Skocz do zawartości

Xbox One: komentarze i inne rozmowy

MaZZeo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Eeee, po co usunęli zmianę zakładek pod bumperami? Ja i tak głównie korzystam z guide buttona, to mnie aż tak ta zmiana nie rusza, ale klikanie w bumpery jest bardziej intuicyjne niż szukanie odpowiedniego kafla gałką. Zabawne było jak chciał pokazać, że działa szybciej, a po wejściu w games loading xD Ja tam nie widze różnicy.

Opublikowano

Majstry, da się Golda na 12 miesięcy kupić w sensownym pieniądzu? Na Allegro ponad 205 zł, w sklepach 229 zł i więcej. Czasy kiedy dało się kupić kod 12+1 miesiąc za 170 zł już się skończyły?

Opublikowano
30 minut temu, Colin napisał:

Już dość dawno się skończyły. Jak nie masz parcia to pozostaje czekać na promocje, dość często są. 

W styczniu mi się skończył, ale już zaczynam się rozglądać bo nowy CoD zapowiada się zacnie. Ale 500 zeta na CoD + Gold to nie wydam. Ni ch.uja...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

+ Spencer mówił że po przejęciu i rozbudowaniu studiów mocno postawią na gierki SP

- state of decay 3 może z gry AA przejść na AAA do studia doszło kilkadziesiąt nowych osób i marka ma się stać tym czym fable/gearsy dla Xa

- forza motorposrt 8 może wcale nie być tytułem startowym na Scarlett, T10 dostało wolną rękę kiedy będą gotowi z grą i należy pamiętać że rdzeń FH to także ich zasługa. Więc może FH5 na start? Pod względem sprzedaży to 2-3 mocniejsza gra niż FM

- XGS prowadzi dalej rozmowy z kilkoma-kilkunastoma studiami które XGS może przygarnąć i to prawda że mają na celowniku również Japońskie 

- perfect dark może powrócić w przyszłej generacji i będzie go robiło wew. studio

- ninja theory robi mniejsze projekty jak hellblade czy BE ale w planach mają dużą grę które powoli się tworzy

Studia MSu znacznie się rozrosły w ciągu roku: niektóre jak Rare, PG, NT są ponad 2x większe a to nie koniec.

Plotki:

- ''lubiana gra'' z XO od XGS od długiego czasu jest w produkcji z dużo większym budżetem (recore 2, ryse 2, nowy KI?)

- MS chce przygarnąć prawa do outer worlds

Opublikowano

Panowie taka sytuacja. Kupiony kod Xbox Game Pass na miesiące w media expert. Kod wpisany w konsoli ale usługa nie została aktywowana czy ktoś miał podobną sytuację? Jak wpisuję kod ponownie to wyskakuje komunikat, że kod został wykorzystany. Xbox game pass nie działa, a z kodu nie da się skorzystać. Da się to jakoś zareklamować czy coś? Niby 40zł nie duża kasa ale jednak szkoda.

Opublikowano

Sprawdź historie transakcji na microsoft.com jeżeli rzeczywiście nie przypisano do konta to reklamuj, normalnie zwróca Ci pieniądze

• Plusik 1
Opublikowano

Dostałem maila, że ktoś próbuje zmienić mi hasło do konta. Czy oprócz włączenia wszystkich dodatkowych weryfikacji oraz zmiany hasła mogę zrobić coś jeszcze, żeby udaremnić  złodziejowi tę zmianę? @selene

Opublikowano
10 minut temu, maciekww28 napisał:

Weryfikacja dwuetapowa wystarczy, dostaniesz kod sms do wklepania 

Ew. aplikacja Microsoft authenticator, w której potwierdzasz logowanie do konta (do pobrania ze sklepu Google) 

Jak ustawić weryfikację dwuetapową, żeby dostawać kod smsem? Bo w ustawieniach konsoli widzę tylko coś z kodem, który sobie sam ustawiam.

Opublikowano

wchodzisz w kolejkę, wybierasz dany element i możesz wstrzymać pobieranie, wtedy zacznie pobierać inne. jedynie tak, nie przypiszesz w jakiej konkretnej kolejności ma pobierać konkretne elementy. FH4 u mnie waży 65-70 giga jakoś.

• Dzięki 1
Opublikowano

Tak jest możliwość zmiany kolejności pobierania, klikasz na tytuł który cię interesuje i dajesz download now 

Forza z dodatkami to 85GB, a piraci 35

• Dzięki 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Figuś napisał:

O ku.rwa, od wczoraj udało mi się ściągnąć drugą część Wieśka i 82% GeoW 4 jprd :/ i pomyśleć że brakło 500 metrów żebym miał światłowód, to qutasy musiały skręcić z nim w inną ulicę :[

I feel you ja mam go 200 metrów od domu

Opublikowano
3 godziny temu, Figuś napisał:

O ku.rwa, od wczoraj udało mi się ściągnąć drugą część Wieśka i 82% GeoW 4 jprd :/ i pomyśleć że brakło 500 metrów żebym miał światłowód, to qutasy musiały skręcić z nim w inną ulicę :[

No GOW4 to ponad 100GB. 

U mnie jakieś 3h pobierania. Strasznie długo :/

• Smutny 1