Skocz do zawartości

Xbox One: komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano

Wszystko jest już dostępne. Dzisiaj ściągnąłem.

• Odpowiedzi 11,8 tys.
  • Wyświetleń 1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Mam Xbone'a, co mnie niesamowicie cieszy, bo Forza Horizon 2 rozpaliła moje zmysły i chciałbym podzielić się kilkoma spostrzeżeniami Jako były już posiadacz PlayStation 4:   - konsola na żywo spraw

• W kwestii prywatnej wiadomości - zawsze możesz kogoś dodać do rozmowy i zamknąć grupę dla reszty znajomych   Kilka moich spostrzeżeń dotyczących Xboxa One po tych kilku miesiącach użytkowania.  

• Małe podsumowanie wrażeń po kilkunastu dniach grania. Całą poprzednią generację grałem na 360. Teraz nie wiedziałem czy nie wybrać PS4, ale stanęło na One bez Kinecta.   Konsola   Sama konsola jes

Opublikowano

Za bilard też chce ode mnie kartę kredytową i nie jest to pierwszy raz, gdy ją będę podawał do ściągnięcia gry z golda.

Edytowane przez Humulin

Opublikowano

Za bilard też chce ode mnie kartę kredytową i nie jest to pierwszy raz, gdy ją będę podawał do ściągnięcia gry z golda.

Ale do ściągania gier w ogóle trzeba mieć jakąkolwiek formę płatności przypisaną, bez względu czy kupujesz czy ściągasz "za darmo" w ramach abonamentu. To nie jest żaden błąd.

Nawet jak dodajesz przez www, to wyświetla u góry formę płatności, np. numer karty i dopisek na dole, że pobierasz za darmo.

Taki wymóg. Najprawdopodobniej z jakiś względów prawnych na wypadek ewentualnej refundacji.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Nie we wszystkich przypadkach trzeba mieć jakąkolwiek opcję płatności - w moim przypadku dodaję ją do konta tylko wtedy, gdy chcę coś kupić, lub gdy właśnie jest potrzebna do pobrania gry z gwg. By pobrać Child of Light w tym miesiącu nie trzeba mieć ustawionej żadnej z opcji płatności. 

Opublikowano

Ja nie mam przypisanej karty do konsoli i nie prosi przy pobieraniu gier. Pewnie dlatego że zostało mi 0.99zł na koncie ze zdrapki :P

Edytowane przez kudlaty88

Opublikowano

Jestem ciekaw kiedy cos nowego dadza do EA Access, dali by tego Hardline i by wszyscy byli szczesliwi :).

Opublikowano

Hej

kupiłem XONE a że to moja pierwsza konsola zielonych to mam parę pytań. Żeby wykasować konto poprzedniego właściciela co trzeba zrobić?

założyłem nowe konto, konto pocztowe na outlook to mus? Coś z tym można dalej zrobić? I zamiast imienia i nazwiska dałem gamertag xd ale zamiast mi to wyświetlać pokazuje jakieś (pipi)

btw na bateriach paluszkach za radę coś pograć czy po chwili w menusach padnie? xd

może jakieś porady dla początkującego?

Opublikowano

Hej

kupiłem XONE a że to moja pierwsza konsola zielonych to mam parę pytań. Żeby wykasować konto poprzedniego właściciela co trzeba zrobić?

założyłem nowe konto, konto pocztowe na outlook to mus? Coś z tym można dalej zrobić? I zamiast imienia i nazwiska dałem gamertag xd ale zamiast mi to wyświetlać pokazuje jakieś (pipi)

btw na bateriach paluszkach za radę coś pograć czy po chwili w menusach padnie? xd

może jakieś porady dla początkującego?

Polecam jednak akumulatorki. Paluszki np duracell na  360 trzymały dłużej ale na jednym komplecie w One spokojnie przejdziesz kilka razy CoD AW :D  myślę, że jakieś 30h to na luzie polecą :)

Konto na MS to mus, przydatna rzecz BTW, możesz się zalogować na to z Windows 8.

No i gratuluję zakupu, na pewno nie będziesz żałował.

Edytowane przez chris85

Opublikowano

Jak to konto na MS to mus? O co Ci chodzi? O takie zwykłe konto co robiłem na X360 czy jakieś konto na ich emailu? 

Opublikowano

No ja mam jedno na winde i obydwa xboxy. Wydawało mi się, że jest obowiązkowe, chyba mnie pamięć już zawodzi. Sorry jeśli jest inaczej :)

Opublikowano

No dobra, ale chodzi Ci pewnie o zwykłe konto Live, którym loguje się na Xboksach, GfWL czy aplikacji na telefon. 

Bo już myślałem, że trzeba tworzyć jakieś zupełnie nowe konto, bo ja mam jeszcze stare z X360 i jego będę używał. ;)

Opublikowano

Ja jeszcze dodam że konto można założyć używając swojego maila, nie trzeba zakładać nowego na outlook'u.

Do pada zdecydowanie polecam oryginalny play&charge Microsoftu, trzyma to min. 30h, w zestawie jest kabel usb i kosztuje to ~90PLN. Samego pada można podłączyć do konsoli bez baterii jakimkolwiek kablem micro usb .

Opublikowano

Jedno konto do wszystkiego, jak inaczej. :)

Opublikowano

Ok ale ja mam sobie gamertag ustawiać? Bo wyświetla jakieś gó.wno. ;/

Żeby usunąć całą zawartość dysku po poprzednim właścicielu to jest jakaś opcja formatu?

Tą pocztę z outlooka to gdzie mam zobaczyć?

Pomóżcie bo jednak postsonowska mentalności się gubi w nowej rzeczywistości. ;/

charger na pewno zakupię ale na tą chwilę nie spieszy mi się

Opublikowano

Ok ale ja mam sobie gamertag ustawiać? Bo wyświetla jakieś gó.wno. ;/

http://support.xbox.com/pl-PL/my-account/manage-gamertag-and-profile/change-xbox-live-gamertag

Żeby usunąć całą zawartość dysku po poprzednim właścicielu to jest jakaś opcja formatu?

http://support.xbox.com/pl-PL/xbox-one/downloadable-content/uninstall-content

LUB

http://support.xbox.com/pl-PL/xbox-one/system/reset-console-to-factory-defaults

Tą pocztę z outlooka to gdzie mam zobaczyć?

jak ustawiles login i haslo - to to juz sa twoje dane do konta outlook

Edytowane przez kermit

Opublikowano

Myślałem, że Pool Nation FX to prosty port 1:1 z X360/PS3, a to wygląda jak zupełnie nowa gra :)

Opublikowano

nie wiem co ten xbox...

wczoraj sprawdzam kolejkę pobierania a tam drugi raz pobiera mi SO xD

zaczęły działać screenshoty ale tylko w child of light

oczywiście nie obyło się bez buga i musiałem przełączyć konsolę z instant-on na drugą opcję

9W5EAGk.png

dziś niewiadomo czemu mogłem bez problemów pobrać bilard dla posiadaczy golda - już nie wołało o kartę

Opublikowano

:obama: dobrze ze szanuje marke od poczatkow jej dziejow i tak bardzo gardze plejstejszon bo u mnie hula az milo:)

Opublikowano

w sumie maciek niezła tapeta z tego wyszła, dzięki  :thumbsup: