Skocz do zawartości

Xbox One: komentarze i inne rozmowy

MaZZeo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wlasnie dokupilem sobie Play&Charge, co by normalnie grac, no i z konkursu PPE Max za darmo jeszcze jutro. Slowem dobry deal, bo zaplacilem 1850 i mam Ryse, Forze, FIFE, Killer Instinct no i teraz Maksa.

Da się wymienic tu dysk na wiekszy? jak to jest z tym EA Access? place sobie 100 PLN za rok i moge non stop z aczikami itd loic w to co aktualnie daja? np obecnie BF4 itd?

zamiast Play&Charge lepiej zainwestowac w akumulatorki Sanyo Eneloop, co do EA Access to 79.99pln na rok i grasz w to co obecnie jest aktualnie BF4, NFS Rivals, Fifa 14, Madden i Peggle 2, dodatkowo na 5 dni przed oficjalna premiera dostaje sie nowosci od EA i jezeli gra podejdzie jest opcja kupna fula z 10% znizka 

Gość DonSterydo
Opublikowano

Wlasnie dokupilem sobie Play&Charge, co by normalnie grac, no i z konkursu PPE Max za darmo jeszcze jutro. Slowem dobry deal, bo zaplacilem 1850 i mam Ryse, Forze, FIFE, Killer Instinct no i teraz Maksa.

Da się wymienic tu dysk na wiekszy? jak to jest z tym EA Access? place sobie 100 PLN za rok i moge non stop z aczikami itd loic w to co aktualnie daja? np obecnie BF4 itd?

Kup dysk zewnętrzny na USB 3.0 7200 obrotów. Wygodnie, niedrogo i zawsze można do kumpla gry ze sobą zabrać + trochę szybsze ładowanie gier niż z wewnętrznego dysku.

Opublikowano

czy ja wiem? masz swoje gry na zewnętrznym dysku, idziesz do kumpla co ma xone, podłączasz dysk, logujesz sie na swoje konto i gracie we dwóch w twoje gry. o ile masz je w wersji cyfrowej oczywiście.

Łażenie do kumpli z dyskami to skończyłem parenaście lat temu, a też nie lubię, jak do konsoli więcej bzdetów jest podłączonych. Akurat One ma wejścia USB z tyłu, więc pół biedy i można dysk ładnie schować :)

Gość Orzeszek
Opublikowano

na ps4 nie pograsz w swoje gry cyfrowe u kumpla bez ściągania gry z psn, xbox ma taką możliwość, nikt cie do niczego nie zmusza, jak chcesz to można wymienić dysk w xbonie tylko będziesz musiał karoserie zdejmowac, to nie sprzet apple ze nie da sie samemu zadnego elementu wymienić.

Gość DonSterydo
Opublikowano

Trochę osób faktycznie kupiło Xone. Przed oficjalną polską premierą na 58 os. w znajomych może 4 osoby miały Xone, a teraz mi pokazuje, że 13 osób grało w Forza 5.

Opublikowano

Trochę osób faktycznie kupiło Xone. Przed oficjalną polską premierą na 58 os. w znajomych może 4 osoby miały Xone, a teraz mi pokazuje, że 13 osób grało w Forza 5.

U mnie to samo. No i widać też na forumku, że przybyło posiadaczy xbona.

Gość DonSterydo
Opublikowano

Druga fala będzie przy premierze Forza Horizon 2, a trzecia przy kolekcji Szefa Kuchni :P

Opublikowano (edytowane)

Trochę w (pipi)a przycieli z FH2 w ultimie, 220 za gierkę to już sporo dla mnie bo każdego exa na 360 po 170 brałem :confused: Na allegro też pustawo, ale może koło premiery będzie więcej ofert. 

Edytowane przez ssxx1
Opublikowano

Zamówilem swojego xbona w sklepie internetowym przez kuriera zmozliwoscia sprawdzenia zawartości. Jak to ma,wyglądac, bede mogl sobie odpalic tą konsole przy nim? Zamawial ktos z Was z taką opcją?

Gość DonSterydo
Opublikowano (edytowane)

Zawsze można i przy droższych sprzętach trzeba otwierać przesyłkę, bo jak później się okaże, że doszło do uszkodzenia w transporcie, a nie sprawdziło się paczki przy kurierze, to można się praktycznie pożegnać ze zwrotem kasy za sprzęt. Oczywiście jest teoretycznie termin, chyba 7 dniowy, do sporządzenia późniejszego protokołu, ale wtedy praktycznie nie ma szans na udowodnienie, że do uszkodzenia doszło w transporcie, a nie np. po odjeździe kuriera paczka nam gdzieś nie spadła itp.

Edytowane przez DonSterydo
Gość DonSterydo
Opublikowano (edytowane)

Czyli moge podłączyć przy nim?

Nie :P

No chyba, że to jest jakaś dodatkowo płatna usługa kuriera, ale nigdy o czymś takim nie słyszałem. Zresztą nie wiem jaki miałoby to sens, jeśli sprzęt/paczka nie jest uszkodzona z zewnątrz, to odpowiada i tak sprzedawca/gwarant.

Edytowane przez DonSterydo
Opublikowano

A teraz kolejne pytanie: jest jakis specjalny trik na ustawienie sciagania po zgaszeniu konsoli? niby ustawilem sobie zeby pobieralo mi wszystko, ale jakos drugi dzien stoja wszystkie downloady i leca tylko gdy odpale konsole.

Co do Access jeszcze - oni tam wymieniaja gierki itd? co jaki czas? no i jak sobie cos od nich sciagam to zostaje moje forevah?

Opublikowano (edytowane)

A teraz kolejne pytanie: jest jakis specjalny trik na ustawienie sciagania po zgaszeniu konsoli? niby ustawilem sobie zeby pobieralo mi wszystko, ale jakos drugi dzien stoja wszystkie downloady i leca tylko gdy odpale konsole.

Co do Access jeszcze - oni tam wymieniaja gierki itd? co jaki czas? no i jak sobie cos od nich sciagam to zostaje moje forevah?

A wyłączasz ją całkowicie czy usypiasz?

W EA Access z tego co wiem gry nie będą znikać, tylko dochodzić nowe. A sama usługa działa podobnie do PS+ czy GwG - Gry są twoje, dopóki masz wykupiony abonament.

Edytowane przez Oski918
Opublikowano

No to wlasnie te opcje mam zaznaczona hmmm, w takim razie musi sie pobierac ale mega wolno. Dzis zrobie test jeszcze raz.

A EA Access wydaje mi sie kozacka opcja, 79 PLN rocznie to nic, a korzysci wydaja sie spore. Jeno ciekawe kiedy i jakie nowe giery sie pojawia.

Poki co od kupna konsoli i do niej Ryse mam juz 5 gier wiec moge smialo powiedziec good job.

Opublikowano

No to wlasnie te opcje mam zaznaczona hmmm, w takim razie musi sie pobierac ale mega wolno. Dzis zrobie test jeszcze raz.

A EA Access wydaje mi sie kozacka opcja, 79 PLN rocznie to nic, a korzysci wydaja sie spore. Jeno ciekawe kiedy i jakie nowe giery sie pojawia.

Poki co od kupna konsoli i do niej Ryse mam juz 5 gier wiec moge smialo powiedziec good job.

Dopiero pojawił się NFS Rivals, teraz w kolejce pewnie PvZ: Garden Warfare, a po nim UFC. ;)