marbel007 857 Opublikowano 5 grudnia 2019 Opublikowano 5 grudnia 2019 Control w GP? Chętnie pogram. Niech dadzą jeszcze ObraDinna. Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 10 grudnia 2019 Opublikowano 10 grudnia 2019 Ej nie znam się na next genach ale w RDR 2 czy GTA V bym pograł to xbox one s za 6 pak z media expert się nada? Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 11 grudnia 2019 Opublikowano 11 grudnia 2019 Bardzo fajny ten Xboksik, cichutki, pięknie wygląda przed telewizorem, a włącznik zalotnie do nas świeci. Menu jest niestety gorsze niż w Plejce, wolniejsze, mniej przejrzyste. Padzik bardzo fajny, krzyżak do bani, asymetryczność gałek do bani (przyzwyczaję się), ale za to haptyczne triggery W Forzuni trzeciej jeździ się cudownie. Pytania: - Czy oprócz wyciszenia telewizora, nie da się w inny sposób przesyłać całego dźwięku tylko na słuchawki? - Czy wyłączenie konsoli automatycznie wrzuca ją w standby? Daję sobie głowę uciąć, że nie miałem włączonego trybu Instant On, a po wyłączeniu konsola wydawała jakieś dźwięki. Tak ma być? Należy poczekać chwilę? I czy mogę wyłączać ją całkowicie z prądu? Póki co jestem bardzo zadowolony, bardzo. W Game Passie jest tyle gier Cytuj
Colin 1 974 Opublikowano 11 grudnia 2019 Opublikowano 11 grudnia 2019 4 minuty temu, Rozi napisał: - Czy wyłączenie konsoli automatycznie wrzuca ją w standby? Daję sobie głowę uciąć, że nie miałem włączonego trybu Instant On, a po wyłączeniu konsola wydawała jakieś dźwięki. Tak ma być? Należy poczekać chwilę? I czy mogę wyłączać ją całkowicie z prądu? albo stand-by albo oszczędzanie energii. zależy jak ustawisz, nic z automatu nie zmienia. czasami po wyłączeniu pracuje w tle kilka sekund, czasami nawet kilka minut. w tym czasie najczęściej kończy aktualizuje czy modyfikacje. coś jak z kompem, wyłączasz ale coś tam jeszcze dogrywa albo zmienia przed całkowitym wyłączeniem. jak się nie spieszysz to dla świętego spokoju możesz poczekać aż przestanie wydawać odgłosy i wtedy odłączyć z prądu. sam parę razy nie zwróciłem uwagi i wyłączyłem listwę kiedy konsola jeszcze myślała, nic nie wybuchło ani się nie zepsuło. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 11 grudnia 2019 Opublikowano 11 grudnia 2019 Dziękuję. A z tym dodawaniem do znajomych to jest tak, że można dodać każdego i oni są widocznie, ale on musi dodać też ciebie? Cytuj
Gość suteq Opublikowano 11 grudnia 2019 Opublikowano 11 grudnia 2019 Tak, Ty możesz dodać każdego, nawet Phila Spencera i będzie widniał u Ciebie na liście, ale on musi też dodać Ciebie, żebyście byli 'znajomkami'. To działa bardziej na zasadzie followowania na TT gdzie danie followa nie oznacza od razu otrzymania go z drugiej strony. Cytuj
Colin 1 974 Opublikowano 11 grudnia 2019 Opublikowano 11 grudnia 2019 coś jak twitter bardziej. śledzisz jednokierunkowo, możecie być znajomymi ale nie musicie. na plus zmiana względem x360 gdzie przypominało to fejsa i obie strony musiały zaakceptować znajomość. o, suteq był szybszy. Cytuj
Hum 3 699 Opublikowano 11 grudnia 2019 Opublikowano 11 grudnia 2019 Taki mały pro tip odnośnie trzymania konsoli w trybie instant-on. Ja osobiście xboxa mam ustawionego cały czas w tym trybie, ale gdy chcę, by konsola przeszła w tryb oszczędzania energii - np. na noc, to gdy jest WYŁĄCZONA, duszę w przycisk zasilania i trzymam ok. 5 sek. po chwili konsola cichnie i oszczędza mi to skakania po opcjach i przełączanie między dwoma trybami. 1 1 Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 11 grudnia 2019 Opublikowano 11 grudnia 2019 Another question - co z tym 4K i HDR10 w S? Mam telewizor 4K (LG UK6470), który obsługuje HDR normalnie, jednak tu rodzą się wątpliwości. Czy to 4K faktycznie działa w grach? Czy ten HDR i 4K wpływa jakoś na input lag? Do tego mam wrażenie, że jak włączę HDR, to obraz jest ciemny, nawet przy zastosowaniu maksymalnego podświetlenia. Mam szajbę na punkcie input lagu i mój TV jest w zasadzie tym samym co UK6300, gdzie input lag oscyluje w granicach 12 ms, ale muszę być w 100% pewny, że te ustawienia nic nie zmienią xd Jak to wygląda dokładnie? Cytuj
Ukukuki 6 990 Opublikowano 11 grudnia 2019 Opublikowano 11 grudnia 2019 4k jest tylko do filmów w S. Cytuj
20inchDT 3 361 Opublikowano 11 grudnia 2019 Opublikowano 11 grudnia 2019 Zgaduję, że ten twój TV to tylko na papierze ma HDR, a przez małą ilość nitów jest ciemno. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 11 grudnia 2019 Opublikowano 11 grudnia 2019 W filmach na Netfliksie działa obłędnie Cytuj
Paolo de Vesir 9 122 Opublikowano 11 grudnia 2019 Opublikowano 11 grudnia 2019 19 minut temu, Rozi napisał: Another question - co z tym 4K i HDR10 w S? Mam telewizor 4K (LG UK6470), który obsługuje HDR normalnie, jednak tu rodzą się wątpliwości. Czy to 4K faktycznie działa w grach? Czy ten HDR i 4K wpływa jakoś na input lag? Do tego mam wrażenie, że jak włączę HDR, to obraz jest ciemny, nawet przy zastosowaniu maksymalnego podświetlenia. Mam szajbę na punkcie input lagu i mój TV jest w zasadzie tym samym co UK6300, gdzie input lag oscyluje w granicach 12 ms, ale muszę być w 100% pewny, że te ustawienia nic nie zmienią xd Jak to wygląda dokładnie? Xbox generalnie wyświetla obraz o wiele ciemniej, niż PlayStation, więc spróbowałbym skalibrować sobie obraz pod konsolę na oddzielnym HDMI. Narzędzie do kalibracji, z planszami testowymi są dostępne z poziomu konsoli (ustawienia wyświetlania). Samo 4K w XoS to nic innego jak skalowanie obrazu podanego przez konsolę (max. 1080p) do wyświetlacza 4K, ale generalnie nie spodziewaj się cudów. Cytuj
marbel007 857 Opublikowano 11 grudnia 2019 Opublikowano 11 grudnia 2019 Na Xbox One S oficjalnie było HDR w Forza Horizon 3 i w Gears of War 4. Później się tym nie chwalono więc wydaje się że wsparcia dla HDR nie było w przeciwieństwie do PS4 gdzie nawet Slim wspierał ten ficzer. Cytuj
ASX 14 651 Opublikowano 11 grudnia 2019 Opublikowano 11 grudnia 2019 (edytowane) 27 minut temu, marbel007 napisał: Na Xbox One S oficjalnie było HDR w Forza Horizon 3 i w Gears of War 4. Później się tym nie chwalono więc wydaje się że wsparcia dla HDR nie było w przeciwieństwie do PS4 gdzie nawet Slim wspierał ten ficzer. ?? bardzo wiele gier na Xboxa One i PS4 od jakiegoś 2016 roku wykorzystuje i oficjalnie wspiera HDR. Na pewno jest ich więcej niż dwa tytuły Edytowane 11 grudnia 2019 przez ASX Cytuj
marbel007 857 Opublikowano 11 grudnia 2019 Opublikowano 11 grudnia 2019 Na XOX tak ale na S podobnież nie. Oficjalne było info że wspiera na S w ww. grach. Gdzieś czytałem/oglądałem YT że potem w S nie było to takie oczywiste. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 11 grudnia 2019 Opublikowano 11 grudnia 2019 Czy takie akumulatorki: https://allegro.pl/oferta/eneloop-ladowarka-bq-cc-4-x-akumulatorki-aa-r6-6684254068 będą okej? Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 11 grudnia 2019 Opublikowano 11 grudnia 2019 Ja mam energizer i są ok, ale forum faktycznie chwaliły Eneloopy. Cytuj
Colin 1 974 Opublikowano 11 grudnia 2019 Opublikowano 11 grudnia 2019 Eneloopy zawsze i wszędzie. Od czasów x360 dbają o dobre i długie sesje. Cytuj
20inchDT 3 361 Opublikowano 11 grudnia 2019 Opublikowano 11 grudnia 2019 Najtaniej wyjdzie kupic ladda z ikea, a to sa tak naprawde eneloopy w innym opakowaniu. 2 Cytuj
ASX 14 651 Opublikowano 11 grudnia 2019 Opublikowano 11 grudnia 2019 2 godziny temu, marbel007 napisał: Na XOX tak ale na S podobnież nie. Oficjalne było info że wspiera na S w ww. grach. Gdzieś czytałem/oglądałem YT że potem w S nie było to takie oczywiste. Nie mam eski, ale z tego co wiem HDR nie wymaga żadnej dodatkowej mocy wiec powinien dzialac tak samo na na XOX 1 godzinę temu, Rozi napisał: Czy takie akumulatorki: https://allegro.pl/oferta/eneloop-ladowarka-bq-cc-4-x-akumulatorki-aa-r6-6684254068 będą okej? Ja mam zewnetrzne akumulatorki z dokiem w stylu tych: https://m.ceneo.pl/48362275?se=AOOegEhX4XbLyUJj7f2mU8suYNmaiX-8&gclid=CjwKCAiAxMLvBRBNEiwAKhr-nDVtg4mpoVAE4Y2g3ba0sRs1H61eNcB_xS_d2X-o1hSKnKNpKh28lRoC83gQAvD_BwE I sobie chwale Cytuj
Hubert249 4 279 Opublikowano 11 grudnia 2019 Opublikowano 11 grudnia 2019 (edytowane) 4 godziny temu, Rozi napisał: Another question - co z tym 4K i HDR10 w S? Mam telewizor 4K (LG UK6470), który obsługuje HDR normalnie, jednak tu rodzą się wątpliwości. Czy to 4K faktycznie działa w grach? Czy ten HDR i 4K wpływa jakoś na input lag? Do tego mam wrażenie, że jak włączę HDR, to obraz jest ciemny, nawet przy zastosowaniu maksymalnego podświetlenia. Mam szajbę na punkcie input lagu i mój TV jest w zasadzie tym samym co UK6300, gdzie input lag oscyluje w granicach 12 ms, ale muszę być w 100% pewny, że te ustawienia nic nie zmienią xd Jak to wygląda dokładnie? Nie mów, że kupiłeś S Jeśli masz tv 4K to tylko X Panie. Konsola szumi kiedy coś pobiera, nawet jeśli jest wyłączona. Wkrótce będzie nowe menu, wydaje mi się, że bardziej przejrzyste i intuicyjne. Symetryczne gałki, to gorsze rozwiązanie zwłaszcza w shooterach sam zobaczysz. BTW czułem, że w końcu skuszą Cię te indyki. Edytowane 11 grudnia 2019 przez chris85 Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 11 grudnia 2019 Opublikowano 11 grudnia 2019 Ok s jest bez sensu jak konsola ma być jego główną bo wiadomo gierki aaa najlepiej na koksie ale do indyków nie warto dopłacać myślę. Co najwyżej Forza i girsy będą go boleć a resztę aaa pewnie na PS4 pro ogrywa. Cytuj
MYSZa7 8 920 Opublikowano 11 grudnia 2019 Opublikowano 11 grudnia 2019 Rozi nie ma Pro, blanti. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi