Gość suteq Opublikowano 13 listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 13 listopada 2015 W nowym dashu źle nalicza albo nie nalicza wcale czasu gry w gamehubie...Serio to dla ciebie taka wazna sprawa gdy sa od tego strony?Mnie dziwi dlaczego zniknela opcja usuwania gier z listy do pobrania. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość DonSterydo Opublikowano 13 listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 13 listopada 2015 W nowym dashu źle nalicza albo nie nalicza wcale czasu gry w gamehubie...Serio to dla ciebie taka wazna sprawa gdy sa od tego strony?Mnie dziwi dlaczego zniknela opcja usuwania gier z listy do pobrania. Jakie "strony"? Tylko system Xone liczy czas gry, a po updacie ta opcja przestała działać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czezare 1 450 Opublikowano 13 listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 13 listopada 2015 Wiadomo kiedy bedzie dostepna gra Hexic HD z BC? Nie ma jej dostępnej nawet przez stronę xbox.com... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość suteq Opublikowano 13 listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 13 listopada 2015 No chociazby te: Mniej dokladna: http://gamercards.exophase.com/xbox/user/DruciaQPL Bardziej dokladna: https://www.mygamerprofile.net/gamer/druciaqpl Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 13 listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 13 listopada 2015 exophase pokazuje tylko tyle ile mu xbox powie, to samo ze danymi ze steama, gierek na konsole sony nie zlicza czasu co do mygamerprofile to u mnie nie smigało ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość DonSterydo Opublikowano 13 listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 13 listopada 2015 No ale co mnie to obchodzi skoro mam taką opcję w samej konsoli? PS. Judgmenta odpalić nie mogę. Nie wiem po cholerę tak się z tym spieszyli, teraz będziemy na poprawki czekali nie wiadomo ile. Cytuj Odnośnik do komentarza
kubson 3 189 Opublikowano 13 listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 13 listopada 2015 Rowniez wole gamehub w xbox one do liczenia czasu, Co so Hexic to przeciez jest od dawna w BC, ma go juz na dysku Cytuj Odnośnik do komentarza
Czezare 1 450 Opublikowano 13 listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 13 listopada 2015 Rowniez wole gamehub w xbox one do liczenia czasu, Co so Hexic to przeciez jest od dawna w BC, ma go juz na dysku Wut??Gdzie?Jak?Kiedy? Cytuj Odnośnik do komentarza
kubson 3 189 Opublikowano 13 listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 13 listopada 2015 Rowniez wole gamehub w xbox one do liczenia czasu, Co so Hexic to przeciez jest od dawna w BC, ma go juz na dysku Wut??Gdzie?Jak?Kiedy? Jezeli Hexic masz na 360 od nowości to musisz gre usunąć i pobrać raz jeszcze za free i wtedy bedzie dostępna w zakładce ready to install na xbox one Cytuj Odnośnik do komentarza
Czezare 1 450 Opublikowano 13 listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 13 listopada 2015 Mam,a raczej mialem Hexica od nowosci. ZTCP to byl on juz preinstalowany na dysku, kiedy w lutym 2006 roku kupowalem konsole, ale w ready to install gry nie mam, wiec nie wiem skad i jak mialbym gre usuwac... Cytuj Odnośnik do komentarza
yab 572 Opublikowano 13 listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 13 listopada 2015 Podbijam pytanie jak wyżej - miałem konsolę X360 i miałem kilka gier a od kilku miesięcy dodawałem nowe przez stronę - gdzie sprawdzić ich listę? było już w temacie, odkopałem, bo znaleźć tego na stronie xbox nie potrafiłem... https://live.xbox.com/pl-PL/Download/history Cytuj Odnośnik do komentarza
BuRRRza 43 Opublikowano 13 listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 13 listopada 2015 Z tymi spadkami fps to powszechny problem czy tylko gearsy na to cierpią ? Nie wyobrażam sobie spadków w Black Ops podczas grania w multi Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość DonSterydo Opublikowano 13 listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 13 listopada 2015 (edytowane) Pewnie jest tak w większości przypadków (to jednak emulacja oparta na sofcie), kwestia tylko tego jak duże są to spadki i jak częste. Grałem dzisiaj po sieci w w Hordę w Girsa 3 i moim zdaniem spokojnie można w ten tryb grać bo zauważalne spadki są incydentalne i nie miały żadnego wpływu na rozgrywkę. Pozostaje jeszcze pytanie czy to z powodu v-sync które jest chyba domyślnie włączone w emulowanych grach i czy MS jest w stanie to wyłączyć. W Torchlight zauważyłem też "nieznaczne" spadki, na oko z 30 do 26 FPS w dungeonach, można spokojnie grać, ale wprawione oko zauważy, że animacja jest "wolniejsza". PS. Tak na marginesie, to spadki są chyba wtedy gdy w grę wchodzą większe ilości obliczeń robione przez CPU, np. w Hordzie na mapie Trenches jest taki efekt, że co jakiś czas pojawia się "burza" piaskowa, uwydatniają się wtedy god raye i można by pomyśleć, że framerate chrupnie, jednak nic takiego nie zauważyłem (tutaj wchodzi do akcji bardziej GPU konsoli). Spadki pojawiały się natomiast w pewnych sytuacjach gdy na ekranie obejmowałem jakąś znaczną liczbę ruchomych przeciwników jednoczęśnie strzelających albo jakieś bliższe postaci i większe eksplozje. Dlatego też spodziewam się, że jak Halo Wars wejdzie do BC, to na Xone może być niegrywalne biorąc pod uwagę, że i na X360 postrafiło przymulić przy sporej liczbie jednostek na ekranie. Edytowane 13 listopada 2015 przez DonSterydo Cytuj Odnośnik do komentarza
kubson 3 189 Opublikowano 13 listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 13 listopada 2015 pogralem troche w nba on fire edition i chodzi bez problemu Cytuj Odnośnik do komentarza
Kriss_Hietala 11 Opublikowano 13 listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 13 listopada 2015 A ja mam tylko z x360 Plants vs Zombies i DIrt3 ;< Samachodziki działają dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza
Graczdari 297 Opublikowano 13 listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 13 listopada 2015 Emulacja w konsoli XONE realizowana jest na zasadzie maszyny wirtualnej, tak więc nie ma możliwości by wszystko działało perfekcyjnie. MS stworzyło maszynę wirtualną konsoli X360 na XONE, a że X360 to PowerPC, wiec wiele rzeczy trzeba optymalizować pod x86. Inne zarządzanie rdzeniami, gpu, inne zarządzanie pamięcią. I tak jestem zdania, że optymalizacja maszyny wirtualnej bez żadnego komponentu z X360, jest na bardzo wysokim poziomie, a 100% sprawność takiego rozwiązania nie jest możliwa, zwłaszcza przy większych grach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kriss_Hietala 11 Opublikowano 13 listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 13 listopada 2015 tam masz 10Mb edram tu masz 32Mb esram. coś jest wspólnego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
marbel007 857 Opublikowano 13 listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 13 listopada 2015 Czy ktoś ma Monkey Island 2? Niby jest na liście BC a u mnie pojawia się tylko jedynka... Cytuj Odnośnik do komentarza
Ins 5 741 Opublikowano 13 listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 13 listopada 2015 (edytowane) A może by ktoś utworzył odpowiedni temat związany ze wsteczną kompatybilnością i przeniósł tam posty z tego tematu ? Edytowane 13 listopada 2015 przez Ins Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 13 listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 13 listopada 2015 u mnie podobnie nie ma mi 2 a jedynka jest tak samo brak splasion mana. Myślę że dojdą w ciągu najbliższych dni. Cytuj Odnośnik do komentarza
Tommo 1 003 Opublikowano 14 listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 14 listopada 2015 w bundlu TR nie ma headseta czy oszukali mnie? zdziwilem sie jak nie znalazlem sluchawki w zestawie Cytuj Odnośnik do komentarza
Graczdari 297 Opublikowano 14 listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 14 listopada 2015 (edytowane) Jestem już po testach elitarnego pada i co mogę powiedzieć? Jest super, ale uczciwie powiedzmy sobie - nie za sugerowaną cenę. Ja bez marży miałem nieco lżejszą cenę, jednak ponad 450zł za taki padzior to też cenna lekko przesadzona. Pad jest świetnie wykonany, ale nawet standardowe pady w tym temacie nie maja się czego wstydzić. Całość wysoce modyfikowalna, wiele opcji regulacji, oraz szeroka programowalność . Osobiście najbardziej przypadły mi do gustu wymienne analogi, oraz blokada spustów. Ciekawie też wygląda ten "panel" zamiast d-pada, ale jeszcze nie przetestowałem tego szerzej. Spróbuje na mortalu. W samej grze cóż - grałem głównie w Battlefronta. Pad leży dobrze, nic nie skrzypi, ręce się nie pocą. Sama przyjemność z gry względem fabrycznego pada jednak niewzrosła szczególnie. Z miłych aspektów to ten jack 3.5. Mam jeszcze pierwszego pada, do którego ciężko było mi kupić adapter. Generalnie jest spoczko, ale za drogo. --------------------------------------- Swoją drogą, to muszę wysłać konsole na serwis bo nawaliło radio i muszę grać na kablu. Łapie mi raz na ruski rok. Edytowane 14 listopada 2015 przez Graczdari Cytuj Odnośnik do komentarza
Kriss_Hietala 11 Opublikowano 14 listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 14 listopada 2015 to wina dashboarda. Mi wczoraj rozłączało pada co jakiś czas. Cytuj Odnośnik do komentarza
Graczdari 297 Opublikowano 14 listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 14 listopada 2015 (edytowane) Niestety u mnie to problem sprzętowy, bo mam go od dawna. Najpierw działało, potem (parę miechów temu) padło i w ogóle nie łapał synchronizacji. Na kablu działało, ale że był krótki to pare dni późnij kupiłem dłuższy kabel i co? podłączyłem, odpiąłem i działał znowu bezprzewodowo. Sielanka potrwała kilka tygodni bo ostatnio znowu nie działa Powiedzmy, że nie jest to coś, co mi życie rujnuje, ale fajnie jakby działało jak należy. Edytowane 14 listopada 2015 przez Graczdari Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kyo Opublikowano 14 listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 14 listopada 2015 w bundlu TR nie ma headseta czy oszukali mnie? zdziwilem sie jak nie znalazlem sluchawki w zestawie Nie, z tego co widziałem zestawy z nowym kontrolerem (tym poprawionym z 3,5 mm portem jack) nie mają w zestawie headsetów. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi