Skocz do zawartości

Xbox One: komentarze i inne rozmowy

MaZZeo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mnie cały czas zastanawia, jak duży wpływ będzie miał Elite Controller w multi... Oby nie skończyło się tak, że przewaga będzie znaczna i gracze ze zwykłymi padami będą dostawać po du.pie...

Gość DonSterydo
Opublikowano (edytowane)

Mnie cały czas zastanawia, jak duży wpływ będzie miał Elite Controller w multi... Oby nie skończyło się tak, że przewaga będzie znaczna i gracze ze zwykłymi padami będą dostawać po du.pie...

Przecież od zawsze wiele firm wypuszcza na wszystkie konsole kontrollery które dają innym przewagę i pewnie setki razy z takimi osobami grałeś po sieci - arcade sticki, kierownice, podrasowane pady itp. ;)

Bajery szmery za kilkaset PLN nie zrobią z przeciętniaka kosy. I tak wszystko sprowadza się do skilla.

Edytowane przez DonSterydo
  • Plusik 1
Opublikowano

Bajery szmery za kilkaset PLN nie zrobią z przeciętniaka kosy. I tak wszystko sprowadza się do skilla.

Amen.

Mimo wszystko odnoszę wrażenie, że krótszy skok spustu, wymieniane analogi z większą czułością, czy programowane łopatki mogą mieć wpływ na rozgrywkę. Pytanie jest tylko - jak duży wpływ. Przykładem tego (przerysowanym oczywiście) jest multi Killzone 3 z kontrolerem Move vs DualShock.

Opublikowano (edytowane)

Już widzę jak janusze na onie kupują pada za parę stów:D

Tak jak Don pisał,od zawsze takie pady istniały dla trajhardow i praktycznie nic to nie zmieniło.

Baw,przecież są gracze którzy grają na myszkach w multi :D

Edytowane przez KarolJanuszGejmingu
Opublikowano (edytowane)

Tak jak Don pisał,od zawsze takie pady istniały dla trajhardow i praktycznie nic to nie zmieniło.

Zaczynam właśnie moją przygodę z multi Halo 4. Uczę się grać DMR. Przesiadka z karabinów szturmowych czy SMG, którymi gram najczęściej na snajperkę pewnie trochę czasu mi zajmie, ale wyniki DMR osiągam lepsze niż Assault Rifle.

Ale do rzeczy: gracze z wysokim poziomem i ze skillem robią po 300 punktów na mecz. Czyli więcej, niż cała przeciwna drużyna razem wzięta. Drużyna takich kolesi jak ja, którzy dopiero zaczynają. Wniosek jest taki: koksy z lepszym padem to będą koksy, ale bardziej.

Edytowane przez Kris77
Opublikowano (edytowane)

Jak ktoś chciał, to już teraz mógł mieć pro elo MLG!!11 Scufa, więc to nic nowego. Sam pad niewiele da, jak ktoś gierki nie ogarnia.

Edytowane przez wrog
Gość DonSterydo
Opublikowano

Zaczynam właśnie moją przygodę z multi Halo 4. Uczę się grać DMR. Przesiadka z karabinów szturmowych czy SMG, którymi gram najczęściej na snajperkę pewnie trochę czasu mi zajmie, ale wyniki DMR osiągam lepsze niż Assault Rifle.

Ale do rzeczy: gracze z wysokim poziomem i ze skillem robią po 300 punktów na mecz. Czyli więcej, niż cała przeciwna drużyna razem wzięta. Drużyna takich kolesi jak ja, którzy dopiero zaczynają. Wniosek jest taki: koksy z lepszym padem to będą koksy, ale bardziej.

No to szykuj się na Halo 5 bo tam po zmianach mechaniki uber gracze koszą jeszcze bardziej :P

Opublikowano (edytowane)

Co do promocji na Elite Controller na Amazonie UK to sklep wysyla maile ze cena byla nieprawidlowa i zamowienie zostalo skasowane XD. Ja wlasnie dostalem wiadomosc :frog:

Edytowane przez hav3n
Opublikowano

Co do promocji na Elite Controller na Amazonie UK to sklep wysyla maile ze cena byla nieprawidlowa i zamowienie zostalo skasowane XD. Ja wlasnie dostalem wiadomosc :frog:

A skoro zrobiłeś zamówienie i zapłaciłeś ? nie zobowiązuje ich do tej ceny.

Opublikowano

Czym dokladnie sie te bumpery roznia? Mi srednio gra sie w Halo ze wzgledu na samo umiejscowienie bumperow (wzgledem pada od 360), nie podejrzewam zeby teraz pad od xone inaczej lezal w dloni?

Gość DonSterydo
Opublikowano

Pograłem wczoraj trochę w Max'a i chyba faktycznie kolejny dobry 2D platformer od MS :)

Gość DonSterydo
Opublikowano

Akurat gra jest idealna pod krótkie sesje, więc można spokojnie grać między innymi produkcjami.