Banny 2 656 Opublikowano 28 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 To od razu zapytam, FH2 czy F5? czym się te gry różnią? czy jest tryb kariery, gdzie mamy kasę i wygrywamy eventy by ulepszać wozidło/kupować nowe itd? Cytuj Odnośnik do komentarza
kubson 3 189 Opublikowano 28 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 spoko obadam sobie MGS, ta gra z zombiakami troche zalatuje state of decay patrzac na obrazki, na x360 lipa bo gierki juz mam ograne jak dla mnie zdecydownie Forza Horizon 2 - swobodna arcadowka z super klimatem i swietnym modelem jazdy FH5 dosc szybko mnie znudzila ale nigdy nie bylem fanem "sim" racerow, we wrzesniu wychodzi FM6 wiec juz lepiej na nia poczekac bo przyniesie pelno usprawnien. Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 28 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 (edytowane) mgs gz to ja na ps4 kupiłem za 70 zł dawno temu :> dostałem już to w plusie a teraz w goldzie. Ta gra mnie prześladuje Ok to jeszcze na szybko pierwsze wrażenia. Konsola przyszła godzinę temu a ja się cieszę jak dziecko. Wygląd na plus. To jak wszystko spakowane , headset, sama konsola z jakich materiałów jest użyta oj ps4 leży na łopatkach. Kultura pracy boże musiałem ucho przyłożyć aby stwierdzić czy pracuje Na razie same plusy bo i chwila ze sprzętem. Pierwsze wrażenie najlepsze ze wszystkich konsol nowej generacji. No i aktualizacja śmignęła prawie jak na steamie. P.S. Moja kobieta powiedziała że kupiłem magnetowid:D Fakt wielkość troszkę przytłacza ale mi się podoba Edytowane 28 Lipca 2015 przez blantman 8 Cytuj Odnośnik do komentarza
tukan 1 917 Opublikowano 28 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 Mam dylemat czy brać arcade'ową FH 2 czy poczekać na 6 co mi wypali gały graficzkom ale będzie bardziej nastawiona na realizm. ;_; Cytuj Odnośnik do komentarza
kubson 3 189 Opublikowano 28 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 bierz FH2 bo gra jest cudowna Cytuj Odnośnik do komentarza
hav7n 5 936 Opublikowano 28 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 Jezeli wolisz arcade to tylko FH2. Zreszta nie o sam model jazdy tu chodzi, a tez o widoczki, muzyczke i caly taki luzny klimat. Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 181 Opublikowano 28 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 To od razu zapytam, FH2 czy F5? czym się te gry różnią? czy jest tryb kariery, gdzie mamy kasę i wygrywamy eventy by ulepszać wozidło/kupować nowe itd? w FH2 masz otwarty świat, w FM5 zamknięte tory wyścigowe. FH2 to arcade, ale nie taki w stylu burnouta czy NFS'a ale bardziej project gotham racing (czyli zapomnij o zapierdalaniu w zakrętach bez konsekwencji), FM5 to symulator, ale sporo wybaczający. Poza tym to gry niewiele się różnią, jest kariera, tuning wizualny i mechaniczny. IMO jeśli jesteś nowicjuszem to bierz FH2 bo zwyczajnie jest ciekawsza, FM to bardziej gra zrobiona dla fanów serii. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość DonSterydo Opublikowano 28 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 No i ja musiałem w końcu kupić dodatkowy dysk bo już kasować co nie miałem, a ma zbyt wolnego neta żeby tak sobie gry kasować i ściągać. Jakaś budżetowa Toshiba 1 Tb. Widzę, że Ori 7.5 Gb przegrało się w chwila moment z wewnętrznego, więc jest git Fajnie że można używać z Xone zewnętrznych HDD do gier, 30 sekund i po sprawie, a dysk sobie leży gdzieś za konsolą Mam dylemat czy brać arcade'ową FH 2 czy poczekać na 6 co mi wypali gały graficzkom ale będzie bardziej nastawiona na realizm. ;_; Bierz obie, a FH2 natychmiast To od razu zapytam, FH2 czy F5? czym się te gry różnią? czy jest tryb kariery, gdzie mamy kasę i wygrywamy eventy by ulepszać wozidło/kupować nowe itd? FM5 nie opłaca się teraz brać jak za rogiem jest FM6, która będzie miała wszystko to co FM5 + więcej tras i aut i w lepszej oprawie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Sqtr78 1 038 Opublikowano 28 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 Też musze kupić zewnętrzny, jestem szczęśliwym posiadaczem XOne od jakiegoś miesiąca, a już amm tylko 57 giga wolnego . Ale przy EA Access, Goldzie i cenach niektórych cyfrówek nie starczy jak w PS4, tam jakoś mi 500 gb na luzaku od premiery styka hmmmm. Btw kręciłem nosem przy Sunset Overdrive po pierwszych kilku misjach i prawie olałem, ale coś mnie wzięło i pograłem dłużej ) it is soooo coooll . hehhehe bomba gra Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość DonSterydo Opublikowano 28 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 Bo pierwsze 4h to tutorial jak się poruszać po mieście, trzeba to po prostu przecierpieć, bo w porównaniu do innych gier z gatunku, w SO każdą akcję trzeba wykonać samemu i najpierw trzeba to ogarnąć. Później jak wszystko człowiek robi instynktownie, to zabawa jest mega pomimo tego, że założenia gry są raczej nieskomplikowane. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hubert249 4 273 Opublikowano 28 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 (edytowane) mgs gz to ja na ps4 kupiłem za 70 zł dawno temu :> dostałem już to w plusie a teraz w goldzie. Ta gra mnie prześladuje Ok to jeszcze na szybko pierwsze wrażenia. Konsola przyszła godzinę temu a ja się cieszę jak dziecko. Wygląd na plus. To jak wszystko spakowane , headset, sama konsola z jakich materiałów jest użyta oj ps4 leży na łopatkach. Kultura pracy boże musiałem ucho przyłożyć aby stwierdzić czy pracuje Na razie same plusy bo i chwila ze sprzętem. Pierwsze wrażenie najlepsze ze wszystkich konsol nowej generacji. No i aktualizacja śmignęła prawie jak na steamie. P.S. Moja kobieta powiedziała że kupiłem magnetowid:D Fakt wielkość troszkę przytłacza ale mi się podoba Witamy w rodzinie MGS dla mnie bardzo bardzo na plus sam chciałem brać w pudełku przed MGS V a tu taki surprise Edytowane 28 Lipca 2015 przez chris85 Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 28 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 Dobra zakupiłem ea access , golda i pograłem chwilkę w maxa (mała giereczka ale fajna) Niestety śćiąganie troszkę zajmie ustawiłem sobie kolejeczkę na noc Master Chief 67 gb :O , titanfall 19, fifa 12, madden 15, ufc też ponad 13 gb no tak widze czemu dysk może się szybko skończyć. Jutro dojdzie do mnie Sunset overdive state of decay forza horizon 2 killer instinct Co mam jeszcze kupić z dużych gier? Jest coś na arcade wartego uwagi poza maxem? Chodzi mi o coś co nie było na pc lub ps4. Ori mam na steam i może kupię drugi raz jak będzie w jakiejś promocji ale wątpię. Coś free to play zjadliwe? widzę że jakiś znajomy w neverwinter napieprza a inny w smite. P.S. Jeden minus Xboxa znalazłem - ten interfejs ! Trudno do niego przywyknąć. Zapraszajcie chłopaki grać będę cały sierpień w tytana, halo czy pogrywać będę w forze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Hubert249 4 273 Opublikowano 28 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 (edytowane) takie pytanie jak wolę takie bardzie arcade'owe ścigałki to inwestować w FH2 czy Forza 6 będzie oferowała jakieś opcję bardziej arcade? Plus czy w tych grach w ogóle jest split screen? Bo na tym najbardziej mi zależy a w dzisiejszych czasach to nie wiadomo. ;/ Moja absolutnie szczera rada, bez fanbojstwa - bierz obydwie. Gdybym miał wymienić najlepszą grę w jaką grałem na obecnej generacji to będzie .... Wiedzmin 3 , ale tuż za nią Forza Horizon 2. FM6 to zupełnie inna bajka. Jedyne co je łączy prócz samochodów i nazwy to za(pipi)istość Edytowane 28 Lipca 2015 przez chris85 Cytuj Odnośnik do komentarza
hav7n 5 936 Opublikowano 28 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 W sobote jak bede na chodzie to mozna zagrac cos w Titana Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 28 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 Bałem się że po prawie 3 latach mnie wszyscy na gs wyprzedzą ale 7 lat z xboxem robi swoje. Widzę że większość fanów x'sa to świerzaki bo mój gs cały czas wysoko stoi a ja nie pawie się w łowiectwo Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 28 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 Też musze kupić zewnętrzny, jestem szczęśliwym posiadaczem XOne od jakiegoś miesiąca, a już amm tylko 57 giga wolnego . Ale przy EA Access, Goldzie i cenach niektórych cyfrówek nie starczy jak w PS4, tam jakoś mi 500 gb na luzaku od premiery styka hmmmm. Btw kręciłem nosem przy Sunset Overdrive po pierwszych kilku misjach i prawie olałem, ale coś mnie wzięło i pograłem dłużej ) it is soooo coooll . hehhehe bomba gra Też mi zostało tylko 150gb a niewiele mam zainstalowane, na PS4 do dyspozycji z 500gb jest coś koło 420gb a na XO chyba 360-380GB, a nie widzi mi się usuwać gier z dysku które posiadam w wersji płytowej bo okrutnie długo się instalują jak bym miał ochotę sobie w nie kiedyś zagrać. A tak ogólnie moje wrażenia po dwóch miesiącach użytkowania Łoniaka + kultura pracy + pad + sieć + snap i to tak ogólnie o grach się nie będę rozpisywał, bo nie ma sensu a teraz łyżka dziegciu w beczce miodu - system ( mało intuicyjny, potrafiący przymulić, na szczęście niedługo zostanie zmieniony miemy nadzieję że na dużo przyjaźniejszy ) - czas instalacji gier z płyty :facepalmz: - marketplace (modlę się żeby był przebudowany razem z systemem) Jestem bardzo zadowolony z zakupu, tym bardziej po takim czasie od premiery i nadchodzących exach sam nie wiem za co się złapać w tym momencie przy moich możliwościach grania w tygodniu Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość DonSterydo Opublikowano 28 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 Co mam jeszcze kupić z dużych gier? Jest coś na arcade wartego uwagi poza maxem? Chodzi mi o coś co nie było na pc lub ps4. Ori mam na steam i może kupię drugi raz jak będzie w jakiejś promocji ale wątpię. Coś free to play zjadliwe? widzę że jakiś znajomy w neverwinter napieprza a inny w smite. Powiedziałbym, że FM5, ale jak już wcześniej pisałem, nie ma sensu gdy FM6 jest tak blisko. Z gier arcade polecam Kalimbę - wymagający platformer 2D z ciekawym pomysłem na rozgrywkę, tani jak barszcz i daje sporo radochy. Cytuj Odnośnik do komentarza
maciekww28 848 Opublikowano 29 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2015 Nie ma czegoś takiego jak instalacja gier z płyty - każda gra jest pobierana z serwerów (jak chcesz z płyty to w ustawieniach konsoli przejdź do offline) Cytuj Odnośnik do komentarza
marbel007 857 Opublikowano 29 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2015 Chyba jednak nie masz racji. Z serwerów całe gry mają pobierać sie z BC. Z płyty gry się normalnie instalują, a z serwerów pobierają sie patche i czasem zwalniają instalację gier z płyty. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 29 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2015 Nie ma czegoś takiego jak instalacja gier z płyty - każda gra jest pobierana z serwerów (jak chcesz z płyty to w ustawieniach konsoli przejdź do offline) To wytłumacz mi jak 20GB gra miała by mi się ściągnąć na 10Mb łączu w godzinę?? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
tukan 1 917 Opublikowano 29 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2015 Jakby mnie było stać na obie Forzy to bym nie pytał o wybór Niestety mam ograniczony budżet na giereczki więc łyknę FH2 zapewne a gdzieś tam w czasie 6steczkę, dzięki chłopaki! Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość DonSterydo Opublikowano 29 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2015 (edytowane) Nie ma czegoś takiego jak instalacja gier z płyty - każda gra jest pobierana z serwerów (jak chcesz z płyty to w ustawieniach konsoli przejdź do offline) Głupoty piszesz To by mi się gry instalowały ze 20h Edytowane 29 Lipca 2015 przez DonSterydo Cytuj Odnośnik do komentarza
kermit 6 998 Opublikowano 29 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2015 dopiero obczaiłem drugą gierke na sierpień w GWG, może nie jest to jakiś hit ale bardziej czekam na to jak na demo MGS'a survival, łuk, rzut izometryczny? brzmi bardzo smakowicie i wygląda ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 29 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2015 hej, xbox lada moment będzie, mam parę pytań "zielonego": - wykupuję xbox live na 12 miesięcy - te gierki co miesiąc mam za darmo, ale czy mogę pobrać te, które już wcześniej były? - jak jest z żywotnością pada? ładuję go przez kabel czy jak? - dużo jest gierek na marketplace? - czy juz wiadomo moze, kiedy będzie wsteczna kompatybilność z X360? - jakie gry na początek? Myślę nad FH2 + W3 piateczka Cytuj Odnośnik do komentarza
tukan 1 917 Opublikowano 29 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2015 hej, xbox lada moment będzie, mam parę pytań "zielonego": - wykupuję xbox live na 12 miesięcy - te gierki co miesiąc mam za darmo, ale czy mogę pobrać te, które już wcześniej były? - jak jest z żywotnością pada? ładuję go przez kabel czy jak? - dużo jest gierek na marketplace? - czy juz wiadomo moze, kiedy będzie wsteczna kompatybilność z X360? - jakie gry na początek? Myślę nad FH2 + W3 piateczka - gold działa tak samo jak ps+, co miesiąc są nowe gierki i co miesiąc się zmieniają więc wstecz nie da rady kupić - pad jest na baterie, dwie AA, ja na wartach z żabki jadę ok 30h - wsteczna kompatybilność jest cały czas aktualizowana - Wieśmy Czy to ci na 2 miesiące wystarczy ;D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi