Skocz do zawartości

Xbox One: komentarze i inne rozmowy

MaZZeo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Czy moglby mi ktos napisac, tak na szybko po myslnikach, podstawowe zasady obslugi konsoli? Odbieram dzis swojego klocka i nie wiem od czego zaczac. Chodzi mi o ustawienie tego trybu instant on, jakie sciagnac aplikacje, jak dziala robienie zdjec i filmikow, co poprzestawiac w ustawieniach itd. Z góry dzieki

Podstawowe zasady obsługi?

Tu masz wszystko co Ci niezbędne:

http://support.xbox.com/en-US/xbox-one/system/capture-screenshots

I w razie czego wersja polska:

http://support.xbox.com/pl-PL/xbox-one/system/capture-screenshots

Edytowane przez Maciomaniak
Opublikowano (edytowane)

Wkładasz płytkę i grasz XD

Tak bylo w czasach ps2/gc/xbox
fix

A obecnie? Jak mam grę na dysku to wkładam płytkę i gram.

Edytowane przez Hum
Opublikowano (edytowane)

Poradnik odpalania konsoli...to nie może być prawda...

RTFM!

Opisalem o co mi mniej wiecej chodzi, takze nie pajacuj i sie nie ekscytuj

Maciomaniak dzieki za linki!

Edytowane przez TeBe
Opublikowano (edytowane)

Cale zycie z PS, ale chyba nadszedl ten moment ze czas zmienic firme :) Niestety nie moge zdzierzyc tego z jakich materialow zostal wykonany pad od PS 4, jakie sa problemy z siecia oraz z awaryjnoscia konsoli (przegrzewanie, tryb "suszarki" czy piszczenie). I to wszystko nadal moze wystapic w najnowszym modelu po kilku miesiacach uzytkowania.

Jedyne co mi nie pasowalo w X One to byl pad w ktorym uwazalem bumpery za bardzo niewygodne (zawsze testowalem tylko w saturnie grajac 10-15 min w fife i forze). Wynikalo to tez z tego ze w fifie sprint i zmiane zawodnikow mam na bumperach (jak za czasow dawnych PESow) a w shooterach przyblizenie i strzal na bumperach. I tu byl pies pogrzebany :) Kumple z nowej pracy graja glownie na x'ach (nowych i starych) i nie mogli uwierzyc w to ze narzekam na wygode pada. Dzisiaj zajrzalem do jednego z nich ktory ma chyba ze 20 roznych gier, pogralem 3 godziny w rozne gry (na tym padzie co ma wejscie na sluchawki normalne) uzywajac glownie triggerow i jestem mega zadowolony :) Mialem w sob jechac po ktorys zestaw z PS4, a wychodzi na to ze wroce z X'em. I jakos bardzo mi z tym dobrze :)

W zwiazku z tym, ze skupiam sie na grach, a nie na tym czy jest kilka pikseli wiecej lub mniej, to nie ma dla mnie roznicy czy jakas gra bedzie troche zeskalowana w dol albo czy bedzie "spadac" fps do 26-28 klatek co jakis czas, bo tego nie zauwazam. Za to zauwazylbym na pewno sypiaca sie usluge sieciowa, schodzaca gume z analogow, skrzypiace przyciski, grzejaca czy wyjaca konsole.

Czas przejrzac zestawy Xbox One :)

EDIT: Czy wszystkie pady z  3,5-mm wejściem na słuchawki, to są już te gdzie bumpery lżej chodzą i reagują podobnie na nacisk na całej powierzchni? Dzisiaj u kumpla grałem na takim padzie, ale on kupił go oddzielnie (z motywem z Halo 5).

Edytowane przez falcon87pl
  • Plusik 3
Opublikowano (edytowane)

Dzieki za szybka odpowiedz. W ogole jestem w szoku w jakich cenach sa zestawy X One w stosunku do PS4. Za ta sama cena zamiast jednej gry mam dwie w zestawie albo jedna gre + 3/6 miesiecy golda. Kolejne mile zaskoczenie :) Microsoft - robisz to dobrze :D

EDIT: Dysk 1TB, pad z wejsciem 3,5, Tomb Raider: Edycja ostateczna, Rise of the Tomb Raider, 6 miesiecy golda i to wszystko za 1600. Niezle :obama:

Opublikowano

Ostatnie pytanie na dzisiaj - czy do kazdej konsoli jest dodawany headset z mikrofonem? A jezeli pisze ze w zestawie z Forza sa "sluchawki z mikrofonem" to maja na mysli cos takiego:
xbox-one-headset.jpg?resize=620%2C357

Niestety na stronach euro czy saturna nie ma zdjecia sluchawek ani dokladniejszego opisu.

Opublikowano (edytowane)

W obu zestawach jest konsola 1 TB, poprawiony pad i 6 miesiecy golda, wiec zostaje tylko kwestia czy wole dwa TRy bez sluchawek czy doplacic 100 zl i miec konsole i pada z motywem Forzy + headset :)

Opublikowano

Dzieki za szybka odpowiedz. W ogole jestem w szoku w jakich cenach sa zestawy X One w stosunku do PS4. Za ta sama cena zamiast jednej gry mam dwie w zestawie albo jedna gre + 3/6 miesiecy golda. Kolejne mile zaskoczenie :) Microsoft - robisz to dobrze :D

EDIT: Dysk 1TB, pad z wejsciem 3,5, Tomb Raider: Edycja ostateczna, Rise of the Tomb Raider, 6 miesiecy golda i to wszystko za 1600. Niezle :obama:

Niedawno jeszcze bylo za 1499zl w ME.

Opublikowano

W obu zestawach jest konsola 1 TB, poprawiony pad i 6 miesiecy golda, wiec zostaje tylko kwestia czy wole dwa TRy bez sluchawek czy doplacic 100 zl i miec konsole i pada z motywem Forzy + headset :)

Jeżeli przemierzasz się do grania na słuchawkach, to nawet nie zawracajm sobie głowy headsetem na jedno ucho, który wklejał Rayos. Patrz na gry w zestawie, które Ci bardziej podejdą, a do grania i rozmów z ludźmi polecam np. wklejany wcześniej stereo headset.
Opublikowano

Kończy mi się gold, a mój dotychczasowy sprzedawca keye.pl ma straszne pustki w asortymencie, moglibyście poradzić jakieś strony lub aukcje gdzie dostane pewny produkt?

Opublikowano

Na OLX to kolego uważaj. Tez znalazłem fajna opcje na golda, co prawda na trzy miesiące, kasa poszła, kodu brak. Lepiej dołożyć te 10 czy 20zl i mieć święty spokoj :)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Gość DonSterydo
Opublikowano (edytowane)

Ze sklepami też różnie bywa. Kumpel jakiś czas temu kupił 3m Golda w keye.pl, okazało się, że kod został wcześniej wykorzystany i od ponad miesiąca nie może odzyskać kasy ani abonamentu, a sklep nie odpisuje na jego e-maile.

Edytowane przez DonSterydo