Skocz do zawartości

Xbox One: komentarze i inne rozmowy

MaZZeo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@Ins

Probowales wyczyscic alternatywny MAC addres i zaraz po resecie konsoli zrobic trick z triggerami ?

(wrzucam trick jakby ktos mial z tym problem na przyszlosc)

Edytowane przez Bansai
Opublikowano

- statyczne IP ustawione na konsoli (na routerze się nie da)

- wszystkie porty pootwierane (DMZ nie włączone)

- upnp włączone

- włączony tryb oszczędzania energii

- alternatywny mac zresetowany

- wielokrotne powtarzanie tego "tricku" z triggerami

Za każdym razem ograniczony NAT( typu post-symmetric)

:/

Opublikowano (edytowane)

Holy shit o.o

Zeby myk z power saving dzialal trzeba go wlaczyc, wylaczyc konsole, wylaczyc upnp w routerze, wlaczyc upnp i dopiero wlaczyc konsole - troche zagmatwane ale ponoc wielu osoba tak tylko zadzialalo podczas tego patentu.

Edytowane przez Bansai
Opublikowano (edytowane)

No to kombinuje dalej :P

Pytanie: 

Ustawiać DMZ dla konsoli czy ręcznie porty lepiej ? Jeżeli ręcznie to czy musze rozdzielać na UDP albo TCP czy mogę po prostu wybrać Both i nie będzie miało to znaczenia ?

Edytowane przez Ins
Opublikowano

Poddaje się =/ Pożyczę jakiś inny router by się upewnić, że wina nie leży po jego stronie, ale jest to raczej wątpliwe skoro nie miałem takich problemów z X360, PS3 i PS4.

Opublikowano (edytowane)

Toya, ale tak jak pisałem, na innych konsolach NAT jest open.

Muszę czekać jak przyznają mi publiczne IP i wtedy zapewne będzie ok.

EDIT:

Nieaktualne :)

Edytowane przez Ins
Opublikowano (edytowane)

Napisz jak sobie poradziłeś, może pomoże to innym z tym problemem.

Stałe/publiczne IP pomogło?

Edytowane przez LordV
Opublikowano

Forza rzeczywiście idzie jak krew z nosa.Na moim nędznym necie fife ściąga ~600kb,a forze ze 100kb.Byłoby do przeżycia gdyby gra nie ważyła 40gb.Mogliby ogarnąć dupę z kompresją exów,bo zarówno u MS i Sony ten aspekt leży.

Opublikowano

Pewnie po tym darmowym weekendzie i dlatego, że w bundlach bylo. Heh jednak pudełka > cyfrowki.

Opublikowano

Forza w dniu premiery się w cholere długo pobierała, również np. lista znajomych czy Marketplace dłużej się wczytywały - wczoraj patch do Titanfall 2,5GB w kilkanaście minut mi się pobrał i mam nadzieje że nadal wszystko tak szybko i pięknie będzie śmigać.

Opublikowano

Dokładnie tak. Publiczne IP pomogło. Po prostu zapomniałem, że na początku miesiąca je straciłem ;P

Opublikowano

Dokładnie tak. Publiczne IP pomogło. Po prostu zapomniałem, że na początku miesiąca je straciłem ;P

derp :teehee:

Opublikowano

Pewnie po tym darmowym weekendzie i dlatego, że w bundlach bylo. Heh jednak pudełka > cyfrowki.

Tu się zgodzę.Szczególnie jeśli mieszka się w małym mieście gdzie neostrada wyciąga ~5mbit(pingi bardzo dobre,a download to tragedia).

Na tej generacji potrzeba naprawdę solidnego łącza,by jechać wyłącznie na cyfrówkach,które ważą cholernie dużo.