wrog 608 Opublikowano 26 listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 26 listopada 2014 W jaki sposób zacząć nagrywać,streamować gre bez kinecta ? Ostatnie 30 sekund - dwa razy logo Xa na padzie, potem X Więcej niż 30 sekund - dwa razy logo Xa, wstaw aplikację, Game DVR Stream - dwa razy logo Xa, wstaw aplikację, Twitch Cytuj Odnośnik do komentarza
Jerome 1 181 Opublikowano 26 listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 26 listopada 2014 Odkąd jako nastolatek ujrzałem Halo:CE w gamenetwork TV stałem się fanboyem Xboxa. Był pierwszy, był 360. Przykro mi to pisać, ale to co MS odwala z One'm to taka kicha, że szkoda pisać. Na tej generacji kaska poszła do Sony i Ninny... Malo sie znamy na rynku co? To Sony odwala kiszke - duzo wieksza teraz niz XO Cytuj Odnośnik do komentarza
LordV 16 Opublikowano 26 listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 26 listopada 2014 A niby co odwala MS z Xboxem One? Moze kolega sie naczytal glupot o rozdzielczosci i o ogromnej mocy jaka daje PS4 i stad ten glupi wywòd? Cytuj Odnośnik do komentarza
Daddy 4 216 Opublikowano 26 listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 26 listopada 2014 (edytowane) Z tą mocą ps4 to taki sam bełkot marketingowy co przy ps3 wciskali, opłacili kilka osób żeby mówili o dużych różnicach. Fakty są takie że mamy obie konsole drugi rok na rynku i najładniejszy exy jest na XO, multiplatformy początkowo faktycznie były troszkę lepsze na ps4 a od lata poziom jest wyrównany, kilka identycznych, kilka lepszych na ps4 i kilka lepszych na XO przy czym XO podobno jeszcze trudniej się programuje. Tak samo ile czytało się o mocy cella i 50GB płytkach na jakie ogromne gry pozwoli taka pojemność xD. Edytowane 26 listopada 2014 przez Daddy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość DonSterydo Opublikowano 27 listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 27 listopada 2014 Takie teoretyczne pytanie mam - opchnąłbym kody na Unity + Black Flag za 150 zł? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 27 listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 27 listopada 2014 Myślę, że fali szitstormu z Unity to nikt tego nie chciałby kupić za taki hajs :> Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość DonSterydo Opublikowano 27 listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 27 listopada 2014 (edytowane) Polurkowałem allegro. Cholerni złodzieje z kontami zabijają ceny gier na Xone - konta z Unity i FC4 za 170 zł i weź tu człowieku coś sprzedaj legalnie. Edytowane 27 listopada 2014 przez DonSterydo Cytuj Odnośnik do komentarza
Colin 1 969 Opublikowano 27 listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 27 listopada 2014 spróbuj szczęścia. są jeszcze ludzie co chcą mieć grę na swoim koncie na własność a nie jakieś lewizny itd. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paweł Dziuba 2 Opublikowano 27 listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 27 listopada 2014 (edytowane) Sprawa taka jest:1.Jak i gdzie zapisać save w chmurze na xbox one? - gdzie to jest w menu? - jak to skonfigurować?Czy można ustawić jednoczesne zapisywanie save (danej) gry na dysku i w chmurze? - gdzie to ustawić?Rozumiem ze pendrive (ponizej 256GB) nie można podpiąć w celu zapisywania save. , itp? - bo mam 8 GB,co do savów starczy.2.Obrazu z DVD chyba nie upscaluje konsola do 1080p? - tak mi się widzi; można pobrać jakąś aplikację aby to robiła? - jaką?Pobrałem aplikację która odtwarza BR i DVD - DVD bez upscala; moze jest osobna apka do DVD? Edytowane 27 listopada 2014 przez Paweł Dziuba Cytuj Odnośnik do komentarza
Colin 1 969 Opublikowano 27 listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 27 listopada 2014 save z automatu robi się i na dysku jak i w chmurze. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paweł Dziuba 2 Opublikowano 27 listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 27 listopada 2014 save z automatu robi się i na dysku jak i w chmurze. A gdzie ta CHMURA jest w menu konsoli?, bo nie mogę jej znaleść. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Beka Wnusiu Opublikowano 27 listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 27 listopada 2014 Po podłączeniu pada do xboxa kablem usb idzie grać bez baterii? Cytuj Odnośnik do komentarza
Paweł Dziuba 2 Opublikowano 27 listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 27 listopada 2014 Po podłączeniu pada do xboxa kablem usb idzie grać bez baterii? Dołączam się do pytania i je poszerzę: Jeśli TAK to czy wtedy konsola odbiera sygnał pada po tym kablu (jak to, bodaj, jest w Dual Shock 4) likwidując ten (śladowy) lag występujący po graniu bezprzewodowo? W zestawach z konsolą występuje taki kabel? - jaki jest długi?; z jednej strony kabla jest MICRO USB, a z drugiej USB? Cytuj Odnośnik do komentarza
Krizz 541 Opublikowano 27 listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 27 listopada 2014 (edytowane) Ale mnie to teraz rozwaliło , właśnie sprawdziłem na konsoli i idzie grać na kablu. http://support.xbox.com/en-US/xbox-one/accessories/connect-charge-cable-to-controller WOW Edytowane 27 listopada 2014 przez Krizz Cytuj Odnośnik do komentarza
BuRRRza 43 Opublikowano 27 listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 27 listopada 2014 Witam. Zamierzam kupić konsolę Xbox One i ostatnio wpadła mi w oko taka aukcja : http://allegro.pl/xbox-one-500-gb-i4841905158.html . Kupował ktoś od nich ? Widziałem ,że wystawili kilka takich aukcji z różnych Carrefour z całej Polski. To jest jakiś starszy model czy coś czy po prostu tak tanio sprzedają ? Cytuj Odnośnik do komentarza
hav7n 5 936 Opublikowano 27 listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 27 listopada 2014 (edytowane) Sygnal idzie po kablu. W zestawie nie ma kabla USB tylko baterie. Przy zakupie Play and Charge dostajemy kabel ktory jest kur.ewsko dlugi. Edytowane 27 listopada 2014 przez hav3n Cytuj Odnośnik do komentarza
w_s 30 Opublikowano 27 listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 27 listopada 2014 Witam. Zamierzam kupić konsolę Xbox One i ostatnio wpadła mi w oko taka aukcja : http://allegro.pl/xbox-one-500-gb-i4841905158.html . Kupował ktoś od nich ? Widziałem ,że wystawili kilka takich aukcji z różnych Carrefour z całej Polski. To jest jakiś starszy model czy coś czy po prostu tak tanio sprzedają ? normalna cena, za tyle chodziły może nie ze sklepu ale od ludzi, a nawet taniej zestawy z fifą 15, nie ma się czego bać Cytuj Odnośnik do komentarza
wrog 608 Opublikowano 28 listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 28 listopada 2014 save z automatu robi się i na dysku jak i w chmurze. A gdzie ta CHMURA jest w menu konsoli?, bo nie mogę jej znaleść. Jak już Ci napisał Colin, save automatycznie jest ładowany do chmury i sobie tam leży w razie potrzeby/zalogowania się na innej konsoli itd. Nic nie konfigurujesz. Czego konkretnie szukasz? Cytuj Odnośnik do komentarza
Mroku 1 005 Opublikowano 28 listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 28 listopada 2014 (edytowane) Dzisiaj kupuje 2100 MSP i to mi zamieni na 26.25$. Chcialbym kupic UFC i TitanFall to mnie wyniesie 23.19$.Uda sie taki myk ze zmienie region na USA i wpisze kod z tych MSP ? Przyjmie mi kod na 2100 MSP na regionie USA ? Edytowane 28 listopada 2014 przez Mroku333 Cytuj Odnośnik do komentarza
adasiulko 201 Opublikowano 28 listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 28 listopada 2014 Witam. Zamierzam kupić konsolę Xbox One i ostatnio wpadła mi w oko taka aukcja : http://allegro.pl/xbox-one-500-gb-i4841905158.html . Kupował ktoś od nich ? Widziałem ,że wystawili kilka takich aukcji z różnych Carrefour z całej Polski. To jest jakiś starszy model czy coś czy po prostu tak tanio sprzedają ? Dziś widziałem w Carrefourze mają Xboxy One (golasy) w cenie 1399 złotych, jak masz obok market to przejdź się, może będą na stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza
BuRRRza 43 Opublikowano 28 listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 28 listopada 2014 Witam. Zamierzam kupić konsolę Xbox One i ostatnio wpadła mi w oko taka aukcja : http://allegro.pl/xbox-one-500-gb-i4841905158.html . Kupował ktoś od nich ? Widziałem ,że wystawili kilka takich aukcji z różnych Carrefour z całej Polski. To jest jakiś starszy model czy coś czy po prostu tak tanio sprzedają ? Dziś widziałem w Carrefourze mają Xboxy One (golasy) w cenie 1399 złotych, jak masz obok market to przejdź się, może będą na stanie. No tak widzę ale niestety nie mam żadnego Carrefour w moim mieście i nie mam jak zobaczyć. Dla tego pytam czy to jakieś strarsze modele czy po prostu dobra promocja ? Cytuj Odnośnik do komentarza
LordV 16 Opublikowano 28 listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 28 listopada 2014 Dzisiaj kupuje 2100 MSP i to mi zamieni na 26.25$. Chcialbym kupic UFC i TitanFall to mnie wyniesie 23.19$.Uda sie taki myk ze zmienie region na USA i wpisze kod z tych MSP ? Przyjmie mi kod na 2100 MSP na regionie USA ? Nie, 2100 jest przeznaczone na region europejski, nie zadziala na USA. Musisz kupic 1600, 4000MSP (one sa na USA), Gift Card w usd, lub zaplac PayPal'em. Gdyby trzeba bylo podac adres billingowy to podaj ze stanu Alaska (AL), Delaware (DE) i kilku innych ktorych teraz nie pamietam, poszukaj. W tych stanach nie zaplacisz podatku od gier (ok.5%) o ile bedziesz placil poprzez PayPal lub Gift Card. MSP sa bez podatku niezaleznie od stanu. Mozesz tez sprobowac zaplacic karta bankowa. Aha i pamietaj zeby sie przelaczyc na region USA zanim dodasz MSP lub GC , bo 4000MSP dziala tez na Europe. 1600 MSP = $20 4000 MSP = $50/ lub ok. 200PLN Cytuj Odnośnik do komentarza
Mroku 1 005 Opublikowano 28 listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 28 listopada 2014 (edytowane) Dzisiaj kupuje 2100 MSP i to mi zamieni na 26.25$. Chcialbym kupic UFC i TitanFall to mnie wyniesie 23.19$.Uda sie taki myk ze zmienie region na USA i wpisze kod z tych MSP ? Przyjmie mi kod na 2100 MSP na regionie USA ? Nie, 2100 jest przeznaczone na region europejski, nie zadziala na USA. Musisz kupic 1600, 4000MSP (one sa na USA), Gift Card w usd, lub zaplac PayPal'em. Gdyby trzeba bylo podac adres billingowy to podaj ze stanu Alaska (AL), Delaware (DE) i kilku innych ktorych teraz nie pamietam, poszukaj. W tych stanach nie zaplacisz podatku od gier (ok.5%) o ile bedziesz placil poprzez PayPal lub Gift Card. MSP sa bez podatku niezaleznie od stanu. Mozesz tez sprobowac zaplacic karta bankowa. Aha i pamietaj zeby sie przelaczyc na region USA zanim dodasz MSP lub GC , bo 4000MSP dziala tez na Europe. 1600 MSP = $20 4000 MSP = $50/ lub ok. 200PLN Znowu musiałbym kupować Golda na 3 miechy plus 2100 MSP czyli wyniosło by mnie to jakieś 45 euro co jest dla mnie nie na rękę ponieważ nie gram online na XOne. Nie dam rady kupić Golda na miesiąc w PL bo przelew by trwał dłużej i byłoby po promocji. Więc lipa. Nie wiem czy moją kartę przyjmie, np. w EA Access nie działała karta więc pewnie tu też by nie działałaMam belgijską kartę KBC a PayPal odpada Edytowane 28 listopada 2014 przez Mroku333 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paweł Dziuba 2 Opublikowano 28 listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 28 listopada 2014 save z automatu robi się i na dysku jak i w chmurze. A gdzie ta CHMURA jest w menu konsoli?, bo nie mogę jej znaleść. Jak już Ci napisał Colin, save automatycznie jest ładowany do chmury i sobie tam leży w razie potrzeby/zalogowania się na innej konsoli itd. Nic nie konfigurujesz. Czego konkretnie szukasz? Chcę wiedzieć na ew. przyszłość jak ściągnąć taki save - gdzie szukać tego w menu konsoli? , czy też jest tak że trza odpalić daną grę aby można było pobrać do niej taki save?, a jeśli się nie straciło/skasowało tego save z dysku to nie ma się dostępu do kopi save na chmurze (ani przez grę ani przez menu konsoli)? Cytuj Odnośnik do komentarza
LordV 16 Opublikowano 28 listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 28 listopada 2014 Save z chmury sam sie wlaczy jak odpalisz gre. Nie ma mozliwosci sciagniecia go z chmury, edycji, backupu, itp. Po prostu nie ma do niego dostepu. Jesli save z HDD jest inny niz ten w chmurze to gra zapyta ktory ma zaladowac. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi