Bzduras 12 325 Opublikowano 13 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2022 Tak, sprawdzaj zapis i odczyt, jeśli będziesz mieć te 150-160MB/s na odczycie to w gierki z One i 360 pograsz w miarę po ludzku, może czasem loading się przedłuży względem HDD. Ziomek podłączał pena 512GB pod Series S i traktował go jako zewnętrzny HDD na gry z poprzedniej generacji, nie narzekał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 628 Opublikowano 2 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2023 Pytanie totalnego xboxowego laika - jeśli interesuje mnie pogranie tylko/głównie w gry ze wstecznej kompatybilności, tj. Xbox i Xbox360, to wystarczyłby do tego tylko Xbox One? Czy jednak jest jakiś argument przemawiający za zakupem XSS? Dodam, że gamepassa nie mam i nie chcę, natomiast w multiplatformy wolę inwestować i grać na PC, ewentualnie PS5. Nigdy żadnego Xboxa nie miałem, głównie właśnie z tego względu, że trochę lipa z exami, ale stwierdziłem, że jest trochę gierek z poprzednich generacji, które bym zaliczył, bądź odświeżył, a których poza emulacją nie ma na współczesnych sprzętach. Kilka dostępnych w cyfrze, plus parę pudełek się znajdzie. Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 2 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2023 1 godzinę temu, Suavek napisał: Pytanie totalnego xboxowego laika - jeśli interesuje mnie pogranie tylko/głównie w gry ze wstecznej kompatybilności, tj. Xbox i Xbox360, to wystarczyłby do tego tylko Xbox One? Czy jednak jest jakiś argument przemawiający za zakupem XSS? Wystarczy xbox one, w dodaku na one odpalisz gry ze wstecznej, które są dostepne tylko na płycie, a na Series S jak wiadomo nie. Najlepiej do BC kupić oczywiście series X bo wersje we wstecznej są tam w wersjach z Xbox One X enhanced więc często w 4k i z fps boost, a na Series S są wersje z One S. Czyli w przypadku tych dwóch konsol o które pytasz będą raczej działały tak samo. Chociaż nie widzę że na series s dużo gier ze wstecznej działa w 1440p. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
drozdu7 2 690 Opublikowano 2 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2023 Xss też fajny zakup by był. Pomijając dysk SSD (dziś jak chodzę do ojca coś mu instalować itp na Xbox One S to naprawdę doceniam) to jednak jest to maszynka na której można pograć w nowsze gierki również, w te które wyjdą też. Jeśli nigdy żadnego Xboxa nie miałeś to coś tam do pogrania będzie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 628 Opublikowano 2 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2023 14 minut temu, devilbot napisał: a na Series S jak wiadomo nie O kurde. Nie wiem czemu, ale nawet nie wiedziałem, że XSS nie ma napędu. No to totalnie odpada, bo w pierwszej kolejności chciałem zagrać w Ace Combat 6 z płyty. Dzięki za zwrócenie uwagi. Niby banał ,ale tak jak pisałem, totalnie Xboxami się wcześniej nie interesowałem. 7 minut temu, drozdu7 napisał: jest to maszynka na której można pograć w nowsze gierki również, w te które wyjdą też. Xbox/Microsoft ma to do siebie, że niemal wszystkie konsolowe exclusive'y są dostępne również na PC. Dlatego jeśli chodzi o nowości, to kompletnie nie brałem sprzętu pod uwagę, bo tak jak pisałem, prędzej zainwestuję w grę na PC lub PS5. Żaden trolling, po prostu preferencje. Ale nie kwestionuję, że XSS to fajny sprzęt. Tymczasem ja bardziej zainteresowany jestem grami z X360 i Xboxa. Chciałem sobie odświeżyć np. TimeSplitters, czy Burnout Revenge, a jak czas kiedyś pozwoli, to sprawdzić m.in. Lost Odyssey. Czyli wychodzi na to, że mogę zacząć się rozglądać za Xbox One. Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 2 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2023 Time splitters ma gówniane sterowanie na padzie z ery gier przed halo z lat 2000 i nie da się zmienić. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 2 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2023 Jak tylko wsteka po taniości to One X - lepsza jakość od Series S, bo ma więcej RAMu i wszystkie ulepszenia typu "4K60" są w zasięgu ręki. Series S odpala gierki ze wstecznej w jakości One Bez Iksa, czyli odpadają wszystkie ulepszenia rozdziałki. Series X i tak najbardziej wskazany, ale jak nie masz budżetu to celuj w XOX. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 628 Opublikowano 2 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2023 Tyle tych Xboxów... Różnica między XOne a XOne X jest aż tak znacząca? Przy założeniu, że w zupełności wystarczy mi FHD/60fps do tych staroci? Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 3 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2023 XOX to odpowiednik PS4 Pro. Jak już musisz iść w pastgena to XOX. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 592 Opublikowano 3 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2023 Full HD i 60 fpsów na zwykłym Xbox One to rzadkość. Na Xbox One X z kolei bardzo dużo gier chodzi nawet w natywnym 4K i często ma tryby z wyższym klatkarzem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 862 Opublikowano 3 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2023 Kurcze nie pchałbym się w stare xboxy, lepiej poczekać i dozbierać albo brać XSS i budować cyfrową kolekcję. Może MS ją kiedyś udostępni na PC. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 3 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2023 Tylko właśnie - Suavek chce Xboxa głównie do wsteki, a tę lepiej ogarnia XOX. XSS niby fajnie, ale raz, że nie ma napędu (a niektórych gierek w digitalu nie kupisz), a dwa odpala wstekę w jakości zwykłego One. Co prawda ma FPS Boost do niektórych gier, ale wtedy traci się rozdziałkę... kurna, ciężki wybór. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 628 Opublikowano 3 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2023 Generalnie to ja nie chcę w ogóle pchać się w Xboxa na dłuższą metę. Dosłownie, ilość gier, które mnie interesują, a w które poza emulacją nie zagram na niczym innym, policzę na palcach dwóch rąk. I nie ma pośród nich ani jednej nowości. W pierwszej kolejności chciałbym przejść Ace Combat 6 z X360, a to tylko i wyłącznie pudło - więc napęd musi być. Oprócz tego dla nostalgii bym sobie pograł w TimeSplitters 2 i 3, Burnout Revenge, może Asura's Wrath przeszedł w lepszej jakości niż PS3, no i wspomniane Lost Odyssey i może Blue Dragon jak czas pozwoli. Pewnie coś by się tam jeszcze trafiło, ale ogólnie to raptem garstka gierek i tylko dla nich na pewno nie zainwestuję w XSX. Dlatego robię rozeznanie i rozważam opcje. XSS odpada przez brak napędu. Myślałem, że wystarczy zwykły Xbox One za kilka stówek (i stąd ogólnie zrodził się pomysł), ale z tego co piszecie, to nie jest tak wesoło ze wsteczną. Tymczasem XOX to już przynajmniej dwa razy tyle kosztuje, z tego co widzę. Nic pilnego. Pomyślę, poszukam jakichś okazji, ewentualnie sprzęt kiedyś się kupi i z czasem po prostu sprzeda. Dzięki tak czy inaczej wszystkim za rozjaśnienie sytuacji. EDIT: Tylko tak jeszcze czytam, m.in. tutaj - https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_backward-compatible_games_for_Xbox_One_and_Series_X/S - to tych gier XSX Enhanced lub z FPS Boostem wcale tak dużo nie ma. A przynajmniej żadna z tych wymienionych przeze mnie nie ma wymienionych usprawnień. Tak jak wspomniałem, mnie i tak wystarczy FHD/60 do gry, to może jednak na moje potrzeby w zupełności wystarczyłby zwykły Xbox One? Zawsze to te kilka stówek w kieszeni. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 3 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2023 18 minut temu, Suavek napisał: więc napęd musi być XOX w takim razie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 628 Opublikowano 7 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2023 Jeszcze parę pytań. Być może głupich, ale proszę o wyrozumiałość. Xbox One S nie jest słabszy od zwykłego Xbox One, nie? Przy założeniu, że to i tak będzie tylko sprzęt "na chwilę", do przejścia paru staroci, to może jednak wystarczy zwykły XO(S)? Tak jak pisałem, wg Wiki ŻADNE z gier, które chcę przejść nie mają ani FPS Boost, ani nie są XSX Enhanced. A to ma być niezobowiązujący stosunek, nie długotrwały związek. Po prostu przeglądam oferty używanych konsol i XSX to kwota bliżej tysiaka, plus minus, a XOS okolice 500zł w zależności od stanu. W innych okolicznościach jak najbardziej przyjąłbym argumenty "lepiej dopłacić do lepszego", ale obecnie kasą nie szastam, więc nawet te kilka stówek miałoby znaczenie. Krótko mówiąc, są jakieś przeciwwskazania XOS, o których mogę nie wiedzieć? Awaryjność? Problemy z wydajnością nawet przy tych starociach? Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 7 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2023 One S był te 2-3% mocniejszy od zwykłego One. Jak idziesz w naprawdę budżetową opcję to XOS, nie bierz zwykłego fata. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
nattttt 0 Opublikowano 6 Czerwca Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca (edytowane) Tekken 8 Posiadam Xbox one x, czy zadziała na nim gra Tekken 8 s/x ? Edytowane 6 Czerwca przez nattttt Cytuj Odnośnik do komentarza
ProstyHeker 1 839 Opublikowano 6 Czerwca Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca Godzinę temu, nattttt napisał(a): Tekken 8 Posiadam Xbox one x, czy zadziała na nim gra Tekken 8 s/x ? Niestety nie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi