Skocz do zawartości

Xbox One: komentarze i inne rozmowy

MaZZeo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zależy czy chcesz grać na nim w multiplatformy i czy posiadasz TV 4k. 

Opublikowano

Posiadam 4K i raczej na nowosci nie czuje wzwodu i mysle o najtanszej opcji do ogarnia najtanszym kosztem paru gierek jak mi sie zachce zagrac. Myslalem nad PS4 znowu kupic dla RE2, ale uzywka jest 2x drozsza od tego S ktorego moge kupic.

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, creatinfreak napisał:

To do okulisty. Ja mam 65, siedzę 2,5-3m i widzę różnice między fhd a uhd (a noszę okulary). 

Ja mam 49 i około 3m. Różnice widzę np. w RDR 1 czy Wiedźminie 2 (tylko tu jest przeskok z niepełnego HD w UHD). Nie widzę tej różnicy w FH4 dlatego wolę 60fps. W GoW4 według mnie różnica nie jest duża i też wolę 60fps nad wyższą rozdziałów. Ogólnie wolę te wszystkie gry w płynniejszej jakości niż w wyższej rozdzielczości. W dodatku większe wow robi na mnie HDR ale ten jest dostępny też na S.

Edytowane przez MierzejX
Opublikowano

Kolejne pytanie: Czy są jakieś triale dla EA Access? Widzialem, że można sobie aktualnie wziąć, ale każda opcja jest płatna. I jeszcze jedno pytanie: Czy można zrobić sobie tak, że kupie zdrapke na doładowanie do XBL i zapłace nią za XGP oraz EAA bez wymogu podpięcia karty do konta XBL? Z tego co się domyślam, zapewne jesli zapłacę karta to od razu włączą mi automatyczne przedłużanie i będę musiał się gimnastykować z odłączaniem tego potem. Pytanie bonusowe: Czy dla fana Drivecluba Forza 7 to najlepsze i najbliższe doświadczeniu, ktore oferuje DC? Biorę dziś XONES i napalony na granie w Horizon 4, ale od wczoraj myślę coraz poważniej o FM7. Pytanie ostatnie: Czy dashboard nadal jest tak beznadziejnie skomplikowany vs PS4, czy wyszły jakieś aktualizacje, które to uprościly?

Dzięki :)

Opublikowano
10 minut temu, BudryzPL napisał:

Czy dashboard nadal jest tak beznadziejnie skomplikowany vs PS4, czy wyszły jakieś aktualizacje, które to uprościly?

Nadal ch,ujowy, nic się nie zmieniło. 

10 minut temu, BudryzPL napisał:

zapewne jesli zapłacę karta to od razu włączą mi automatyczne przedłużanie i będę musiał się gimnastykować z odłączaniem tego potem

To akurat jest dość proste, kilka klików na stronie xbox.com

1 minutę temu, szejdj napisał:

prawda boli, brakuje na xboksie dobrych ścigałek

A asseto corsa, project cars, dirt, dirt rally mało?

Opublikowano
13 minut temu, Gumiś_JaGoDa napisał:

Może z Wami jest coś nie tak, jeżeli nie potraficie ogarnąć?

Tu nie chodzi o to, że nie potrafie go ogarnąć xD chodzi o to, że jest zje,bany. 

Opublikowano

No właśnie na Xboxie nawet te kilka sekund jest często niezbyt przyjemne, mało przejrzyste menusy zamulasty sklep po prostu irytują. U konkurencji są pewne wady ale co jak co korzysta się po prostu przyjemniej (oprócz listy zakupowej i sklepu) 

Opublikowano

Microsoft ma dobre konsole 8 generacji ale nie do końca ma dobre aktualizacje które ja i mój kolega przeżyliśmy na własnej skórze negatywne  działanie  aktualizacji .Tak to nie mam żadnych zarzutów do konsoli ale mnie ciekawią mnie informacje że Microsoft kupuje najróżniejsze studia i czyżby w następnej generacji chce się dobrać do dupy sony.

W listopadzie ma być aktualizacja co umożliw obsługę klawiatury i gryzonia ale mam nadziej że wprowadzi jakieś poprawki w systemie bo jest odsetek użytkowników co aktualizacja popsuła im konsole.

Opublikowano (edytowane)

w 2019 ma wyjść tańszy xbox bez napędu 

Cytat

The Scarlett devices are Microsoft’s next-gen consoles and are not expected until 2020 but in 2019, the company is planning to release a disc-less console. And if this is making you nervous because you have a large collection of physical discs for your current Xbox, Microsoft has you covered.

In addition to the new console, there will be a ‘disc-to-digital’ program that, as the name states, turns your physical games into digital downloads. The idea is that you can take your disc to a parti(pipi)ting retailer (like the Microsoft store) and trade in your disc for a digital download.

The goal with the new console is to lower the price point for the hardware. Currently, it costs about $299 to buy into the Xbox One family of devices, Microsoft is looking to lower that price by possibly as much as $100; the new console price point is expected to be $200 or less.

ciekawe czy w Polsce będzie działać do zgrywanie gier, skoro chyba nie ma u nas Microsoft Store 

Edytowane przez oni