Skocz do zawartości

Xbox One: komentarze i inne rozmowy

MaZZeo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Lubię xboxa, bo jest najlepszym xboxem one w historii, nr jeden, tylko one. One = Neo, xbox wybrany, piękny sp®zęt.

Edytowane przez musoil
Opublikowano

Właśnie kupiłem zewnętrzny dysk 1TB, czy da się podzielić w nim pamięć? Chce aby dla xboxa była zarezerwowana tylko połowa miejsca, reszta ma być wykorzystywana jako pamięć masowa dla PC.

Opublikowano (edytowane)

VLC jest już dostępny na konsoli. To pierwsza aplikacja na XOne umożliwiająca odtwarzanie filmów z napisami z zewnętrznych źródeł  ;) Ale ma też sporo różnych bugów, więc przed twórcami jeszcze sporo do zrobienia.

Edytowane przez Vexilium
Opublikowano (edytowane)

Pytanie z zieleniaka: czy to growa przypadłość czy sprzęt kiepski a może wadliwy: tekstury doczytują mi się z opóźnieniem i to sporym a poza tym dialogi postaci znikają po uruchomieniu gry w trybie instant on (chodzi oczywiście o dźwięk). Sprawdzone na Quantum Break, Halo 5. Czy ustawienie na 5.1 zamiast deafaultowego 7.1 może być problemixem czy bez różnicy? 

Edytowane przez da$io
Opublikowano

Pytanie z zieleniaka: czy to growa przypadłość czy sprzęt kiepski a może wadliwy: tekstury doczytują mi się z opóźnieniem i to sporym a poza tym dialogi postaci znikają po uruchomieniu gry w trybie instant on (chodzi oczywiście o dźwięk). Sprawdzone na Quantum Break, Halo 5. Czy ustawienie na 5.1 zamiast deafaultowego 7.1 może być problemixem czy bez różnicy?

A masz One S?
Opublikowano

Konsole od 2013 mam w instant on i żadne z powyższych nigdy mnie nie dotknęło

A propos. Jaka dokładnie jest różnica w poborze prądu pomiędzy tymi dwoma trybami?

https://support.xbox.com/pl-PL/xbox-one/console/learn-about-power-modes

Wyłączona konsola w trybie Instant-On zużywa 15 watów energii.

Wyłączona konsola w trybie oszczędzania energii zużywa 0,5 wata energii.

W linku jest jeszcze bardzo fajna tabelka - niestety jak ją wklejam to się rozwala.