Skocz do zawartości

Xbox One: komentarze i inne rozmowy

MaZZeo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Serio goldzik na rok po 180zl?

Rok temu kupowalem po 130. Skad taka roznica w cenie? Gdzie w ogole najtaniej kupic?

Opublikowano

Takich cen już nie ma. MS oficjalnie podniósł ceny. Na allegro są niższe ceny, ale uważaj to są konta z goldem, trzeba czytać. Sony od września też podnosi ceny plusa, ciekawe ile zaśpiewaja?

Gość Orzeszek
Opublikowano

inaczej, oficjalna cena za 12 miesięcy xb live to 239pln. są firmy co sprzedają je taniej (nadal z polskiej dystrybucji) koło 190pln, są też firmy robiące wały na podatkach, kupujące kody z innych krajów jak singapur (kod live działa na każdym koncie, nie ma region locka, to nie waluta) i wtedy mozna wyrwać liva za 129-150zł czyli jakieś g2a i inne keye.pl

Gość DonSterydo
Opublikowano

Cena golda to raczej kwestia bardzo słabej złotówki od dłuższego czasu. Oficjalna cena golda w PL jest bez zmian.

Opublikowano

Słuchajta, kumpel kupił XO a z racji, że ma tylko dwie gry to chciałem mu użyczyć konta aby sobie pograł czy to w RDR czy inne gierki i teraz pytanie. Da się tak zrobić aby on mógł korzystać z mojego profilu, ściągał gry, ale jednoczesnie zebym ja nie miał zablokowanego profilu na swojej konsoli? Nie wiem, żeby konsola wiedziala ze mój profil jest na jego konsoli i żeby moje gry się wyświetlały w sekcji do pobrania ale żeby to było widoczne z jego konta? Jest takie coś? Bo wiem, że się da jakoś udostępnić ale kompletnie nie wiem na jakiej zasadzie to działa. 

Gość Orzeszek
Opublikowano

no tak działa cebula i cała machina kont z grami na allegro. Musi ustawić sobie twój profil jako konto główne ściaga gierki przełącza sie na swoje i działa wszystko. chyba ze coś pomyliłem

Opublikowano

Tak musi ustawić jako domowe twoje konto i wtedy będzie mógł pobrać wszystko od ciebie i grać na swoim. Ale pamietaj, że ty za to nie pograsz jak będziesz offline.

Opublikowano

No jak on ściąga to wiem, że nie pogram, ale jak już się przeloguje na swoje konto to wtedy wszystko gra? Nic się nie blokuje? 

Opublikowano

W sensie, on wbija dodaje do kolejki i już może na swoim siedzieć i w coś tam grać w tle będzie sie pobierać a ty możesz na swoim grać na luzie. Tylko problem może się pojawić jak nie będziesz miał np połączenia z siecią wtedy nie pograsz w sciągniete gry.

Opublikowano

Jak ustawi twoje konto jako domowe to nawet nie musi wchodzić na twój profil by je ściągnąć. Będą widoczne u niego w "gotowe do instalacji" wszystkie gry, które zakupiłeś do tej pory jak i te, które nabędziesz w przyszłości. 

Opublikowano (edytowane)

EA Access częściowo działa, gry z Vaulta można pobrać, ale nie przez ten hub, tylko bezpośrednio ze sklepiku. Nie działają natomiast te triala na kilka godzin i zniżki (tak mi się wydaje).

Edytowane przez Ins