Skocz do zawartości

Xbox One: komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano

Przy okazji ostatniej cebularskiej promocji na amazonie kupilem prepaida na 10 dolców do XBL. Wklepałem go i mam teraz 10 dolców na koncie, ale... jak mogę z nich skorzystać? Ktoś pomoże? :dog:

Dobra, ogarnąłem chyba, ale nie chce mi działać przy gierkach z X360 :( 

Edytowane przez Rayos

• Odpowiedzi 11,8 tys.
  • Wyświetleń 1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Mam Xbone'a, co mnie niesamowicie cieszy, bo Forza Horizon 2 rozpaliła moje zmysły i chciałbym podzielić się kilkoma spostrzeżeniami Jako były już posiadacz PlayStation 4:   - konsola na żywo spraw

• W kwestii prywatnej wiadomości - zawsze możesz kogoś dodać do rozmowy i zamknąć grupę dla reszty znajomych   Kilka moich spostrzeżeń dotyczących Xboxa One po tych kilku miesiącach użytkowania.  

• Małe podsumowanie wrażeń po kilkunastu dniach grania. Całą poprzednią generację grałem na 360. Teraz nie wiedziałem czy nie wybrać PS4, ale stanęło na One bez Kinecta.   Konsola   Sama konsola jes

Opublikowano

Zmieniasz region, jak masz kartę lub paypala to zmieniasz płatność, wybierasz 10$ i kupujesz.

Na grach z x360 jest region więc musisz mieć konto na usa

Opublikowano

Musisz zmienic region na USA.

Opublikowano

Na grach z x360 jest region więc musisz mieć konto na usa

O widzisz, dzięki. W takim razie nie kupię sobie cyfrowego pierwszego DOOMa, ale kupiłem wolfa old blooda :) dzięki raz jeszcze! 

Opublikowano

Cortana na pytanie czy possie mi kutasa odpowiedziała że nie może wykonać tego zadania...uja nie przyszłość   :(

Opublikowano

Groove w ogóle w Polsce nie działa :P

Niestety masz rację, nie działa nawet odtwarzanie muzyki z OneDrive i zmiana regionu konsoli w żaden sposób nie pomaga. Jedyne wyjście to migracja konta na któryś z regionów obsługiwanych przez Groove, bo usługa cały czas opiera się na zabezpieczeniach regionalnych. Z drugiej strony jakiś cudem mogłem odtworzyć 2 MP3-ki wrzucone na OneDrive'a dwa lata temu przed migracją konta z UK oraz jedną MP3-kę wrzuconą rok temu, już po migracji. Wszystkie inne pliki były już zignorowane przez Groove. Na dodatek sama apka jest uboższa od swojego pecetowego odpowiednika i nie wspiera muzyki z zewnętrznych źródeł, a ponadto straciła wsparcie dla streamowania.

Póki co trzeba czekać na kolejne aplikacje. Szkoda, że tym samym Forza Horizon 3 nie będzie obsługiwać w naszym kraju customowej stacji radiowej z OneDrive'a.

Edytowane przez Vexilium

Opublikowano

jak wam działa ten nowy dasz?

u mnie problemy z uruchamianiem gier (cyfra i płyty)

po zmianie sortowania w gry i aplikacje nie pokazuje gier (dobrze że mam przypięcia - w innym przypadku restart konsoli)

bzdura z przełączaniem profili - teraz trzeba zalogować się na drugi profil i później przełączyć,  na starym tylko przełączenie i profil sam się logował

na plus pasek postępu pobierania na głównej 

Opublikowano

Bez większych problemów - jeden zabawny bug, jak otwieram forumek w przeglądarce i chcę coś napisać w polu tekstowym nowego posta, to zaczyna mi pisać pod okienkiem na tekst, muszę jeszcze raz kliknąć na pole tekstowe i wtedy jest ok.

Opublikowano

W zestawie z xbonem miałem tą starszą wersję pada, bez wejścia na jacka 3,5.

Teraz kupiłem tego nowszego, z owym wejściem i ten pad ma zauważalnie dłuższy klik na XYAB.

Ma ktoś też taki zestaw, żeby porównać u siebie?

Opublikowano

mam taki mix i tak samo w obu mam, jeśli chodzi o głębokość wciskania XYAB bo chyba o to chodzi, pewnie kwestia wyrobienia pada.

Opublikowano

EDIT: Jeśli kogoś to ciekawi - można jednak w naszym kraju skorzystać z subskrypcji Groove Music. Wystarczy zmienić w konsoli region i język na amerykański oraz mieć podpiętą kartę kredytową/debetową pod amerykański adres. Jakimś cudem usługa nie sprawdza wtedy głównego regionu danego konta. Dzięki temu aktywowałem darmowy miesięczny okres próbny i mam dostęp do utworów z music passa... ale muzyka z OneDrive'a wciąż nie działa. Ot, cały Microsoft :P

Sam Groove jest dość biedną usługą w porównaniu do Spotify. Jeśli ktoś słucha specyficznej muzyki, nie znajdzie tam wiele interesujących kawałków.

Edytowane przez Vexilium

Opublikowano

Lewy przycisk myszy

A tak serio to nie ma on chyba nazwy dla mnie dalej to guziki to start i select

Opublikowano

jak nazywa się klawisz z "okienkami" na xboxowym padzie?

View

ten na prawo to Menu

Opublikowano

#teaminstanton ;)

Opublikowano

Nie wyrobili sie w preview to teraz hotfiksują. Cieszcie sie, ze chociaż aktualizacje otrzymaliście. Lumie zaliczyły obsuwę z 2 sierpnia na chyba któregoś września.

Edytowane przez Kriss_Hietala

Opublikowano

#teaminstanton ;)

Nah, wyłączam prąd do wszystkich konsol na noc (wk,urwiają mnie te wszystkie światełka), nie chce mi się za każdym razem wybierać specjalnej opcji z menu żeby wyłączyć poprawnie Xboksa.