Skocz do zawartości

Xbox One: komentarze i inne rozmowy

MaZZeo

Rekomendowane odpowiedzi

Gość DonSterydo
Opublikowano (edytowane)

HDR nie miało specjalnego znaczenia przy X360 gdzie gry chodziły natywnie w takiej rozdzielczości i tylko były upscaleowane do FHD, jednak w przypadku Xone gdzie gry maja 900p albo 1080p natywnie, to grając na HDR ma się jakość obrazu jak na X360 i wszystko będzie nieostre = utrata większości detali gier.

Wiele też zależy od samego TV, z początku grałem na Xone na starym philipsie który był FHD ale jak zmieniłem na nową bravię to jakbym na nowo konsolę kupił, taka była różnica w jakości wyświetlanego obrazu.

Edytowane przez DonSterydo
Gość DonSterydo
Opublikowano

Tak, tak. Gry na Xone chodza w 720p. Teraz to juz chyba tylko bugfieldy. Wszystko inne 900p albo 1080p.

Opublikowano (edytowane)

oprócz 3 gier od DICe, jest coś jeszcze na 720p ?

Ah, jeszcze Dead Rising 3, golf club, metal gear solid V: ground zero, pierwszy sezon Killer Instinct, PES 2015, titanfall 792p, watch dogs 792p... tyle znalazłem. Więcej tego niż myślałem.

Edytowane przez Kriss_Hietala
Gość DonSterydo
Opublikowano

Killer Instinct jest w 900p. Poza jakimiś niedoróbkami z premiery Xone obecnie to tylko szajsy DICE wychodzą w 720p. Reszta developerów się nauczyła i wszystkie gry wychodzą przynajmniej w 900p.

Opublikowano (edytowane)

Titanfall nie dsotała patcha do 1080p? DICE przy battlefroncie pokazał, że potrafi zrobić 720p, które będzie świetnei wyglądać. przeskok pomiędzy BF4 a Battlefrontem ogromny.

Edytowane przez Kriss_Hietala
Gość DonSterydo
Opublikowano

Akurat liczba "p" to najmniejszy problem TF. Gra na Xone ma tragiczną fluktuację framerate'u i straszliwy tearing.

Gość DonSterydo
Opublikowano

XD W TF tearing jest tragiczny, z tego co widzialem w necie to ponad 20% przez caly czas gry.

Gość DonSterydo
Opublikowano (edytowane)

No nie wiem jak przez 600h można takiego rwania nie zauważyć...

Jakby ktoś nie wiedział, to te pionowe czerwone i zielone krechy na wykresie gdy tylko zaczyna coś się dziać, nawet na YT bez problemu widać.

I to materiał po 5 apdejtach, gdzie jeszcze jak nic się nie dzieje to czasem jest te 60 fps gdy się stoi w miejscu  :reggie:

Edytowane przez DonSterydo
Gość DonSterydo
Opublikowano

Tak, po 5 apdejtach nic nie zrobili z tearingiem, ale w 27 na pewno już nie ma  :sorcerer:

Opublikowano

Widziałem mnóstwo testów płynności titanfalla i w każdym z nich framerate latał jak szalony po całej skali, ale tego w grze nie czułem. sterowanie było płynne i nie miałem problemów by nagle mi coś chrupło i ja bym wtedy ginał albo nie mógł przycelować. Zapewne po ograniu Halo 5 z stabilnym jak zyleta 60 fps bym w titanfallu odczułte spadki, ale póki co gra się fajnie ;p

Opublikowano

Nie wiem jak teraz, ale w mojej krótkiej przygodzie z Titanfallem widziałem od groma problemów z tearingiem i bardzo częste spadki fps'ów. Odpalę sobie niedługo i sprawdzę jak po apdejtach, ale jestem prawie pewny, że nic w tym temacie się nie zmieniło.

Opublikowano

Nie wiem jak teraz, ale w mojej krótkiej przygodzie z Titanfallem widziałem od groma problemów z tearingiem i bardzo częste spadki fps'ów. Odpalę sobie niedługo i sprawdzę jak po apdejtach, ale jestem prawie pewny, że nic w tym temacie się nie zmieniło.

Spadki sporadyczne są, a tearing pojawia się zazwyczaj jak się do Tytana wsiada...

Opublikowano

Wczoraj do mnie dotarł Elite Controller, za(pipi)isty kawał sprzętu, czytałem, że ciężko się przyzwyczaić do dodatkowych łopatek ale mi poszło błyskawicznie. Jeżeli ktoś się zastanawia to nie ma co tylko brać, nawet skończonemu casualowi jak ja znacząco podnosi komfort grania.