balon 5 341 Opublikowano 6 lipca 2014 Opublikowano 6 lipca 2014 Obawim sie tylko, że za dużo coś ostatnio na forumku tych insajderów:/ Cytuj
MatekDM 1 299 Opublikowano 6 lipca 2014 Opublikowano 6 lipca 2014 No przekonamy się jak to będzie Cytuj
wrog 609 Opublikowano 6 lipca 2014 Opublikowano 6 lipca 2014 (edytowane) To sa informacje od znajomego - tak wiec nie napalajcie sie, ze tak bedzie, ale wszystko na to wskazuje Bankowo obniżono cenę zestawu bez Kinecta do 1599 zł i zestawu z Kinectem do 1899 zł. Podobno pakiety z grami nie są jeszcze oficjalne (mogą dać inne gry), więc same zestawy mogą się pozmieniać, ale nie powinny. No i będzie u nas duża kampania reklamowa nowego Halo (i pakiet z Halo) - prawdopodobnie trafi do Polski też biały Xbox One w zestawie z Sunset Overdrive za 1899 zł, ale nie mam potwierdzenia. Pakiety z grami są na pewno oficjalne, bo nikt nie będzie robił osobnych dla Polski, kiedy cała Europa dostaje takie... A w te ceny to uwierzę, jak zobaczę. Sugerowane na pewno nie będą aż tak niskie, nie ma szans. Edytowane 6 lipca 2014 przez wrog Cytuj
Janush 224 Opublikowano 6 lipca 2014 Opublikowano 6 lipca 2014 Myślę, że ceny 1599zł i 1899zł są w porządku, ale nie oszukujmy się, w tej cenie na pewno nie dostaniemy gier gratis. Cytuj
MatekDM 1 299 Opublikowano 6 lipca 2014 Opublikowano 6 lipca 2014 Nie są do końca oficjalne w Polsce, mogą być zmienione przez Polski oddział Microsoftu "w celu dostosowania jakości zestawów do preferencji polskich odbiorców". Ale prawdopodobnie się nie zmienią Cytuj
wrog 609 Opublikowano 6 lipca 2014 Opublikowano 6 lipca 2014 (edytowane) Nie są do końca oficjalne w Polsce, mogą być zmienione przez Polski oddział Microsoftu "w celu dostosowania jakości zestawów do preferencji polskich odbiorców". Ale prawdopodobnie się nie zmienią W jaki niby sposób? Polski Microsoft sobie gier nie wybierze, to tak nie działa. No i są oficjalne, bo widnieją na Xbox.com. Edytowane 6 lipca 2014 przez wrog Cytuj
MatekDM 1 299 Opublikowano 6 lipca 2014 Opublikowano 6 lipca 2014 Tu nie o to chodzi, ze sobie wybierze, ale tez nie jest tak, ze zestawy ustala centrala i koniec kropka tak jak mowię, nie twierdze ze je zmienia. Cytuj
wrog 609 Opublikowano 6 lipca 2014 Opublikowano 6 lipca 2014 W tym przypadku - europejskiej premiery w krajach tier 2 - to myślę, że jednak centrala dokonuje tych ustaleń. Cytuj
MatekDM 1 299 Opublikowano 6 lipca 2014 Opublikowano 6 lipca 2014 (edytowane) Tak jak mówię - nie chcę się sprzeczać, poczekamy na oficjalne informacje Natomiast możesz mieć rację. W każdym razie, oficjalna strona została zaktualizowana. http://www.xbox.com/pl-PL/xbox-one/consoles Cen nie ma, jest wszystko klarownie rozpisane, zestawy są jasne i pewno nie ulegną zmianie. Edytowane 6 lipca 2014 przez Maciomaniak Cytuj
Moldar 2 249 Opublikowano 6 lipca 2014 Opublikowano 6 lipca 2014 Jakby takie ceny były, to spoko, fife chce na ps4, a Forza mnie nie interesuje, wiec jakbym kody sprzedał, to super cena by wyszła Cytuj
MaZZeo 14 182 Opublikowano 9 lipca 2014 Autor Opublikowano 9 lipca 2014 XONE z Forzą 5 i Fifą 15 za 1649zł w gramie http://sklep.gram.pl/landing/xbox-one-premiera-pl/ Cytuj
Janush 224 Opublikowano 9 lipca 2014 Opublikowano 9 lipca 2014 (edytowane) Nie no powiem, że za(pipi)iście dobra cena. Szkoda, że wychodzi dopiero we wrześniu, jakby te zestawy były w czerwcu/lipcu to bym wziął jeden dla siebie. Chociaż tak czy siak uważam, że 1899zł za xone + titanfall + kinect to też nie jest tragicznie, a za taką cenę ja kupiłem mój zestaw na początku lipca. PS. Ktoś wie czemu nie wyświetla mi moich wszystkich klipów, które mam w upload na stronie internetowej pod moim kontem ? Edytowane 9 lipca 2014 przez terror Cytuj
MatekDM 1 299 Opublikowano 9 lipca 2014 Opublikowano 9 lipca 2014 No i za(pipi)iscie - czyli na bank dostaniemy za 1600 zł w jakimś sklepie i moze nawet poniżej Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 9 lipca 2014 Opublikowano 9 lipca 2014 Jest tak tanio, że się zastanawiam czy nie kupić bez Kinecta. Wewnętrzny dusigrosz się odzywa, gdyby jeszcze można ją było kupić za MSP Cytuj
Dobos 83 Opublikowano 9 lipca 2014 Opublikowano 9 lipca 2014 Bardzo miła niespodzianka. Skoro gram ma za 1650zł to nie zdziwię się jak w Saturnie czy innym MM będzie stówkę taniej. Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 9 lipca 2014 Opublikowano 9 lipca 2014 (edytowane) Już bez przesady XD Nie ma szans. W sklepach taniej niż 1650 zł nie będzie, to już pewnie wyżyłowana cena. A Saturny i MM wcale tanie nie są. Tam gołe PS4 chodzi 100-150 zł drożej niż w innych sklepach. Edytowane 9 lipca 2014 przez DonSterydo Cytuj
Moldar 2 249 Opublikowano 9 lipca 2014 Opublikowano 9 lipca 2014 (edytowane) Cenowo super, na jakieś ekstra dodatki od MM bym chyba raczej nie liczył, w końcu w środku dwie gry siedzą. Wolałbym jednak inne gry w środku, ale nie ma co narzekać Don, ale podczas premiery PS4 ceny w Saturnie były naprawdę spoko, a i bundle cenowo wypadały naprawdę nieźle, dopiero później, jak popyt był mega wysoki, podnieśli ceny. Z Xboxem będzie pewnie inaczej, bo takiego boomu jak przy premierze PS4 z pewnością nie będzie. Edytowane 9 lipca 2014 przez Moldar Cytuj
ofsajd 1 112 Opublikowano 9 lipca 2014 Opublikowano 9 lipca 2014 chyba wezmę ten zestaw na premierę, bez kinecta bo miejsca na niego nie mam, a dokładać 400zł żeby sobie z konsolą pogadać na razie nie mam zamiaru. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 9 lipca 2014 Opublikowano 9 lipca 2014 (edytowane) No własnie bez kinecta i jego ficzerow to dla mnie bez sensu brać XO i do tego miejsca tak wiele jak pierwszy kinect ten w xo nie potrzebuje. Horizon 2 mnie grzeje niesamowicie i chce bonera też. Edytowane 9 lipca 2014 przez _Be_ Cytuj
Moldar 2 249 Opublikowano 9 lipca 2014 Opublikowano 9 lipca 2014 Mnie tam również Kinect nie jest potrzebny, gram głównie i tak wieczorami ( no chyba, że kobieta się mega uprze, aby potańczyć :S ), więc nie mam zamiaru gadać do kamery, tak samo jak nie mam zamiaru podłączać dekodera do konsoli, aby pooglądać telewizję, nie widzi mi się sprzęt, który pobiera ( nie wiem, 150 W ? ) sporo prądu, tylko po to, aby TV obejrzeć. Ciekawe czy będą w przyszłości jakieś zestawy z kolekcją Halo, fajnie by było. Cytuj
Dobos 83 Opublikowano 9 lipca 2014 Opublikowano 9 lipca 2014 MS już raz mocno obniżył cenę swojej konsoli na premierę w Polsce Pamiętam jak Saturn sprzedawał X360 Premium z grą za 1399zł, znacznie poniżej ceny sugerowanej i nieco taniej niż na zachodzie. Cena X One poniżej 1600zł jest mało prawdopodobna ale nie wykluczałbym że gdzieś za 1549zł będzie do kupienia, W Polsce z PS4 X1 może konkurować tylko cenowo i MS o tym wie. Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Mustang 1 741 Opublikowano 10 lipca 2014 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 10 lipca 2014 Małe podsumowanie wrażeń po kilkunastu dniach grania. Całą poprzednią generację grałem na 360. Teraz nie wiedziałem czy nie wybrać PS4, ale stanęło na One bez Kinecta. Konsola Sama konsola jest duża i dość ciężka, a zasilacz większy niż ten od 360. Pozornie jej design jest niezbyt ciekawy, jednak przy bliższym przyjrzeniu zauważa się ciekawe detale, choćby chromowane logo rozświetlające się na biało po włączeniu konsoli. Ponadto projektanci usunęli z frontu zbędne fizyczne przyciski, a porty USB przesunęli na bok i na tył konsoli. Osiągnięto dzięki czemu ciekawy "clean look". Niemniej nie przeczę, że forma konsoli mogłaby być nieco bardziej unikatowa, nawet jeśli na półce One wygląda bardzo dobrze. Elementy zestawu takie jak kable czy akcesoria sprawiają wrażenie porządnie wykonanych. Istotną zaletą konsoli jest jej cicha praca. Zasadniczo wydaje ona nieuciążliwy cichy szum, zagłuszany przez dowolne odgłosy z gry. Jest więc lepiej niż nawet pod koniec poprzedniej generacji. Pad Najlepszy pad. Poprawiono kontroler od 360, zasadniczo nic nie zepsuto, rewelacja. Moim zdaniem komfort grania w największym stopniu polepszyły lepiej wyprofilowane triggery i brak koszyka na baterie z tyłu pada. Krzyżak również jest lepszy, podobnie analogi. Wibracje w triggerach nie tylko zwiększają imersję, ale też pomagają w opanowaniu samochodu w wyścigach. Poza tym pad prezentuje się świetnie. Dobrze wykonany, przyjemny w dotyku, a jego świecące na biało logo wygląda nowocześnie (tak jak na konsoli). Na siłę można się doczepić do błyszczącego plastiku w jego górnej części, który może i wygląda fajnie, ale w praktyce łatwo się palcuje i jest podatny na zarysowania. Przełożyłem swoje akumulatorki AA z pada od 360, starczają na ponad 20 godzin, zawsze gram bez kabla - wiadomo do czego nawiązuję. Interfejs Nareszcie w 1080p. Od razu to widać po podłączeniu konsoli na miejsce 360. Ostrość, mniejszy tekst, znacznie lepsze ogólne wrażenie. Zacząłem grać w czerwcu, więc już po paru zmianach. Obawiałem się trochę o wygodę użytkowania, szczególnie bez sterowania głosem, ale jest dobrze. Łatwo znaleźć gry i aplikacje, ustawienia. Reklam jest na razie mniej niż na 360. Można pauzować instalacje, ściąganie, nie jest trudno się w tym odnaleźć. Największym bajerem jest oczywiście zmniejszenie okna gry, włączenie menu, jakiejś apki i natychmiastowy powrót. Co mnie bardzo ucieszyło, to obecność plansz do kalibracji TV oraz możliwość przetestowania łącza internetowego, wraz z informacją o aktualnym NAT. Naprawdę przydatna rzecz. Znajomi: można dodawać więcej osób, śledzić co robią persony w stylu Majora Nelsona czy Stalliona83, a także dodać wybrane osoby do ulubionych i tylko przy ich pojawieniu się online otrzymywać o tym fakcie informację. Zmiany na plus, chociaż zakładka znajomych jednak nieco zamula, przynajmniej na moim łączu. Osiągnięcia: również spore zmiany. Najlepsza to wyświetlanie niezależnie od gry progressu do wbicia osiągnięcia, co jest niesamowicie wygodną opcją. Ponadto w grach śledzone są także statystyki inne niż same osiągnięcia i GS, przykładowo takie jak poziom kierowcy w Forzie, ilość zdobytych MVP w BF4, czas grania... Świetna sprawa, bo najwięksi fani gry, najlepsi gracze, często wcale nie są zainteresowani calakowaniem gier, a teraz też mogą pokazać swoje zaangażowanie.Tak jak znajomi, osiągnięcia również mogłyby otwierać się szybciej. Jak dla mnie niekoniecznie niezbędne było wprowadzanie większych ikonek, bo listę chwilę się przewija. Niemniej zmiany są bardzo dobre. Gry BF4 w stosunku do wersji z 360 to kompletnie nowa jakość, nareszcie zbliżona do tego, co oferuje PC. Grafika i płynność po poprzedniej generacji robią wrażenie, podobnie jak mecze w 64 osoby na mapie. Jeśli chodzi o lagi, bugi, to w tej chwili jest już bardzo dobrze i gra jest w pełni grywalna. Graczy jest mniej niż na PS4, ale to nadal tysiące osób, więc zawsze jest dostępnych mnóstwo pełnych serwerów. Forza 5 jednak jest pełnoprawną nową odsłoną. Skok graficzny jest zauważalny. Znacznie lepsze są teraz detale, a efekty świetlne potwierdzają nadejście nowej generacji. Od czasu premiery doszły już nowe trasy (darmowe), a także paczki z nieobecnymi wcześniej w serii samochodami (płatne). Od pierwszego filmiku z głosem podkładanym przez Clarksona czuć, że jest to gra zrobiona przez fanów motoryzacji, dla fanów motoryzacji. Zdecydowanie warto zagrać. Podsumowanie Z wyboru jestem zadowolony, chociaż duża w tym zasługa Forzy. Kinecta nie chciałem, nie kupiłem i na chwilę obecną mi go nie brakuje. Cieszę się jednak, że z zakupem chwilę poczekałem. I tak mam czas ograć gry premierowe, które zostały w międzyczasie ulepszone (nowe trasy w FM5, patche do BF4). Poza tym miało też miejsce kilka aktualizacji samej konsoli, dzięki czemu mogę chociażby grać na swoich słuchawkach (Sharkoon X-Tatic Digital, zakupione do 360, działają z One: dźwięk DD przez optyk, głos przez adapter MS do pada i połączenie kabelka dodawanego z adapterem z kabelkiem jack 3,5 - jack 2,5; dlaczego sam jack 3,5 nie działa, nie mam pojęcia). Podoba mi się również zmiana podejścia MS do konsoli. Od dziwnych pomysłów z ubiegłorocznego E3 i TV TV TV miało miejsce sporo pozytywnych zmian i One nareszcie jest prezentowany jako konsola dla graczy, co dobrze wróży na przyszłość pod nowym kierownictwem. 14 Cytuj
MaZZeo 14 182 Opublikowano 10 lipca 2014 Autor Opublikowano 10 lipca 2014 co tam cebulaki, przegapiliście promo gamestopa? opłacało się czekać bo przez półtorej godziny nie działało to sprawnie i większość się wykruszyła. Naku.rwiłem kodów na 60$ 3 Cytuj
MaZZeo 14 182 Opublikowano 10 lipca 2014 Autor Opublikowano 10 lipca 2014 No lurkowałem forumek i internet i w międzyczasie sprawdzałem czy działa. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi