Skocz do zawartości

Xbox One: komentarze i inne rozmowy

MaZZeo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Powaznie zastanawiam sie nad kupnem One.Warto? Exy jakies godne posiada lub bedzie posiadac?Zalezy mi tylko na tym poniewaz posiadam juz PS4.Jak coś do zaraz wyruszam do MM.

Pewnie , że bierz . Dead Rising 3 , Forza 5 , Ryse , za chwilę Horizon 2 , Sunset i Halo ;-)

Opublikowano

Jaką konsolę bardziej polecacie kupić i dlaczego?

Z polskiej dystrybucji czy jakąś z allegro ? Osobiście interesuje mnie kinectowa wersja aczkolwiek budżet jest mocno ograniczony.

np Taki zestaw:

http://allegro.pl/microsoft-xbox-one-gw12-poznan-baranowo-i4580370688.html

Bądź podobny z Titanfallem, które też krążą ?

Są jakieś różnice? Że konsola może mieć jakieś blokady regionalne bądź jakaś ang wersja i wejście do gniazdka będzie inne? Thx za odp ;)

Nie ma żadnych blokad.

Jeśli kupisz z niepolskiej dystrybucji to może się trafić wtyczka UK, ale to kwestia przejściówki za 2zł.

Jak chcesz z kinectem to możesz poczekać aż redcoon obniży znów cenę na allegro na 1700zł z kinectem i titanfallem :) Mieli za tyle ostatnio, ale aukcja się skończyła, teraz jest za 1900zł, ale nikt nie kupuje, więc pewnie obniżą znowu.

• Plusik 1
Opublikowano

Jaką konsolę bardziej polecacie kupić i dlaczego?

Z polskiej dystrybucji czy jakąś z allegro ? Osobiście interesuje mnie kinectowa wersja aczkolwiek budżet jest mocno ograniczony.

np Taki zestaw:

http://allegro.pl/microsoft-xbox-one-gw12-poznan-baranowo-i4580370688.html

Bądź podobny z Titanfallem, które też krążą ?

Są jakieś różnice? Że konsola może mieć jakieś blokady regionalne bądź jakaś ang wersja i wejście do gniazdka będzie inne? Thx za odp ;)

Nie ma żadnych blokad.

Jeśli kupisz z niepolskiej dystrybucji to może się trafić wtyczka UK, ale to kwestia przejściówki za 2zł.

Jak chcesz z kinectem to możesz poczekać aż redcoon obniży znów cenę na allegro na 1700zł z kinectem i titanfallem :) Mieli za tyle ostatnio, ale aukcja się skończyła, teraz jest za 1900zł, ale nikt nie kupuje, więc pewnie obniżą znowu.

Też właśnie widziałem i byłem zaskoczony, dobrze im nawet schodziły konsole a teraz o 200 podnieśli... No prawdopodobnie jak nie zejdzie to wystawią taniej. Też myślę bo mimo wszystko chociaż to takie "gówienko" to nie chciałbym z jakimiś wtyczkami i przejściówkami :)

Ktoś się orientuje czy właśnie redcoon ma konsole z angielskiego rynku czy ogólnoeuropejskie ze zwykłymi ?

ktoś kupił tam taki zestaw ? :)

Opublikowano

Jak Xbox One pokazuje, że jest aktualizacja/patch dla jakieś gry? Na PS4/PS3 po włączeniu gry wyświetla się komunikat o dostępie aktualizacji i można pobrać lub nie. A jak jest na Iksie? Jest tez gdzieś dostępne jakieś info na konsoli o zmianach jakie wnosi dany update/patch do gry?

Opublikowano (edytowane)

Ktoś miał problem z NATem ? Na innych konsolach albo mam z automatu otwarty, albo wystarczy otworzyć kilka portów jak to wszędzie zalecają i jest ok. Tutaj natomiast czegokolwiek bym nie próbował (porty, resety, DMZ, tricki z youtuba ze wciskaniem spustów i bumperów) to i tak mam NAT ograniczony (moderate). Jakieś pomysły ?

Edytowane przez Ins
Opublikowano (edytowane)

Ktoś miał problem z NATem ? Na innych konsolach albo mam z automatu otwarty, albo wystarczy otworzyć kilka portów jak to wszędzie zalecają i jest ok. Tutaj namiast czegokolwiek bym nie próbował (porty, resety, DMZ, tricki z youtuba ze wciskaniem spustów i bumperów) to i tak mam NAT ograniczony (strict). Jakieś pomysły ?

U mnie z reguły jest moderate.Trick ze spustami daje mi open,ale czasem i tak mu odpierdala w szczególności w Killer Instinct.Dziwna sprawa w świetle tego,że 360'tka i inne konsole śmigają po necie aż miło bez żadnych sztuczek.

Edytowane przez Soban
Opublikowano

Jak Xbox One pokazuje, że jest aktualizacja/patch dla jakieś gry? Na PS4/PS3 po włączeniu gry wyświetla się komunikat o dostępie aktualizacji i można pobrać lub nie. A jak jest na Iksie? Jest tez gdzieś dostępne jakieś info na konsoli o zmianach jakie wnosi dany update/patch do gry?

Jak masz instant-on to w 99% samo sie wszystko sciagnie, nie ma zadnego info o updacie do momentu gdy odpalisz aplikacje / gre. Jak aplikacja zostala zaktualizowana to pojawia sie niebieska kropka w rogu przy danej apce, cos jak w iphonie

Ktoś miał problem z NATem ? Na innych konsolach albo mam z automatu otwarty, albo wystarczy otworzyć kilka portów jak to wszędzie zalecają i jest ok. Tutaj namiast czegokolwiek bym nie próbował (porty, resety, DMZ, tricki z youtuba ze wciskaniem spustów i bumperów) to i tak mam NAT ograniczony (strict). Jakieś pomysły ?

Ja tylko pootwieralem porty i przypisalem stale ip, tak jak to mialem zrobione w x360

W ogóle czy ktoś sądzi tak jak ja, że menu jest strasznie Nieintuicyjne względem tego z PS4?

Kwestia przyzwyczajenia, dla mnie wygodniejszy jest dash od xbox one zwlaszcza po ostatnim updacie dla preview

Opublikowano

Ja tylko pootwieralem porty i przypisalem stale ip, tak jak to mialem zrobione w x360

Też to robiłem i nie działa. Na 360tce nie musiałem nic robić, a miałem otwarty NAT.

Opublikowano

Też to robiłem i nie działa. Na 360tce nie musiałem nic robić, a miałem otwarty NAT.

Ja z kolei czytałem że to może być sam błąd wyświetlania, masz napisane moderate ale w rzeczywistości jest open.

Może raz albo dwa razy nie mogłem się połaczyć do jakiejś grupy z powodu natu na XONE

Opublikowano (edytowane)

Ja z kolei czytałem że to może być sam błąd wyświetlania, masz napisane moderate ale w rzeczywistości jest open.

Może raz albo dwa razy nie mogłem się połaczyć do jakiejś grupy z powodu natu na XONE

No ja mam problem z czatem i wyskakuje mi komunikat w grze, że mam moderate więc to nie jest błąd wyświetlania. Jak ktoś ma open nat to nie ma problemu, ale jak dwie osoby maja moderate to czat może im nie działać.

EDIT:

Złożyłem wniosek przez neta o publiczne IP. Zobaczymy czy to coś pomoże.

Edytowane przez Ins