Skocz do zawartości

Xbox One: komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

• Odpowiedzi 11,8 tys.
  • Wyświetleń 1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Mam Xbone'a, co mnie niesamowicie cieszy, bo Forza Horizon 2 rozpaliła moje zmysły i chciałbym podzielić się kilkoma spostrzeżeniami Jako były już posiadacz PlayStation 4:   - konsola na żywo spraw

• W kwestii prywatnej wiadomości - zawsze możesz kogoś dodać do rozmowy i zamknąć grupę dla reszty znajomych   Kilka moich spostrzeżeń dotyczących Xboxa One po tych kilku miesiącach użytkowania.  

• Małe podsumowanie wrażeń po kilkunastu dniach grania. Całą poprzednią generację grałem na 360. Teraz nie wiedziałem czy nie wybrać PS4, ale stanęło na One bez Kinecta.   Konsola   Sama konsola jes

Opublikowano

Chodzi mi po głowie zakup kinecta. Mieszkam w PL więc wiem, że odpadają komendy głosowe. Do czego taki kinect może być wykorzystany? Skype?

jak masz kobite, dzieciaki to bier - dla samego siebie to raczej odpada

Opublikowano

Nie mam żadnego z powyższych. Chodzi mi raczej o komunikację Skype, kilka gierek i kody czytane bezpośrednio z kart miast wpisywać je z palca. On kiedy mam One'a prawie nie korzystam z PC. Sam posiadasz Kinecta? Co z niego masz?

Opublikowano

Mam kinecta, czasem jak znajomi wpadaja pogramy w kręgle jakieś, jak koleżanki wbijają do żony to w Dance Central potrafią grać 3-4h. Jak miałem region na uk to korzystałem z komend głosowych które działały bardzo spoko. Najlepsza obecnie gra na kinecta to Disney Fantasia Music Evolved (muzyczna) - jest naprawdę super ale specjalnie dla niej to raczej słabo z zakupem. (np. w takim D4 bardzo fajnie się sterowało)

Więc jak nie masz kobity / dzieciaków to ja bym raczej nie brał.

Skype, sczytywanie kodów działa super. 

Edytowane przez kermit

Opublikowano

MS odszedł o polityki robienia gier pod Kinecta, więc jeśli nie grzeją Cię komendy głosowe w języku angielskim, okazjonalne używanie kamery do odczytywania kodów czy komunikacja przez Skype, to można sobie darować Kinecta, bo większej integracji z grami już nie będzie. 

Opublikowano

Na USA ostatnio zapowiedzieli bundle 1TB z NFL I EA Access na rok za 399$ wiec mozliwe ze cos podobnego tylko z Fifa dadza na Europe. Ciekawa oferta jezeli ktos lubi gierki od EA.

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

@ Banny 

Skoro lubisz wyścigi to pamiętaj,ze   XOne  ma Forza Horizon 2 + Storm Island . Wrzesień to premiera  Forza Motorsport 6 :)  Nigdy nie miałeś konsoli MS, to Forza wbije cię w glebę :D

Edytowane przez chris85

Opublikowano

@ Banny 

Skoro lubisz wyścigi to pamiętaj,ze   XOne  ma Forza Horizon 2 + Storm Island . Wrzesień to premiera  Forza Motorsport 6 :)  Nigdy nie miałeś konsoli MS, to Forza wbije cię w glebę :D

Jeśli faktycznie jest fanem gier wyścigowych to w tym przypadku można powiedzieć wprost, że nie ma innej opcji niż Xbox.

Opublikowano

fanem to może za dużo powiedziane, ale zawsze w GT lubiłem grać. Do czasu części 4, piątka później żygałem, a 6 pograłem do momentu i stwierdziłem, ze to ciągle to samo i chyba największa bolączka (imo) - głos silników.

Dlatego też może czas na zmianę serii.

Czy granie online jest darmowe? jak ten  live wyglada i jakie ma się korzysci z posiadania?

Opublikowano

Obecnie jakieś 120-130 zł kosztuje kod na roczny abonament Xbox Live Gold dzięki któremu pozwalają Ci grać w multi po sieci. Dodatkowo dwie gry na miesiąc z oferty Games with Gold za 'friko'.

Dla Golda są też unikatowe promocje niedostępne dla kont bez abonamentu, czyli Silver. Nieraz gry w wersjach cyfrowych za śmieszne pieniądze można wyrwać.

Edytowane przez Hum

Opublikowano

fanem to może za dużo powiedziane, ale zawsze w GT lubiłem grać. Do czasu części 4, piątka później żygałem, a 6 pograłem do momentu i stwierdziłem, ze to ciągle to samo i chyba największa bolączka (imo) - głos silników.

Dlatego też może czas na zmianę serii.

Czy granie online jest darmowe? jak ten  live wyglada i jakie ma się korzysci z posiadania?

tu masz najlepsze ceny. http://www.keye.pl/games/buylistsearchgame/game/52 

Wygląda lepiej niż PSN :P Gry i patche ciągniesz maksymalną prędkością łącza i nie ma takich cyrków jak u Sony. . Co wtorek masz promocje na wybrane tytuły w Deals with Gold. Darmowe gierki zawsze 1 i 15 dnia danego miesiąca. Dochodzi ci EA Access za 79 zł masz 12 gier na dzień dobry. W sierpniu rzucą Dragon Age: Inkwizycja. 

Edytowane przez chris85

Opublikowano

I jak już jesteśmy przy GWG - wiadomo co z sierpniu przycebulimy?

Opublikowano

I jak już jesteśmy przy GWG - wiadomo co z sierpniu przycebulimy?

Na 5 dni przed końcem miesiąca? Chyba żarty sobie robisz ;) Standardowo pewnie będzie 1 dzień przed.

Opublikowano

Wydawało mi się, że trochę wcześniej jest info.

A może to tylko o jakichś plotach czytałem.

Edytowane przez Hum

Opublikowano

Wydawało mi się, że trochę wcześniej jest info.

A może to tylko o jakichś plotach czytałem tylko.

Wcześniej to są jakieś plotki. Oficjalne info zawsze jest na ostatnią chwilę.

Opublikowano

Pytanie za 100 punktów, czemu nie żadnych bundli XO z Girsami (pre order)? Czy z Forza Horizon 2? Oczywiście mowa o oficjalnych bundlach, XO ma chyba najgorsze zestawy ze wszystkich konsol. Raka można dostać od bundli z AC czy tym z F5 i Fifą ;/

W sumie jedyny normalny bundle to ten z SO tyle, że tylko z białą konsolą.

Tez w tamtym roku czekalem z nadzieja na bundle z FH2 i FM5, to bylby mega fajny bundle.Kupilem z AC Unity/Black Flag

Edytowane przez Mroku333

Opublikowano

Podobno jednymi z kolejnych gier, które trafią do testów BC jest Borderlands i Castle Crashers:

borderlands-solo-xbox-one.jpg

Castle-crashers-solo-xbox-one.jpg

Pewnie po Gamescom jakieś gry do testów wejdą.

Opublikowano

Te CoD'y mnie rozwalają. Wychodzi nowy co rok, od kilku lat, a ludzie i tak chcieliby grać jeszcze w stare na nowej konsoli :P