Matriks_1111 288 Opublikowano 1 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2017 Dziwna sprawa - kiedyś kupowałem pakiet Forza Motorsport 5 + Forza Horizon 2 - kiedy wchodzę do sklepu to nie widzę jej w historii zakupów, ale w bibliotece gier na konsoli już jest. Ktoś wie czy da się jakoś sprawdzić historię zakupów przez stronę xboxa tak żeby było to widoczne? Nie mam pewności- ale takie pakiety są chyba czasowe, taka promocja. To, że nie da się ich już podglądnąć to wiem, bo przy próbie znalezienia pakietu pokazuje, że strona nie istnieje. Problem w tym, że pokazuje w składzie pakietu dwie gry i wchodząc w każdą z nich pokazuje mi w sklepie, że mogę je zakupić czyli tak jakbym nie miał ich przypisanych do konta. Przy sprawdzeniu biblioteki z poziomu konsoli czekają w kolejce na instalację. Cytuj Odnośnik do komentarza
zagroo 4 Opublikowano 1 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2017 Mam takie pytanko, nie chce juz zakładać nowego tematu, ostatnio zauważyłem, że po chwili grania na 40 calowym tv strasznie szybko oczy mi się męczą. Gdzieś czytałem, że powodem może być ustawienie zbyt dużego kontrastu to prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza
iluck85 2 825 Opublikowano 2 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Co rozumiesz pod pojęcie meczą? Łzawią? bolą? szczypią? masz piasek w oku? Jasno w pomieszczeniu czy ciemno? Cytuj Odnośnik do komentarza
II Noxx II 332 Opublikowano 2 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 (edytowane) Dynamiczny kontrast ? Za dużo bieli ? Lub.. zmniejsz jasność ( podświetlenie matrycy ) Edytowane 2 Marca 2017 przez II Noxx II Cytuj Odnośnik do komentarza
simonldz 21 Opublikowano 2 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Xbox ma bardziej nasycone kolory i większą jasność obrazu niż ps4, nie wiem z czego to wynika ale w ustawieniach tv można wszystko dopasować Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość DonSterydo Opublikowano 2 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 (edytowane) W opcjach można ustawić zakres kolorów z RGB albo PC. Ten drugi jest chyba ustawiany domyślnie i ma bardzo duże nasycenie, więc radziłbym sprawdzić to w pierwszej kolejności. Edytowane 2 Marca 2017 przez DonSterydo Cytuj Odnośnik do komentarza
zagroo 4 Opublikowano 2 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 (edytowane) Ciężko mi powiedzieć bo grałem dwa dni temu ale wydaje mi się, że szczypią, tak jakby obraz mi sie troche rozmazywał. W pokoju jest jasno, zmniejszyłem podświetlenie i kontrast, zobaczymy czy coś pomoże. Dynamiczny kontrast mam wyłączony. Chodzi ci o te ustawienie PC albo limitowany? Wydaje mi się ze mam ustawione limitowany bo nie wiem czy mój tv chyba nie obsluguje Full RGB. Edytowane 2 Marca 2017 przez zagroo Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość DonSterydo Opublikowano 2 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 No coś takiego ;) Może nazwy pomyliłem. PS. Możesz mieć po prostu oczy zmęczone (praca, złe naświetlenie itp.) więc krople do oczu wydają się być dobrym rozwiązaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 2 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Warto dopłacać do wersji S? Niby różnica niewielka, ale nad sensem zawsze warto się zastanowić. Cytuj Odnośnik do komentarza
maciekww28 848 Opublikowano 2 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Nie,chyba że chcesz hdr w kilku grach Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 2 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 I one się róznią tylko tym wspomagniem obrazu, tak uogulniając? Trochę wypadłem z branży i nadrabiam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 2 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 No jak nie masz TV z HDRem i takiego, który wyświetla 4K to nie bierz Ski jak chcesz po taniosci pograć taka jest konkluzja. Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 2 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Warto dopłacać do wersji S? Niby różnica niewielka, ale nad sensem zawsze warto się zastanowić. Powiem tak, Ska jest ładniejsza i mniejsza, ma ciut mocniejszy procesor i lepsze pady w zestawie, wspiera też HDR i 4K (ale gry nie są w 4K natywnie). Mimo to żałuję zmiany z fata, bo pierwszy model X1 jest tak cichutki, ze aż rozpieszcza, a w S-kach montują świerszcze często (coś świszczy) i teraz swój model na gwarancję będę wysyłał. Nie polecam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
iluck85 2 825 Opublikowano 2 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Na szybko. Mam kody z GOW do wykorzystania, tzn nie mam pewności, ale na 99% ich nie używałem. Jak sprawdzić czy kod jest ok czy został użyty? Jak wpisze i wyskoczy info, to znacz ze jest ok, ale nie potwierdzę, to dalej będzie do wykorzystania? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 2 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Tak. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 2 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 No nie mam takiego tv, ale mój Full HD już trochę lat ma i pewnie póżniej wymienię. Porównam sobie jeszcze tego pada i zdecyduje. Dzięki za rady, teraz już wszystko wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza
iluck85 2 825 Opublikowano 2 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Pad jest ten sam, ale trochę poprawiony. Nie doszukasz się większych zmian w wyglądzie.. Spód bardziej gumowaty/chropowaty. 4K to pieśń przyszłości na teraz średnia opcja. HDR podbije kolory że oczy wypala. Kwestia jak ta wymiana ma wyglądać. Ja premierowego pogoniłem jakoś za kafla, S z Fifa 1399 i Fife sprzedałem za 150zł. Wymiana mnie kosztowała 250zł. Nie mam świerszcza. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość DonSterydo Opublikowano 2 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 No nie mam takiego tv, ale mój Full HD już trochę lat ma i pewnie póżniej wymienię. Porównam sobie jeszcze tego pada i zdecyduje. Dzięki za rady, teraz już wszystko wiem. Filuj na Xbox One Elite - szybszy dysk SSHD 1 Tb + Pad Elite. Ostatnio sklep MS miał po 1100 zł, teraz mają niedostępne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 2 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Zdecydowanie najlepsza opcja. Elite to orgazm w rękach. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 2 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Ja pitole, ale dylematy. Nigdy nie myślałem, że zmienię obóz, ale pad od PS4 to jest jakieś nieporozumienie dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
II Noxx II 332 Opublikowano 2 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 (edytowane) jeśli masz TV full HD bez HDRXbox One < Xbox One S < Xbox One EliteSSHD Elite'a daje w dashu konsoli bardzo duże przyspieszenie, 1TB dysku zmieści całkiem wiele, a pad elite jest najlepszy seryjnym kontrolerem jakiego widziały konsole - mistrzostwo. miałem 2 zwykłe łany, przesiadłem się na Elite i nie żałuję - One S traci jakikolwiek sens w moim przypadku, byłby tylko wolniejszy, a z HDR nie jest mi dane skorzystać, bo żaden ekran z tych które posiadam - nie wspiera szerszego gamutu... Edytowane 2 Marca 2017 przez II Noxx II 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 719 Opublikowano 2 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Ja pitole, ale dylematy. Nigdy nie myślałem, że zmienię obóz, ale pad od PS4 to jest jakieś nieporozumienie dla mnie. Przynajmniej w samochodówki będziesz mógł pograć. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 2 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 No ja głównie dla Dirta i Forzy na początek kupuję. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość DonSterydo Opublikowano 2 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 (edytowane) No ja głównie dla Dirta i Forzy na początek kupuję. Polecam wszystkie części Forza Horizon w tym jedynkę we wstecznej kompatybilności, która do dzisiaj robi + Forza Motorsport 6 (FM5 można olać bo wszystko z FM5 jest w FM6). Edytowane 2 Marca 2017 przez DonSterydo Cytuj Odnośnik do komentarza
iluck85 2 825 Opublikowano 2 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 (edytowane) FM jest nudne i tylko dla fanów wyścigów. Teraz Project Cars za darmo do pobrania. Edytowane 2 Marca 2017 przez iluck85 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi