Skocz do zawartości

Xbox One: komentarze i inne rozmowy

MaZZeo

Rekomendowane odpowiedzi

Gość DonSterydo
Opublikowano (edytowane)

No i kupione - 1454 zł :D Obecna konsola znalazła nabywcę to wyjdzie mnie finalnie trochę więcej niż za samego pada Elite w sklepie :P Zrobiłem interes "życia" heh.

Na wszelki wypadek porobiłem screeny wszystkich etapów zamówienia jakby chcieli się wykręcić z tym drugim Elitem ;)

Edytowane przez DonSterydo
Gość DonSterydo
Opublikowano (edytowane)

Dobrze, że ja wczoraj tego pada Elite za 400 zł nie kupiłem  :obama:  Teraz będę miał dwa i nową konsolę gratis  :dynia:

Ja również zamówiłem, trudno  :) Spróbuję sprzedać za 1200zł Elitke z padem, 1 padzik sobie zostawie  :)

Ja sobie zostawiam zarówno konsolę jak i oba pady, biorąc pod uwagę, że będę jeszcze przynajmniej kompatybilne ze Scorpio, to mam problem padów rozwiązany na lata, pewnie nawet jednego nie dojadę przez najbliższe 5 lat z uwagi na te metalowe części. Ewentualnie jednego odsprzedam za 400 zł i będę miał nową konsolę z Elite za 450 zł  :P
Opublikowano

No własnie ponoć te elity się szybko zużywają, gałki zaczynają "schodzić", łączenia sa luźne. Kolega swojego pada już wysłał na gwarancję.

W internecie sa filmiki ale pytania jaka jest skala problemu. Czy to jest 1 na 1000 czy raczej 1 na 10000

Gość DonSterydo
Opublikowano

Wszystko się psuje. Zeszło 1 mln Elite'ów, gdyby to był poważny problem, to byłoby pierdyliard artykułów na portalach na ten temat.

Gość DonSterydo
Opublikowano (edytowane)

Ja ponawiam pytanie, po co wam te pady Elite? :P Co one auto aima w girsach dają, czy co? Że można sobie krzyżak czy gałeczkę wymienić to ok, ale żeby aż tak przepłacać? Nie kapuję :P

- wymienne analogi o różnej wysokości, czyli zmiennym zakresie ruchu,

- wymienny krzyżak,

- części eksploatacyjne, czyt. analogi są ze stali nierdzewnej, czyli nie ścierają się tak jak plastikowe,

- na Elite można załadować dwa profile ustawień pada i można je zmieniać jednym przyciskiem w locie nawet w tej samej grze,

- pod spodem można podłączyć 4 łopatki ze stali nierdzewnej i je dowolnie zaprogramować, czyli uzyskujesz 4 dodatkowe przyciski, np. możesz tam ustawić funkcje przycisku A i grając w takie Girsy możesz biec nie odrywając kciuka od prawego analoga - to tylko jeden z banalnych przykładów, możliwości jest od zatrzęsienia, np. zmiany biegów w Forza gdy grasz na manualu,

- na spustach można fizycznie ograniczyć "skok" - grasz w racera i używasz gazu, to lepiej mieć pełny zakres ruchu, ale jak grasz w fps'a i spustem strzelasz, to lepiej jak szybciej reaguje, a nie musisz wykonać cały zakres ruchu.

To tak z pamięci ;)

Jak zwykłe pady kosztują 250 zł, to jak niektórzy tutaj dawali wczoraj 400 zł za Elite to już jest świetny deal, a jak wzięło się ofertę dzisiejszą, to już w ogóle masakra - jakbym jeszcze jednego Elita sprzedał to by mi wyszła Konsola + pad za 450 zł tyle to kosztują niektóre gry z season passem :P

• Plusik 1
Opublikowano

Dobrze, że ja wczoraj tego pada Elite za 400 zł nie kupiłem :obama: Teraz będę miał dwa i nową konsolę gratis :dynia:

Ja również zamówiłem, trudno :) Spróbuję sprzedać za 1200zł Elitke z padem, 1 padzik sobie zostawie :)

Ja sobie zostawiam zarówno konsolę jak i oba pady, biorąc pod uwagę, że będę jeszcze przynajmniej kompatybilne ze Scorpio, to mam problem padów rozwiązany na lata, pewnie nawet jednego nie dojadę przez najbliższe 5 lat z uwagi na te metalowe części. Ewentualnie jednego odsprzedam za 400 zł i będę miał nową konsolę z Elite za 450 zł :P

W sumie sam juz nie wiem. Moze zostawilbym sobie te Elite. Ile moglbym dostac za niespelna miesieczna Xbox One S 1TB? Caly zestaw...

Gość DonSterydo
Opublikowano (edytowane)

No jak dopiero co kupiłeś, to raczej mało teraz opłaca się sprzedawać - nowy sprzęt po zakupie traci najwięcej. Dla mnie osobiście wymiana fata na S to trochę chybiony pomysł, chyba że nie miałeś wcześniej Xone albo ktoś faktycznie potrzebuje tego miejsca na komodzie i chce postawić w pionie :P. IMHO jak wymieniać to na Elite, bo korzyści z S są na chwilę obecną małe-średnie. 

Gość DonSterydo
Opublikowano (edytowane)

Nie mialem xone, fata sprzedalem ok 1,5 roku temu, potem mialem tylko ps4, sony poszlo do zyda i wzialek juz ske. Z 1200 za 1gb ski dostane? :< jak nie to za duzo strace w sumie.

Wątpię byś tyle dostał skoro nówka w bundlach z nowymi grami wychodziła (sama konsola) za ok. 1000 zł. Chociaż ja mówię z perspektywy osoby, która jako tako orientuje się w cenach, może na allegro czy olx za tyle by poszło.

Opublikowano (edytowane)

Nie wiem czy to odpowiedni temat ale rockstar na swoim profilu Facebook zrobił się czerwony, logo + zdjęcie w tle... Red Dead?? 8)

Eh dopiero dziś obczailem, że pad Elite był w takiej dobrej cenie... może na "black friday" albo na święta znowu będzie okazja kupić po taniości.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Edytowane przez prz3mus