kubson 3 189 Opublikowano 28 maja 2014 Opublikowano 28 maja 2014 Świetna wiadomość, nie moge doczekać sie tego bólu naszych klapkow <3 Cytuj
Karas 433 Opublikowano 28 maja 2014 Opublikowano 28 maja 2014 A pro po zapowiedziane gierki przez 5pb wyjdą na zachodzie ? zwłaszcza PP mnie interesuje po świetnym pierwszym sezonie tego animu Cytuj
hav7n 5 936 Opublikowano 29 maja 2014 Opublikowano 29 maja 2014 (edytowane) IMO zmiany na lepsze Fajny podzial, bardzo dobrze sie prezentuja daty premier i liczba graczy Edytowane 29 maja 2014 przez hav3n 3 Cytuj
wrog 609 Opublikowano 29 maja 2014 Opublikowano 29 maja 2014 Takie to sobie, chociaż kilka pomysłów dobrych. Fanowskie jak rozumiem? Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. MatekDM 1 299 Opublikowano 3 czerwca 2014 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 3 czerwca 2014 (edytowane) Mam Xbone'a, co mnie niesamowicie cieszy, bo Forza Horizon 2 rozpaliła moje zmysły i chciałbym podzielić się kilkoma spostrzeżeniami Jako były już posiadacz PlayStation 4: - konsola na żywo sprawia bardzo dobre wrażenie. Zdjęcia tego tak nie oddają, ale to ładny, dobrze wykonany sprzęt (mam wrażenie, że jakość wykonania przewyższa PS4). - pad jest 1500x wygodniejszy od DS4, a dodatkowe wibracje w spustach, czy w całym padzie są nieporównywalnie lepsze od panelu dotykowego. Mistrzostwo. W Titanfall gra się nieziemsko. Ale akurat ja od czasów premiery X360 byłem znacznie większy zwolennikiem kontrolerów Microsoftu (chociaż DS4 to też kawał dobrego sprzętu). Kwestia preferencji i gustu. - Xbox One jest bardzo cichy. Zaskoczyło mnie, że aż tak bardzo. - Komendy głosowe działają genialnie. Jakie to wspaniałe ułatwienie, jak mogę powiedzieć "Xbox On" wchodząc do pokoju i po 4-5 sekundach mam już sprzęt gotowy do użytku, w dodatku zalogowany na mój profil. Później "Xbox, go to Titanfall" i gra odpala się w moment. Świetnie działa "Xbox Record That". Nagrywa ostatnie pół minuty, bez żadnej ściemy, odpala od razu. - funkcja "snap". TO JEST MISTRZOSTWO! Odpalam dziewczynie TV podczas gry, albo YouTube, jak chce czegoś posłuchać, równie dobrze mogę ogarnąć przeglądarkę, albo Twitcha, czy, co najważniejsze, Skype'a. Ten też działa świetnie. Geniusz, że to wszystko mogę obsłużyć głosem i nie muszę wychodzić z gry. - Dashboard mógłby mieć chociaż jakieś tło (ogólnie fajniejszy i bardziej przejrzysty interfejs był w PS4). Nie jest trudno trafić gdzieś za pomocą komend głosowych, ale wszystko to takie jeszcze mało intuicyjne. - funkcja "watch TV" i zmiana poziomu głośności za pomocą głosu - rewelacja. - party działa super, a headset dołączany do zestawu jest o niebo lepszy od tego od PS4. Znacznie lepiej słychać drugą osobę, poza tym jest znacznie wygodniejszy. - Xbox ma genialną sieć. PS4 wielokrotnie zrywało mi połączenie, rozłączało się, na Killzone'a czekałem kupę czasu. Tu wszystko chodzi. Łączy się momentalnie, zero lagów, zero problemów - to przepaść pod tym względem. A konsole stoją w tym samym miejscu. - Kinect 2.0 jest mega dokładny i w Kinect Sports Rivals zabawy jest tyle, że PS4 przez te wszystkie 6 miesięcy nie dostarczyła mi takiego pokładu funu. Każdy doskakuje do zabawy, każdy czai o co chodzi. - Gry na Xboxie nie są powalające graficznie, ale zabawy dostarczają nieporównywalnie więcej. Titanfall po sieci jest 15000x bardziej miodny od nudnego i powolnego Killzone'a, Killer Instincts to genialna sprawa po sieci, a split-screen w Forzy 5 jest niezastąpiony. - Nie zwracam uwagi, czy Titanfall jest w 1080p, czy w 792p i prawdę mówiąc, mam to głęboko w (pipi)e. Gra dostarcza mnóstwo radości (jestem świeży, więc pewno minie trochę, zanim mnie znudzi), odpala się w moment, łączy w moment - chce się wejść do pokoju, zagrać kilka meczy i wyjść z uśmiechem na ustach. Przy PS4 tego nie miałem. - Czekam aż dojdzie Dead Rising 3, ale na tę chwilę - gry na wyłączność dla Xbone'a >>>>> exy na PS4. I nie mówię tu o graficę, mówię o miodności. - Jestem BARDZO zaskoczony, jak to wszystko funkcjonuje. Myślałem, że Kinect będzie rozpoznawać 1 komendę na 10, całość będzie mulić, a grafika mnie odrzuci, a tu jest zupełnie odwrotnie. Kinect rozpoznaje komend 10 na 10, konsola chodzi szybko i sprawnie (może nie jest to błyskawica pokroju PS4, ale nie drażni), a graficznie jest bardzo znośnie. - przeglądarka internetowa jest tak dobra, że czasem nie mam ochoty i nie potrzebuję wstawać i lecieć do kompa. YouTube śmiga (w dodatku po kliknięciu lewym analogiem na video, ładnie odpala na full screenie), strony otwierają się momentalnie, są zakładki - rewelacja. Aplikacja YT też wygląda i chodzi super. Twitcha jeszcze nie odpalałem. Ale czy o grafikę tu chodzi, czy o zabawę? No właśnie. PS4 wydaje mi się takim potężnym, wspaniałym technologicznie sprzętem dla baronów gamingu, którzy zaproszą znajomych do pokoju, posadzą ich na kanapie z winkiem w ręku i będą im pokazywać każdą teksturkę, efekty czy 1080p. Potrwa to 15 minut i znajomi wyjdą zachwyceni, ale więcej tam nie wrócą. A Xbox One wydaje się taką konsolą z krwi i kości - wbijesz, odpalasz grę, zapraszasz znajomych, ładujesz Kinect Sports Rivals, splita w Forzy, KI, dajesz pada i po prostu się bawisz. Nie pierdzielisz o grafice, tylko skupiasz na miodności. Znajomi wyjdą po kilku godzinach i wrócą następnego dnia. Z większym bananem na ustach. A do tego wszystkiego dochodzi Sunset Overdrive (które wydaje się grą nastawioną na fun) i kontynuacja fenomenalnej Forzy Horizon. GENIUSZ. Żyć, nie umierać. Cóż powiedzieć - ludzie mogą kręcić szyderę, naśmiewać się z grafiki czy 792p, ale posiadacze Xboxów uśmiechną się cicho pod nosem i skupią na zabawie. Mega opcja. Nie dziwie się Zeratulowi, że woli grać na Xboxie One. Mając możliwość nagrywać video jedną komendą, mając lepszego pada, lepszą sieć i lepszą obsługę party - po co kupować edycję na PS4? W dodatku funkcja snap, w razie czego można przełączyć na TV, odejść, zapauzować jedną komendą. Świetne. Z zakupu jestem bardzo zadowolony. Nie mogę się oderwać od Titanfalla, namówiłem mojego brata, by wymienił swoje PS4 na Xboxa One i jest podobnie zachwycony. Bo cały czas gra, odpala ten sprzęt regularnie. PS4 stało i się kurzyło, bo gry były piękne, ale nudne. Niezdecydowane osoby powinny wybierać pomiędzy piękną grafiką, a wspaniałą zabawą. To zależy, co dla nich w grach liczy się bardziej. Ja mam dosyć tej całej pogoni za 1080p, bo nie o cyferki tu chodzi Edytowane 13 czerwca 2014 przez Maciomaniak 16 Cytuj
kermit 6 998 Opublikowano 3 czerwca 2014 Opublikowano 3 czerwca 2014 (edytowane) Poczekaj aż odpalisz Dead Rising 3 z kumplem w coopie... a do nawigacji www polecam smartglass - telefon/tablet zamienia się w touchpad z laptopa i zastępuje klawiaturę, apka twitcha, broadcast i upload filmów do YT to już wogóle jest bajka Edytowane 3 czerwca 2014 przez kermit Cytuj
MatekDM 1 299 Opublikowano 3 czerwca 2014 Opublikowano 3 czerwca 2014 No już nie mogę się doczekać Cytuj
Mustang 1 740 Opublikowano 3 czerwca 2014 Opublikowano 3 czerwca 2014 Moim zdaniem dash jest nieco przekombinowany i przeładowany na One, a jeśli nie chce się korzystać z Kinecta, to nie wszystko jest intuicyjnie i szybko dostępne. Kolega chciał mnie zachęcić do tej konsoli, ale po pierwsze mnie nie interesuje wersja z Kinectem, po drugie nie potrzebuję szczególnie aplikacji, wiec jak na razie przekonuje mnie pad i parę gierek, a odrzuca gorsza jakość multiplatform. Cytuj
hav7n 5 936 Opublikowano 3 czerwca 2014 Opublikowano 3 czerwca 2014 (edytowane) Dead Rising jest IMO najlepsza gra startowa tej generacji Masa zabawy w coopie jak I samemu - na dobre wciagnelo mnie szukanie kolejnych blue printow I rozjezdzanie zombii walcem. Szczerze polecam. Jak bedziesz mial okazje wyrwac Ryse za dobra cene to tez polecam bo graficznie gra miazdzy. Gameplayowo ostrzegam - wydmuszka ale z zaskakujaco dobra historia I bohaterami Edytowane 3 czerwca 2014 przez hav3n Cytuj
Karas 433 Opublikowano 3 czerwca 2014 Opublikowano 3 czerwca 2014 Jak bedziesz mial okazje wyrwac Ryse za dobra cene to tez polecam bo graficznie gra miazdzy. Gameplayowo ostrzegam - wydmuszka ale z zaskakujaco dobra historia I bohaterami Odpowiednio dozowany (max. act dziennie) jest całkiem strawny , mam nadzieje że ewentualny sequel będzie jednak lepszy pod względem gameplayu Cytuj
eX4cT_PL 1 642 Opublikowano 3 czerwca 2014 Opublikowano 3 czerwca 2014 A może ktoś wie czemu Kinect mnie nie słyszy jak do niego mówie? Sam Kinect działa, Skype działa, test Kinecta przechodzi, ale gdy powiem komende Xbox Select to nic się nie dzieje Może mam coś odznaczone? Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 3 czerwca 2014 Opublikowano 3 czerwca 2014 Da się gry z GwG dodać do kolejki z poziomu strony www nie mając Xone? Cytuj
wrog 609 Opublikowano 3 czerwca 2014 Opublikowano 3 czerwca 2014 Dodałem sobie Halo przez stronę internetową (pokazywało mi tam 0,00$). Po włączeniu konsoli gra była w zakładce Ready to Install w My Games & Apps (taka historia pobierania na Xbox One). Wcisnąłem install i zaczęło pobierać. Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 3 czerwca 2014 Opublikowano 3 czerwca 2014 Tylko mi pokazuje, że usługa nie jest dostępna w naszym regionie - muszę zmienić proxy w przeglądarce? Cytuj
MatekDM 1 299 Opublikowano 3 czerwca 2014 Opublikowano 3 czerwca 2014 Nie, u mnie wszystko było ok - nie bardzo wiem, dlaczego ma nie byc dostępna. Gry dodałem z poziomu przeglądarki, pojawiły się na Xboxie One w zakładce "My Games & Apps". Konsole mam na U.K. Cytuj
wrog 609 Opublikowano 3 czerwca 2014 Opublikowano 3 czerwca 2014 Tylko mi pokazuje, że usługa nie jest dostępna w naszym regionie - muszę zmienić proxy w przeglądarce? Zmień tutaj na USA może - https://store.xbox.com/Shell/ChangeLocale Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 3 czerwca 2014 Opublikowano 3 czerwca 2014 Faktycznie, wystarczyło region zmienić. Dzięki Cytuj
kermit 6 998 Opublikowano 4 czerwca 2014 Opublikowano 4 czerwca 2014 może ktoś sprawdzić? takie coś znalazłem a siedzę w pracy: (jeśli to prawda to ) I noticed there was an update on the music app, and it now lets me browse and play any song, video etc. I don't have a credit card attached to my account, and last time i tried to sign up to free trial it wanted one added. I just got latest os update a few hours ago. Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 4 czerwca 2014 Opublikowano 4 czerwca 2014 Sprawdze za jakas godzinę bo wtedy bede w domu Cytuj
Grzegorzo 1 411 Opublikowano 4 czerwca 2014 Opublikowano 4 czerwca 2014 może ktoś sprawdzić? takie coś znalazłem a siedzę w pracy: (jeśli to prawda to ) I noticed there was an update on the music app, and it now lets me browse and play any song, video etc. I don't have a credit card attached to my account, and last time i tried to sign up to free trial it wanted one added. I just got latest os update a few hours ago. Na 360 update zdejmuje konieczność posiadania golda przy apkach, więc na One pewnie też Poza tym Smartglasses w języku polskim (na iOs na pewno) Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 4 czerwca 2014 Opublikowano 4 czerwca 2014 Ale tu pewnie chodzi o płatną muzykę/video. Nawet jeśli to prawda, to pewnie szybko zablokują "dziurę". Cytuj
hav7n 5 936 Opublikowano 4 czerwca 2014 Opublikowano 4 czerwca 2014 (edytowane) 15 piosenek mozna sobie posluchac za free...czyli nic sie nie zmienilo... Czekam na apke Spotify Edit: jest juz kafel do transmisji konfy na E3 Oczywiscie wszystko zacznie smigac 9 Czerwca. Edytowane 4 czerwca 2014 przez hav3n Cytuj
Grzegorzo 1 411 Opublikowano 4 czerwca 2014 Opublikowano 4 czerwca 2014 Właśnie te spotify będzie też na 360 czy tylko One? Cytuj
-DamiaN- 169 Opublikowano 4 czerwca 2014 Opublikowano 4 czerwca 2014 Dwie gry są do pobrania z GwG czy cos wiecej można pobrać na XOne ? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi