Skocz do zawartości

Xbox One: komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

• Odpowiedzi 11,8 tys.
  • Wyświetleń 1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Mam Xbone'a, co mnie niesamowicie cieszy, bo Forza Horizon 2 rozpaliła moje zmysły i chciałbym podzielić się kilkoma spostrzeżeniami Jako były już posiadacz PlayStation 4:   - konsola na żywo spraw

• W kwestii prywatnej wiadomości - zawsze możesz kogoś dodać do rozmowy i zamknąć grupę dla reszty znajomych   Kilka moich spostrzeżeń dotyczących Xboxa One po tych kilku miesiącach użytkowania.  

• Małe podsumowanie wrażeń po kilkunastu dniach grania. Całą poprzednią generację grałem na 360. Teraz nie wiedziałem czy nie wybrać PS4, ale stanęło na One bez Kinecta.   Konsola   Sama konsola jes

Opublikowano
2 minuty temu, asax napisał:

w przypadku wykupu takiego Valve znacznie wzrosłyby szanse na HL3

Nie sądze. Ta gra już nigdy nie wyjdzie. 

Teraz, Pacquiao napisał:

Valve podobno "tylko" 4 mld $ ;)

To chyba dawno temu. 

Opublikowano

https://blogs.microsoft.com/blog/2018/01/29/microsoft-acquires-playfab-accelerating-game-development-innovation-cloud/

Póki co Microsoft zakupił małą firemkę (w porównaniu do gigantów o których mowa powyżej ;) ) zajmującą się chmurą i wsparciem technologii online/multiplayer. To tylko potwierdza obecnie obrany kurs na "gry jako usługi" i rozwój Xbox Live, ale też otwiera nowe możliwości - technologia PlayFab wspiera konsole, PC i telefony.

Edytowane przez Vexilium

Opublikowano

Te wszystkie plotki trafnie podsumował Mike Ybarra

Opublikowano

Valve na 100% jest droższe, trzeba pamiętać, że są firmą LLC (Limited Liability  Company - są firmą prywatną/partnerską nie są na giełdzie) i wartość jest taka, za jaką Gabe będzie chciał sprzedać xDDD

A Ubisoft i Vivendi, te podchody są dalej kontynuowane, ale Vivendi zwolniło trochę, oby nigdy do tego nie doszło Vivendi to firma pijawka na rynku gier.

@asax

No ciężko inaczej podsumować te plotki w końcu, ale Polygon pewnie nie narzeka, ruch się na stronie zgadza.  Ale i tak, przynajmniej jest okazja do popisania o przemyśle gierkowym z tej bardziej biznesowej strony :v

Opublikowano

Fajnie z chęcią bym ograł 

Opublikowano

Też tak myślę, ale nie obraziłbym się też o obsługę padem. AoE 4 też pewnie na X1 wyjdzie 

Opublikowano

Na bank bedzie obsługa padem tu nawet nie ma nad czym sie zastanawiać 

Opublikowano

No to chyba wiemy jaki był prawdziwy powód przesunięcia premiery. Gdy zapowiedzieli remastery i AoE4, to najczęstsze pytania/prośby były o porty na Xone. Robią remastery wszystkich części.

Edytowane przez Pacquiao

Opublikowano
  • Autor

Przecież Valve jest warte w tej chwili warte o wiele więcej niż EA. Valve trzyma w łapie 95% rynku PC. Gabe mógłby sobie zażyczyć 100mld dolarów jak nie lepiej.

Jeśli jakimś cudem MS miałby kupić EA to byłoby to wydarzenie większe niż połączenie Acti z Blizzardem

Edytowane przez MaZZeo

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Na ebayu można teraz (do 20 lutego) kupić np. zdrapki lub golda taniej o 30 zł.Warunek to zakupy za min 50 zł,kod taki sam dla wszystkich: PROMO30. Osobiście kupiłem zdrapkę na 15$ i zapłaciłem 28 zł (6,38 EUR). 

Opublikowano
2 godziny temu, pic3k napisał:

Na ebayu można teraz (do 20 lutego) kupić np. zdrapki lub golda taniej o 30 zł.Warunek to zakupy za min 50 zł,kod taki sam dla wszystkich: PROMO30. Osobiście kupiłem zdrapkę na 15$ i zapłaciłem 28 zł (6,38 EUR). 

https://www.ebay.pl/itm/Xbox-One-PC-Win-10-Cuphead-Key-Digital-Download-Code-DE-EU/273030519459?hash=item3f91e31aa3:g:LJYAAOSwjIVaYGHn#rpdCntId

Wychodzi z tą promocją 45zł za Cuphead tylko teraz pytanko: czy zdrapki na gry z innych regionów można normalnie aktywować na swoim koncie polskim czy trzeba zmieniać region w konsoli i dodawać zagraniczny adres ?

Opublikowano
W dniu 13.02.2018 o 17:49, Matriks_1111 napisał:

Gold na 12 m-c też za ok 141 zł na G2A :)

Z prowizjami sklepu i paypal ponad 160 zł, to już wolę z Keye kupić :P za 170 zł, heh.

Opublikowano
2 minuty temu, Pacquiao napisał:

Z prowizjami sklepu i paypal ponad 160 zł, to już wolę z Keye kupić :P za 170 zł, heh.

Przy płatności kartą wychodziło coś koło 5 zł prowizji ;)

Opublikowano

Ale coś innego fajnego się stało. Jak wklepałem na stronie kod na 12 miesięcy z Keye.pl to pojawił się komunikat, że jak włączę automatyczne odnawianie to dostanę jeden miesiąc gratis. I tak w za cenę 12 miesięcy dostałem 13 miesięcy do 14 marca 2019 r. - oczywiście automatyczne odnawianie wyłączyłem 30 sekund później, dodatkowy miesiąc został ;)