Opublikowano 1 września 20159 l Autor pytanie tylko po co w konsoli dysk ssd, żeby sie gierki szybciej instalowaly? nie wiem czy warto
Opublikowano 1 września 20159 l Jak wygląda u Was sprawa z tymi dyskami zewnętrznymi? Jest jakaś różnica w odczycie danych jeśli chodzi o loadingi w grach? Mój dysk 500GB zapełniony jest w 98,3% grami w które grywam regularnie, ale sami rozumiecie, że za chwilę to nie wystarczy. Polecacie jakieś konkretne modele?
Opublikowano 1 września 20159 l A niech ten Microsoft ktoś spali, już wiedziałem ile mniej więcej przeznaczyć na kupno konsoli, a tu wrzucają nowy piękne sprzęt, z wspaniałym elite kontrolerem. Jednak trzeba będzie dorzucić trochę więcej Edytowane 1 września 20159 l przez Moldar
Opublikowano 1 września 20159 l @Wezyr ja mam seagate expansion 2tb, maly, cichy i nie ma zadnych problemow a konsole mam w trybie czuwania zawsze, odczyt danych chyba taki sam bo to ta sama predkosc co dysku od xboxa Edytowane 1 września 20159 l przez kubson
Opublikowano 1 września 20159 l Dzięki Kub. Widzę, że to dysk HDD. Dla porównania sprawdziłem ceny dysków SSD. Dobry 1TB to jakieś 2.5k PLNów
Opublikowano 1 września 20159 l W dniu 1.09.2015 o 19:42, MaZZeo napisał(a): pytanie tylko po co w konsoli dysk ssd, żeby sie gierki szybciej instalowaly? nie wiem czy warto W tej chwili nie warto inwestowac w SSD do konsoli ze wzgledu na cene. Roznica w uruchamianiu konsoli i szybszego ladowania gier wacha sie od 5 do 10 sekund (mowa o SSD, a nie SSHD ktory jak wiadomo jest trochę wolnejszy) Dla zainteresowanych video z youtube. Porownanie wbudowanego dysku Samsung 500GB HDD z dyskiem Samsung SSD i Seagate SSHD. Dyski zostały podlaczone bezposrednio do konsoli poprzez złacze SATA. Dyski podpiete przez USB beda troche szybsze. Edytowane 1 września 20159 l przez LordV
Opublikowano 2 września 20159 l Sshd to hybryda do niczego. Minimalne zyski na ładowaniu i tyle. Sshd to dysk który ma kilka gb pamięci flash a reszta to zwykły twardziel. Na pc już dawno stwierdzono że albo ssd albo nic. Sshd jest ekonomicznie nieopłacalny na pc. Kupować ponownie xboxa dla dysku sshd to głupota. Pozdrawiam
Opublikowano 2 września 20159 l Dysk sshd 5400rpm daje sporego kopa w porównaniu z hdd 5400rom. Pomiędzy sshd 7200 rpm s hdd 7200 rpm już nie ma takiej różnicy. Cenowo tez sshd obecnie nie są sporo droższe od hdd ed blue/black. Nie porównujcie cen do dysków green/eco, bo te są na magazyn i na system sie nie nadają. Gdzieś widzianym testy dysków w xone i sshd przyspieszal jeśli graliśmy w jedna grę, bo do cache leciaky pliki. Braku żonglowaliśmy grami, to mogli działać nawet wolniej id hdd, bo sshd się "uczyl" co dać do szybkiego bufora. Edytowane 2 września 20159 l przez Kriss_Hietala
Opublikowano 2 września 20159 l W dniu 31.08.2015 o 22:44, Mustang napisał(a): Do tego z zaskoczenia nowy kolorek pada. http://www.xbox.com/en-US/xbox-one/accessories/controllers/lunar-white-wireless-controller Będzie to cudo w Polszy do kupienia?
Opublikowano 2 września 20159 l W dniu 2.09.2015 o 08:47, Emtebe napisał(a): W dniu 31.08.2015 o 22:44, Mustang napisał(a): Do tego z zaskoczenia nowy kolorek pada. http://www.xbox.com/en-US/xbox-one/accessories/controllers/lunar-white-wireless-controller Będzie to cudo w Polszy do kupienia? Jak gdzieś się pojawi, to poproszę w imieniu swoim i zielonych braci o info. Chętnie sobie takiego sprawię. Mam białą konsolę i pada z edycji SO i wyglądają naprawdę zaje.biście... Edytowane 2 września 20159 l przez Kris77
Opublikowano 2 września 20159 l Goldzik najlepiej kupować na keye.pl czy jest jeszcze jakiś lepszy sklep?
Opublikowano 2 września 20159 l mam pytanie trochę bardziej hardwarowe wylałem wczoraj na pada herbatę (słodzoną), wysuszyłem go i jest jeden problem, X, A i przycisk z logo Xbox'a "kleją się", tzn po wciśnięciu nie odskakują od razu tylko z takim delikatnym lagiem.ma ktoś pomysł jak to wyczyścić?
Opublikowano 4 września 20159 l Jak się ma minecraft wersja xone do wersji PC. Na PC to bez modów feedthebeast direwolf20 gra nie miałą sensu jak nie mogłem postawić fabryki, zautomatyzować produkcji i zbudować kruszarkę kamieni Przez przypadek wylicytowałem minecrafta ;< Edytowane 4 września 20159 l przez Kriss_Hietala
Opublikowano 5 września 20159 l Tutaj możecie sprawdzić swoje statystyki z One po jego pierwszym roku w Polsce: http://www.xbox.com/pl-PL/year-one-celebration/
Opublikowano 7 września 20159 l Każdą grę pudełkową musimy pobierać? Włożyłem płytkę z minecraftem. Ok 700MB do zainstalowania...po czym zaczeło te 700MB ściągać...