Vexilium 425 Opublikowano 29 lipca 2016 Opublikowano 29 lipca 2016 (edytowane) W Preview pojawia się coraz więcej aplikacji UWP, jest już nawet emulator Nintendo64 Ale żeby móc z niego skorzystać należy najpierw go kupić przez sklep Windows 10. Wątpię, że aplikacja zagości na dłużej na konsolach, ale bez wątpienia pokazuje to pewien potencjał uniwersalnych aplikacji. ŹRÓDŁO: http://www.icxm.net/x/xbox-one-nintendo-64-emulator-available-now.html Edytowane 29 lipca 2016 przez Vexilium Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 29 lipca 2016 Opublikowano 29 lipca 2016 Z tego co sie orientuje to na tym store jest tez emulator GBA. Cytuj
Koleś88 335 Opublikowano 30 lipca 2016 Opublikowano 30 lipca 2016 Panowie czekać na Slimke czy brać teraz ? Zamow slimke. Ja tak zrobilem, zwlaszcza, ze jest super oferta na muve. Potem zawsze latwiej bedzie sprzedac s'ke niz zwyklego i kupic scorpio Cytuj
Kriss_Hietala 11 Opublikowano 30 lipca 2016 Opublikowano 30 lipca 2016 Moze jeszcze emulator x360 wrzuca:D Cytuj
Koleś88 335 Opublikowano 30 lipca 2016 Opublikowano 30 lipca 2016 ja już zamówiłem tą najbogatszą opcję za 1789zł, ale spytałem za czy FH3, BF1 i Fifa to wersje cyfrowe. No i jak długi abonament EA Access. Dam znać jak mi odpiszą. ja bym chyba dorzucił do wersji 1TB, sam mam konsolę + dysk zewnętrzny 1TB i musze się organizować z miejscem. Muve dodalo pare odpowiedzi na stronie: "Gra Forza Horizon 3 bedzie w wersji pudelkowej, zas Battlefield 1 w wersji cyfrowej. Anonament EA Access w postaci kodu bedzie oferowal miesieczny dostep do tej uslugi. Dostawa zestawu z Battlefieldem do klienta jest przewidziana najpozniej na dzien premiery gry Battlefield 1, tj. 21.10.2016. Zestaw zostanie wyslany jako calosc". Niezle. Szkoda, ze access tylko na miesiac ale dobre i to. Dobrze, ze wzialem zestaw z Fifa zamiast BF 1, zawsze miesiac wczesniej dojdzie a chyba nie dalbym rady czekac prawie miesiac po premierze zeby zagrac w FH3 W obu przypadkach FH3 jest w wersji pudelkowej, fifa i bf 1 cyfra. Nie wiem jak ta gra dodatkowa ale wydaje mi sie, ze gdzies bylo napisane, ze tez wersja pudelkowa. Teraz nie moge tego znalezc. Widze, ze w liscie gier do wyboru z zestawów jest podany tylko Battleborn. Reszta zostala juz wybrana? Rozumiem, ze jak w czasie gdy skladalem zamowienie widnial "Doom" na liscie gier do wyboru, wpisalem go w uwagach to dostane ją, czy przygraja w chvja i powiedza, ze maja dostepnego tylko Battleborna? :< Cytuj
maciekww28 848 Opublikowano 30 lipca 2016 Opublikowano 30 lipca 2016 Złożyłeś zamówienie na doom'a więc ta gra będzie w zestawienie Cytuj
Kriss_Hietala 11 Opublikowano 30 lipca 2016 Opublikowano 30 lipca 2016 Jest juz Update konsoli redstone1 do pobrania. Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 31 lipca 2016 Opublikowano 31 lipca 2016 No nie powiem. Jestem pozytywnie zaskoczony Cortana. Cytuj
Kriss_Hietala 11 Opublikowano 31 lipca 2016 Opublikowano 31 lipca 2016 Ja jestem rozczarowany. Widocznie za duże mam wymagania. Wydaje mi się, ze dashboard chodzi wolniej, ale nie mam jak zmierzyc/porównać czy to tylko zludzenie czy cos jest na rzeczy. Uwp to porażka, z 10 appek uwp kilka to xbox akcesoria, Xbox avatary, msn pogoda, filmy i tv... Muzyka w tle nie jest funkcją systemowa a dodana w appkach. Na razie ma pandora i cast. Groove jeszcze nie ma. Ale to powyższe to pikus. Sa częste i uciazliwe problemy z grupą, to najbardziej boli Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 31 lipca 2016 Opublikowano 31 lipca 2016 Dash chodzi tak samo. Jak niby ma byc wiecej apek skoro dopiero dzisiaj ta funkcja weszla na Xone? Cytuj
marbel007 857 Opublikowano 31 lipca 2016 Opublikowano 31 lipca 2016 Kiedy mieliście aktualizację? Wczoraj wieczorem specjalnie włączyłem ale nie było nic nawet w ustawieniach. Dziś też u nic nie chciało instalować. Cytuj
hav7n 5 936 Opublikowano 31 lipca 2016 Opublikowano 31 lipca 2016 Dobrze ja widzę że Cortana to zwykła apka która otwieramyw snapie? Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 31 lipca 2016 Opublikowano 31 lipca 2016 (edytowane) Dobrze ja widzę że Cortana to zwykła apka która otwieramyw snapie? Nie. Cortana jest w OS. Niczego się nie otwiera, wywołuje się tylko hasło "Hey Cortana" i w prawym górnym rogu ekranu wyświetla się pasek z nasłuchiwaniem. W snapie czasem się otwiera jak o coś się dopytuje np. powiesz, żeby odpaliła Halo, to otwiera snapa i pyta się która grę z listy itp. Edytowane 31 lipca 2016 przez DonSterydo Cytuj
wrog 640 Opublikowano 31 lipca 2016 Opublikowano 31 lipca 2016 Sa częste i uciazliwe problemy z grupą, to najbardziej boli Z grupą? Przez cały czas Preview nie miałem chyba żadnych problemów, a siedziałem w grupach od kilku do nawet kilkunastu osób. Cytuj
Paolo de Vesir 9 233 Opublikowano 31 lipca 2016 Opublikowano 31 lipca 2016 Muszę sprawdzić tę Cortanę. W preview działała tak tragicznie, że może być tylko lepiej, prawda? Cytuj
wrog 640 Opublikowano 31 lipca 2016 Opublikowano 31 lipca 2016 Poprawili ją trochę, ale nadal potrafi niepotrzebnie przetwarzać prostą komendę i wywalić błąd. Ogólnie cała ta aktualizacja nie powinna jeszcze się ukazać, bo bugów nie brakuje, a muzyka w tle to jak na razie słaby żart, ale widać musieli coś dać (zwłaszcza obsługę 4K dla Xbox One S). Cytuj
maciekww28 848 Opublikowano 31 lipca 2016 Opublikowano 31 lipca 2016 Plusem jest to że cortana działa bez kinecta Minusem tradycyjny brak wsparcia na regione pl Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 31 lipca 2016 Opublikowano 31 lipca 2016 (edytowane) Nie wiem jak działała w preview, ale z tego co się dzisiaj bawiłem, to rozpoznaje słowa prawie, że bez pudła. Przynajmniej te podstawowe komendy co mi były potrzebne. PS. Ciekaw jestem dla ilu ludzi używanie Cortany będzie wyglądać w ten sposób Edytowane 31 lipca 2016 przez DonSterydo Cytuj
Hum 3 700 Opublikowano 31 lipca 2016 Opublikowano 31 lipca 2016 (edytowane) Z tą muzyką w tle to jakiś żart, bo i tak nadal nie można włączyć WŁASNEJ MUZYKI np. z USB - o ile się dobrze orientuje Groove też tej opcji nie oferuje. Edytowane 31 lipca 2016 przez Hum Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 31 lipca 2016 Opublikowano 31 lipca 2016 Dodatkowe opcje (np. z USB) będą później, mówili o tym w nowym filmiku promującym update. Cytuj
Vexilium 425 Opublikowano 31 lipca 2016 Opublikowano 31 lipca 2016 Na razie nawet Cast miewa problemy z odtwarzaniem niektórych podcastów, więc lepiej żeby dopracowali inne apki przed ich oficjalnym wypuszczeniem. Groove w wersji UWP powinien ukazać się wkrótce dla członków Preview. Cytuj
wrog 640 Opublikowano 31 lipca 2016 Opublikowano 31 lipca 2016 Z tą muzyką w tle to jakiś żart, bo i tak nadal nie można włączyć WŁASNEJ MUZYKI np. z USB - o ile się dobrze orientuje Groove też tej opcji nie oferuje. Groove chyba można z OneDrive synchronizować. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi