funditto 657 Opublikowano 27 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 27 lutego 2021 45 minut temu, Sebas napisał: Podoba mi się, że z jednej strony mamy raczej konserwatywny remake i z drugiej jednocześnie próbę przeobrażenia całej serii czymś zupełnie nowym. Art style jest kiepściutki niestety i nie rozumiem dlaczego nie mogą się wzorować na ilustracjach ze starszych gierek bo wyglądały super i pobudzały wyobraźnię jak zagrywałem się na gameboyu te dwie dekady temu. Pokaż ukrytą zawartość Ten artstyle to dla mnie 5/10, ale nie miałem z nim problemu dopóki nie przeczytałem tego komentarza. Te arty z pierwszych dwóch części to byłoby złoto ! Cytuj Odnośnik do komentarza
okens 540 Opublikowano 16 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 kwietnia 2021 Wszyscy na forum milcza o pokrmon new snap a ja chcialbym wiedziec czy to twor ktorym warto sie interesowac czy raczej typ samograja dla przedszkolakow? Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 541 Opublikowano 17 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 kwietnia 2021 Zależy co lubisz, ale nie podejrzewam, że wiele osób na forum będzie miało pasję do Pokemon Snap. Zobaczymy jak wyjdzie, ale na co wygląda? Gra głównie jest taka jak opis sugeruje, czyli robisz zdjęcia. Pod względem rozgrywki jest to właściwie taka dość powolna strzelanka na szynach... no, fotografowanka na szynach. Włącznie z odblokowywaniem dodatkowych ścieżek na levelach, szczegółowych ocenach za każdy poziom za trzymanie się różnych standardów itd. Zaleta to sterowanie ruchowe, które zawsze czyni celowanko znacznie fajniejszym, a z wiadomych powodów brakuje mi celowanek na Switchu. Twórcy zapytani o to, co najbardziej się zmieniło wobec poprzednika sprzed 25 lat, mówią, że można teraz ustawiać różnorakie filtry na zdjęciu i szerować (włącznie z systemem pewnej sieci udostępniania w samej grze, gdzie możesz oglądać i "lajkować" zdjęcia ze świata). Wiele osób zajmuje się robieniem zdjęć w gierkach, ale patrząc na jedynkę mam obawy, czy ta gra wpasuje się w nowoczesną epokę foto. Na pewno zawartości będzie znacznie więcej, niż w "jedynce" (ponad 200 pokemonów, każdemu można zrobić zdjęcia w 4 różnych sytuacjach), ale teraz w epoce szerowania mam podejrzenie, że i tak absolutnie wszystko, co się pojawia w grze, będzie już zszerowane na Twitterze na po jednym dniu. Fani zobaczą te zdjęcia i może pomyślą "o, gdzie to się stało i jak ja mogę również to zdjęcie zrobić?". Niemniej ile ich może być? Nie zapowiada się, żeby gra miała jakiekolwiek systemy wywołujące dynamiczne i zaskakujące sytuacje, raczej tylko te wyreżyserowane - a w takiej sytuacji nie wiem, czy będzie tak wiele możliwości, żeby każdy z miliona graczy zrobił jakieś wyjątkowe zdjęcie. Takie mam podejrzenie z zapowiedzi. Tak czy siak, chyba niewielu graczy dziś uzna, że warto za to dać 60 euro. Grę robi Namco, reżyseruje ją koleś od Pokken Tournament i Soul Caliburów - pachnie kolejną poboczną produkcją Nintendo, która ogólnie jest fajna i ładna i sympatyczna, ale płytka. Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 541 Opublikowano 28 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 28 kwietnia 2021 Recenzje są ogólnie pozytywne. EGM: "jedna z najlepszych gier na Switcha, jeśli nie w ogóle" Screen Rant: "oszałamiające przeżycie, które w najlepszych momentach daje to uczucie pierwszego kontaktu z Pokemonami" Polygon: "to jest growy odpowiednik Jurassic Parku, albo załapania pracy przy robieniu fotografii dla "Planet Earth"." Gamespot: "dynamiczne lokacje są żywe i wciągające, z nowymi rzeczami do zrobienia przy kolejnych wizytach" Główną kontrowersją w ocenie tej gry wydaje się fakt, czy jest ona... emocjonująca. Dla jednych nadal jest dość nudna z powodu konstrukcji, powtarzania ogólnie podobnej rzeczy na szynach. Inni mówią że ekscytacja cyknięcia idealnej fotki czyni to wszystko interesującym. Cytuj Odnośnik do komentarza
okens 540 Opublikowano 1 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 1 maja 2021 Sam osobiscie bym sobie odpuscil, ale moj synek bardzo sie na nia napalil i byc moze sie skusimy. Jednak obawa jest tak jak piszesz, ze powtarzalnosc ja szybko zdetronizuje i gra wyladuje na polce...zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 18 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 18 sierpnia 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza
Sven Froost 486 Opublikowano 18 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 18 sierpnia 2021 Podobaja mi sie te nowe Poksy Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 838 Opublikowano 18 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 18 sierpnia 2021 Żałosne jak to wygląda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Sven Froost 486 Opublikowano 18 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 18 sierpnia 2021 Moze dlatego ze to open world? Poza grafika gierka mi sie podoba, fajny pomysl z prequelem i jakos tak zalatuje Anime Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 067 Opublikowano 18 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 18 sierpnia 2021 Arecus fajna zmiana klasycznej formuły, podoba mi się, ale ten wstrętny remake zaorać. Pokemony naprawdę powinne były zostać w 2D - zrobić coś na wzór Octopath Traveler i byłaby bomba. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 620 Opublikowano 18 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 18 sierpnia 2021 Kurwa to diamond i pearl, ja naiwny myslalem, że to bedzie na silniku sword/shield w dupe mnie moga pocalowac Cytuj Odnośnik do komentarza
roivas 41 Opublikowano 16 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 16 listopada 2021 Tak się w sumie człowiek przyzwyczaił do tych obleśnych modeli w nowych Pokemonach wyjętych żywcem z Pokemon Go, a to przecież naprawdę kiedyś ładnie wyglądało. Wielka szkoda, że już nigdy nie będą takie rzeczy rysowane. A jeszcze jakby popracować nad animacjami tych rysunków... Czy macie odmienne odczucia? Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 067 Opublikowano 16 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 16 listopada 2021 36 minut temu, roivas napisał: Tak się w sumie człowiek przyzwyczaił do tych obleśnych modeli w nowych Pokemonach wyjętych żywcem z Pokemon Go, a to przecież naprawdę kiedyś ładnie wyglądało. Wielka szkoda, że już nigdy nie będą takie rzeczy rysowane. A jeszcze jakby popracować nad animacjami tych rysunków... Czy macie odmienne odczucia? Przejście pokemonów w to obleśne 3D zamiast pixel art jak w Octopath Traveler to początek końca pokemonów. Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 16 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 16 listopada 2021 Każdy to wie Paolo, że pokemony peak miały na ndsie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 620 Opublikowano 16 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 16 listopada 2021 Pewnie dało się to zrobić lepiej, ale game freak to marny developer. Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 16 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 16 listopada 2021 Gdzieś czytałem ze obecne gry z pokemonami to takie wyrzygi bo chodzi o sprzedaż wszystkiego wokół jak zabawki karty itp. Z tych gówien jest więcej kasy niż z gier. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 067 Opublikowano 16 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 16 listopada 2021 Akurat karcianka jest wyśmienita i daje mi więcej funu niż te osrane poki w 3D. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
funditto 657 Opublikowano 16 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 16 listopada 2021 Eh.. to, że nigdy nie będzie już gry na poziomie Black/White, nie mówiąc już o przegenialnym Soul Silver/Heart Gold, jest oczywiste, ale łudzę się, że mimo wszystko chociaż trochę tej grywalności da mi remake Diamond/Pearl skoro nie zmieniają w nim prawie nic oprócz grafiki Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 067 Opublikowano 16 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 16 listopada 2021 a skoro przy SSHG jesteśmy - jak ku,rwa gra która sprzedała się w ponad 10mln egzemplarzy kosztuje takie chore pieniądze? Cytuj Odnośnik do komentarza
zdrowywariat 373 Opublikowano 23 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 grudnia 2021 Która część najlepsza dla dziecka na początek? Już mi się jebią części, ten remaster yellow będzie najlepszym wyborem? Cytuj Odnośnik do komentarza
funditto 657 Opublikowano 23 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 grudnia 2021 Tak, najprostszy będzie Let's Go 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Labtec 3 643 Opublikowano 24 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 grudnia 2021 New Pokémon Snap tez może być dobry na początek dla młodych graczy Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 620 Opublikowano 16 lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 16 lutego 2022 grałbym Cytuj Odnośnik do komentarza
voi tekku 119 Opublikowano 27 lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 27 lutego 2022 Nic dziwnego że te gry wyglądają jak wygladaja skoro w 30 osob (?) napie*dalaja jedną grę za drugą jak jakies CODy. Cieszy że zapowiada sie na poksy 'i wanna be a very best' najprawdopodobniej z mechaniką z Arceusa, choć na razie pewny jest tylko art style. Cytuj Odnośnik do komentarza
Krzysztof93 1 261 Opublikowano 27 lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 27 lutego 2022 Wygląda to ochydnie... Ale będziemy grać aż wióry będą lecieć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi