Skocz do zawartości

FarCry 4

SG1-ZIELU

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Trójka była dla mnie fajną odskocznią od korytarzowych fpsów. Czwórka to jednak cross genowe FC3 delux, z bad guyem nie dorastajacym do pięt Vassowi i Hoyotowi, kolorystycznie monotonnym designem Shambali (legendarnego miasta w Himalajach), i co gorsza z praktycznie taką samą grafiką (betonowe 1080/60 lub co gorsza 30 mnie nie robi). Wcześniej nie ogrywałem poważnie żadnego Far Cry, czy Assasina, więc przygoda z Ubi była ok. Ta gierka nudzi już po samych trailerach. #4TheJanusz

Edytowane przez nobodylikeyou
  • Plusik 1
Opublikowano

Ja mam nadzieję że nie przejdzie, bo inaczej to już będzie faktycznie najgorszy rok w historii branży pod względem potencjalnych hitów.

A co Ty marekjw, nie grałeś jeszcze w GTAV że się tak podniecasz? :P Swoją drogą ja nie lubię powielać tytułów. Jeśli nad TLOU Remastered jeszcze się zastanawiałem, tak w GTAV drugi raz na pewno nie będę grał. Drugi raz w to samo z podciągniętą rozdziałką? Bez sensu.

Inaczej z grami, w które nie grałem i tak na przykład zacieram rączki na nowe Sleeping Dogs.

Powiem tak przeleciałem GTA V szybko ;) teraz chce się nią delektować i pograć trochę w multi. Co do Sleeping Dogs to gorącą polecam tym którzy nie grali, szkoda tylko że zmarnowali czas na remastera skoro powinny przyłożyć się do drugiej części

Opublikowano (edytowane)

Jak ten far cry 4 wychodzi tez na stara generacje.

wiem, wiem ;) Ale FC 1 FC 2 ( serio) i FC 3 to dla mnie jedne z najlepszych FPSów w jakie grałem, lubię piaskownice w lasach i ogólną swobodę. Zawsze z farkrajami bawiłem się świetnie.  Także w czwórkę  chciałem zagrać na nowej konsoli, bo pewnie  ta na past geny będzie wyglądać jak W_D czy Destiny :P

Edytowane przez chris85
Opublikowano

Trójka była dla mnie fajną odskocznią od korytarzowych fpsów. Czwórka to jednak cross genowe FC3 delux, z bad guyem nie dorastajacym do pięt Vassowi i Hoyotowi, kolorystycznie monotonnym designem Shambali (legendarnego miasta w Himalajach), i co gorsza z praktycznie taką samą grafiką (betonowe 1080/60 lub co gorsza 30 mnie nie robi). Wcześniej nie ogrywałem poważnie żadnego Far Cry, czy Assasina, więc przygoda z Ubi była ok. Ta gierka nudzi już po samych trailerach. #4TheJanusz

O kur zapiał, to Ty już FC4 ograłeś? Skąd masz swoją kopię?! Jaką ocenę wystawiasz? :P

Opublikowano (edytowane)

7/10  :teehee:

gość w szamabali strzela do nas z łuku, a postac po chwili regeneruje się... nastawiając złamany palec. ech to samo widziałem już w FC3, i już wtedy było to idiotyczne.

gra odrzuca też samym faktem bycia tytułem cross genowym (i co gorsza na tym samym silniku) + tkwi w tej samej mechanice, gdzie ciągle robimy identyczne czynnośći co w FC3 (jak np. wieże radiowe i rajdy na posterunki). wszystko jest tu totalnie schematyczne. 

jeszcze pół biedy z tą mechaniką, ale nad tym lenistwem w postaci pozostawienia tego samego silnika, który w wersji na ps360 zapewni graczom fantastyczne doznania betonowych 25 fpsów, pozostawic suchej nitki nie sposób.

Edytowane przez nobodylikeyou
Opublikowano

Stary jakbyś zobaczył FC3 na PC to by ci klapki spadły, dlatego raczej nie ma co się martwić o wizualia w FC4. Gorzej, że gra będzie wypełniona schematami od ubi, ale to już co kto lubi.

Opublikowano

na PC grałem troche w FC1, na x360 w FC2 sam multi, Cryengine zawsze robił robote i ciągle przy nim pracują

FC4 graficznie powinien być czymś naprawde pięknym, widoczki w górach, sama gra może i nudna ale sprawdze ten tytuł dla samej oprawy for sure :thumbsup:

Opublikowano (edytowane)

Tylko jedynka była na CryEngine. Reszta części jest na Dunii autorstwa Ubi, które mocno zmodyfikowało CE.

Edytowane przez suteq
Opublikowano

ohh ok, pozniej zdaje sie to kolejne Crysis-y były robiony na CryEngine

jeśli ktoś interesował sie tymi silnikami i chciałby zrobić wykład to chętnie poczytam

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Oglądam w wolnej chwili w pracy gameplay angry joe i jaram się.

W skrócie far cry 3 na sterydach. Dla mnie to wszystko co potrzebne. Preorder złożony. Ma być więcej decyzji, lepszy co op, więcej i ciekawiej, nowe otoczenie i słonie;)