Gość DonSterydo Opublikowano 25 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 marca 2016 Po lewej masz ikone osiagniec. Cytuj Odnośnik do komentarza
zagroo 4 Opublikowano 26 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 26 marca 2016 Zmień region w ustawieniach konsoli. W xo nie ma blokady regionalnej, migracja nic Ci nie da. No tak ale żeby zmienić lokalizację na uk musze wybrać język angielski w konsoli a wtedy wszystkie gry miałbym po angielsku tak? Cytuj Odnośnik do komentarza
maciekww28 848 Opublikowano 26 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 26 marca 2016 Tak, full anglik Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 27 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 marca 2016 W tym tygodniu nie miał się pojawić ten zapowiadany patch? Chciałbym w końcu mieć możliwość dodania gier w BC z poziomu konsoli a nie męczyć się przez stronę. Cytuj Odnośnik do komentarza
maciekww28 848 Opublikowano 27 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 marca 2016 już jest, jeśli nie miałeś jeszcze to ustawienia - aktualizacja jak masz instant on to już pewnie dawno zassane 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 27 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 marca 2016 Odpalałem konsolę ostatnio w środę i widocznie jeszcze nie było wtedy aktualizacji. Przy każdej nowej aktualizacji konsola informuje mnie tuż po włączeniu, więc nie muszę się bawić w żadne ręczne ustawianie ściągania łatek. Jedyne co mnie trochę drażni to fakt, że nie mogę odpalić gry w momencie pobierania do niej update. Na PS4 gry aktualizują się na bieżąco - nawet jeśli gry nie ma w napędzie a wystarczy, że dane instalacyjne są na HDD. Cytuj Odnośnik do komentarza
maciekww28 848 Opublikowano 27 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 marca 2016 na xo też pobiera automatycznie (fakt że nie w czasie gry) chyba że masz odhaczone w opcjach instant on by nie pobierało Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 27 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 marca 2016 (edytowane) Niczego nie ustawiałem w trybie instant on. Jeśli jest taka funkcja to chętnie skorzystam. Ostatnio chciałem trochę pomashować w KI to mi update wyskoczył do pobrania. Edit: Faktycznie, jest już nowy patch - musiałem wejść w Ustawienia i zaktualizować ręcznie. Edytowane 27 marca 2016 przez Nemesis Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość suteq Opublikowano 27 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 marca 2016 (edytowane) Wlaczasz tryb instant on i konsola sama aktualizuje wszystko gdy jest wylaczona. W dodatku odpala sie w ciagu kilku sekund. A jak cos kupisz np. z pracy to jak wrocisz do domu to bedzie gra na dysky czekala. Edytowane 27 marca 2016 przez suteq Cytuj Odnośnik do komentarza
kubson 3 189 Opublikowano 27 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 marca 2016 ta opcja niestety to jakas lipa bo czesto gra jest tylko dodana do zakladki ready to install i trzeba manualnie odpalic ja tam caly czas xboxa mam w instant on bo szlag by mnie trafil gdybym mial czekac na uruchomienie konsoli Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość DonSterydo Opublikowano 27 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 marca 2016 Szkoda prądu, chyba że ktoś odpala Xone po kilka razy dziennie. Cytuj Odnośnik do komentarza
wrog 608 Opublikowano 27 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 marca 2016 Nie szkoda. Wszystko zawsze zainstalowane, zaktualizowane i gotowe do grania. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość suteq Opublikowano 27 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 marca 2016 No jak masz milion gier to tak. Jak ja gram jednoczesnie w 1-2 to szkoda prądu. Cytuj Odnośnik do komentarza
marbel007 857 Opublikowano 27 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 marca 2016 Szkoda prądu, chyba że ktoś odpala Xone po kilka razy dziennie.Popieram. Czasem nie odpalam konsoli tydzień czy dwa, a czasem jak teraz i 3 razy dziennie. Jakoś daję radę, że odpala się konsola z minutę. Zużycie prądu w instant-on jest chyba kilkanaście razy większe... Cytuj Odnośnik do komentarza
Kriss_Hietala 11 Opublikowano 27 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 marca 2016 (edytowane) bez instant-on minutę. z instant-on z 15-20s po czym uruchamia się niezalogowany...poczeka z 5s, po czym się odświeży, zaloguje i znów zablokuje na jakies 1-5s. Tak więc jakiegoś super przyspieszenia nie ma. przydatne do aktualizacji/pobierania ale IMo za dużo prądu ciągnie w idle by to trzymać non stop na instant-on. Wyłączone chyba 20W ciągnie. No i hałasuje. Edytowane 27 marca 2016 przez Kriss_Hietala Cytuj Odnośnik do komentarza
BuRRRza 43 Opublikowano 27 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 marca 2016 Bez instant on tez mnie konsola nie chce zalogowac przy włączeniu. A jak zaloguje to w grze i tak sie pyta kim jestem. Irytujace. Zamierzaja to naprawic? Cytuj Odnośnik do komentarza
maciekww28 848 Opublikowano 27 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 marca 2016 ustawienia, logowanie, logowanie instant, wybierasz swój profil Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 27 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 marca 2016 Różnica między instant-on a oszczędzaniem jest spora jeśli chodzi o szybkość uruchamiania. Sam korzystam z tej drugi opcji, choć jak wiem, że robię sobie krótką przerwę albo mam coś sciągnać nie korzystając jednocześnie z konsoli to leci wtedy instant-on. Wszystko spoko, tylko wkurzający jest fakt, że nie ma szybkiego wyboru pomiędzy tymi trybami jak na PS4 tylko trzeba latać po ustawieniach. No chyba, że ja o czymś nie wiem i taka opcja, szybkiego zmiany trybu istnieje? Cytuj Odnośnik do komentarza
Kriss_Hietala 11 Opublikowano 27 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 marca 2016 Można włączyć autologowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza
BuRRRza 43 Opublikowano 27 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 marca 2016 ustawienia, logowanie, logowanie instant, wybierasz swój profilNo tak tylko ja to mam wlaczone Cytuj Odnośnik do komentarza
marbel007 857 Opublikowano 27 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 marca 2016 Chciałem ostatnio kupić dysk zewnętrzny do X1 bo 500GB już mi nie starcza. Była promocja na WD 1TB My Passport Ultra 229 zł na xkom ale mi przeszła koło noss i pluję sobie w brodę. Teraz jakieś 40 zł drożej. Czy kupię coś dobrego 1TB w tej cenie czy czekać na podobną okazje2? Cytuj Odnośnik do komentarza
Tomtu 122 Opublikowano 28 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 marca 2016 Sam mam WD My Passport Ultra, ale 2tb, dałem za niego 400zł. Służy mi dopiero od września zeszłego roku, ale nic złego się nie dzieje. Pomyśl nad dyskiem większym niż 1tb. Ja już połowę mojego zapełniłem. Jeżeli jednak niechcesz wydawać sporo więcej niz 200-250zł, to zakręć się za tym 1tb, o którym wspominasz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
marbel007 857 Opublikowano 28 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 marca 2016 Sam mam WD My Passport Ultra, ale 2tb, dałem za niego 400zł. Służy mi dopiero od września zeszłego roku, ale nic złego się nie dzieje. Pomyśl nad dyskiem większym niż 1tb. Ja już połowę mojego zapełniłem. Jeżeli jednak niechcesz wydawać sporo więcej niz 200-250zł, to zakręć się za tym 1tb, o którym wspominasz.Dzięki. Właśnie chcę wydać ok 200 zł. Nie więcej a teraz te 350 GB które zostaje w konsoli mi nie wystarcza ale tylko trochę mi ciasno. Przypomnijcie mi czy można do konsoli przerzucić własne filmy i zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza
Kris77 433 Opublikowano 28 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 marca 2016 Chciałem ostatnio kupić dysk zewnętrzny do X1 bo 500GB już mi nie starcza. Była promocja na WD 1TB My Passport Ultra 229 zł na xkom ale mi przeszła koło noss i pluję sobie w brodę. Teraz jakieś 40 zł drożej. Czy kupię coś dobrego 1TB w tej cenie czy czekać na podobną okazje2? Ja mam dysk A-Data jak w linku niżej. Kupiłem w promocji za 219 zł. Działa super, od siebie polecam. http://www.euro.com.pl/archiwizacja-danych1/adata-dashdrive-hv620-1tb-usb-3-0.bhtml Cytuj Odnośnik do komentarza
marbel007 857 Opublikowano 28 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 marca 2016 (edytowane) Podobno ten http://m.euro.com.pl/archiwizacja-danych1/seagate-expansion-portable-1tb-usb-3-0_1.bhtml To to samo: http://m.euro.com.pl/akcesoria-xbox-one/seagate-game-drive-for-xbox-stea2000403-2tb-2-5.bhtml Poza rozmiarem oczywiście. Czy lepszy ten WD? Obsypię plusami za szybką odpowiedź Edytowane 28 marca 2016 przez marbel007 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi