Skocz do zawartości

Xbox One: komentarze i inne rozmowy

MaZZeo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, wrog napisał:

Co to za gry? Poza tym bez domowej i tak by nic z drugiego konta nie zadziałało, chyba że w tle je zalogowałeś.

Sam jestem zdziwiony. Stare konto nie jest zalogowane w tle, sprawdzalem to. Moje nowe loguje sie samo automatycznie. Z XO sprawdzalem wolf among us, a z 360 wiedzmina 2.

Opublikowano

Załóżmy hipotetycznie, że w tym roku chciałbym kupić Xbox One S dla samych tytułów na wyłączność. Nie dla Passa, nie dla mocy (bo w końcu S a nie X). Czy na dzień dzisiejszy warto inwestować te 700 zł? Ile M$ ma takich tytułów? Będzie z 10 wartych uwagi? 

Dodam, że na poprzednie generacji moją główną konsolą był X360, więc trochę te rejony znam. Teraz to PS4, ale poniekąd mam lekki sentyment i rozważam ewentualny wydatek. 

Oczywiście mogę kupić Xbox Series X, ale i grać we wstecznej, ale to będzie zapewne koszt 2500 zł i to pewnie nie wcześniej jak za rok. 

Jak się zapatrujecie na wspomniane wyżej rozwiązanie? 

Opublikowano

Mam tylko PS4 i PS3. No nie jest też tak, że każdy gatunek mnie interesuje, ale staram się grać w sporo różnych gier. 

Tańsza wersja nextgena to pewnie rok 2024, a tak bardzo to mi się nie chce czekać szczególnie, że planuję kupić PS5. Zakup Xbox Series X to tak naprawdę kwestia tego jak M$ dowiedzie z tytułami na wyłączność. Ich zakupy w minionych lata pozwalają spoglądać optymistycznie w przyszłość, ale mnie w dużej mierze interesuje obecna generacja w ich wykonaniu. 

Myślałem o Xbox One S All Digital, bo tę konsolę faktycznie można wyrwać za grosze, ale nie uśmiecha mi się pobierać wszystkiego na dysk, a poza tym niektóre starsze tytuły raczej nie są dostępne w cyfrowym sklepie. 

Opublikowano

Sugerowałem się rywalem. Na PSStore ze świecą w ręku szukać np. Asura's Wrath z PS3. Udało mi się wyhaczyć dopiero w pudełko za niemałe pieniążki, więc zakładam, że podobnie może być w MarketPlace na Xboksie. 

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, LukeSpidey napisał:

Załóżmy hipotetycznie, że w tym roku chciałbym kupić Xbox One S dla samych tytułów na wyłączność. 

Śmiało, jeszcze przez 2 lata będą wspierać sprzęt więc jeśli technikalia nie grają roli, to jak najbardziej.

E-  @blantman ale ja mówię o aczikach, sprawdź infografike dokładnie.

Edytowane przez aph
  • Minusik 1
Opublikowano
6 godzin temu, LukeSpidey napisał:

Załóżmy hipotetycznie, że w tym roku chciałbym kupić Xbox One S dla samych tytułów na wyłączność. Nie dla Passa, nie dla mocy (bo w końcu S a nie X). Czy na dzień dzisiejszy warto inwestować te 700 zł? Ile M$ ma takich tytułów? Będzie z 10 wartych uwagi? 

Dodam, że na poprzednie generacji moją główną konsolą był X360, więc trochę te rejony znam. Teraz to PS4, ale poniekąd mam lekki sentyment i rozważam ewentualny wydatek. 

Oczywiście mogę kupić Xbox Series X, ale i grać we wstecznej, ale to będzie zapewne koszt 2500 zł i to pewnie nie wcześniej jak za rok. 

Jak się zapatrujecie na wspomniane wyżej rozwiązanie? 

Kup One X, XGP na promocji i będziesz zadowolony. I tak różnicę w cenie odbijesz sobie na zaoszczędzonym sianie dzięki Game Pass. 

• Plusik 2
  • Minusik 1
Opublikowano
10 godzin temu, LukeSpidey napisał:

Myślałem o Xbox One S All Digital, bo tę konsolę faktycznie można wyrwać za grosze, ale nie uśmiecha mi się pobierać wszystkiego na dysk

Jak najbardziej polecam tę wersję, dla Forzy, Cupheada i Sunseta warto, oraz tych 200 gier w Game Passie.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nowy dash bardzo fajny. Grupowanie plików w końcu ogarnięte i chodzi bardzo sprawnie, nooo jestem w końcu zadowolony :)

Szkoda jedynie menu głównego i tych kafelków po środku których nie da się w żaden sposób ruszyć. Przez to każde tło wygląda mizernie :(

Opublikowano

A mnie się  nie podoba nowe menu. 

Stare było dla mnie bardziej intuicyjne (przełączanie się miedzy kartami rb i lb) i czytelne. Poprawy w szybkości tez nie zauwazylem. 

Ale coz moze się przyzwyczaje. Oby

Opublikowano

Nie rozumiem usunięcia funkcjonalności pod lb i rb, ale i tak z tego nie korzystałem. U mnie tylko guide jest w użyciu :reggie: Jedyna pozytywna zmiana jak dla mnie to library.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

MS zawsze mnie rozwala jak jak od 2005 zmienia, przestawia i kombinuje z układem dasha...oby to była ostatnia wersja.

Nowy dash działa szybko, można z głównego menu konsoli wywalić mixera i inne bzdety, dużo opcji z kafelkami, same  plusy:xboss:

• 3 tygodnie później...