II KoBik II 2 635 Opublikowano 20 grudnia 2014 Opublikowano 20 grudnia 2014 Gram na razie początek, są w tej grze zmienne warunki pogodowe typu deszcz? W grze nie ma deszczu Rozwiazanie tym bardziej dziwne, ze w FC3 deszcz byl. To lipton trochę. Bo w trójce było nawet zacnie a myślałem, że w 4 to już w ogóle będzie na miarę DrivClub może po paczu? Cytuj
Paweł Dziuba 2 Opublikowano 20 grudnia 2014 Opublikowano 20 grudnia 2014 Gram na razie początek, są w tej grze zmienne warunki pogodowe typu deszcz? W grze nie ma deszczu Rozwiazanie tym bardziej dziwne, ze w FC3 deszcz byl. To lipton trochę. Bo w trójce było nawet zacnie a myślałem, że w 4 to już w ogóle będzie na miarę DrivClub może po paczu? W FC3 był deszcz, i to z piorunami, ale efektu wizualnego pioruna już zapomnieli zapodać, gamonie (na X360); w 2 części/połówce gry (FC4) poprószy trochę śnieg; to tym bardziej dziwne że nie ma deszczu bo w FC2 bywały deszcze, i burze, co wizualnie wpływało na roślinność, a tu, w FC4, lipa - zapewne to skutek (także) wydania tego tytułu na poprzednią generację, a dodatkowych "rzeczy" nie chcialo im się robić na PS4/XO/PC; poza tym w tym rejonie swiata, u podnóża Himalajów, występują największe opady na kuli ziemskiej,. Zauważyliście słabiutką szczegółowość (częściowo) ośnieżonych gór/szczytów na 3 planie/w tle?; i to że chmury są słabowite (rozmazane i płaskie - tak jaki gwiazdy/księżyc) i że kręcą się w "kółko"? i czemu dalszy plan, powyżej ok. 300metrów, jest tak rozmyty? - w FC3 ponoć dało się ten efekt wyłączyć (na PC)? Cytuj
kexolol 1 Opublikowano 21 grudnia 2014 Opublikowano 21 grudnia 2014 Jest może ktoś na tyle uprzejmy co by udostępnił kluczyk do kyratu ? chciałbym bardzo sprawdzić demko przed zakupem z góry dziękuje i pozdrawiam Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 21 grudnia 2014 Opublikowano 21 grudnia 2014 Nie ma co sprawdzać jeno brać, dla mnie lepsza niż trójka. Spójne to wszystko w cholerę. 2 Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 23 grudnia 2014 Opublikowano 23 grudnia 2014 Dla fanów sandboxów tytuł obowiązkowy. Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 23 grudnia 2014 Opublikowano 23 grudnia 2014 Ograłem FC4 i plansze zimowe graficznie są najsłabsze i wrzucone trochę na siłę. W porównaniu do normalnego świata to niebo a ziemia. Cytuj
polson 7 Opublikowano 23 grudnia 2014 Opublikowano 23 grudnia 2014 (edytowane) No i sie doczekalem promocjii. Teraz tylko ciekawi mnie czy brac z season passem i (pipi)ami w wersjii Gold? Edytowane 23 grudnia 2014 przez polson Cytuj
Daffy 10 564 Opublikowano 26 grudnia 2014 Opublikowano 26 grudnia 2014 wyszedl nowy patch i na moje oko przywrocil god ray'e :P aaaa i juz nie trzeba miec kluczy do kyratu by ktos mogl sie bawic 2h w co-op Cytuj
Nemesis 1 268 Opublikowano 26 grudnia 2014 Opublikowano 26 grudnia 2014 Graficznie na PS4 gierka jest doyebana, nie ma co. Na PS3 daje radę ale nie możemy mówić o szczegółowości rodem z nowych konsolek i wymaganiom ultra z PC. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 26 grudnia 2014 Opublikowano 26 grudnia 2014 Można olać zadania poboczne bez konsekwencji w stylu nie wiem, gorszego ekwipunku czy braku określonych skilli? Cytuj
Daffy 10 564 Opublikowano 26 grudnia 2014 Opublikowano 26 grudnia 2014 mozna olac ale wiadomo ze jesli bedziesz robic tylko misje glowne to zdobedziesz za malo exp by odblokowac wiele przydatnych umiejtnosci, tak samo z wielkoscia plecaka, miejscem na bronie itp - grac i skonczyc sie da ale bez polowania na zwierzeta bedziesz mial plytka kieszen Cytuj
Nemesis 1 268 Opublikowano 26 grudnia 2014 Opublikowano 26 grudnia 2014 W FC3 takie działanie mocno nie wpływało na ekwipunek czy skille bo i tak liczba XP za misje główne była dość wysoka. Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 26 grudnia 2014 Opublikowano 26 grudnia 2014 można ale musisz jednak troszkę kasy wyfarmić plus upolowac zwierzaki bo 4 sloty na broń to podstawa tak jak większy plecak i portfel. Dodatkowo radzę ci wieże wszystkie odblokować. Ułatwia to grę bo odkrywa mapę oraz masz za darmo dobrą broń Cytuj
Daffy 10 564 Opublikowano 26 grudnia 2014 Opublikowano 26 grudnia 2014 no i jak nie bedzie przejmowac wrogich obozowisk to jak zginie bedzie zaczynac gdzies w pizdu daleko Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 26 grudnia 2014 Opublikowano 26 grudnia 2014 To cala esencja FC4 sandbox pelna geba do powolnego poznawania tego swietnego swiata. Cytuj
Bansai 11 198 Opublikowano 26 grudnia 2014 Opublikowano 26 grudnia 2014 (edytowane) Można olać zadania poboczne bez konsekwencji w stylu nie wiem, gorszego ekwipunku czy braku określonych skilli? Warto robic zeby wbic chociaz 6 lvl karmy, dostajemy niezla signature weapon. Posprawdzaj sobie najlepiej wymogi na rozne sign weapon i bedziesz wiedzial co chcesz a co nie chcesz, czyli co warto robic a co mozesz olac. Edytowane 26 grudnia 2014 przez Bansai Cytuj
Gość ragus Opublikowano 26 grudnia 2014 Opublikowano 26 grudnia 2014 Dobra, to trochę się pobawię w takim razie. Tylko najpierw muszę ściągnąć te 30 gb. Cytuj
hav7n 5 936 Opublikowano 26 grudnia 2014 Opublikowano 26 grudnia 2014 (edytowane) Można olać zadania poboczne bez konsekwencji w stylu nie wiem, gorszego ekwipunku czy braku określonych skilli? Mozna tez olac cala gre jezeli nie lubi sie gier od Ubisyfu Dla mnie to nic innego jak Watch Dogs w Himalajach ze sloniami, typowe ''jezeli grales w jedna gre od Ubi to grales we wszystkie''. 6/10. Nie polecam. Edytowane 26 grudnia 2014 przez hav3n 2 Cytuj
Nemesis 1 268 Opublikowano 26 grudnia 2014 Opublikowano 26 grudnia 2014 (edytowane) W grach od Ubi nie trawię tylko tego przegięcia z ilością w sumie niepotrzebnych nikomu znajdziek. Weźmy na ten przykład Batmana, tam każde znalezione trofeum Zagadki dodaje PD i przybliża do celu a w takim Asasynie czy FC w zasadzie chuy z tego mamy. Edytowane 26 grudnia 2014 przez Nemesis Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 26 grudnia 2014 Opublikowano 26 grudnia 2014 ja nie robilem w ogole pobocznych zadan, kilka razy zapolowalem aby powiekszyc plecak i ammo i to wszystko, w ogole to do niczego nie potrzebne, i tak sie bieg a z jedna lub dwiema broniami o koniec, spokojnie sie przejdzie gre a te pobocxzne zadania tylko zawracaha dupsko Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 26 grudnia 2014 Opublikowano 26 grudnia 2014 Można olać zadania poboczne bez konsekwencji w stylu nie wiem, gorszego ekwipunku czy braku określonych skilli? Mozna tez olac cala gre jezeli nie lubi sie gier od Ubisyfu Dla mnie to nic innego jak Watch Dogs w Himalajach ze sloniami, typowe ''jezeli grales w jedna gre od Ubi to grales we wszystkie''. 6/10. Nie polecam. Uwielbiam takich ekspertow Cytuj
balon 5 340 Opublikowano 27 grudnia 2014 Opublikowano 27 grudnia 2014 Ragus tak jak pisał blant. Koniecznie rozbudowa pasa na broń żeby nosic 4 szt. , powiększenie portfela do min 1 mln, powiększenie plecaka do minimum 90 przedmiotów. Co do pobocznych aktywności to niektóre są monotonne i powtarzalne ale polecam wyścigi dla tej laski co kręci to jako film zdobywanie wież widokowych (choćby dla samych widoków), polowania i to też na te "mocniejsze" gatunki, w miarę zdobywanie strażnic bo zyskujesz punkty szybkiej podróży. Reszta wg uznania. Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 27 grudnia 2014 Opublikowano 27 grudnia 2014 Ale ma racje przecież. Nie, nie ma. Ubisoft moze w tym roku zasluzyl na miano raka branzy, ale bardzo dobrze sie dzieje, ze od wielu lat rozwijaja sandboxy. Nie sa oni co prawda Rockstarem i nigdy nie beda, a ich rozwoj trwa zdecydowanie dluzej niz w przypadku R*. Dobrze sie jednak dzieje, ze tym gatunkiem sie paraja bo z gry na gre robia postepy i przy tym rozumieja, ze jedna z wiekszych poteg sandboxow jest przywiazanie do szczegolow oddanego swiata. Owszem, miedzy ich roznymi gatunkami wystepuje zapozyczanie patentow jak np. miedzy Assasin's Creed i Far Cry z punktami widokowymi, ale to jeden z tych elementow, ktory doskonale sie sprawdza w obu przypadkach. Trzeba wprowadzac urozmaicenia, co z reszta tez robia, ale elementy, ktore doskonale dzialaja NIGDY nie powinny zostac usuniete. A na samym przykladzie wiez widokowych w Far Cry 3 i Far Cry 4. Sa takie same? Jezeli ktos gral w obie gry i odblokowal wszystkie w obu tytulach i jego odpowiedz brzmialaby, ze tak to znaczy, ze jest idiota. Ubi lekko je urozmaicilo i od razu wiesz, ze ida w dobrym kierunku. Ubisoft jednak charakteryzuje sie tym, ze nie robi duzych przeskokow miedzy tytulami. Wszystkie ich zmiany sa duzo bardziej subtelne niz wspomnianego wczesniej R*. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi