Skocz do zawartości

Xbox One: komentarze i inne rozmowy

MaZZeo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

życie, bywa.

dzisiaj w nocy xbox wysłał mi zaproszenie do preview. coś fajnego to daje ogólnie czy tylko wcześniejsze update'y czy coś?

no często jak jest beta jakaś to w pierwszej kolejności dostają ci od preview, same szybsze aktualizacje imo są tego warte

• Plusik 1
Opublikowano

Rzeczywiscie - jak wylogowalem sie i zalogowalem ponownie to sie pojawilo.

Też mam podobnie czasami. Generalnie dostęp do znajomych jest, po prostu nie pojawia się ich zakładka.
Opublikowano

życie, bywa.

dzisiaj w nocy xbox wysłał mi zaproszenie do preview. coś fajnego to daje ogólnie czy tylko wcześniejsze update'y czy coś?

Daje mozliwosc testowania roznych nowych rzeczy, ktore pozniej pojawia sie w oficjalnym "apdejcie" dla wszystkich. Jestes takim beta testerem. Aktualnie dodali mozliwosc wysylania i odbierania wiadomosci glosowych, achievementy pojawiaja sie wraz z opisem, szybciej sie otwieraja i cos tam jeszcze malo istotnego.

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

nie wiem czy to dobry dział, ale mam pytanie, byc moze bede sprzedawał Xbox One i tutaj moje pytanie, czy mozna zmienić e-mail na ktorym zarejestrowane jest konto? Chciałbym sprzedac konsole wraz z kontem na ktorym jest parę gier i abonament gold. 

Konsola kupiona pół roku temu, nie rejestrowana na stronie microsoftu. 

I moglby ktoś pomoc w wycenie zestawu:
Xbox One 

2 pady

akumalatorek oryginaolny do pada

słuchawki Xbox One stereo headset

Gold do konca pazdziernika

Ea Acces do luty 2016

Do tego gry w wersji cyfrowej pobierane ze zdrapek a nie profilow, czyli legalne, niektore kupione w cyfrowej dystrybucji rowniez legalnie: Dead Rising 3, Forza Horizon 2, Forza Fast and..., Sunset Overdrive, Fifa 15, Halo Kolekcja, Rayman Legends, Strider, Forza V, Lords of the Fallen, Assasin Unity i Black Flag, 

Na płycie GTA V

Z góry dziękuje za porady i pomoc Pozdrawiam

Edytowane przez rafcio007
Gość DonSterydo
Opublikowano

Na moje oko z tymi grami to ok. 1.900 - 2.000 zł.

Opublikowano

a co do konta.. czy moge sprzedac konsole z kontem i z tymi grami ale zmienic hasło? a konto bedzie automatycznie sie logowalo.. wiadomo chodzi o to ze podpiety e-mail jest pod to konto. Czy pozostaje sprzedaz konsoli wraz z kontem i danymi do e-maila?

Gość DonSterydo
Opublikowano

Jak dla mnie to albo sprzedajesz konsolę z kontem i wszystkimi danymi do niego albo bez.

Gry będą działać dopóki jest konto na konsoli, ale nikt Ci nie dopłaci kilkuset zł za gry z konta, z którym nie będzie mógł zrobić co chce, bo trzeba brać pod uwagę ewentualny fromat dysku w przypadku jakiejś naprawy itp.

Opublikowano

Jest już jakieś rozwiązanie z udostępnianiem screenów? Niestety cały czas jak wejdę w Upload to mam tylko ustawienie jako tło i uruchomienie gry. Żadnej opcji udostępniania na Twitter itp, nie mam :/ Jednak MS gunwo?

Opublikowano (edytowane)

Coś Ci nie działa. Raczej całej reszcie wszystko śmiga przez twittera.

Ja do screenów wchodzę przez dvr z gry, a nie bezpośrednio przez upload studio, ale nie wiem czy ma to znaczenie.

Edytowane przez Humulin
Opublikowano (edytowane)

Przecież ci pisałem że musisz zapisać w Upload. Dopiero po tym pojawia się opcja udostępnij! :D

1 zaznacz sobie zdjęcia

2 pojawia się opcja zapisz po lewej

3 po zapisaniu klikasz menu na padzie

4 udostępniasz

:P

Edytowane przez chris85
Opublikowano

a co do konta.. czy moge sprzedac konsole z kontem i z tymi grami ale zmienic hasło? a konto bedzie automatycznie sie logowalo.. wiadomo chodzi o to ze podpiety e-mail jest pod to konto. Czy pozostaje sprzedaz konsoli wraz z kontem i danymi do e-maila?

Mozesz zmienic emaila bez problemu, po co masz tracic wlasny email? No chyba ze i tak z niego nie korzystasz

Opublikowano

Jak myślicie - czy Microsoft wypuści kiedykolwiek na rynek "kieszokonsolkę" czy też nie? W mojej ocenie niestety nie - w dobie wypasionych telefonów komórkowych czy tabletów wyczuwam szybki upadek przenośnych konsol - a szkoda bo takiego "Xbox Pocket" bym przygarnął. :-D

Gość DonSterydo
Opublikowano

Dzisiaj pierwszy raz musiałem usunąć grę z HDD bo zabrakło mi miejsca. Padło oczywiście na Ryse  :yao:

Opublikowano

Jak to jest z tymi grami gwg - pobrałem te Child of coś tam i jest ok, chcę pobrać bilard to mi znów o kartę kredytową woła.

Co za (pipi) paranoja, jak nie dlc do Tytana które w końcu udało mi się pobrać z poziomu gry to teraz z tym mi zaczynaja wyjeżdżać.

Jest jakiś podział że jedna gra teraz, druga po 15 czy dwie od razu są dostępne dla goldowców?