maciekww28 848 Opublikowano 22 października 2015 Opublikowano 22 października 2015 po 100 na ebayu Cytuj
Folion 46 Opublikowano 22 października 2015 Opublikowano 22 października 2015 (edytowane) Pytanie do fachowców. Kupiłem Sunset Overdrive na płycie wraz z podstawowym DLC - kostiumy i spluwy tzw. "day one edition". Grę zainstalowałem z płyty, kod na DLC wstukałem, pobrałem co trzeba. Ogrywałem. W międzyczasie poczułem głód na Sunset Overdrive i wszystko co z nim związane - kupiłem season pass - pobrałem, zainstalowałem. Następnie zdobywałem wszystko co z grą związane - wspomniane kostiumy i spluwy tyle, że kolejne. Wydawało mi się, że mam wszystko już na swoim dysku. W końcu w grze wpadło upragnione 100% i postanowiłem ją usunąć z uwagi na brak miejsca na dysku. I tu powstają pytania.Wszedłem w kafelkę z grą i usunąłem samą grę pozostawiając pozostałe kafelki nienaruszone - skoro zapłaciłem za season pass i inne dodatki to chcę je mieć. Usuwam samą grę przekonany o tym, że wszystkie dodatki zostaną a po jej usunięciu okazuje się, że na dysku nie mam niczego co z grą związane. I tutaj pytanie do fachowców - nie mam a może mam i nie potrafię tego sprawdzić? Czy zakupione dodatki przepadły? Jak mogę właściwie sprawdzić co mam na dysku a czego na nim nie mam? W końcu - co z zapisanym stanem gry? Dlaczego zniknęło dosłownie wszystko skoro nie skorzystałem z opcji usunięcia całości a chciałem usunąć jedynie instalację podstawowej wersji gry?Druga sprawa to temat czystej ciekawości - absolutnie nie zamierzam sprzedawać mojej konsoli - zakładając jednak, że zechcę nowego XO z większym dyskiem i wymalowanego w motywy jakiejś z moich ulubionych gier - co z moim profilem? Profil stanowi moją własność, tak mi się wydaje. To moje konto Microsoft i mój profil. Jak w takim razie przygotować taką konsolę do sprzedaży? Czy kupujący ode mnie konsolę będzie mógł korzystać z gier, które znajdują się na jej dysku? Będzie mógł skorzystać z gier z programu GWG lub EA ACCESS? Co zrobić z dwoma grami, które dostałem w formie cyfrowej? Fifa 15 i Forza Motorsport 5 - dostałem je w formie kodów do konsoli - pobrałem, zainstalowałem i pogrywałem. Jeżeli usunę je z dysku - będę dalej ich właścicielem? Będę mógł je pobrać ponownie? Co przy sprzedaży konsoli muszę usunąć a czego nie mogę usuwać? Czy wszystkie te gry - zarówno te dwie przy zakupie konsoli, wszystkie z programu GWG i wszystkie z programu EA ACCESS stanowią własność dysku twardego mojej konsoli czy tylko i wyłącznie mojego profilu? A skoro już przy tym temacie - co z zakupionym przeze mnie seasson pass'em do np. gry Sunset Overdrive? Jeżeli on w ogóle gdzieś jest - jest na dysku czy gdzie?Panowie - ja się na tym nie do końca znam i proszę o pomoc - jeżeli znajdzie się jakaś osoba, która będzie w stanie kompleksowo mi to wyjaśnić będę szalenie wdzięczny!Pozdrawiam! Edytowane 22 października 2015 przez Folion Cytuj
Paolo de Vesir 9 122 Opublikowano 22 października 2015 Opublikowano 22 października 2015 Po kolei: - jak usuwasz to usuwasz wszystko. - jeśli kupiłeś coś cyfrowo to jest to na stałe przypisane do Twojego konta i możesz ściągnąć to ze sklepu za darmo - save'y zostają automatycznie wrzucane na serwer, więc ściągając grę ponownie będziesz miał te same zapisy które miałeś w momencie jej skasowania - kupujący Twoją konsolę może korzystać z zakupionej przez Ciebie zawartości o ile na tej konsoli zostanie twój profil i będzie ona oznaczona w opcjach jako konsola główna - kody są jednorazowe i przypisują się do konta na których zostały użyte 1 Cytuj
tukan 1 917 Opublikowano 22 października 2015 Opublikowano 22 października 2015 tej dostałem info z M$ że wszyscy w preview niedługo dostaną nowego dasha, czyli że jak? Opalę kiedyś tam konsolę i po prostu będzie do pobrania czy jak to ma wyglądać? Samo się zaktualizuje? Cytuj
Kriss_Hietala 11 Opublikowano 22 października 2015 Opublikowano 22 października 2015 Wszyscy w preview, którzy zapisali się do testowania NXOE już dostali nowego dasha. nowy dash w preview był wypuszczany falami. Teraz już wszyscy mają , którzy chcieli. Jeżeli nie zmieniłeś w appce preview opcji z old preview na new xbox one experience to będziesz mieć stary dash. Cytuj
tukan 1 917 Opublikowano 22 października 2015 Opublikowano 22 października 2015 k, sprawdzę to jutro w appce ale tam wyraźnie było napisane że to oni zmienią dash o ile nie zrezygnowałem z tego w appce preview, albo coś pokręciłem ;/ Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 22 października 2015 Opublikowano 22 października 2015 Teraz była wersja beta dasha i trzeba było wyrazić zgodę czy chcesz ja otrzymać czy wolisz poczekać na wersje gotowa ktora jest wypuszczona miesiąc wcześniej dla ludzi z preview, Koval rowniez dostałem to info i pewnego pięknego dnia gdy włączysz konsole wyskoczy co info o instalce klikniesz instaluj i będziesz mieć nowego dasha kriss cos pomieszał 1 Cytuj
Kriss_Hietala 11 Opublikowano 22 października 2015 Opublikowano 22 października 2015 Działą Wam Onigiri? Gra się odpala ale w menu pad nei działa. klikam wszystkie możliwe przyciski na padzie i zero reakcji... Cytuj
Kriss_Hietala 11 Opublikowano 22 października 2015 Opublikowano 22 października 2015 U mnie się na tym blokuje. pad jakby "nie reagował". gałki, strzałki, klawisze zero reakcji... gra muzyczka a ja nie mogę przejść dalej. Cytuj
maciekww28 848 Opublikowano 22 października 2015 Opublikowano 22 października 2015 A ten shuriken (kursor na literce G) rusza się? Cytuj
Kriss_Hietala 11 Opublikowano 22 października 2015 Opublikowano 22 października 2015 no właśnie nie. ktoś wspominał, że miał pdoobny problem bo kursor jest "schowany" i miałem smyrać strzałkami i spamowac a. póki co bez skutku. Cytuj
maciekww28 848 Opublikowano 22 października 2015 Opublikowano 22 października 2015 Zrób hard reset - wyłącz konsolę długo trzymając logo xboxa na obudowie Cytuj
Kriss_Hietala 11 Opublikowano 23 października 2015 Opublikowano 23 października 2015 (edytowane) Dzisiaj uruchomiłem konsolę i działa...ale teraz nie mogę się zarejestrować bo "incorrect user id or password"... nosz kufa @EDIT, ale przynajmniej mam ładną sygnaturkę teraz Edytowane 23 października 2015 przez Kriss_Hietala Cytuj
hav7n 5 936 Opublikowano 23 października 2015 Opublikowano 23 października 2015 U mnie się na tym blokuje. pad jakby "nie reagował". gałki, strzałki, klawisze zero reakcji... gra muzyczka a ja nie mogę przejść dalej. Co to kuhwa jest xD? Cytuj
Kriss_Hietala 11 Opublikowano 23 października 2015 Opublikowano 23 października 2015 tytuł masz na środku ekranu Cytuj
qvstra 3 213 Opublikowano 24 października 2015 Opublikowano 24 października 2015 Ten z fifą ma starego pada. to w koncu jak to jest - bundle z fifa 16 i 500gb xone ma nowego pada czy starego? bo jedni pisza, ze ma nowego, inni ze starego i sam nie wiem Cytuj
czeskimaster 3 274 Opublikowano 24 października 2015 Opublikowano 24 października 2015 Informacja o nowym padzie, jest na pudełku konsoli. Np jak w tej sytuacji : Cytuj
Moldar 2 249 Opublikowano 24 października 2015 Opublikowano 24 października 2015 No to może część ma, część nie. Ja kupiłem bundle z fifą i mam starego pada. Cytuj
S_600 252 Opublikowano 24 października 2015 Opublikowano 24 października 2015 Zieloni bracia, orientujecie sie czy w najblizszym czasie bedzie cebula na Ori? Ciagle sie waham z zakupem i czekam chu wie na co. Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 24 października 2015 Opublikowano 24 października 2015 pod koniec roku ma wyjsc definitive edition, wiec wstrzymaj sie, tym bardziej ze zblizaja sie swieta i beda pewnie dosc spore obnizki cen na xbl Cytuj
Nemesis 1 268 Opublikowano 24 października 2015 Opublikowano 24 października 2015 Kupuje ktoś z Was to Layers of Fear od Bloober Team? Ostatnio oglądam dużo filmów o zbliżonej tematyce (Mama, Sinister, Insidious) i gierka mi się zayebiście podoba. Ale dziś mogą grać tylko Ci co mają Game Preview. A żeby mieć ten pakiet trzeba należeć do programu Xbox Preview czy wystarczy Xbox Live? Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 24 października 2015 Opublikowano 24 października 2015 Game preview moze pobrac kazdy. Cytuj
hav7n 5 936 Opublikowano 24 października 2015 Opublikowano 24 października 2015 Znajomy gral w ta giere na PC I mowil ze w straszeniu podobne jak PT wiec chyba bedzie trzeba pobrac Cytuj
Tooptek 0 Opublikowano 25 października 2015 Opublikowano 25 października 2015 Bracia XBOTY. Mam pytanie odnośnie strumieniowania telewizji z XONE na PC z Windows 10 . Słyszałem , że istnieje jakiś sposób aby przesyłać to co mamy podłączone pod HDMI IN , ustawiając jako dostawce sygnału tuner TV. Słyszał ktoś o takim triku ? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi