Skocz do zawartości

Xbox One: komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano

nowe IP od Obsidianu to jakaś mała gierka będzie no ale chociaż jedna duża zapowiedź to i tak grubo jak za rok next gen  :)  

• Odpowiedzi 11,8 tys.
  • Wyświetleń 1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Mam Xbone'a, co mnie niesamowicie cieszy, bo Forza Horizon 2 rozpaliła moje zmysły i chciałbym podzielić się kilkoma spostrzeżeniami Jako były już posiadacz PlayStation 4:   - konsola na żywo spraw

• W kwestii prywatnej wiadomości - zawsze możesz kogoś dodać do rozmowy i zamknąć grupę dla reszty znajomych   Kilka moich spostrzeżeń dotyczących Xboxa One po tych kilku miesiącach użytkowania.  

• Małe podsumowanie wrażeń po kilkunastu dniach grania. Całą poprzednią generację grałem na 360. Teraz nie wiedziałem czy nie wybrać PS4, ale stanęło na One bez Kinecta.   Konsola   Sama konsola jes

Opublikowano

2013

• Crimson Dragon
  • Dead Rising 3
  • Forza Motorsport 5*
  • Halo: Spartan Assault
  • Killer Instinct
  • LocoCycle*
  • Max: The Curse of Brotherhood*
  • Powerstar Golf
  • Ryse: Son of Rome
  • Zoo Tycoon

2014

• D4: Dark Dreams Don't Lie
  • Dance Central Spotlight
  • Forza Horizon 2*
  • Halo: The Master Chief Collection*
  • KALIMBA*
  • Kinect Sports Rivals*
  • Magic 2015
  • Minecraft: Xbox One Edition*
  • Project Spark
  • Sunset Overdrive

2015

• Forza Motorsport 6*
  • Gears of War: Ultimate Edition*
  • Halo 5: Guardians*
  • Happy Wars
  • Ori and the Blind Forest
  • Rare Replay*
  • Rise of the Tomb Raider
  • ScreamRide
  • State of Decay: Year-One Survival Edition

2016

• Cobalt*
  • Dead Rising 4
  • Forza Horizon 3*
  • Gears of War 4*
  • Quantum Break
  • ReCore

2017

• Forza Motorsport 7*
  • Halo Wars: Definitive Edition
  • Halo Wars 2
  • PlayerUnknown's Battlegrounds
  • Super Lucky's Tale

2018

• Forza Horizon 4*
  • Sea of Thieves*
  • State of Decay 2*

2019

• Crackdown 3
  • Gears 5*

2020 (planned)

• Bleeding Edge*
  • Grounded*
  • Halo Infinite*
  • Minecraft Dungeons*
  • Ori and the Will of the Wisps*
  • Tell Me Why
  • Wasteland 3
  • Battletoads*
  • Gears Tactics
  • Microsoft Flight Simulator
  • Psychonauts 2*

Chyba xbox wstaje z kolan  :obama: 

(z gwiazdeczką gry first party)

Opublikowano

BT i Ori to nie FP...brakuje AOE2 a GT i Psycho 2 coś mi się wydaje że mogą pojawić się na premierę nadkonsoli Scartlett  :banderas:

Spencer potwierdził że MS dalej rozgląda się za nowymi studiami, zwłaszcza w Azji.

G5 mimo słabego startu w UK i premiery w XGP sprzedał się w 2mc lepiej niż GoW4.

Opublikowano

Panowie,

Właśnie sprzedałem XOX.

Zrobiem reset ustawień z zaznaczeniem opcji by usunął wszystko. Karta bankomatowa usunięta z konta. Na wszelki wypadek zmieniłem hasło.

Powinienem coś zrobić jeszcze?

Opublikowano
22 godziny temu, Kolos28 napisał:

Panowie,

Właśnie sprzedałem XOX.

Zrobiem reset ustawień z zaznaczeniem opcji by usunął wszystko. Karta bankomatowa usunięta z konta. Na wszelki wypadek zmieniłem hasło.

Powinienem coś zrobić jeszcze?

Ja bym jeszcze zastrzegł kartę i zamknął konto w banku :potter:

A tak serio to wystarczy. 

Opublikowano

Grafiki jednego z pracowników PGG

unknown.png

fable 1

latest.png

inne

rodrigo-idalino-lashana-board4.jpg?15742

rodrigo-idalino-lashana-moodboard.jpg?15

rodrigo-idalino-lashana-board2.jpg?15742

rodrigo-idalino-lashana-board3.jpg?15742

Opublikowano

Widziałem to chyba 2 dni temu na reddicie. Zostało szybko usunięte przez artystę, więc możliwe, że nie fake.

Opublikowano

Koleś nawet nie pracuje w PG.

The artist has emailed IGN to clarify that the images are not from any official project, and were tests made for a position. They also clarified that they are not a Playground Games employee, nor affiliated with any project the studio might be working on.

https://www.ign.com/articles/2019/11/26/possible-fable-4-concept-art-appears-online

Opublikowano

Castlevania super, Jurassic pewnie sprawdzę, a pozostałe meh.

Opublikowano

Gry z golda mają swój dedykowany temat. Dosłownie tuż pod tym.

Opublikowano

Rozgladam się za dyskiem do X1 i wpadł mi w oko "Seagate Expansion Portable 1TB USB 3.0" ma ktoś? Polecacie? Na co zwrócić uwagę przy kupnie? Może być używany czy lepiej wziąć nowy? 

Opublikowano
Rozgladam się za dyskiem do X1 i wpadł mi w oko "Seagate Expansion Portable 1TB USB 3.0" ma ktoś? Polecacie? Na co zwrócić uwagę przy kupnie? Może być używany czy lepiej wziąć nowy? 
Możesz brać. Najważniejsze i w zasadzie jedyne kryterium na które należy zwrócić uwagę to USB 3.0. Musi to być i tyle, a czy Seagate czy WD to rzecz drugorzędna.
Opublikowano

Nie czaj się i kup ssd na sata, do tego kieszeń USB, albo od razu przenośnego. Na większości gier czasy ładowania skraca o połowę (testowane na eSce przy grze Subnautica).

Opublikowano

Ciekawe jak to będzie z dyskiem przenośnym (dodatkowym) do Xbox Scarlett. Też będzie musiał być on w standardzie SSD?

Wówczas mój WD 1,5 TB USB 3.0 pójdzie do śmietnika, bo za bardo nie mam potrzeby go wykorzystywać w innym celu jak teraz do koksa...

Opublikowano

Przecież oni robią customowe dyski SSD. Nie sądzę, że da radę podpiąć coś swojego. Dlatego właśnie u Sony przebąkuje się o tych cartach.

Opublikowano

Nie, no bez jaj, przecież w dobie GP i zarazem BC ten customowy wewnętrzny dysk zapełni się w pół roku jak nie szybciej:yao:

Opublikowano

https://kotaku.com/sources-microsoft-is-still-planning-a-cheaper-disc-le-1840203823/amp?__twitter_impression=true

Według Kotaku Lockhart wciąż powstaje.

Cytat

one game developer briefed on Lockhart analogized it to the PlayStation 4 Pro in terms of raw graphical power

Niezbyt optymistycznie to brzmi, oby to był fake i skupili się na jednej konsoli ;/

Opublikowano

A teraz pomyślcie, że wcale nie tak mało developerów, którzy w planach mieli gry na nową generację, dowiedziało się o tym parę tygodni temu, a część pewnie dziś - po tym jak MS dostał NEGATYWNY feedback co do pomysłu.

:|

Opublikowano

Czyli tak:

1) Przez to, że devi będą musieli celować w słaby sprzęt na samym początku ucierpią multiplatformy

2) Exy Sony będą wyglądać najlepiej, bo nie będzie ich ograniczał sprzęt o mocy porównywalnej z PS4 PRO

Opublikowano

Zobaczymy za kilka miesięcy które ploty są prawdziwe bo było:

- dwie wersje konsol, tańsza miała mieć identyczne CPU ale mniej RAMu i słabszy GPU

- później było że jedna wersja konsoli co oficjalnie potwierdził MS + możliwa tańsza wersja bez napędu i z mniejszym SSD

- teraz że tańsza wersja konsoli łączy wszystkie ploty, czyli brak napędu, słabsze gpu

Opublikowano

Teoretycznie ma to być nextgen do odpalania gier w 1080p,

pod wzgledem terafanków faktycznie ma to być sprzęt zbliżony do prosiaka, ale trzeba pamiętać że Lockhart zlikwiduje największy problem i hamulec PS4 pro i KOXA czyli wąskie gardło w postaci CPU na Jaguarze. 

Więc te porównania do starych konsol nie zbyt uczciwe, bo te terafanki nextegowne nie będą odpowiadały terafankom PS4 Pro.

Z drugiej strony faktycznie słychać narzekania developerów, że niespecjalnie podoba im się ten pomysł.

No ciekawe jak to się rozwinie i czy sprawdzi się to w praktyce.

Edytowane przez ASX