Gość Orzeszek Opublikowano 9 czerwca 2019 Opublikowano 9 czerwca 2019 (edytowane) Xd sorry jeszcze sie nie obudzilem. nie bylo sprawy Edytowane 9 czerwca 2019 przez Orzeszek Cytuj
Banan91PL 34 Opublikowano 9 czerwca 2019 Opublikowano 9 czerwca 2019 Stream z E3 na youtube będzie ? Cytuj
Bzduras 12 519 Opublikowano 9 czerwca 2019 Opublikowano 9 czerwca 2019 Napisałem na YT "e3 xbox": https://www.youtube.com/results?search_query=e3+xbox No będzie. Nawet kilka Cytuj
Hubert249 4 279 Opublikowano 9 czerwca 2019 Opublikowano 9 czerwca 2019 6 godzin temu, Orzeszek napisał: https://www.microsoft.com/en-ca/p/xbox-one-x-robot-white-1tb-console-free-second-controller-bundle/8ncks7frmxlq?cid=msft_web_collection&activetab=pivot%3aoverviewtab kox bez napędu, czy tylko slimka miala go nie posiadac? Napęd? użyłem go ostatnio na premierę Metro Exodus Nigdy więcej. Cytuj
Daddy 4 226 Opublikowano 10 czerwca 2019 Opublikowano 10 czerwca 2019 W dniu 31.05.2019 o 11:25, Daddy napisał: co do E3 obstawiam: - gears 5 sztos wrzesień/październik beta w czerwcu - halo infinite teaser święta 2020 - battletoads lato - ori 2 jesień - forza horizon 4 drugi dodatek w stylu hot wheels do pobrania już dziś (lego/mega blocks?) - nowa gra NT wiosna 2020 - nowa zawartość do minecrafta, sot, sod2 i whf - halo mcc + reach lato - trailery cyberpunka, dying light2, star warsów, outer worlds - zapowiedź westland 3, splinter cell - capcom wraca ze swoim starym IP - dino crisis - port japońskiej gierki której nie było na XO - kupno nowego studia - relic - zajawka nowego Xa bez konkretów tylko PR bełkot - 8K, SSD, VR, wsteczna - duuużo o xcloud no ładnie trafiłem + dużo gier, mało gadania + cyberpunk, ori2, data premiery G5, dlc Forzy + zatrzęsienie nowych gier w GP + zajawka nowego Xa + kilka niezłych zapowiedzi + dalsze rozbudowanie XGS o dwa studia + kijanka riws jak Jezus na scenie - pokaz G5 i HI bez gameplayu xDDD o ile z Halo tak obstawiałem to z Gersami to okrutny fail - battletoads meh - za mocne skupienie się na sieciowych grach - brak szokerów 7/10 Rok temu było dużo lepiej ale to ostatnia konfa przed nową generacją na którą widać że idą główne działa. Cytuj
marbel007 857 Opublikowano 10 czerwca 2019 Opublikowano 10 czerwca 2019 10 godzin temu, MLeKSk napisał: Gdzie można teraz w dobrej cenie wyrwać "S-kę" 1TB? Może być bez gier. Myślę nad tą wersją bez napędu za 850zł z trzema grami, bo i tak wszystko jadę cyfrowo. Chciałem zostać tylko przy PS4, ale jednak ten Game Pass sprawił, że Xbox jest najlepszym sprzętem do multiplatform obecnie, a mojej FAT-ki właśnie się pozbyłem. To takie tymczasowe tylko ma być, a potem za te 2-2,5 roku wezmę Scarlett. No to tu: https://www.pepper.pl/promocje/xbox-one-s-1tb-all-digital-edition-minecraft-sea-of-thieves-forza-horizon-3-12-miesiecy-golda-za-850-zl-164285 Taniej chyba na razie nie ma. Golda możesz dobrać i rozszerzyć na ultimate GP za 4 zł. Cytuj
Daddy 4 226 Opublikowano 12 czerwca 2019 Opublikowano 12 czerwca 2019 Matt Bootty potwierdził że MS będzie chciał w przyszłej generacji mieć tak rozbudowane first party (XGS) żeby wydawali jedną dużą grę na kwartał. Spencer dał cynka że w przyszłości może przygarną jakieś studia z KKW. Cytuj
ASX 14 653 Opublikowano 12 czerwca 2019 Opublikowano 12 czerwca 2019 no to oficjalne, 15 wewnetrznych studiow developerskich. Każde tworzy inne gry Jest tu chyba wszystko, od racerow, fpsy, trzecioosobowe gry akcji, platformowki, studia od gier rpg, platformówej, strategii po gry o piratach, gry multiplayer i singleplayer każdy powinien znaleźć coś dla siebie Cytuj
ASX 14 653 Opublikowano 12 czerwca 2019 Opublikowano 12 czerwca 2019 A to statystyki dla tych którzy mówią że na xboxie nikt nie gra w exy Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 12 czerwca 2019 Opublikowano 12 czerwca 2019 Ciekawe ile osób zagrało za złotówkę albo stworzyło pare kont za złotówkę Cytuj
Czezare 1 450 Opublikowano 12 czerwca 2019 Opublikowano 12 czerwca 2019 Słuchajta, jeśli Golda mam wykupione do 07.03.2020, a Game Passa opłacam prawilnie bez cebulactwa co miesiąc (następne pobranie kasy przez M$ - 06.07) to co zyskam biorąc teraz Ultimate za 4 zł? Do kiedy mi się to wszystko ewentualnie przedłuży? Cytuj
hav7n 5 936 Opublikowano 12 czerwca 2019 Opublikowano 12 czerwca 2019 Powinno wyrównać się z Goldem. Cytuj
adasiulko 201 Opublikowano 12 czerwca 2019 Opublikowano 12 czerwca 2019 2 minuty temu, Czezare napisał: Słuchajta, jeśli Golda mam wykupione do 07.03.2020, a Game Passa opłacam prawilnie bez cebulactwa co miesiąc (następne pobranie kasy przez M$ - 06.07) to co zyskam biorąc teraz Ultimate za 4 zł? Do kiedy mi się to wszystko ewentualnie przedłuży? Wydaje mi się, że do 11 maja 2020 roku. Gold do 07.03.2020 plus 1 miesiąc game passa plus 1 miesiąc ultimate game passa. Warto dokupić jeszcze rok golda, żeby cebula była pełna :). Cytuj
Daddy 4 226 Opublikowano 12 czerwca 2019 Opublikowano 12 czerwca 2019 mi gold wygasał 12.06 a gamepass na początku września, pobrało mi 4zł za ultimate (gold+xgp) do połowy października, dzięki Spencer. No i jak masz tego ultimate to w G5 można grać 4 dni wcześniej Cytuj
ASX 14 653 Opublikowano 12 czerwca 2019 Opublikowano 12 czerwca 2019 9 minut temu, kubson napisał: Ciekawe ile osób zagrało za złotówkę albo stworzyło pare kont za złotówkę plotka głosi że z tych 18 milionów sprzedało się 13 sztuk, a reszta to GamePass za złótówke Cytuj
ASX 14 653 Opublikowano 13 czerwca 2019 Opublikowano 13 czerwca 2019 jeśli kogoś interesuje wizja xboxowych exów to polecam obejrzeć Szef Xbox Game Studios, Tim Schafer, koleś z Ninja Theory i CEO Obsidian dyskutują o gamepassie i sprzedaży, konieczności podejmowania kreatywnego ryzyka, długoterminowym planie na rozwój studiów, nowych i starych IP i o wolności kreatywnej tak dużej że nawet Microsoft nie wie nad jaką grą pracują jego studia xD Cytuj
XM. 10 887 Opublikowano 13 czerwca 2019 Opublikowano 13 czerwca 2019 Cytat wolności kreatywnej tak dużej że nawet Microsoft nie wie nad jaką grą pracują jego studia xD Tak, na pewno Cytuj
ASX 14 653 Opublikowano 13 czerwca 2019 Opublikowano 13 czerwca 2019 (edytowane) 1 minutę temu, XM. napisał: Tak, na pewno masz racje na pewno wszyscy oni kłamią a ty wpadłeś właśnie na trop globalnego spisku Edytowane 13 czerwca 2019 przez ASX Cytuj
XM. 10 887 Opublikowano 13 czerwca 2019 Opublikowano 13 czerwca 2019 Nie no, kolego Asax - fajnie ze w to wierzysz, ja tez bym chciał, ale nie ma dobrych firm i to jest tylko pier.dolenie. Cytuj
teddy 6 882 Opublikowano 13 czerwca 2019 Opublikowano 13 czerwca 2019 Zaden globalny spisek tylko marketingowe pjardolenie Cytuj
ASX 14 653 Opublikowano 13 czerwca 2019 Opublikowano 13 czerwca 2019 1 minutę temu, XM. napisał: Nie no, kolego Asax - fajnie ze w to wierzysz, ja tez bym chciał, ale nie ma dobrych firm i to jest tylko pier.dolenie. w sensie co jest pyerdoleniem? Myśle że ludzie tacy jak Tim Schafer, Feargus Urquhart, czy ludzie z Ninja Theory nie wystawialiby by całej swojej reputacji na szwank, wielokrotnie i publicznie kłamiąc w żywe oczy. Straszne jest to wyparcie, ciekaw jestem czy wszystkich innych traktujecie z taką samą nieufnością? raczej retoryczne pytanie Cytuj
Ukukuki 6 992 Opublikowano 13 czerwca 2019 Opublikowano 13 czerwca 2019 Wyparcie to masz ty xd oni pracują w korpo, hajs płynie, stabilna i dobrze płatna praca w firmie która ma ugruntowaną pozycje na rynku. Na pewno będą mówić prawdę ,że nikt im na ręce nie patrzy albo nic nie sugeruje xd Wiadomo ,że w pewnym zakresie mają wolną rękę, robienie gierek czy filmów to jest jednak twórczy proces. jednak na 100% są rozliczani ze swojej pracy jak i ukierunkowani na wyniki. Nikt sobie nie pozwoli na zrobienie 10 gierek z czego dwie na siebie zarobią. Nie ważne czy to M$, Sony czy Nintendo. Prosta zasada, pracujesz w korpo, wypowiadasz się po myśli korpo. Nikt sobie nie pozwoli na inne zasady. Żaden spisek tylko marketing i PR. 33 minuty temu, ASX napisał: Microsoft nie wie nad jaką grą pracują jego studia xD xD Cytuj
Daddy 4 226 Opublikowano 13 czerwca 2019 Opublikowano 13 czerwca 2019 ASX- Tu raczej chodzi o zdanie że są tak wolni że MS nie wie co tam sobie tworzą. Kolorowy bełkot, no chyba że 10 kolesi z NT sobie szkicuje w zeszycie jakieś arty od pół roku do nowej gry to wiadomo. Wydawca/właściciel studia musi wiedzieć co dev robi jak projekt jest w konkretnej fazie rozwoju. Już to widzę jak Spencer wpada po roku do NT zobaczyć nowe gry i wraca do domu bo nic mu nie chcieli pokazać xD Cytuj
teddy 6 882 Opublikowano 13 czerwca 2019 Opublikowano 13 czerwca 2019 Na pewno nie ufam milionerom gadajacym na najwiekszym marketingowym spedzie naszej branzy. Odnosze sie tylko do tego ze MS nie wie nad jaka gra pracuja jego studia. No ciezko mi sobie wyobrazic na zebraniu rady nadzorczej czy tam dyrektorow dzialow ze spencer na pytanie nad czym dlubia jego studia odpowiada "ty no w sumie nie wiem, elo xD". To jest albo mocno naciagniete (moze np. dlubia sobie nad jakimis projektami na boku i nie musza sie z tego spowiadac MS dopoki sie cos z tego nie wykluje powazniejszego) albo bzdurne Zeby nie bylo nie mowie ze MS to jakis kat dla tych studiow. Pewnie wspolpraca moze sie znimi ukladac owocnie, ale no kurde bez przesady. To bardzo dobrze naoliwiona, bogatsza od boga machina wysysajaca z naszej planety dolary z predkoscia swiatla a nie grupka smieszkow robiaca gierki na spontanie w garazu Cytuj
ASX 14 653 Opublikowano 13 czerwca 2019 Opublikowano 13 czerwca 2019 ostatni punkt to był żart Bootego (stąd xd na końcu) ale Ukukuki i Teddy odebrali to dosłownie oczywiście a wystarczyło obejrzeć wywiad 11 minut temu, Ukukuki napisał: Wyparcie to masz ty xd oni pracują w korpo, hajs płynie, stabilna i dobrze płatna praca w firmie która ma ugruntowaną pozycje na rynku. Na pewno będą mówić prawdę ,że nikt im na ręce nie patrzy albo nic nie sugeruje xd Wiadomo ,że w pewnym zakresie mają wolną rękę, robienie gierek czy filmów to jest jednak twórczy proces. jednak na 100% są rozliczani ze swojej pracy jak i ukierunkowani na wyniki. Nikt sobie nie pozwoli na zrobienie 10 gierek z czego dwie na siebie zarobią. Nie ważne czy to M$, Sony czy Nintendo. Prosta zasada, pracujesz w korpo, wypowiadasz się po myśli korpo. Nikt sobie nie pozwoli na inne zasady. Żaden spisek tylko marketing i PR. no brawo napisałeś właśnie że praca w korpo polega na zarabianiu pieniędzy. Niesamowite odkrycie, ale myśle że Microsoft i jego studia są tego świadome bo nie robią gier od wczoraj. Ale wolność kreatywna nie polega na produkowaniu wtop finansowych, wolność kreatywna polega na próbowaniu nowych pomysłów i pomysłów po to aby gra osiągnęła jak największy sukces i zarobiła jak najwięcej pieniędzy. Studia takie jak NT, Obsidian, Rare, Double Fine nie są uwiązane do jednej marki czy gatunku, dostały wolną rękę do eksploracji co zresztą już widać. Na przeciwnym biegunie są studia takie jak 343, Turn10, Age of Empires, Mojang i Coalition którym zadaniem jest rozwijać i klepać swoje marki. Nie wiem co w tym trudnego do zrozumienia Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi