Frantik 2 571 Opublikowano 23 lipca 2016 Opublikowano 23 lipca 2016 A mi się finał podobał. Mocno poetycki, w niewymuszony sposób smutny i dość głęboki. Jedyna głupota to potężny Drakula przez dobre pięć minut nawalający się z ziomkami Chandlera, gdy ten niezauważony wymknął się do Vanessy No ale nie wiem, jakby mieli inaczej to rozegrać. Zabijanie legendy w pojedynku wiadomo kogo z kim raczej byłoby dziwne, a może nawet głupie.Poza tym sztosik. Dla mnie najlepszy ze wszystkich sezonów. A klimat z dwóch ostatnich odcinków to czysta poezja - twórcy chyba musieli grać w Bloodborne Chyba wszystkie wątki ładnie zamknięte i w sumie nie dbam o Hyde'a, wprowadzili go tylko jako tło dla dalszej przemiany Frankensteina i po części Lilly. Acz przyznam, że mogli w ogóle darować sobie tę postać, skoro nie było czasu i miejsca żeby jakkolwiek ją rozwinąć.Jakoś nie czuję smutku, ze serial się skończył. Wolę 3 solidne sezony z zamkniętą historią niż rozwleczone 6. Pewnie długo nic z takim klimatem się w TV nie pojawi. Zostają więc giereczki. Cytuj
YETI 11 046 Opublikowano 20 czerwca 2017 Opublikowano 20 czerwca 2017 (edytowane) Ostatnio nadgoniłem dopiero czwarty epek trzeciego sezonu, no ale co tam się działo Niby prawie cała akcja w tym białym pokoju , ale klimat 12/10. Greenowa i ten drugi dali popis aktorstwa Racja, aktorsko to było mistrzostwo świata, ale pod względem dialogów również świetnie. W dwóch momentach miałem ciarki, pierwszy to scena z braćmi i ich dialog z Vanessa, a drugi moment, to dialog o zimnym miejscu, w którym nie ma ludzi Dawno nie widziałem czegoś tak dobrego w serialu, genialny odcinek. Ogólnie trzeci sezon najlepszy (jestem przy 7 odcinku), dzieje się znacznie więcej niż w poprzednich, pod względem dialogów nadal ten sam, świetny poziom, a aktorsko Green powinna dostać niejedną nagrodę za ten serial. Podobno finał rozczarowuje, ale ja już teraz mocno żałuje, że to nie doczekamy się kontynuacji. Edytowane 20 czerwca 2017 przez YETI Cytuj
sprite 1 798 Opublikowano 1 listopada 2018 Opublikowano 1 listopada 2018 (edytowane) Showtime zamówił spin offa Penny Dreadful - Penny Dreafdul: City of Angels!!! News dnia Edytowane 1 listopada 2018 przez sprite 2 Cytuj
Frantik 2 571 Opublikowano 2 listopada 2018 Opublikowano 2 listopada 2018 No mam nadzieję, że Eva będzie. Zresztą cała obsada oryginału była w pyteczkę Cytuj
YETI 11 046 Opublikowano 2 listopada 2018 Opublikowano 2 listopada 2018 Świetna informacja, oby z Green na pokładzie i takiem samym poziomem dialogów i zdjęć. Cytuj
Masorz 13 215 Opublikowano 2 listopada 2018 Opublikowano 2 listopada 2018 Nie będzie Evy ani nikogo z oryginalnej obsady, a poza tym akcja będzie się rozgrywać 46 lat później. 1 Cytuj
wodny1988 41 Opublikowano 2 listopada 2018 Opublikowano 2 listopada 2018 (edytowane) Świetna wiadomość. Oby utrzymali poziom. Edytowane 2 listopada 2018 przez wodny1988 Cytuj
sprite 1 798 Opublikowano 13 stycznia 2020 Opublikowano 13 stycznia 2020 Premiera 26 kwietnia. 2 Cytuj
Masorz 13 215 Opublikowano 19 stycznia 2020 Opublikowano 19 stycznia 2020 Nie wiem kurde, coś mi tu nie pasuje. Poczekam na recenzje forumków najpierw. Cytuj
Mejm 15 363 Opublikowano 19 stycznia 2020 Opublikowano 19 stycznia 2020 Bez cyckow Evy Green to juz nie to samo. 1 Cytuj
YETI 11 046 Opublikowano 24 kwietnia 2020 Opublikowano 24 kwietnia 2020 Pierwszy odcinek nowego sezonu już na HBO. Niestety, z recenzji wynika, że jest mocno średnio. Cytuj
Mani 694 Opublikowano 26 kwietnia 2020 Opublikowano 26 kwietnia 2020 Z HBO chyba usunięto bo coś nie mogę odszukać. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi