MierzejX 883 Opublikowano 25 czerwca 2017 Opublikowano 25 czerwca 2017 (edytowane) Tak, tylko czy nie jako ex na PS4? Insomniac Games ma bardzo nierówną jakość jeśli chodzi o gry. Sukces eweentualnej dwójki nie byłby gwarantowany. Edytowane 25 czerwca 2017 przez MierzejX Cytuj
ASX 14 653 Opublikowano 25 czerwca 2017 Opublikowano 25 czerwca 2017 (edytowane) Na ten moment to niemożliwe aby Sunset Overdrive 2 było w produkcji. Spider-man jest dla nich zbyt angażujący i pomimo tego, że są dość dużym studiem nie byliby w stanie ciągnąć dwóch projektów - tak pisali na neogafie Co do ewentualnej kontynuacji w dalekiej, nieokreślonej przyszłości to jest to możliwe. Microsoft lubi wracać do starych marek, współpraca Insomniac z MS także wyglądała dobrze (znacznie lepiej niż z EA) a Greenberg zapytany o sequel odpowiada typowo PR-owo "never say never". Także może za 5-10 lat wyjdzie sequel ;D Edytowane 25 czerwca 2017 przez asax Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 25 czerwca 2017 Opublikowano 25 czerwca 2017 Ja bym wolał zobaczyć od nich nowe IP niż dwójkę sunseta mimo ze jedynkę bardzo lubie Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 25 czerwca 2017 Opublikowano 25 czerwca 2017 Tak, tylko czy nie jako ex na PS4? Insomniac Games ma bardzo nierówną jakość jeśli chodzi o gry. Sukces eweentualnej dwójki nie byłby gwarantowany. Nierówną? Nie przypominam sobie słabej gry oprócz Fuse (w które nie grałem więc nie wiem) Resistance 2,3, Ratchety, Sunset Overdrive - wszystko conajmniej bardzo dobre. @asax tylko z tym Sunsetem to też jest taka sytuacja, że prawa od IP posiada Insomniac więc wolna wola MSu to nie wszystko Cytuj
MierzejX 883 Opublikowano 25 czerwca 2017 Opublikowano 25 czerwca 2017 Nie mówię, że robią słabe gry, ale robili dużo średnich. Co któryś tytuł był hitem. Ja nie kumam fenomenu SO, ale gra zebrała niemal same 9tki. Mogłoby być ciężko powtórzyć taki sukces. Cytuj
Folion 46 Opublikowano 28 czerwca 2017 Opublikowano 28 czerwca 2017 Sunset Overdrive dla mnie GOTY. Co ja się przy tej grze ubawiłem, łohohohohohohoho. Przepustka sezonowa i 100% w osiągnięciach. GOTY! Cytuj
Kriss_Hietala 11 Opublikowano 28 czerwca 2017 Opublikowano 28 czerwca 2017 Ja sunseta z golda po godzinie obstawilem. 1 Cytuj
hav7n 5 936 Opublikowano 28 czerwca 2017 Opublikowano 28 czerwca 2017 Bo to nie jest gra dla Januszy. 3 Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 28 czerwca 2017 Opublikowano 28 czerwca 2017 Nie rozumiem jak nie można kumać fenomenu SO, co wy w tonego hawka nie graliscie? Cytuj
MierzejX 883 Opublikowano 28 czerwca 2017 Opublikowano 28 czerwca 2017 Ja jeszcze raz spróbuję podejść do tej gry, ale też dla mnie ten fenomen jest niezrozumiały. Wydawało mi się, to trochę za bardzo przekombinowane. Cytuj
ASX 14 653 Opublikowano 28 czerwca 2017 Opublikowano 28 czerwca 2017 W epoce gdzie wszystkie gry action-adventure wyglądają identycznie, mają te same zasady rozgrywki, a nawet takie same schematy sterowania, Sunset Overdrive może odrzucić i sprawiać wrażenie przekombinowanej. Gra jest jednak warta tego aby dać jej szanse. Dla mnie to taki duchowy spadkobierca Jet Set Radio 1 Cytuj
Andreal 2 123 Opublikowano 28 czerwca 2017 Opublikowano 28 czerwca 2017 (edytowane) Mi też SO nie podeszło, może dlatego, że nie lubię gier "deskorolkowych". Ogólnie fajnie było postrzelać przez tą 1h, ale na dłuższą metę po prosu bym nie dał rady. Edytowane 28 czerwca 2017 przez Andreal Cytuj
Paolo de Vesir 9 123 Opublikowano 28 czerwca 2017 Opublikowano 28 czerwca 2017 Gra dostarcza największej frajdy po opanowaniu sterowania i odblokowaniu podstawowych ruchów, a do tego trzeba kilku godzin gry. Na szczęście nie jest wtedy nudno, po prostu czujesz ograniczenia. Cytuj
Copper 2 657 Opublikowano 28 czerwca 2017 Opublikowano 28 czerwca 2017 Zgadzam sie, przez pierwsze 3h zanim sie nie ma kompletu umiejetnosci jest kapke sztywno, ale gdyby nie to ciezko byloby ogarnac wszystko na raz. Gra to (pipi)any masterpiece, jak dla mnie yo najlepsza gra z xone. 3 Cytuj
Mr. Montana 45 Opublikowano 28 czerwca 2017 Opublikowano 28 czerwca 2017 Potwierdzam grając w SO przychodzi na myśl combo Psx+tony hawk, mnie nie przypadł humor tej gry trochę zbyt groteskowi przeciwnicy i głupawe misje potoczne (zebrałem tylko wszystkie rolki papieru toaletowego) Sama mechanika jak i oprawa graficzna jak najbardziej na plus. Prezentacja Spider-mana z e3 pokazuje jak bardzo insomniac bazuje na poruszaniu sie z SO nawet bieganie po ścianie jest identyczne. Do tego QTE i znacznie fajniejszy system walki w sumie to mógłby być SO2 :/ Cytuj
Folion 46 Opublikowano 29 czerwca 2017 Opublikowano 29 czerwca 2017 (edytowane) Pytanie do znawców w temacie tych wszystkich graficznych wodotrysków, rozdzielczości ekranu, HDR'u i całej reszty z tym związanej. Do rzeczy.W chwili obecnej jestem posiadaczem Xbox One S na którą przesiadłem się ze zwykłego Xbox One. Konsola jest podłączona do następującego modelu telewizora: Samsung UE46F6320AW - wklejam link do specyfikacji technicznej - https://www.euro.com.pl/telewizory-led-lcd-plazmowe/samsung-ue46f6320.bhtml - w skrócie jeszcze wkleję najważniejsze w mojej ocenie informacje o telewizorze: - 46 cali / 117 cm, 16:9 - Full HD, 1920 x 1080 - Clear Motion Rate 200 Hz + jakieś funkcje poprawy obrazu: HyperReal Engine, Wide Color Enhancer Plus, czujnik oświetlenia zewnętrznego, Digital Noise Filter, Natural Mode Support - nie wiem czy to cokolwiek znaczy. Czy w moim przypadku przesiadka na Xbox One X bez zmiany telewizora cokolwiek mi daje poza np. szybszym wczytywaniem gier? Pytam o samą jakość obrazu. Ewentualnie jaki model telewizora możecie polecić do nadchodzącego Xbox One X? Bo zmiany telewizora również nie wykluczam.Sama przesiadka na XOX to inwestycja około 2500 złotych - ale przesiadka na XOX przy jednoczesnej wymianie telewizora to już inwestycja na przynajmniej 7500 złotych - bo zakładam, że najtańszy telewizor, który uciągnie wszystko to co XOX będzie oferował będzie kosztował z 5000 złotych.Ja się na tym wszystkim nie znam - jak każdy chcę dążyć do jak najlepszej jakości obrazu i chciałbym żeby ktoś mi wytłumaczył czy w przypadku mojego telewizora taka przesiadka cokolwiek mi da? Ewentualnie w jaki telewizor się pchać (tylko tutaj proszę o takie modele do tych 5 tysięcy złotych) Pozdrawiam! Edytowane 29 czerwca 2017 przez Folion Cytuj
Andreal 2 123 Opublikowano 29 czerwca 2017 Opublikowano 29 czerwca 2017 Krótko, do xbox one X wskazany jest TV z obsługą mitycznego 4K i z trybem obrazu HDR. Zakładam, że gry na xbox one x mogą (ale nie muszą) wyglądać lepiej nawet na ekranie 1080p, czyli twoim obecnym, co do wczytywania gier tak samo ciężko powiedzieć, dysk w X ma być w sumie zwykły, nie SSD. Ponoć HDR naprawdę dużo daje, ale niech się wypowiedzą osoby korzystające z tego tryby na eSce. Z inwestycją w kolejny TV bym się wstrzymał do premiery konsoli, jeżeli odpowiada tobie to, co aktualnie posiadasz, po co zmieniać, a z czasem i tak wszystkie nowinki technologiczne tanieją, w dodatku dość szybko. 1 Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 29 czerwca 2017 Opublikowano 29 czerwca 2017 Na Full HD bedą wyglądać lepiej dzięki downsamplingowi z rozdzielczości 4K, ale w sumie to lepiej poczekać do przyszłego roku i brać od razu TV z 4k. Cytuj
MierzejX 883 Opublikowano 29 czerwca 2017 Opublikowano 29 czerwca 2017 Ja rok temu (niecały) kupiłem TV LG 49UH620V. 49" HDR i 4K. Gra się na nim świetnie. Wtedy zapłaciłem za niego około 2500zl w promocji. Dziś kosztuje koło 2250zł. Czyli konsola + TV zamkniesz się w 5k PLN jak bardzo Ci zależy. Cytuj
bloody_gipsy 70 Opublikowano 29 czerwca 2017 Opublikowano 29 czerwca 2017 Na Full HD bedą wyglądać lepiej dzięki downsamplingowi z rozdzielczości 4K, ale w sumie to lepiej poczekać do przyszłego roku i brać od razu TV z 4k. Ok ale wytłumacz mi jak te gry mogą zyskać na jskości dzięki temu downsamplingowi bo mnie to się wydaje że to bujda marketingowa jak to skalowanie do 4k w s. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 29 czerwca 2017 Opublikowano 29 czerwca 2017 No masz lepsze AA to bardzo pomaga zwiększyć tak zwane image quality. Downsampling, also called OGSSAA : Ordered Grid SuperSampling AntiAliasing, is in this case the concept of rendering the game at a much higher, custom made, resolution than your monitor is capable of displaying and subsequently having the GPU rescale the image ( as in downsample ) to that of your monitor's native resolution to which the end result is a "cleaner", sharper and less aliased image. Cytuj
bloody_gipsy 70 Opublikowano 29 czerwca 2017 Opublikowano 29 czerwca 2017 Ok czyli to jakaś kosmiczna róznica nie będzie. Zobaczymy jakie będą reakcje użytkowników. Cytuj
Kriss_Hietala 11 Opublikowano 29 czerwca 2017 Opublikowano 29 czerwca 2017 Będzie kosmiczna różnica. Cytuj
ASX 14 653 Opublikowano 29 czerwca 2017 Opublikowano 29 czerwca 2017 Na Full HD bedą wyglądać lepiej dzięki downsamplingowi z rozdzielczości 4K, ale w sumie to lepiej poczekać do przyszłego roku i brać od razu TV z 4k. dodatkowo wersje na XOX będą posiadały wyższej rozdzielczości tekstury ( człowiek ziarno ma pewnie mokro na myśl o texturze deski w 4k) oraz lepsze efekty graficzne. Więc różnica nawet dla posiadacza telewizora fullHD powinna być spora Cytuj
bloody_gipsy 70 Opublikowano 29 czerwca 2017 Opublikowano 29 czerwca 2017 (edytowane) Spokojnie zaczekajmy i zobaczymy. Jestem sceptyczny w tym względzie. Na razie nic nie pokazali więc obecnie to tylko marketimgowy bełkot. Edytowane 29 czerwca 2017 przez bloody_gipsy Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi