
Ins 5 757 Opublikowano 11 września 2014 Opublikowano 11 września 2014 (edytowane) Ja z kolei czytałem że to może być sam błąd wyświetlania, masz napisane moderate ale w rzeczywistości jest open. Może raz albo dwa razy nie mogłem się połaczyć do jakiejś grupy z powodu natu na XONE No ja mam problem z czatem i wyskakuje mi komunikat w grze, że mam moderate więc to nie jest błąd wyświetlania. Jak ktoś ma open nat to nie ma problemu, ale jak dwie osoby maja moderate to czat może im nie działać. EDIT:Złożyłem wniosek przez neta o publiczne IP. Zobaczymy czy to coś pomoże. Edytowane 11 września 2014 przez Ins Cytuj
maciekww28 848 Opublikowano 11 września 2014 Opublikowano 11 września 2014 pierwsza sprawa - upnp (włączyć w routerze) druga sprawa - za czat odpowiada port 88 lub 80 który należy odblokować Cytuj
Ins 5 757 Opublikowano 11 września 2014 Opublikowano 11 września 2014 1. upnp zaraz spawdzę 2. odblokowane mam 88 3074 53 80 500 3544 4500 Cytuj
maciekww28 848 Opublikowano 11 września 2014 Opublikowano 11 września 2014 i ofc statyczny adres ip konsoli lub na stałe przypisane w dhcp Cytuj
Ins 5 757 Opublikowano 11 września 2014 Opublikowano 11 września 2014 Też próbowałem wg kilku instrukcji na necie - nic z tego. Jedynie to upnp mi zostało do sprawdzenia chyba. Cytuj
Logan 79 Opublikowano 11 września 2014 Opublikowano 11 września 2014 Jak ustawic pierwszy darmowy miesiac Golda ?Coś nie ogarniam poki co tego nowego iksa. Cytuj
Ins 5 757 Opublikowano 11 września 2014 Opublikowano 11 września 2014 Podczas zakładania nowego lub odzyskiwania starego konta wyskoczy komunikat czy chcesz darmowy miesiąc. Cytuj
Logan 79 Opublikowano 11 września 2014 Opublikowano 11 września 2014 No tak,ale jak juz to pominałem? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi