Skocz do zawartości

Xbox One: komentarze i inne rozmowy

MaZZeo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gry z gwg sa przypisane do profilu. Jak zostawisz konsole z sciągnietymi grami i ustawionym swoim kontem jako domowe to nowy własciciel będzie mógl w nie grać.

Opublikowano

Gry z gwg sa przypisane do profilu. Jak zostawisz konsole z sciągnietymi grami i ustawionym swoim kontem jako domowe to nowy własciciel będzie mógl w nie grać.

Tylko ze wlasnie ja nie chce zostawiać swojego profilu bo będę grał na innej konsoli...

Opublikowano

Nie ma na to sposobu niestety. Sam sprzedawałem konsolę kilka dni temu i przeryłem internet w poszukiwaniu info. Mimo że ludzie piszą że się da robiąc reset ustawień ( http://support.xbox.com/pl-PL/xbox-one/console/reset-console-to-factory-defaults ) wybierając opcję Zresetuj i zachowaj moje gry oraz aplikacje. Niestety ten sposób nie działa.

Opublikowano

To jest przecież w pewnym sensie logiczne - kupując gry w edycji cyfrowej przypisujesz je do swojego konta a nie do swojej konsoli - na konsoli tylko je instalujesz. Podobnie jest z grami zakupionymi czy uzyskanymi w ramach programu GWG - abonament jest przypisany do konta a nie do konsoli.

Mnie ciekawi tylko jak to jest z tymi grami zakupionymi na kontach - ja naturalnie z tego nie korzystam i nie mam najmniejszego zamiaru ale jak to ma prawo funkcjonować? Na chłopski rozum - mam grę na swoim koncie i udostępniam swój login i hasło kupującemu - ale przecież w danej chwili na koncie nie może być zalogowanych kilkadziesiąt osób tylko jedna! Chyba? Jeżeli ktoś się na tym zna niech udzieli jakiejś rzetelnej odpowiedzi w temacie tych kont.

Opublikowano

To jest przecież w pewnym sensie logiczne - kupując gry w edycji cyfrowej przypisujesz je do swojego konta a nie do swojej konsoli - na konsoli tylko je instalujesz. Podobnie jest z grami zakupionymi czy uzyskanymi w ramach programu GWG - abonament jest przypisany do konta a nie do konsoli.

No właśnie jesteś w błędzie. Zawsze są dwie licencje - dla konsoli (konsola ustawiona jako domowa) oraz dla konta.

Tylko ze wlasnie ja nie chce zostawiać swojego profilu bo będę grał na innej konsoli...

Profilu zostawiać nie musisz. Póki nie zmienisz konsoli domowej w ustawieniach to nowy właściciel będzie miał nieograniczony dostęp do przypisanych gier. Ty też możesz normalnie z nich korzystać, ale tylko będąc zalogowanym do Xbox Live (offline nie będą działać u Ciebie).

• Plusik 2
Opublikowano

Witam Panowie. 

Od razu piszę że mam pierwszy raz styczność z konsolą XBOX ONE, (X360 nie miałem, jest to przeskok z Xbox-a "pierwszego", wcześniej tylko PS3 i PS4).

Chcę zmienić sobie GAME_TAG w menu konsoli... problem w tym że system woła o opłatę w wysokości 34,99 zł.... rozumiem że to żart ? 

Z góry dziękuję za odpowiedź :)

Opublikowano

Jedna zmiana jest darmowa jak juz wykorzystales to musisz placić

Opublikowano

Panowie, wczoraj tj. 18.07.2016 r. ok. godz. 21:00 zakupiłem Assassin's Creed: Unity za 8 złotych i 87 groszy w serwisie www.cdkeys.com za pośrednictwem PayPal. Na www.cdkeys.com nie posiadam konta, po prostu dokonałem zakupu jako niezarejestrowany użytkownik - logowałem się jedynie w PayPal żeby dokonać płatności. Do chwili obecnej na adres e-mail nie dotarł do mnie kod z grą - pytanie tylko czy powinien dotrzeć skoro dokonałem zakupu jako niezarejestrowany użytkownik serwisu? Czy jest szansa, że kod na grę dojdzie na adres e-mail za pośrednictwem którego zalogowałem się do płatności? Czy ktoś z was dokonuje zakupów na www.cdkeys.com i ma w tej kwestii jakieś doświadczenie? Po jakim czasie przychodzą kody na grę? Tak się zastanawiam czy ja przypadkiem nie popełniłem jakiegoś błędu po drodze - ewentualnie może po błyskawicznym przelewie kod pojawił mi się w otwartej zakładce w przeglądarce internetowej, którą ja nierozważnie zamknąłem? A może to normalne, że tyle to trwa? Proszę o pomoc.

Opublikowano

O F*ck... przez pomyłkę za pierwszym razem użyłem nazwy z dostępnych na liście ... cóż za nie wiedzę trzeba płacić :/

Założ nowy gamertag na nowego maila.

Panowie, wczoraj tj. 18.07.2016 r. ok. godz. 21:00 zakupiłem Assassin's Creed: Unity za 8 złotych i 87 groszy w serwisie www.cdkeys.com za pośrednictwem PayPal. Na www.cdkeys.com nie posiadam konta, po prostu dokonałem zakupu jako niezarejestrowany użytkownik - logowałem się jedynie w PayPal żeby dokonać płatności. Do chwili obecnej na adres e-mail nie dotarł do mnie kod z grą - pytanie tylko czy powinien dotrzeć skoro dokonałem zakupu jako niezarejestrowany użytkownik serwisu? Czy jest szansa, że kod na grę dojdzie na adres e-mail za pośrednictwem którego zalogowałem się do płatności? Czy ktoś z was dokonuje zakupów na www.cdkeys.com i ma w tej kwestii jakieś doświadczenie? Po jakim czasie przychodzą kody na grę? Tak się zastanawiam czy ja przypadkiem nie popełniłem jakiegoś błędu po drodze - ewentualnie może po błyskawicznym przelewie kod pojawił mi się w otwartej zakładce w przeglądarce internetowej, którą ja nierozważnie zamknąłem? A może to normalne, że tyle to trwa? Proszę o pomoc.

Napisz do supportu z ich strony.

Opublikowano

No ja brałem Unity jakiś tydzień temu i kod był na stronie, tyle że ja założone mam konto. Mail żaden nie przyszedł. Tylko po zalogowaniu na stronie gdzieś go tam znalazłem ale nie był jakoś tak od razu wyświetlony. Może napisz do cdkeys podając dane transakcji z PayPala to Ci wyślą.

• Plusik 1
Opublikowano

a to nie jest jak ktoś założył gamertaga z nazwą z propozycji MSu to może później zmienić za free?

No tak zawsze było, że był pierwszy randomowy a potem zmieniałeś sobie sam za free. 

Opublikowano

No ja brałem Unity jakiś tydzień temu i kod był na stronie, tyle że ja założone mam konto. Mail żaden nie przyszedł. Tylko po zalogowaniu na stronie gdzieś go tam znalazłem ale nie był jakoś tak od razu wyświetlony. Może napisz do cdkeys podając dane transakcji z PayPala to Ci wyślą.

Dzięki - napisałem i w ciągu kilku minut dostałem odpowiedź zwrotną z linkiem do wygenerowania kodu - później tylko weryfikacja SMS i właśnie pobieram grę. :-)

Opublikowano (edytowane)

Posiadacze Preview mogą sprawdzić obsługę muzyki w tle za pomocą uniwersalnej aplikacji Cast, która obsługuje różnego rodzaju podcasty. Aplikację należy wyszukać ręcznie w sklepie. Sprawdziłem na szybko działanie tej funkcji podczas grania w Rocket League i poza brakiem automatycznego wyciszania muzyki w grze (podobno coś takiego było w X360 - prawda to?) całość działa bez zarzutu.

EDIT: Jednak nie jest idealnie, czasami muzykiazatrzymuje się przy zmianie widoku w bocznym menu (Guide).

Edytowane przez Vexilium
Opublikowano

o GURWA jaka promocja w muve

https://muve.pl/promocje/xbox-one-s?utm_campaign=Muve_Internal&utm_medium=post_muve.pl&utm_source=facebook.com&utm_content=XboxOneS

Xbox One S w wersji 1TB z XBL na 6 miesięcy, ea access, trzema grami (np. z Forzą Horizon 3, Fifą 17 i Doomem) za 1749zł. Zakładając że wartość Forzy i Fify to 200zł, Dooma 100zł a EA Accessa 60 zł to wychodzi około 1200zł za konsolę :obama: ja już zamawiam

• Plusik 4