czeskimaster 3 260 Opublikowano 15 sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 sierpnia 2015 (edytowane) No ja mam problem też, zarejestrowałem wczoraj nową konsole i mam gwarancję do listopada 2016. W regulaminie wyczytałem, że na XOne w poszczególnych krajach w tym Polska jest gwarancji na rok. Zglupialem już :-D Data z tyłu konsoli czerwiec 2014. Edytowane 15 sierpnia 2015 przez czeskimaster Cytuj Odnośnik do komentarza
ssxx1 208 Opublikowano 15 sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 sierpnia 2015 (edytowane) Gwarancja jest na 2 lata, rok to moze byc na akcesoria. Chyba ze cos zmienili, ale nie podejrzewam. Zastanawiam sie za to, kto madry w tej firmie wpadl na pomysl, ze nie mozesz dodac gierki z golda na 360 do sciagania przez strone www jezeli nie masz podpietej karty kredytowej.. Edytowane 15 sierpnia 2015 przez ssxx1 Cytuj Odnośnik do komentarza
czeskimaster 3 260 Opublikowano 15 sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 sierpnia 2015 Okres Gwarancji" w przypadku Konsoli Xbox One oznacza jeden (1) rok od daty zakupu przez Użytkownika, a w przypadku Akcesoriów – 90 dni od daty zakupu przez Użytkownika, z zastrzeżeniem postanowień art. 2 poniżej. (d) „Użytkownik” oznacza pierwotnego użytkownika końcowego. (e) „Zwykłe Warunki Użytkowania” oznaczają zwyczajne użytkowanie przez konsumenta w zwykłych warunkach domowych zgodnie z instrukcją obsługi Konsoli Xbox One lub Akcesoriów. 2. Okres obowiązywania Bez uszczerbku dla rękojmi, jaka może przysługiwać Użytkownikowi zgodnie z prawem krajowym właściwym dla Użytkownika, i o ile w prawie tym nie przewidziano dłuższego terminu, Microsoft udziela niniejszej gwarancji na okres jednego (1) roku od daty zakupu Konsoli Xbox One oraz na okres 90 dni od daty zakupu Akcesoriów od autoryzowanego sprzedawcy detalicznego. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość suteq Opublikowano 15 sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 sierpnia 2015 Zawsze było dwa lata gwarancji, skoro w systemie jest napisane do 2016 to tak jest. Gwarancja jest na 2 lata, rok to moze byc na akcesoria. Chyba ze cos zmienili, ale nie podejrzewam.Zastanawiam sie za to, kto madry w tej firmie wpadl na pomysl, ze nie mozesz dodac gierki z golda na 360 do sciagania przez strone www jezeli nie masz podpietej karty kredytowej.. Ja mam podpiętego paypala i mogę sobie zaklepywać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 15 sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 sierpnia 2015 Czy rzeczywiście jest tak, że podstawą 2-letniej gwarancji MS jest numer seryjny konsoli i nie potrzeba paragnów etc.? Cytuj Odnośnik do komentarza
czeskimaster 3 260 Opublikowano 15 sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 sierpnia 2015 (edytowane) Co z tego że konsola jest z 2014? Przecież liczy się także data zakupu, a nie produkcji. Jakbym kupił konsole z 2012 data produkcji w 2014 to już po gwarancji?lol żartuje. Dziwne to wszystko, zadzwonię w poniedziałek na infolinię i się dowiem Edytowane 15 sierpnia 2015 przez czeskimaster Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość suteq Opublikowano 15 sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 sierpnia 2015 U MS zawsze jest liczona gwara od daty produkcji(idzie to po numerze seryjnym)+dają kilka dodatkowych miechów bo wiedzą, że nie zawsze się kupuje od razu po wypuszczonym rzucie. Dlatego jak konsola z czerwca to gwara nie do czerwca, a do listopada. Ofc jak masz tak, że konsola z 2014 roku to może z paragonem uda się zrobić, żebyś miał gwarę do 2017 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza
czeskimaster 3 260 Opublikowano 15 sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 sierpnia 2015 Spoko, tylko że konsola została wygrana w konkursie w Auchan, mam dowód odbioru, z datą, i ceną konsoli. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kyo Opublikowano 15 sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 sierpnia 2015 Dowód (protokół) odbioru nagrody jest podstawą gwarancji tak samo jak dowód zakupu (paragon, F.VAT) Cytuj Odnośnik do komentarza
orion50 632 Opublikowano 15 sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 sierpnia 2015 Doładowałem sobie moje konto Xbox Live kwotą 100 zł, gdyż chcę sobie nabyć Ori And The Blind Forest. Gdy wchodzę do sklepu i klikam KUP, nie pojawia się możliwość zapłacenia, mimo, że mam doładowane konto, mogę tylko podać dane karty, ale nie chcę tego robić skoro kupiłem pre-paida. Co zrobić żebym mógł wydać tą stówę? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 15 sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 sierpnia 2015 Czyli czas gwarancji liczony jest od numeru seryjnego i na tej podstawie można konsole odesłać do reklamacji bezpośrednio do MS? W sensie, że nie potrzebuję paragonów, dowodów zakupu etc.? Cytuj Odnośnik do komentarza
grykom 283 Opublikowano 15 sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 sierpnia 2015 A czy mając zarejestrowaną konsolę na https://myservice.xbox.com/potrzebuję dowodu zakupu by realizować gwarancję? Z x360 nie trzeba było z tego co pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość suteq Opublikowano 15 sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 sierpnia 2015 Czyli czas gwarancji liczony jest od numeru seryjnego i na tej podstawie można konsole odesłać do reklamacji bezpośrednio do MS? W sensie, że nie potrzebuję paragonów, dowodów zakupu etc.? Nie potrzeba. Wstukujesz nr seryjny na stronie xbox.com i od razu Ci pokazuje do kiedy masz gwarę. Wtedy możesz sobie dzwonić do MS i zgłosić naprawę, oni sprawdzają nr konsoli i akceptują usterkę. Możesz też zarejestrować konsolę przy zgłaszaniu usterki. Bez znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza
orion50 632 Opublikowano 15 sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 sierpnia 2015 (edytowane) Doładowałem sobie moje konto Xbox Live kwotą 100 zł, gdyż chcę sobie nabyć Ori And The Blind Forest. Gdy wchodzę do sklepu i klikam KUP, nie pojawia się możliwość zapłacenia, mimo, że mam doładowane konto, mogę tylko podać dane karty, ale nie chcę tego robić skoro kupiłem pre-paida. Co zrobić żebym mógł wydać tą stówę? Udało się, do skasowania Edytowane 15 sierpnia 2015 przez orion50 Cytuj Odnośnik do komentarza
BuRRRza 43 Opublikowano 16 sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 sierpnia 2015 (edytowane) http://www.pepper.pl/promocje/xbox-one-za-999z-auchan-9493 Xbox One za 999 zł Edytowane 16 sierpnia 2015 przez BuRRRza Cytuj Odnośnik do komentarza
kubson 3 189 Opublikowano 16 sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 sierpnia 2015 Doładowałem sobie moje konto Xbox Live kwotą 100 zł, gdyż chcę sobie nabyć Ori And The Blind Forest. Gdy wchodzę do sklepu i klikam KUP, nie pojawia się możliwość zapłacenia, mimo, że mam doładowane konto, mogę tylko podać dane karty, ale nie chcę tego robić skoro kupiłem pre-paida. Co zrobić żebym mógł wydać tą stówę? Musisz nacisnąć X gdy pojawi sie okienko z dodaniem karty, wtedy zmieni ci formę płatności A czy mając zarejestrowaną konsolę na https://myservice.xbox.com/potrzebuję dowodu zakupu by realizować gwarancję? Z x360 nie trzeba było z tego co pamiętam. Nie potrzebujesz Cytuj Odnośnik do komentarza
Moldar 2 243 Opublikowano 16 sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 sierpnia 2015 (edytowane) http://www.pepper.pl/promocje/xbox-one-za-999z-auchan-9493 Xbox One za 999 zł Szkoda, że w pracy jestem, to bym po Warszawie szukał Edytowane 16 sierpnia 2015 przez Moldar Cytuj Odnośnik do komentarza
Kriss_Hietala 11 Opublikowano 18 sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 sierpnia 2015 Czym się różni jedna Forza od drugiej? Cytuj Odnośnik do komentarza
maciekww28 848 Opublikowano 18 sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 sierpnia 2015 FM vs FH? FMx vs FMx? Bo nie kumam pytania Cytuj Odnośnik do komentarza
Hum 3 699 Opublikowano 18 sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 sierpnia 2015 Że FM to symulacja a FH to 'arcade'? Cytuj Odnośnik do komentarza
Hubert249 4 274 Opublikowano 18 sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 sierpnia 2015 Czym się różni jedna Forza od drugiej? wszystkim prócz samochodów i tym, że to najlepsze wyścigi w swoich kategoriach. Cytuj Odnośnik do komentarza
bid0n 3 Opublikowano 18 sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 sierpnia 2015 I jeszcze tym że w przeciwieństwie do FM5 FH lubi freezować Twojego XO. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hum 3 699 Opublikowano 18 sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 sierpnia 2015 Pierwsze słyszę. Cytuj Odnośnik do komentarza
tukan 1 917 Opublikowano 18 sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 sierpnia 2015 Brat ma x360 i pytanie jak zalogować się na moje konto żeby pobrać np. gry z mojego profilu na xbox one? Daję pobierz profil ale pokazuje problem z połączeniem, pomimo że dema np. pobiera normalnie. ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość DonSterydo Opublikowano 18 sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 sierpnia 2015 Studio PressPlay (Max; KALIMBA) opracowało koncepcje 3 gier i wybór, którą z nich stworzą pozostawili graczom. Można głosować na ich stronie: http://microsoftstudios.com/press-play/ Hi everyone! Today we’ve got something particularly exciting to share with you smile emoticon We want you to join us in open development. We want to hear your ideas - because not listening to all the gifted, crazy and remarkable thoughts that people have - would be such a waste. We’ve created three concepts and we love them all. Each has the potential to become an awesome game. We hereby invite everyone interested in game development to check out the concepts and vote for your favorite. The voting will close in two weeks (September 1st), so you have some time to think about it and discuss everything. After that? Then the collaborative process will truly come to life and with input from the community, we will develop the chosen concept into our most ambitious game yet. What’s required? Only two things: Passion and an interest in game development, that’s it. Truth be told: We are so psyched and hope that everyone will join us in this grand adventure smile emoticon Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi