Skocz do zawartości

Xbox One: komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

• Odpowiedzi 11,8 tys.
  • Wyświetleń 1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Mam Xbone'a, co mnie niesamowicie cieszy, bo Forza Horizon 2 rozpaliła moje zmysły i chciałbym podzielić się kilkoma spostrzeżeniami Jako były już posiadacz PlayStation 4:   - konsola na żywo spraw

• W kwestii prywatnej wiadomości - zawsze możesz kogoś dodać do rozmowy i zamknąć grupę dla reszty znajomych   Kilka moich spostrzeżeń dotyczących Xboxa One po tych kilku miesiącach użytkowania.  

• Małe podsumowanie wrażeń po kilkunastu dniach grania. Całą poprzednią generację grałem na 360. Teraz nie wiedziałem czy nie wybrać PS4, ale stanęło na One bez Kinecta.   Konsola   Sama konsola jes

Opublikowano

A jak chcesz cebulić to robisz nowe konto, startujesz triala na 2 tygodnie i tak w koło. Konta ustawione jako domowe i grasz za darmo

Opublikowano

Nawet nie trzeba ustawiać jako domowe, wystarczy zalogować w tle. 

No gravity rush to nie wyścigi ale fajnie byłoby mieć coś w podobnym stylu na X. 

Edytowane przez Kriss_Hietala

Opublikowano

Dzięki skorzystałem i kupiłem na zapas. Teoretycznie wchodzi na moje główne konto, gdzie nie korzystałem poza promocyjnymi za 1 zł. Teoretycznie bo na razie nie wbiłem bo na razie jeszcze nie korzystam.

Opublikowano

A tam żebyś zobaczył mojego kompa jak w środku wygląda to byś się dopiero wystraszył. 

Opublikowano

A tak coś myślałem, by mojego starego bąka rozkręcić, bo możliwe, że tam już się koty zaplęgły.

Opublikowano

Nie, no coś Ty. Skąd takie pomysły w ogóle?

Opublikowano

krupek chyba poważnie pytał. Tak, przegrzewa się, taka tona kurzu znacznie ogranicza cyrkulację powietrza przez co sprzęt się przegrzewa. 

Opublikowano

Pytałem, bo PS3 i PS2 latami nie czyściłem i nic się nie działo, a Xone mam od roku, używany bardzo rzadko a chyba od tego mi się wyłącza przez przegrzaniem.

Opublikowano

Kurz nie tylko utrudnia cyrkulację powietrza, ale bardzo lubi się z radiatorami (przez co mają one mniejszą sprawność w odprowadzaniu ciepła) oraz wszelkimi łożyskami (wiatraki chłodzące), gdzie z kolei utrudnia wydajną pracę takiego elementu. Silent killer? Jak najbardziej. Na tych zdjęciach to już taka tragedia, że aż dziw bierze, że na ścieżkach PCB nic się nie popaliło.

Opublikowano

@krupekWyłącza od przegrzania?

A konsola jest gdzieś upchnięta w szafce czy stoi swobodnie na blacie? Pytam, bo moja S'ka jest np. wsadzona do szafki, ale nic takiego nie ma miejsca dlatego trochę mnie dziwi to o czym mówisz.

Opublikowano

No jest na półce pod TV na stoliku jak poniżej, ale z tyłu już otwór, z boku też ma miejsce. Nigdy nie było problemu, a ostatnio tylko Netflix był oglądany i się non stop wyłącza i jest komunikat, że to ochrona przed przegrzaniem.

hemnes-szafka-pod-tv__0104055_PE250702_S

Edytowane przez krupek

Opublikowano

No skoro trzymasz w takiej komorze to ja sie nie dziwie, ze sie przegrzewa :mog: wez go panie natychmiast stamtad wycaignij i postaw na blacie tej szafki 

Opublikowano

No tak zrobię, aczkolwiek w lato też tam siedział, pokój nasłoneczniony a nic się nie działo.

Opublikowano

Zadam pytanie w stylu "czy świeci się zielona lampka na routerze" - odkurza tam Pan za nim czasami w ogóle? :D
Nie wiem, ja swojego trzymam w jeszcze ciaśniejszej przestrzeni i nic mu się nie dzieje, a konsolka jak na razie ma 1,5 roku. Wszystkie swoje konsole tak trzymałem i żadnej się nigdy krzywda nie stała, także :dunno:

Opublikowano

Nie odkurzam, dlatego bardziej przyczynę upatruję w kurzu. 

Opublikowano

No to możliwe, że faktycznie radiatory są całe zasyfione i przez to nie odprowadzają właściwie ciepła. Co gorsze przez takie przegrzewanie możliwe, że pasta pod nimi się wysraUa.

Opublikowano

Fat w środku ma więcej pustego miejsca niż ty w tej szafce xd